Som gjort för barn

Adjöss säger jag till förbannade, tråkiga & obarnvänliga vårdcentraler. Idag har jag sett andra sidan och insett att det kan vara SÅ mycket bättre!

Igår kväll fick Melle en reaktion på sitt ena ben. Kom fram till att det måste vara hostmedicinen han fick på nyårsdagen.
Nässelutslag är en åkomma som man ska genast kontakta läkare om man får. Och jag tyckte det var det han fått. Ringde 1177 men fick till svar att ringa min vårdcentral imorgon. Alla tider hade gått åt MEN han hade nog fått en reaktion. Gud så bra tant, tänk att även du kunde räkna ut det med arslet!
Imorse blev det att ringa bästa barnläkaren är i stan. Och gissa vad dom sa, att vi var välkomna kl 9.30. Att sedan få komma dit var en fröjd, en oas för barn.
En stor gammal lägenhet med 6 rum tror jag. "Väntrummet" var som gjort för barn att leka i. Ett stort akvarium mitt på golvet, heltäckningsmatta och massor med leksaker. Inga långa korridorer med några gammla trästolar att sitta i. Här var det sköna fotöljer och det bästa var Djungelboksmålningen på ena sidan av väggen.
Själva mottagningsrummet var gigantiskt och även det gjort för att bjuda in till lek. Massvis med leksaker, en stor hörnsoffa med gossedjur i och från taket hängde det gossedjur i gummiband.
Under tiden som Melle blev undersökt fick han leka, allt på barnens villkor. Det gillar jag! Vill dom leka och titta sig runt får dom det. Och Melle tog sig en titt, från mottagningsrummet var det öppet in till en matsal där en stor elbil stod. Gissa om han vart sugen på en tur ;-)
Den här mottagningen ligger nämligen hemma hos barnläkaren. Så han har inrett den så alla barn som kommer dit kan få gå runt och titta. Hur smart är inte det!?
När vi skulle ta sänkan på Melle satt han duktigt i mitt knä och så lekte vi med en kalastuta. Ni vet en sådan som åker ut om man blåser i den. Och tack vare den så märkte inte Melle att dom stack honom i fingret. När sköterskan frågade om han skulle ha plåster sa han nej och gick och lekte igen =)
Stolt som en tupp var jag efter det. Aldrig har Melle skött sig så här bra när vi har varit hos doktorn. Han brukar inte streta emot men det har var extra bra. Och allt har med hela den barnvänliga mottagningen!
När vi sedan fick vårat recept och skulle gå därifrån fick han några chokladpengar. Gissa om han blev glad =D

När vi sedan var klara mötte jag, mamma och Melle upp min pappa och Mille på stan. En liten förmiddagsfika hann vi med innan jag hämtade ut Melles nya hostmedicin. Den ska tas på dagtid och hans andra som han tar på kvällarna ska han få lite mindre av. Och det var en reaktion på den som han fick, därför skulle han minska ner i mängd på den!


Det är så här jag vill se min älskling, pigg och glad!

Jag hoppas verkligen att det vänder nu. Men om det inte skulle göra det vet jag att vi har ett bra ställe och vända oss till.
Barnen sover nu och jag ska lägga mig och vila lite. Natten bjöd på mer sömn än på länge. Men jag fyller på mina reserver med mer ;-)


Kommentarer
angelica säger:

Jag gissar att ni var hos Anders :) Världens goaste barndoktor!! Vi gick direkt till honom när Aimee fick sin förkylningsastma. Vi har aldrig litat på eller haft bra relation till vårt BVC nämligen.

2011-01-04 | 12:51:16
Bloggadress: http://aimeesmom.blogg.se/
sofie säger:

haha, de måste ju vara anders. han är bättre än bäst =) miss you by the way smack

2011-01-04 | 14:00:02
Lisa säger:

You bet ladies =D

Snart kära Sofie, kanske alla sjukdomar är borta så vi kan ses. Miss you soooooo much!

2011-01-04 | 17:19:54
Bloggadress: http://lafamila.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback