Godnatt!

Gäsp så trött jag är nu, orkar knappt hålla ögonen öppna.
Har varit en underbart trevlig kväll med mycket skratt, var hellyckat! Allt var helt perfekt, kötet blev bra och efterrätten smakade mycket gott. Alltid lika kul att se alla glada och nöjda!
Melvin var också jätteduktig, han sov från 19.30 ungefär till ca 23.00. Han vakande då vi klädde av honom och skulle byta blöja. Då fick han lite mat och sen har vi nattat honom. Han är riktigt trött men vaknar till när han håller på att somna in, inte lätt att vara liten. Så det blir lite spring framochtillbaka men det är ingen fara. Snart så somnar han nog in och då hoppas vi på att det blir en lugn och bra natt. Håller tummarna för en likadan natt som vi hade inatt.

Nej nu ska jag försöka att sova, tror inte att det blir några problem =) Lovar att lägga upp lite bilder imorgon från kvällens trevliga middag.
Ha en fortsatt trevlig kväll vad ni än hittar på. Och när ni väl lägger huvudet på kudden så sov så gott!

//Glammomamma

Nu är det bara gästerna som saknas!

Då var allting klart, tog ju inte så lång tid. För jag har inte stressat något ovh då har jag gett Melvin mat mellan allt stökande. Jag är verkligen en liten powemamma! Och inge hjälp har jag fått, älsklingen har inte varit hemma men det gör inget.


Grönsakerna hackade jag i förväg, bara att blanda ner så det inte blir "svampigt"


Ikväll har jag på mig mina H&M byxor från Madonna kollektionen. Köpte dom för 50 kr ett par månader efter den släpptes!

Ikväll kommer vi bjuda på fördrink, blir Sparkletini som vi hade på vårt bröllop. Tyvärr går det inte att köpa i Sverige så man får beställa det när någon åker till Tyskland =) Att äta blir det ljummen potatissallad med gurka i och oxfile till det som ni redan vet. Till det serveras en enkel men god sallad, behöver inte vara en massa saker i. Vi har gurka, tomat och champinjoner och sedan på med olja och salt. Och sist men inte minst efterrätten, blir Creme caramel. Den är hemmagjord, inget svårt att göra och smakar bättre än köpt.
Tror nog att maten kommer att gå hem =)
Nej nu ska jag tända lite ljus och fixa med det sista innan dom kommer.

Ha en underbar Valborg önskar hela familjen Rudqvist!
//Glammomamma

Kakel och klinkers!

Var ett tag sen jag skrev men denna dag har bara flugit iväg. Blir inte att man hinner uppdatera bloggen så mycket, den får tyvärr komma lite andra hand. Men nu har jag lite tid över och då får jag självklart uppdatera lite =)
Idag så har älsklingen tagit semester så han är ledig från jobbet. Så vi började dagen med sovmorgon, tror att jag vaknade vid 8.15...är sovmorgon nu förtiden =) Melvin har sovit så bra inatt, han vakande bara två gånger. Sen vakande han vid 6 och ville ha mat och efter det somande han om.
Jag gick upp vid 8.30 och längde in en maskin och städade av badrummet, vet inte varför men jag fick ett ryck.
Sen blev det att fixa till sig och åka iväg till Mjölby, vi skulle titta ut kakel och klinkers till nya huset. Härligt att få välja helt fritt vad man vill ha, ingen annan som bestämmer åt en. Och så mycket snnyggt det finns, bara plånboken som sätter gränser.
Vi hittade i allafall vad ville ha, säger inte än vad men det blir högglansigt denna gång. Nu har vi matt kakel i badrummet, bara en fondvägg i vitt glansigt kakel. Nu kommer det att bli lite annorlunda men det är så vi vill ha det. Det blir riktigt cleant, det är allt jag säger just nu!

Efter det åkte vi förbi vår tomt för att se om något hänt men tyvärr har inte mycket hänt. Ser ut som om dom har jämnat ut lite och börjat att göra grunden. Jag längtar så mycket till mitt hus, vill att sommaren ska gå fort. Fast samtidigt så vill jag inte att den ska det, sommar är ju alltid sommar. Kommer att bli en härliga sommar i vilket fall somhelst.

  
Snart kommer det att ta fart även på vår tomt =) Den stora stenen ska bort, hade tomten varit större hade vi haft kvar den. Kul för barnen att ha att leka runtom...

Nu ska jag börja att förbereda för kvällen, mina föräldrar och syster kommer hit och äter. Det blir oxfile att äta, mums säger jag bara. Det bästa kötet man kan äta och idag är en sådan dag man ska äta det.
Jag skriver mer senare när jag fixat klart allt. Ha en fortsatt skön dag.

//Glammomamma

Härliga förmiddag!

Gud så bra den här dagen har startat, blir mycket piggare om man går upp skapligt och inte ligger i sängen hela morgonen. Melvin ville ha käk strax innan 7 och efter det gick jag upp och åt frukost. Sedan ville han ha en slurp till innan halv nio och efter det somnade han så gott i våran säng. Då passade jag på att fixa till mig och prata lite i telefon med mamma. Alltid skoj att utbyta lite ord med henne.
Sedan ringde grannen på och frågade om vi skulle med ut och gå i det härliga vädret. Och det tackar vi ju inte nej till =) Så jag försökte att väcka lillkillen men så trött han var, bytte blöja på en halvsovande Melvin....och det är inte var dag man gör det. När vi skulle sätta på oss kläder blev han dock lite sur men sov fort jag la ner honom i vagnen så blev han tyst. Tog inte många minuter innan han somnade om och nu snart 2 timmar senare sover han fortfarande.

Så jag passade på att skriva ett inlägg när tid finns. Tänkte passa  på att städa lite nu och sen blir det väl att ge mat till en trött liten prins =)
Funderar på att åka till Åhlens sen och köpa en liten torkställning som man kan hänga på ballkongräcket. Finns inget hätligare än att torka tvätt ute men vi får inte plats med vår stora torkställning. Den sväljer nästan all plats som finns kvar nu när vi har möblerna uppe.
Nej nu ska jag sätta igång innan Melle vaknar. Ut och njut i solen, den är riktigt underbar idag. Gör inget att det blåser, behövs när man går för man blir sååå varm.

//Glammomamma

Sommarfärger

Nu har jag lagt upp fötterna i soffan och brevid mig ligger Melvin. Han har ätit och efter det har vi myst lite. Nu hoppas jag att han ska somna in, lite vevande med armarna fortfarande =) Och den där nappen får man stoppa in ibland.
Så det gäller att passa på att skriva medans han är lugn och jag har tid. Snart börjar Uggly Betty på 5:an, brukar allitd se det när jag är hemma. Älskar den serien och ikväll är det nya avsnitt, blir lite mys i soffan då =)


En glad liten kille som ligger och ler till mamma =)

Dagen har redan sprungit förbi, har hunnit med att tvätta en maskin och varit ute och gått. När jag kom hem så gjorde jag lunch och åt innan lillkillen vaknade. Samtidigt som jag gjord mat ringde jag syster i K-holm och grattade henne på fördelsedagen...GRATTIS!!!
Var häligt väder ute idag, fast solen inte riktigt lyste helt igenom. Var nästan lite "kladdigt" ute, som när det kan bli åska. Hoppas på att det blir det till kvällen!!?? Finns inget som slår det, blixt och dunder i mörkret.
Måste även visa mitt sommarfynd som jag köpte igår på Vila. Är en butik som jag sällan handlar i men igår fick jag för mig att gå in och titta. Hittade den här klänninhgen, underbara färger att ha på sig när man blir lite brun.


150 kr var det faktiskt värd. Nu längtar jag verkligen till sommaren, älskar färgerna och mönstret.

Passade även på att köpa en scarf på Gina Tricot, den var på rean *jippi* Köpte även ett par jeans när jag hade fixat mina naglar men dom fick åka tillbaka till affären. Kunde inte släppa tanken på att dom satt lite "slappt" i rumpan. Vet att jag kommer att störa mig på det och då är det ingen ide att behålla byxorna.


Har fått nippe på scarfs och sjalar, den här kommer nog att pryda en väska. Riktigt snyggt till våren och sommaren när man knyter den runt handtagen.


Sommrigare än så här kan knappt naglarna bli =) Ska ta och fixa fötterna nu med när man har så mycket sandaler på sig.
Nu ska jag titta på Betty men jag har känslan av att jag kommer att somna. Börjar bli lite trött, så då ska man väl passa på att sova!!??
//Glammomamma


Godmorgon tisdag!

Vart tog solen vägen??? Har ju blivit bortskämd med strålande sol från en blå himmel nu i ett par dagar. Men idag vaknade jag inte av att solen sken in genom fönstret utan av en vaken Melvin brevid mig. Han låg och snackade och vevade hejvilt med armar och ben. Och ingen kul natt har det varit, snorigt och hostigt. Det är från min sida, förbannade pollen.
Har pratat med min barnmorska idag och fått klartecken att gå och köpa allergimedicin. Så om ca en timme ska jag stå och hänga på låset på apoteket. Orkar inte gå och snyta mig HELA tiden, börjar bli narig under näsan nu =)

Igår var jag dålig på att blogga, inte ett enda inlägg. Var en tidig dag igår, började med att vi tog bussen ner till stan vid 9.30. Skulle fixa mina naglar kl 10 och då skulle mamma komma och hämta Melvin. Sen blev det lunch därhemma och lite ärenden att fixa. Slutade med att vi var hemma vid 19 och då var lillkillen jättehungrig. Så det blev att amma och byta blöja nästan direkt efter att jag satt foten innanför dörren =) Och ingen pappa som var hemma för att hjälpa till, han var på föreläsning. Så hela kvällen gick åt till att gosa, amma, trösta, söva liten kille. När han väl somnade vid 21 var jag jälv så trött pga pollen. Så det blev raka vägen in i sängen för att titta på CSI och sedan somnade jag som en stock. Fast jag somnar in djupt utan hundsover, så jag vaknar flera gånger under natten.
Melvin sov ganska bra inatt, igår var bättre. Då åt han bara en gång och så fick jag gå upp 3 gånger och stoppa in nappen. Inatt har han ätit sina två gånger men han råkade kräkas så det blev att byta hela kudden och göra rent honom. Inte lätt att vara liten men som tur är så var pappa duktig och tog hand om honom.

Nu ska jag ta en dusch och sedan äta lite innan jag ska till apoteket. Lägger upp lite bilder senare från gårdagen, lovar att jag har läckra naglar nu ;)
På återseende!!

/Glammomamma

En fab lördag!

Pappa får gå lite i kanten när lillkillen blir ledsen. Av någon anledning så är det gött när det skakar lite!?

Hejsan svejsan!
Dagens första inlägg kommer sent idag, har haft en slappar dag. Vi började med att ta det lugnt och mysa i sängen och sedan sen frukost. På eftermiddagen var det födelsedagskalas på Emma min brorsdotter. Hon fyllde i början på april men var först nu som dom hade tid att fira henne. Dom har haft lite mycket att göra men nu ser det ut att ljusna för dom =) Jag håller tummarna för det!
Var mycket trevligt, satt ute på verandan och fikade i det sköna vädret. Helt otoligt att man kan sitta ute och njuta i slutet på april. Bra även för Melvin eftersom han kan ligga ute i vagnen och sova, vilket han gjorde. Vi fick väcka honom eftersom alla ville titta på honom, annars hade han sovit sig genom hela kalaset.

Gårdagskvällen var helt fanatstisk, vi tackar farfar för trevligt sällskap. Svårt att kunna tänka hur vi kunnat spendera lördagskvällen på något bättre sätt!?
Vi hamnade på en uteservering på stan, bara tur attt vi fick plats. Var fullt med folk överallt men precis när vi skulle gå vidare så var det ett sällskap som gick. Så vi kunde sitta i solen och njuta av ett glas vitt vin för min del och öl för grabbarna. Blev även att äta en bit god mat, plankstek...en klassiker. Kan lova att vinet smakade mycket bra efter ett låååångt uppehåll =) Blev bara ett glas, vågade inte dricka mer.
Melvin låg och sov så gott i vagnen, var mycket liv och rörelse och det trivs han ju med. Han vakande till när han var hungrig och då fick han mat. Inga problem för mig att amma bland alla människor och ingen verkade störas av det heller.
Var många som kom fram och tittade på honom och alla sa samma sak. Vilken söt liten kille och en dam berättade massor om sina egna barn. Hon kom tillochmed tillbaka för att berätta historier. Skoj med alla som ger komplimanger, blir stolt som förälder =)


Njuter av solen som skiner och ett glas med vin, kan det bli bättre!!?? I dont think so!


Farfar ville mysa med Melvin. Melvin tyckte nog att det också var mysigt för han somnade i famnen =)
Byxorna varjättefina och vi blev så glada, tack så mycket!

Efter ett par timmar på utesserveringen blev vi sugna på att bowla, så vi gick vidare till Strandgatan 2. Tyvärr fick vi vänta 1 timme på en bana men det blev lite dricka innan. För min del en alkoholfri drink =)
Lagom närr vi skulle börja bowla blev det discobowling. Med det menas hög musik och discobelysning, lite orolig blev jag allt. Hur skulle Melvin lyckass att sova i vagnen?? Var inga somhelst problem, han låg ssoch sov vid sidan om våran bana hela tiden. Fattar inte hur han lyckas??...jag hade aldrig kunnat göra det! Desto mer liv, desto mer sover han.
Tyvärr så gick jag som förlorare från bowlingen, farfar vann första omgången och älsklingen andra. Jag är inte särskillt bra men skoj var det =)
Efter det bar det hem, var skönt med tanke på att jag var rätt trött. Var en mycket lyckad kväll och det tackar vi för. Presenten som Melvin fick var jättefin, han fick nya jeans av farfar från PoP. Är bra med tanke på att han behöver nya!


Så här bra gick det för älsklingen under första omgången av bowlingen =) Som tur är vände det för honom under den andra! Grattis till vinsten älsklingen!


Dom bästa sidorna av oss??!! =)


Nej jag tror nog att jag är bättre framifrån ;)

Nu ska jag ta kväll, är trött och mätt. Blev köpmat idag, en kebabtallrik. Gott men man blir ju sååå mätt, orkar knappt att att röra mig. Ha en underbar kväll och sov så gott, kommer jag att göra!

//Glammomamma

Vatten...


Puh så varmt det är idag, har knappt gått att sitta i solen. Och den lilla tid som jag satt fick jag minsann lite färg i ansiktet. Eller färg, jag blev lite röd på kinderna =)
Känner hur jag konstant är törstig när det är sådant här väder, tycker inte jag harr gjort något annat än att druckit idag. Och man ska ju dricka extra mycket när man ammar, yttligare en anledning till att inte slarva. Blir att ha en flaska med sig hela tiden nu när det är sådant här väder. På tal om det får jag inte glömma att ta med mig en flaska med vatten nu när vi ska ut och gå.

Snart kommer älsklingen och då ska vi direkt gå till hans pappa och sen därifrån ner till stan. Ikväll blir det ett glas vin till maten, tror att det räcker =) Vill inte dricka mer med tanke på att jag ammar och så har jag inte druckit på nästan 1 år. Tror jag kan bli lite lullig på det lilla glaset, vi får se ikväll ;)
Melvin ska också med, premiär för honom på uteserviringarna. Fast han brukar ju sköta sig så jag  är inte orolig. I värsta fall får jag väl gå en sväng med honom på stan.

Ha en fortsatt underbar dag i solen, tycker en middag ute idag passar alla =)
Hörs senare under kvällen!
//Glammomamma

Till Ikea

Härliga härliga dag, solen skiner och det är underbart ute i luften. En sådan dag vill jag inte spendera hemma utan jag och Melvin sticker ens äng till Ikea. Vi kanske inte är ute hela tiden men vi kommer ut.
Och ikväll så blir det en promenad till Christians pappa och sedan ner till stan för ett glas vin..Och kanske en bit med god mat, vi får se!?

Nu sticker jag, ha en fab day alla.
//Glammomamma


Familjedag!


På väg upp till mina föräldrar. Idag hade jag på mig min sköna skjortklänning från Gina Tricot.

Har kommit hem efter en härlig dag med solsken och trevligt sällskap. Det bestod av en heldag ihop med min familj =) Alltid lika trevligt att umgås med sina föräldrar, speciellt nu när Melvin är med =) Morfar är så stolt, drar jämt på vagnen när vi är ute. Och mormor tycker det är så kul att mysa och skoja med lillkillen.
Idag bjöd mina föräldrar på lunch på CC (Cloetta Center), och det är ju alltid trevligt. Det som är så bra med lunchen där är att det är självservering. Det betyder att du kan äta hur mycket du vill och av båda rätterna. Dom har också en stor och härlig salladsbuffe, det gillar jag. På menyn stod potatis och biffar med sås samt paella. Så det blev att äta av båda rätterna, kan man så är det ju självklart att man gör det ;)
Det var en trevlig dag med MYCKET trevlig sällskap. Jag tackar så hemskt mycket för lunchen och den hembakad kakan på eftermiddagen =)


Melvin var lite sommrig idag med keps och sin vårjacka. Den är några nummer för stor men då har han lite att växa i =) Han låg i vagnen och njöt av det sköna vädret efter att vi hade ätit.


Morfar njuter ute i solen och av att få dra på Melvin. Tack för den underbara lunchen idag!

Jag hann även med en snabbis på stan, hade hittat ett par hängselbyxor på PoP till Melvin. Hade en presentkort där som jag passade på att använda. Blev ett par strumpor till honom också, dom har de bästa där. Tjocka som alltid sitter på plats, så dom rekomenderar jag varmt att man köper.
Blev även några  saker till mig själv....kan ju inte låta bli =) Hittade en snygg väska på H&M som var på rean. Den hade kostat 249 kr men nu var den nedsatt till 98 kr. Så den fick följa med mig hem!
Det bästa måste nog ha varit att det var 30% på alla kläder på Cubus. Lite tråkigt med tanke på att jag köpte en klänning och tröja där i måndags. Har varit på jakt efter något snyggt till systers bröllop i maj men inte hittat något bra. Men så hittade jag en glammig fin klänning med passande tröja till.
Ja ja, blev i allafall en jättefin linneblus och ett par vita linnebyxor. Byxorna sålde dom ut för 50 kr, så det var verkligen ett fynd. Så jag fick en fin liten outfit för under 200 kr, JIPPI!


Älsklingen sträcker ut sig på soffan efter en heldag borta från hemmets lugna vrå.
Idag fick han ha på sig sin nya body med  pappas favorit filmer. Får hoppas att han kommer att älska Star Wars lika mycket som sin far =)

  
Dagens alla inköp!

Nu ska vi ha lite familjemys här hemma. Pappa och Melvin har redan börjat och nu vill jag ansluta mig.
Ha en underbart solig och härlig kväll.
//Glammomamma


Home alone

Goder kväll!
Just nu sitter jag i köket och väntar på att äggen ska koka klart. Håller på att förbereder kvällens middag, blir Kalles fiskgryta med potatis. Var länge sen vi åt det och det är lätt att bara värma på. Christian har J ikväll så han kommer inte förän halv nio ungefär. Och då är det skönt att ha maten klar, så man slipper stå och laga den vid åtta hugget.
Ikväll ska vi även ha Mike här på middag, riktigt trevligt och mysigt. Han får det som tack för att han är ute och går med Melvin nu. Han ringde förut och frågade om han fick gå ut och gå med honom. Och det är ju självklart att han får, jag blir bara glad. Fick jag gå och handla i lugn och ro, skönt att inte ha vagnen med sig. Är rätt skönt nu med att vara ensam hemma, hinner med en del =) Fast man går och tror att lillkillen snart ska vakna, man är så van vid att han ligger och sover när man gör saker. Bara en sådan sak som att plocka lite i köket, nu kan man göra det utan att stressa för man vet att han inte kommer att vakna.
Samtidigt tycker jag att det är lite ensamt också, tycker ju om att ha min lille Melvin omkring mig. Jag har helt enkelt vant mig =) Men som tur är så kommer dom nog tillbaka snart. Mike har varit ute i över en timme med honom nu. Är glad att jag har honom som är snäll och hjälper till.

Nej nu ska jag fortsätta med maten. Måste sätta på potatisen också och börja göra grytan.
Ha en fortsatt skön kväll
//Glammomamma

Njuter

Hoppas att ni spenderar eran eftermiddag på samma sköna sätt som jag gör!

Är helt fantastiskt vad solen värmer...och gör en lite röd =) Tror jag somnade till en stund förut, Melvin sov i sin säng så det var lugnt och skönt. Det blev ingen lång sovstund, kanske bara 10 min. Fast det gav mig ny energi för eftermiddagen och kvällen.

Nu ska jag sticka iväg en stund, ut i solen =) Längat tills imorgon, då ska vi gå en sväng på stan. Och det verkar ju som om det ska bli ännu varmare då...JIPPI!! Det här kommer jag att vänja mig vid nu =)
Ha en underbar eftermiddag!!

//Glammomamma

Full av energi

Hejsan!!
Gud vilket härligt väder det är ute, ville inte gå in efter min promenad. Blev en lång vända idag med tillsammans med grannfrun. Hade bara på mig en tröja men jag höll på att få värmeslag. Helt otroligt så skönt det är, både i luften och solen. Tror att Melvin tyckte det var skönt med, han sov så gott i vagnen. Väl behövligt för honom efter natten =)


På väg ut genom dörren för vår härliga promenad i solen!

Jag fick massor med energi av promenaden, så det blev att gå hem och slänga in en tvätt. Fixade efter det lunch och under tiden så dammsög jag hallen. Helt otroligt vad lite sol kan göra, blev hur pigg somhelst.
Så nu hoppas jag att lillkillen somnar in snart igen så jag kan gå ut och sätta mig på ballkongen med en kopp kaffe. Vill inte vara inne när det är sådant här väder.


Lunchen hade tillochmed våriga färger =)
Blev paella från jobbet, enkel att steka på i pannan och såååå god!

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen och plocka med lite annat.
Ge er ut i solen och försök att få lite sol på nosen. Finns det något härligare på våren en den första "brännan"!!??
//Glammomamma

Powernaps

Godmorgon och gäsp till er!
Vilken konstig natt vi har haft, vet inte riktigt vad som var fel. Från kl 00 till 06 imorse så har vi varit inne hos Melvin och stoppat in nappen en gång var 15 min. Och jag ljuger inte, jag lovar =)
Han somnade in varje gång som man gav honom nappen och sen gick det en liten stund så gnyr han till. Då har nappen rammlat ut och man får gå in igen och ge den till honom. Så varken han, jag eller Christian har sovit några längre stunder inatt. Vi turades om ett tag om vem som skulle gå upp men sen blev det att jag tog över. Han måste ju få sova eftersom han ska jobba.
Så inatt har det nog blivit sammanlagt ungefär 4 timmars sömn, tror knappt det blir det om man slår ihop det. Fick sova mellan 10-15 min men det är sådant man får ta. Hoppas bara på att han sover bättre inatt. Både han och vi blir ju trött av att inte få sova några längre perioder.

Så nu har jag ätit frukost i sängen med lillprinsen brevid mig. Och tro inte att han ska sova, nej han ligger här brevid och är hur pigg somhelst. Ibland tittar han på mig med sina ögon, och om jag inte tittar på honom så säger han till. Han ger ifrån sig ett litet sött ljud och så tittar vi på varandra och pratar lite. Han är min lilla kille =)
Idag blir det en lång promenad i solen, längtar verkligen ut när jag tittar ut genom fönstret. Kanske ska försöka att sova en liten stund när Melvin somnar in. Tror att jag behöver det efter mina små naps ;)

Nåja, ha en skön snart på dagen och njut av solen som kommit för att stanna en tid nu.
//Glammomamma


Uppskatta dom små sakerna!

God kväll ute i stugorna!
Nu sitter jag mätt och belåten i soffan men gud så trött jag är. Blir nog sängen snart för min del, känner att jag måste sova. Melvin somnade tidigt ikväll så då gäller det att passa på att sova =) Han somnar så gott i sängen nu, bara att gunga lite.
Han har varit så gullig ikväll, legat och gymmat lite och myst med pappa. Tyvärr så fick vi äta i omgångar ikväll, han ville inte lämna pappas famn. Så först åt jag och sen Christian, blir så när man har småbarn. Sen blev det att ge honom lite mat och byta blöja. Så mysig han var när han låg i min famn och åt, han ligger och tittar på en med sina stora blåa ögon. Han ser så förstående ut när man pratar med honom och ibland får man även ett svar =) Även om han äter och det är så hjärtat slår volter i bröstet. Finns inte många saker som toppar det här i livet.
Tror att det är lätt att vi glömmer bort att ta vara på alla små saker. Gäller att ta vara på alla små underbara ögonblick, vare sig det gäller ens barn eller någon annan älskad som står en nära.
Bara en sådan sak som att få duscha i lugn och ro. Ikväll så tog älsklingen hand om lill prinsen så jag kundee få ta en lång dusch. Är inte så ofta som man gör det nu förtiden, blir ofta en snabbis när man är själv på dagarna. Försöker att passa på när Melvin sover men vågar inte stå för länge. Vill inte att han ska vakna och vara ledsen och så hör jag inte det. Vill inte att han ska tro att jag struntar i honom när han gråter.
Var i vilket fall somhelst riktigt skönt att kunna slappna, veta att lillkillen är i bra händer. Det är sådana saker som jag nu tycker gör livet mer värt att leva.


Få saker slår det som när man tittar in sitt barns ögon. Ögonkontakt är så viktigt och dom stunder våra blickar möts stannar allt annat upp.

Så glöm inte bort att glädjas åt dom små sakerna i livet, ibland kan dom betyda minst lika mycket som dom stora!
Nu ska jag fixa till mig för sängen, är riktigt trött nu =)

Godnatt och dröm sött!
//Glammomamma

Underbara "tassar"

Hoppas att ni har en trevlig lunch?! Jag har precis kommit hem efter en långpromenad, var riktigt skönt ute. När jag tittade ut genom fönstret så såg det inte alls så gött ut. Men till min stora förvåning så var det behagligt ute, ingen blåst och helt ok tempratur. Hade först tänkt att ta det lugnt hemma, känner mig inte helt ok i huvudet. Har lite ont och känner mig tung men grannfrun ringde på och frågade om jag skulle med. Så jag hängde på och det är jag glad för att jag gjorde. Känner mig mycket piggare och tror att Melvin tyckte det var skönt också. Bra för honom att komma ut och få frisk luft och så sover han bättre =)
På tal om att sova bättre, Brio tassarna som älsklingen köpte igår till Melvins säng funkar superbra. Kan verkligen rekomendera att köpa dom. Om man har en unge som vår lillkille som tycker om när det rör på sig när man ska sova, så är det perfekt att ha. Igår när han skulle somna in blev det inga längre stunder i hans rum. På 5 min somnade han in, var bara att röra lite på sängen. Var en riktigt bra investering måste jag säga.



Briotassarna finns i flera färger men vi valde att ha svarta, passar bäst till sängen. Är bara att skruva fast dom och sen kan man börja "vagga" =)


Melvin ligger fortfarande och sover efter promenaden. Det som är så gulligt är att han tillochmed är söt när han sover!
Mamma älskar dig så mycket!


Nu ska jag ta mig lite och äta och sen måste jag nog tvätta håret. Ska iväg sen och hämta Christian på jobbet. Vi ska titta på kök efter det, vi vill se hur dom ser ut i verkligheten innan vi bestämmer oss. Det lutar lite mer åt det ena köket men vi vill se om det är så högblankt som vi hoppas på att det är.Svårt att uppskatta när man bara ser bilder på det.
Ha en underbar fortsättning på dagen.

//Glammomamma


Partners in crime!!

I söndags hade jag besök av mina kära vänner Malin och Pia. Var väldigt länge sen vi alla tre träffades samtidigt, svårt att få en tid som passar alla. Är ju bara jag och Malin som bor här i stan, Pia plutt bor ju i Kalmar. Fast när vi träffas så är det som tiden stått still. Känns som det bara var veckor sen jag träffade dom sist.
För Pia var det första gången som hon träffade Melvin, Malin hade träffat honom en gång tidigare. Tyvärr så var han inte på sitt bästa humör hela tiden. Han sov också en del men det fanns lite tid för mys med tjejerna. Pia verkade tycka det var riktigt mysigt att ha honom sittandes i knät eller hängande över axeln. Och Melvin verkade inte tycka att det var så dumt heller =)


Mina kära vänner Malin och Pia. Tack för en underbart trevlig eftermiddag/kväll, det var precis vad jag behövde!

Det var härligt att träffa dom i allafall, vi har hängt ihop sen gymnasiet och nu börjar det bli ett par år sen vi gick där. Vi var 16 första gången vi träffades och det är snart 10 år sen. År går riktigt fort men det är skönt att veta att jag fortfarande har dom vid min sida. Jag har inte många nära tjejkompisar, det är Malin, Pia och Ramona. Dom kan jag alltid lita på och dom kan alltid lita på mig!
Vänner är en av hörnpelarna i livet, utan vänner och familj är man inte mycket. Och det stämmer in på mig, utan mina ladies så skulle jag inte vara hel.


Här sitter dom i soffan med en nyvaken och halvnaken Melvin =)

Nu ska jag ge min kära son lite mat. Han har sovit en stund i sin säng och han verkade sova gott. Pappa hade köpt nya tassar till hans säng idag. Brio har som små tassar som man sätter fast och då kan man vagga sängen. Mycket bra när man har en liten kille som tycker om att vaggas till sömns.
Jag ska ta lite bilder och visa hur dom ser ut, värt att investera i.

//Glammomamma

Gullunge

Hallå på er alla!
Första inlägget idag kommer väldigt sent, har inte orkat att skriva. Melvin har sovit en del på förmiddagen och då har även jag passat på att vila lite. Han är nog fortfarande lite sjuk, märker det på nätterna. Han vaknar flera gånger och då får man gå upp och sätta i nappen och sen somnar han om. Är bara så jobbigt att man vande sig vid att han bara vaknade två gånger och ville ha mat förut. Lika bra att inse att man måste ta vara på dom dagar och nätter som är bra.


Mammas ögonsten, han vet verkligen hur han ska få mitt hjärta att smälta =)

Fast på morgonen idag så låg vi länge och myste inne i vår säng. Melvin var på toppenhumör och log och pratade massor. Tyvärr så är det så svårt att fånga allt med kameran, man hinner inte med att ta ett kort. Får ta och filma honom och lägga upp, så får ni se hur mysig han är =) Fast jag lyckades att ta några kort som blev helt ok, det är alltid något!
Så nu sitter jag och väntar på att älsklingen ska komma hem från jobbet, är hans tidiga dag idag. Vi ska äta lite och titta på tapeter igen. Gäller att kolla på dom i alla sorters ljus, kvällen var väl inte den bästa tid att titta på dom. Men vi hittade några som var självklara, sovrummet kommer få en riktigt snygg fondvägg. Vardagsrummet är inte klart än, vi hittar ingen som passar riktigt bra. Hoppas att vi kanske ser med nya ögon idag när det är ett annats ljus somsagt.

Nu ska jag fixa med maten, gäller att passa på medans lillkillen ligger och sover.
Ha en fortsatt trevlig dag!
//Glammomamma

Det nya huset!

Ja nu är vi hemkommna efter att ha handlat och varit på Riksbyggen. Där har vi idag skrivit på alla papper, så nu är huset vårat!! Kan inte riktigt förstå att det är vårat nu, är lite overkligt.
Vi kan även meddela att vi får tillgång till huset den 13 november. Så nu är det bara att börja räkna ner i kalendern =)

Så efter vi varit och skrivit på papprena så åkte vi förbi tomten och tog kort på den. Är lite svårt att se att det snart kommer stå ett hus där inom några månader. Men det är skoj att ha kort på hur det verkligen såg ut från första början.
Kvällen kommer idag att bjuda på att titta på tapetprover. Har redan sett en fin till Melvins rum med stjärnor, funderar på att ha den som fondvägg. Fast vi får se, blir ett gonomgående tema med ljusa färger i alla rum. Tycker nästan att det här är det roligaste att välja =)

  
Det kommer att se riktigt annorlunda ut om några månader när tomten jämnats till. Och till hösten kommer det att stå ett hus här =) Är så sjukt att jag knappt kan förstå det!


Dessa två böcker kommer vi sitta med näsorna i under kvällen =)

Nu ska jag sluta och titta på tapeter men jag skriver mer senare ikväll.
//Glammomamma

Host host

Godmorgon i solskenet!
Nu är det en ny vecka och denna nya vecka börjar vi på ett nytt kapitel. Idag ska vi träffa Riksbyggen och prata om det nya huset. Vi ska gå igenom alla tillval som vi har gjort och prata närmare om inflyttning osv. Är nästan som julafton, det pirrar i hela kroppen. Ska bli så kul att börja den här resan, hela våren och sommaren kommer att gå så fort. Är bara en massa saker att fixa med till flytten nu. Träffa mäklare, rensa ut hemma, packa flyttkartonger, sälja lägenheten *snyft*. Trivs riktigt bra i vår lägenhet och vi har ju gjort den så fin men tyvärr är den lite liten nu. Och vi har för mycket möbler och saker för den. Kommer att göra lite ont i mitt hjärta att flytta härifrån men jag vet att jag kommer få något mycket bättre =)

Denna vecka börjar även med en hosta som är riktigt hemsk. Tror det är samma som Melvin har, slemmig som sitter nere i bröstet. Känns som om man ska hosta upp en lunga när man hostar. Och för att toppa det så är man snorig också. Fast jag har tur, trodde jag skulle vi riktigt sjuk igår. Näsan bara rann och rann, fick snyta mig hela tiden. Men idag är det lite bättre, snoret rinner inte lika mycket =) Jag tror jag blivit smittad av Melvin, han är inte snorig längre. Han hostar somsagt bara, hoppas han blir bättre snart. Annars blir det att gå till BVC, för snart är det 1 vecka som han varit sjuk. Som tur är har han ingen feber, så han är nästan helt frisk. Så nu får vi hoppas på att min snuva försvinner lika snabbt som den kom. Ser ju lite lovande ut i allfall, känner mig redan lite bättre i näsan.

Nu ska jag äta lite frukost, ska ner med Sofie en sväng på stan senare. Har lite kläder att hämta som jag ska ha på systers bröllop. Har hittat en jättefin klänning och en liten bolero till.
Vi hörs senare.
//Glammomamma

Nu är vi husägare!

Jippi!!
Igår blev det helt klart med att vi flyttar till hus! Inte för att vi var oroliga att det inte skulle gå men man vill ju ha ett klart besked från banken innan man börjar att fira. Och igår så ringde vår bankman och sa att nu var allt klart och lånet blev beviljat! Känns så härligt att veta att om ca ½ år så börjar ett helt nytt kapitel i vårat liv. Då blir vi husägare och det är vuxet =)
Längtar redan nu efter mitt hus men ännu finns det inget hus. Bara en stor lerpöl, ser bara pinnar som märker ut vart tomt och hus ska vara. Måste åka ut och börja att dokumentera allt från början. Kan vara kul att ha när allt är klart, om det nu  någonsin blir det när man har hus!? Kan somsagt vara skoj att se hur det såg ut från första stund till färdigt resultat.
Tänk viket underbart hem jag kan få nu, lite bättre ytor att inreda på =) Längtar sååå efter att få sätta igång men än får jag bara planera. Tro mig, det kommer jag verkligen att göra.


Mitt framtida hem, vill ha senhöst nu =)

Nu kallar Melvin på mig men jag skriver mer senare. Ha en fortsatt skön dag!
//Glammomamma

En lång dag

God kväll!
Äntligen känns det som om det är första gången jag riktigt kan sitta ner och andas ut idag. Det har verkligen gått i ett hela tiden.
Dagen började med återbesök hos Storken. Var härligt att va tillbaka igen, har verkligen saknat min barnmorska Ann-Marie. Hon är den bästa barnmorska man kan ha, eller  hon får dela med Pernilla på förlossnimngen =) Hon var också riktigt underbar! Jag har i allafall inga problem och är frisk och kry efter förlossningen. Har inte kännt mig på dålig på något sätt men det är alltid skönt att få det bekräftat.
Köpte med mig en liten grön växt, vågade inte köpa blommor pga allergi. Är inte så bra att ta med sig sådant ifall någon är allergisk. Och så är det inte så bra för små barn heller. Så jag köpte en grön växt som var vårigt dekorerad. Roligt att se hur glada dom blev, värmer i mitt hjärta. Känns som det är det minsta kan jag göra efter alla härliga månader hos dom.
Ann-Marie tyckte ju även att det var skoj att träffa Melvin, hon har ju följt honom i nästan 8 månader. Fast han var lite tråkig och sov hela tiden vi var där. Fast han är ju inte helt frisk än och då blir det mycket sovande. Hade han varit vaken och hört alla fina komplimanger han fick hade han varit minst lika stolt som sin mamma. Det som alla tycker är så sött på honom är hans långa ögonfransar. Jag tror han har det efter pappa och hans syter Milla, dom båda har långa och synliga ögonfransar. Fast dom tyckte han var mest lik mig *hihi*

När vi var klara där så blev det en snabbsväng på stan. Var tvungen att hitta någon tunnare jacka till Melvin. Den han har nu blir för tjock när det är varmt ute. Hittade en jättebra på Kapphal, den är även vindtät och det är viktigt. Stod och valde mellan en blå och röd, blev den röda. Tycker det är snyggast till våren =)
Hittade även en body till honom, kunde inte motstå den. Pappa gillar nämligen Star Wars riktigt mycket och framförallt när han var liten. Var helt besatt av dom filmerna, så då var jag ju bara tvungen att köpa den =) Och så blev det ett par halvlånga shorts till sommaren. Det var halva reapriset på dom, så dom kostade bara 35 kr. Gäller att passa på när det är billigt!
På H&M blev det en rosa body nu till våren =) Han kommer att bli sååå glidig i den. Och så fick han en liten solhatt att ha på sig i sommar. Den är för tidig att ha än, måste vara rikitgt varmt och soligt ute iinnan han får ha den på sig. Han är fortfarande känslig mot kyla och vinden.
Av mormor fick han även en tunn liten mössa idag. Vi har bara lite tjokare mössor och det är lite för varmt dagar som denna. Så nu slipper han att bli jättevarm om huvudet men öronen får ändå skydd.
Mormor var snäll och bjöd på lunch och fika idag. God hemlagad mat blev det, den bästa =) Och efter det en kopp kaffe i solen. Var gött kan jag lova, var lä så solen värmde riktigt mycket. Gäller att passa på, imorgon ska det bli kallare och blåsa mer.


Melvins nya vårkläder. Längtar tills man kan få sätta på honom nya vårjackan.

Efter det bar det av att hämta pappa på jobbet. Det är fredag och då brukar ju alltid jag och Melvin göra det =) Vi passade även på att pumpa däcken på bilen, behövdes efter att dom bytte däck igår.
Sen blev det en god middag men tyvärr var lillkillen lite trött så det blev inte att njuta. Han blir lite övertrött ibland på kvällarna nu när han är sjuk. Och ikväll var inget undantag men nu sover han efter lite närhet fram mamma och pappa. Lider med honom när jag hör honom hosta men jag tycker att snuvan har blivit bättre.
Hoppas att han blir lite bättre tills imorgon, då ska vi träffa Pia =)

Ha en underbar kväll och ta hand om varandra!
//Glammomamma

COD

God kväll!
Ikväll har vi haft besök av Mike, han hjälpte oss att byta till sommardäck på bilen. Så har bilen sommardäck på och är städad inuti.
Så när grabbarna var klara med det så blev det middag här. Bjöd på enkel god mat, pannbiff med färskpotatis från cypern dock =) och kokta grönsaker. Det är sådan mat som är godast, enkel husmanskost. Eller så är det bara så att det smakar godare pga sällskapet. Det är ju alltid trevligt med besök =)
Så nu sover Melvin, han är fortfarande lite sjuk. Hoppas på att det blir lite bättre imorgon, då ska vi till Storken på återbesök. Så nu sitter jag och älsklingen i soffan och spelar COD. Eller rättare sagt Christian spelar och jag tittar på =) Precis som när Melvin låg i magen, då spelade grabbarna nästan varje kväll. Och av någon konstig anledning så tycker jag att det är riktigt kul att titta på. Fast snart är det dags för sängen. Måste gå upp lite skapligt imorgon, ska vara på Storken 10.20. Så det blir ingen sovmorgon då ;)

Ha en skön kväll och natt. Hoppas på att vår blir lika bra som dom senaste nätterna varit.
//Glammomamma

Ett lass av tvätt

God eftermiddag!
Just nu så går tvättmaskinerna varma nere i tvättstugan. Hade en hel del tvätt märkte jag =) Det ser inte så mycket ut när det ligger i korgen men när man börjar att sortera upp det så ser man att det är MASSOR med maskiner som måste köras. Det är ljusa och mörka kläder, detsamma med underkläderna. Det är jeans och lakan och så ligger det alltid något som ska tvättas för sig, typ en 30 graders. Men nu är det bara lite handdukar kvar som ska tvättas, får se om jag tar dom nästa gång jag går ner. Annars får jag ta dom en annan dag, det löser sig.
Tycker i allafall det gått bra idag, är första gången jag tvättar nere i tvättstugan med Melvin. Så idag har han hängt på min mage medans vi sprungit upp och ner. Han somnar så gott så fort jag sätter ner honom. Han blir nog trygg när han får ligga nära mig, han älskar ju närhet. Tror det behovet är ännu starkare nu när han är lite sjuk.
Var i allafall på apoteket idag och inhandlade ett eget litet apotek =) Blev en ny termometer, salva till hans lilla stjärt, alvedon och koksaltslösningar i engångs pipetter. Allt för att han ska kunna må bra ifall han blir sämre.

Nu ligger han i sin säng och sover, han är helt plötsligt så liten i mina ögon. Älskar honom verkligen och vill inte för en sekund att han ska må dåligt. Jag hoppas verkligen att han blir sitt gamla glad och mysiga jag igen.
Och sån tur vi har idag, pappa slutade tidigare idag, så nu kan jag gå ner själv i tvättstugan. Vill inte springa ut och in i onödan med honom.
Ha en skön fortsatt dag.
//Glammomamma

Lägesrapport

Just nu ligger Melvin brevid mig i sängen och sover. Blir mycket sovade nu, märker att han inte är helt hundra idag. Han somnade vid 21 igår efter lite gnäll och sov till 01. Då ville han ha mat och vi bytte blöja då med. Sen vakande han vid 06 och ville ha mat igen och då bytte vi igen. Efter det somnade han om igen, brukar han ine göra. Han vill oftast vara vaken en stund innan han somnar om. Tyvärr vaknade han till när älsklingen ringde strax efter 8. Så då gjorde vi samma rutin som vi gjort under natten och morgonen =)
Melvin verkar inte vara lika snorig idag, vilket är skönt. Känns som om hostan är lite bättre med, blir en innedag idag. Dumt att ge sig ut om han håller på att bli frisk, blir bara att ta sig till tvättstugan och till affären och köpa blöjor.
Lillkillen har tyvärr fått små "sår" i stjärten, blöjeksem skulle jag gissa på. Som tur är så är det inga blödande sår och vi har smörjt med salva igår kväll och inatt. Ser ut som om det håller på att bli bättre, är inte lika rött längre.
Anledningen till dessa sår är tyvärr Libroblöjor =( Dom har två små vingar i blöjan som troligtvis skavt lite, så det blir att gå och köpa Pampersblöjor idag. Det värsta är att såren uppstod på 3 timmar. När jag bytte blöja på eftermiddagen så var det inga sår men 3 timmar senare var hans lilla stjärt röd. Usch gör ont i mitt hjärta, hoppas att han inte lider. Men han skriker inte eller blir sur när man gör rent honom. Så jag tror att han inte har så ont.

Besöket på BVC gick bra igår, han har växt =) Fast han sov när vi skulle väga honom, så blev tvugna att väcka honom. Det var inte populärt tro mig =) Han blev lite ledsen men mammas kille har växt!

Vikt då: 4770 g
Vikt nu: 5120 g
+/-: +350 g

Längd då: 58,5 cm
Längd nu: 61 cm
+/-: + 2,5 cm

Nu ska jag ta tag i dammsugningen, hann inte med den igår =) Efter det är tvättstugan som väntar, jippi!
Ha en skön dag, så skriver jag mer sedan.

//Glammomamma

Snabbmat

Puh, kom precis innanför dörren efter en långpromenad i solskenet. Grannen ringde på och frågade om jag skulle med och jag kan ju inte tacka nej. Hade tänkt att gå innan vi skulle till BVC men valde att gå med henne. Är mycket skönare att ha sällskap och någon att prata med.
Så när vi kom in strax efter ett så var det bara att slänga på ett soppa på spisen och fixa lite lunch. Blev en champinjonsoppa med ett  stort glas kallt vatten, är så törstig efter promenaden.
Så nu sitter jag och äter kin soppa och skriver innan det är dags att kasta sig iväg igen. Blev nästan som om jag bara vänder i dörren. Tur att Melvin sover så jag inte behöver ge honom mat innan. Kan jag sätta mig i såfall på BVC och ge honom mat när vi är klara.
Blir att stanna till och handla lite på vägen hem, samt hämta mitt paket från H&M. Hade beställt lite saker från deras inredning, tyvärr var det olika veckor som det skulle levereras på. Så då valde jag att ta allt samtidigt och då dröjde det fram till förra veckan innan det kom. Och då passade det ju bra att jag städade idag så jag kan inviga mina nya bordstabletter. Beställde fyra st i jeanstyg som jag ska ha på köksbordet.

Nej nu måste jag äta upp det sista och sedan ge mig iväg igen.
Vi hörs senare
//Glammomamma

Snorig liten kille

Godmorgon!
Idag vaknade vi av att Melvin var lite snorig och hostig. Han verkar inte ha någon feber eller vara ledsen, tur tur! Jag hoppas att det inte bryter ut och blir någon förskylning så han blir riktigt dålig. Funderade på om det kunde vara pollen men  känns som om han är för liten för att kunna få det!? Får kolla med BVC idag, vi ska dit på kontroll och träffa en läkare. Är dags för hans 2 månads kontroll idag, se om dom kan hjälpa oss med hans huvud. Han är ju så duktig på att ligga med huvudet på en sida, så han börjar att bli lite platt. Det funkar inte att lägga filtar på den sidan så han inte ska kunna vända sig. Han är för stark så han vänder bort det eller så slår han bort med handen. En envis liten kille vi har =)
Sen ska det även bli skoj och se vad han väger, var ingen koll förra veckan. Tror att han har sprängt 5 kg gränsen tills idag =) Han har även blivit längre, undra bara hur många cm.
Så det blir att ta en promenad innan vi ska dit, fick tid kl 14. Så innan det ska jag passa på att städa lite, måste dammsuga lite. Ska även passa på att sätta upp en tvättid i tvättstugan, behöver tvätta lite lakan. Är lättare att göra där än här hemma. Finns mer plats att torka allt på och större maskiner.
Nej nu ska jag ta en snabb dusch innan lillkillen vaknar. Han sover fortfarande så gott men hostar somsagt lite ibland. Fast han var duktig inatt, han vakande bara 1 gång och ville ha mat. Men han var trött när han somnade vid 21, blir ibland lite övertrött på kvällarna. Han vill inte somna in fast han är riktigt trött, så igår gick Christian ut och gick med honom. Tog inte lång tid innan han somnade in och sen sov han till 02.30 ungefär innan han ville ha mat.


Även om det är tidigt på morgonen när vi byter blöja så finns det alltid tid för skratt och lite "prat".

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen börja städa lite. Ha en skön start på er dag!
Hörs senare.

//Glammomamma

Idag tog vi sovmorgon!

Oj så fort dagen går när man sover lite längre på morgonen. Det är ju redan efterrmiddag och snart ska vi iväg en liten sväng. Fast vi har hunnit med att gå den långa svängen innan älsklingen kom hem och vi åt lunch.
Melvin var nog lite trött från påskens ståhej, han sov gott hela kvällen och natten. Han vakande till på morgonen och ville ha lite mat och ny blöja. Sen myste vi lite i vår säng, blev många leenden och skratt innan jag la honom i hans säng. Tog inte många minuter innan han somnade. Så jag passade på att gå in och lägga mig och sova igen. Gäller att passa på när han sover, så jag kan samla ny kraft. Och så vi sov, till 9.30 då älsklingen ringde. Sen passade jag på att göra mig iordning och hänga upp tvätten som jag slängde in innan jag somnade. Sen slog lillkillen upp sina två blåa, och var fortfarande på mys humör.
Sen blev det en långpromenad, var riktigt skönt ute. Blev lite varm faktiskt och jag hade bara en tjock tröja på mig. Vi går åt rätt håll =)


Världens mysigaste lillkille som ligger och myser. Är så hjärtat slår dubbelslag när han ler.

Nu ska jag fixa här hemma lite.
Vi hörs.
//Glammomamma

Nybadad...

God kväll på er!
Nu har jag och Melvin taagit ett bad ihop och lillkillen ligger nu och sover. Han blir såååå trött av att bada, fast han gillar det starkt. Han blev tillochmed lite ledsen idag när han skulle gå upp ur badet. Så han fick sitta kvar en liten stund till och då blev han lugn igen. Härlig liten prins man har =)
Så det blev lite mys i soffan med pappa efter badet och sen blev han så trött. Så det blev att gå in och lägga honom i hans säng och det gick inte många sekunder innan han somnade in. Så ikväll blir det nog en riktig mamma pappa kväll =)

Annars har vi haft en mycket trevlig dag hemma hos mina föräldrar. Det var ett trevligt kalas, mycket skratt och skoj. Alltid kul när alla kan komma vid samma tillfälle, är ju sällan som vi ses. Kul för alla kusiner att träffas och leka också. Melvin däremot låg och sov hela kalaset. Han vaknade bara vid två tillfällen för att ha mat och sen somnade han så gott igen. Soom vanligt är det inga problem för honom att sova när det är mycket liv omkring honom. Kan inte beskriva med några ord hur stolt jag är över honom!!
Pappa fick ett presentkort på en nöjesresa, får välja själv vad han ska göra. Han kan åka  på Finnlandskryssning, musikalresa eller någon bussresa till valfritt resemål. Har en känsla av att dom kommer ta en kryssning till Helsingfors under våren =) Det var iallafall roligt att se att han tyckte om den och det är det som räknas för min del.
Vi bjöds på jättegod hemmgjord kallops med potatis, älskar det! Finns ingen som smakar så gott som mina föräldras hemmagjorda. Till kaffet fick vi citron och marängpaj som mamma köpt på Unnerstads Gård. Känner att jag nästan måste köpa en själv och ha hemma, så förbaskat god är den =)


Mina föräldrar och för dagen värdpar!
Grattis pappa på din stora dag, fast det är i efterskott!! Maten och fikat var riktigt gott som alltid!!


Mina två härliga killar. Här ser ni hur snygg älsklingen blev efter klippningen igår.
Love you!

Så när vi kom hem blev det att bara ta ett bad och slapna av i soffan. Kan inte förstå vart den här påskhelgen tagit vägen??!! Tycker nyss det var onsdag och man hade den framför sig. Men nu är det bara att se fram emot sommaren.
Nu ska jag lägga upp benen i soffan och bara slappa hela kvällen. Hoppas att ni gör samma sak!?

//Glammomamma

På väg på 50-års kalas!

Vilken härlig morgon vi har haft, hela familjen har myst i sängen. Melvin var på toppen humör och låg och pratade med oss. Han bjöd på en hel del leenden också =) Han är verkligen en mysig liten kille.
Nu ska vi åka till Babyproffsen och köpa ett insektsnät till vagnen, behöver ha det nu när han ligger ute i vagnen och sover. Och idag har dom öppet så vi passar på att köpa ett idag. Kommer nog att ha användning för det också under dagen. Vi ska hem till mina föräldrar på 50-¨års kalas, min pappa fyllde för 2 veckor sedan och idag kommer hela familjen och firar honom. Svårt att få till en dag då alla kan komma, eftersom alla inte bor här i stan. Så idag kommer alla kusiner och syskon, trevligt trevligt!
Och då kommer nog vi att ställa ut vagnen på mina föräldras ballkong så Melvin kan sova där. Har ju redan börjat komma lite smådjur i luften.

Nej jag skriver mer ikväll men ha en skön dag. Vi kommer ha det mycket trevligt!
//Glammomamma


Premiärfika ballkongen

Yttligare en dag med underbart soligt och härligt väder och jag bara njuter. Här hemma har vi hunnit meed att putsa fönster och vara ute på långpromenad med Melvin. Eller jag var ute med Melvin och Christian putsade fönster =)
Så  när jag kom hem, ställde jag ut honom på ballkongen så han kunde fortsätta sova där och själv gick jag in och gjorde lunch.
Så nu har vi ätit och slängt in en tvätt i maskinen. Och kaffet är klart så nu ska vi ut och sätta oss och dricka det på ballkongen. det är första gången för i år!
Vid 14 kommer mamma och ska få håret fixat av min frisör och älsklingen ska klippa sig. Så den här dagen kommer också att springa iväg.
Ha det gott och ut och njut i solen.

//Glammomamma

Påskafton!

Vilken underbart trevlig dag vi har haft! Vi tackar mina föräldrar för mycket trevligt sällskap och mycket god mat. Tror inte vi kunde ha spenderat påskafton på något bättre sätt!
Som ni nog förstod så har vi spenderat dagen hemma hos mina föräldrar. Vi åt sill med utländsk färskpotatis, fortfarande godare än våran "vinterpotatis". Till kaffet så blev det en supergod tårta med färska hallon, maräng och choklad i....MUMS! Så innan vi åkte hem nu på kvällen så bjöds det på ädelostpaj med lite gurk ochh tomatsallad. Var fortfarande mätt sen sillen på dagen men lite paj gick allt ner. Så god den var, fyllningen var lite mouseig i konsistenten. Blir så lätt och frisk då, så den kan jag varmt rekomendera.

Efter att vi ätit på dagen så gick vi alla ut och gick en sväng i det sköna vädret. Är rätt så gott när man ätit massor med mat, då slipper man att bli så däst. Härligt även att vara ute och gå när det är klarblå himmel och strålande sol. Var även så underbart varmt ute idag med, kan inte fatta att det kan var så här skönt i mitten på april. Det är bara att tacka och ta emot om vädret bjuder på så mycket sol och härliga tempraturer =)
Så när vi kom hem blev det att bli lite nostalgisk och titta på gamla kort. Är helt sjukt vad tiden går fort, har nästan glömt bort alllt som hänt innan man var 10 år =) Ville se lite kort på mig när jag var liten, så man kan se vem melvin är mest lik. Och jag får nog säga att vi har samma näsa, ser ganska lik ut min som jag hade när jag var i 2 års åldern.
Blev mycket prat om gamla minnen, är som sagt sjukt vad fort åren har gått.


Min underbart stiliga man på promenad i solskenet =)

 
Jag och mamma satt en stund och bara njöt av det underbara vädret och tittade på vattnet!


Mina underbara föräldrar och världens bästa mormor och morfar!

Så nu sitter vi mätta och trötta i soffan och undrar lite vart dagen tog vägen, den gick så snabbt. Fast vi har haft en perfekt dag på alla sätt. Sällskapet, maten, vädret och presentväg =) Melvin fick först idag present av farmor, ett jättesött sätt med kläder som han kan ha när han blir större. Sen fick vi present av mina föräldrar, ett fint kort som dom pysslat ihop själva och sen lite gott godis. Vi fick även godis av Christians mamma och det i en jättefin låda, får ta ett kort på det imorgon. Ska jag vara ärlig så orkar jag inte nu....för mätt ;)


Det söta lilla påskkortet som mormor och morfar gkort själva låg i påskägget. Det var verkligen jättefint =)

Familjen Rudqvist önskar familj och vänner en riktigt Glad Påsk!!
//Glammomamma

Familjedag!

God kväll!
Vilken underbart skön dag vi har haft idag. En klarblå himmel som solen lyser ifrån och en behaglig tempratur. Man blir bara lite bortskämd när det är SÅ här skönt ute. Vet inte om jag kommer att klara av att det någon gång blir svalare ute!? Jaja, gäller att passa på att njuta och ta vara på dessa fina dagar så länge dom vara!

Idag har vi haft besök av massor av familjemedlemmar, mycket mysigt =) Härligt att omge sig med nära och kära soom man tycker om. Man ska vara glad över den värme som dom skänker, det är viktigt för själen.
Efter en skön promenad på förmiddagen så kom Christian lillasyster och hennes pojkvän på besök. Dom var något tidiga så dom stod och väntade på oss när vi kom hem. Dom sa att dom precis kommit, så jag hoppas att det stämmer. Vill ju inte att dom ska ha väntat i trapphuset stackarna!
Vi hade det mycket trevligt, Millan tycker det är så skoj att gulla med lillkillen. Det syns så tydligt på henne och det värmer i mitt hjärta att se. Är även så skoj att hennes pojkvän Jocke är så mysig med Melvin. Även han håller och gullar med honom. Hoppas att dom två håller ihop, skulle bli sååå söta barn där =)
Jocke hjälpte även till att fixa något nytt litet system till datorn, så snyggt! Tack för hjälpen säger jag, hoppas att kunna få in det på min lilla dator snart ;)


Två söta syskon i soffan =) Christian ser lite härjad ut, jag vet. Men han är lite lös och ledig denna dag!
Millan älskar verkligen att sitta och hålla i Melvin!

Dom var kvar ttil fem då mina föräldrar och syster kom förbi, lite tråkigt att dom gick. Men vi ses snart igen, det vi jag.
Så då blev det att dricka kaffe igen och äta en liten tårtbit. Hade en färdigfryst tårta i frysen som jag tog upp, är så smidigt att ha hemma. Var en ny med maräng och mjölkchoklad, mycket god. Kan jag varmt rekomendera att se till att alltid ha hemma ifall man får gäster.
Var mycket trevligt att ha dom här, vi pratade lite om huset. Dom fick se lite mer bilder och vi visade lite vad vi gjort för tillval. Alltid bra att höra flera åsikter om vad man ska tänka på, få lite tips och ideer.


Måste tagit knäcken på lille Melle med allt besök. För han somnade så gott på min axel under kvällen. Han har iallafall skön stil när han sover!

Så denna långfredag har verkligen inte varit lång, känns som dom precis började. Har haft det så otroligt trevligt idag, så vi tackar våra underbara familjer. Ha en skön påsk på er!!
Ha en fortsatt trevlig kväll och se till att ät lite godis, vi ska mumsa chips och dipp =)

//Glammomamma

Städning

God förmiddag!
Nu har vi städat i lägenheten, bara vanlig veckostädning tyvärr. Vårstädningen får komma snart, jag lovar!
Sen har vi även gjort rent ballkongen, jippi! Äntligen kan man sitta ute i vårsolen och njuta med en kopp kaffe. Även skönt att kunna ställa ut Melvin i vagnen när han sover. Blir lite svalare och skönare för honom, han blir ju så lätt varm.
Så nu när vi är klara ska vi ta och ge oss ut på en promenad i det sköna vädret. Sen väntar en eftermiddag och kväll med fika. Först kommer faster Camilla och Jocke hit och sen senare vid fem kommer mina föräldrar och ena syster hit. Tycker det ska bli sååå trevligt, alltid skoj med besök.

Nej nu ska jag bara hänga upp tvätten och sen ska vi ut och gå.
Ha en skön fortsättning på dagen så skriver jag mer sen.

//Glammomamma

Födelsedagsfirande

Grattis till Farbror Mike på 26-årsdagen!!
Ikväll har vi varit hemma hos Mike och firat honom. Mycket trevligt, det bjöds på smörgåstårta. En härligt gammal favorit när det kommer till födelsedagsfiranden =)
Vi tog en liten promenad bort till honom på kvällen, han bor bara runt hörnet. Melvin var lite ledsen under eftermiddagen, så han hade inte sovit så mycket. Alltid bra och lägga honom i vagnen då, somnar som en stock. Mickes mamma ville också att vi skulle komma förbi och visa upp Melvin. Så då kunde vi inget annat än gå dit.
Var riktigt trevligt, det var Mickes familj och Klefborg som var där. Härliga trevliga och helt vanliga människor, det gillar jag! Melvin vaknade dock när vi kom dit och var lite ledsen. Han var så trött, kunde inte sovit mer än fem timmar under dagen. Så när Mickes familj åkt hem så valde Micke, jag, Christian och Klefborg att ta en kvällspromenad.
Var riktigt skönt kvällsväder ute, lagom svalt. Så vi gick en liten sväng runt Ekholmen innan vi skiljdes åt. Lite trevligt med sällskap!


Grattis på födelsedagen världens bästa gudfar. Ja det är Micke som blir det till Melvin,
skulle inte kunna tänka mig någon som passar bättre!!
Var härligt att se hur bra han är med lillkillen, dom kommer att ha skoj ihop i framtiden!!

Imorgon drar Micke och Klefborg på kryssning, hjälp! Känns som om det kan gå precis hursomhelst. Hoppas att dom tar det lugnt och INTE dricker Redbull med vodka. Lovade att ringa imorgon natt när jag är upp och ger Melvin mat, får se om dom fortfarande lever då!?


Klefborg och Micke myser med melvin. Hoppas att dom överlever sin kryssning??!! Hoppas på det för jag kan inte tänka mig Melvins uppväxt utan dom två =)
Vill att dom ska köpa huset brevid oss, tänk vad härligt att ha dom som grannar. Skulle vara min dröm!

Nu ska vi ta en liten fika innan vi ska bädda om i sängen, känns som om det behövs efter natten som var =) Alltid lika hräligt att lägga sig i en nybäddad säng.
Ha en underbar kväll och imorgon blir det härligt väder igen...JIPPI!!

//Glammomamma

Något litet KAN göra så mycket!

Är ofta som man glömmer att dom små sakerna kan räknas precis lika mycket som dom stora!
Idag fick jag ett påskkort av min kära vän Pia, och jag blev så otroligt glad! Efter att jag kännt mig lite nere med tanke på hur natten varit så var det precis vad jag behövde. Bara en tanke kan betyda så mycket, tro mig! Det värmde riktigt mycket i mitt hjärta och genast blev dagen lite ljusare!
Så kom ihåg att värdera dom små sakerna precis lika mycket som dom stora, och ibland kanske mer!! Man ska vara glad för att man har vänner som tänker på en ibland!


Det underbara lilla påskkortet, är så glad att du är min lilla plutt, Pia.
Du räddade hela min dag!

Tack min lilla Piaplutt, du förgyllde min dag!
//Glammomamma

Svettig natt

Usch vilken hemsk natt det har varit och inte pga Melvin. Tror jag fick någon liten släng av influensan, hade frossa och ont i hela kroppen. Var riktigt pinigt att ta sig upp för att ge lillkillen mat men man måste ju =) Var riktigt orkeslös så jag var lite rädd för att jag skulle tappa honom inatt när jag gav honom mat. Fast jag höll ett tajt grepp om honom.
Tror också att jag svettades flera liter också, kunde nästan vrida ur lakanen på morgonen. Jobbigt när man svettas och fryser samtidigt. Så det blev att ta två värktabletter på natten, hade även en sprängande huvudvärk. Så jag blev tvungen att ta, vill helst inte hålla på och äta tabletter i onödan.
Men nu sitter jag i soffan och känner mig lite bättre, Melvin sover brevid. Hoppas att han klarar sig från sjukdom, med tanke på att älsklingen har ont i halsen med. Så vi har haft en liten sjukstuga här inatt =)
Måste ta mig ner till stan idag med, har en present att fixa. Inga butiker är ju öppna under påsken, så jag måste ta mig ner idag. Blir att ta bussen, orkar inte ta bilen. Är ju smidigt att ta bussen när man har vagnen också.

Så nu ska jag fixa till mig lite men vi hörs senare.
//Glammomamma

Jag vågade klippa till

För första gången på säkert 10 år har jag kort hår...eller kortare kanske är rätt ord. För idag så blev det att klippa av sig allt slitet hår och tro mig det var en del =) Har bara toppat håret i säkert ett år och varje gång så har jag slingat håret. Så det är inte konstigt om det blir slitet och tråkigt!
Så det blev att klippa upp håret i nacken och ha kvar längden på sidorna. Då kan jag fortfarande lägga håret bakom öronen eller sätta upp det med klämmor i där bak. Jag valde även att klippa till luggen, blev en lite halvt snedlugg.
Måste erkänna att det var länge sen jag var så otroligt nöjd med håret som jag blev idag. Har varit lite feg med att klippa håret för kort, eftersom jag gillar att kunna sätta upp håret. Så då har jag trott att jag ska behöva lägga ännu mer tid på håret om jag klippt det kort. Eftersom jag har tunnt hår så har jag svårt att få upp volym i håret men den här frisyren ger mig mer volym i sig. Är i allafall riktigt riktigt nöjd med håret.

 
Så här snygg blev jag i håret =)
Riktigt snyggt med längre hår på sidorna och lite kortare i nacken.



Snyggt uppklippt blev det må jag säga!

Eftermiddagen blev en härlig inne hos grannfrun, skulle bara in och kolla hur nacken blev men jag blev kvar i ca 3 timmar =) Vi började prata och sedan blev det kaffe och lite mer prat. Så helt plötsligt kvar kl 6 och Christian ringde på dörren, undrade vart jag tagit vägen. Han hade ringt från jobbet flera gånger utan att jag svarat =) Fast som tur var så hade jag inte rymmt utan bara gått över till grannen!
Så nu sitter vi i soffan, Melvin ligger i sin säng och sover och jag har precis tagit ett bad. Fick tyvärr väldigt ont i lederna under kvällen och lite ont i huvudet. Jag hoppas att jag inte håller på att bli sjuk nu till pååskhelgen. Ska ju bli så fint väder och vi är bjuda på middag på påskafton och på långfredagen kommer min familj hit på kvällsfika.

Nej nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas att lite sömn hjälper.
Ha en skön kväll och sov gott!
//Glammomamma

Adjöss vinterruffs

Äntligen så ska jag fixa till mitt hår!!
Har inte klippt eller färgat det sen långt innan Melvin var född, eller kanske en månad innan. Men det känns som om det är evigheter sen sist.
Har blivit så slitet i topparna att inget gör att det ser bra ut längre. Och utväxten börjar bli stor nu, ser inte så bra ut längre =) Måste ta av en bra bit av håret för det är så slitet, så jag har inte bestämt hur jag ska klippa mig än. Om jag ska fortsätta att ha lugg eller om jag ska låta den växa lite.
Maria skulle komma snart, riktigt längtar. Skönt med en granne som är frisör, hon har hemservice det gillar jag. Kan gärna betala lika mykcet som på salong om jag får det fixat hemma i vardagsrummet. Bättre och lättare när man har Melvin hemma.
Nu får ni ha en fortsatt skön dag så lägger jag ut lite bilder på nya frisyren sen.

Tack och hej tråkiga vinter hår och hallå och välkommen till nya friska vårhår =)
//Glammomamma


Kvällsmys i soffan

Nu sitter vi alla tre i soffan och är mätta, Melvin med =) Han passade på och äta innan mig och Christian, så nu är vi alla lite matkomiga. Melvin är parkerad i pappas knä och jag halvsitter brevid i soffan. Härlig kväll kan jag lova!
Blev en hederlig tacomiddag idag, snabbt och enkelt efter att vi varit och handlat på kvällen. Blev tyvärr ingen tatuering för älsklingen idag, handavtrycken var för dåliga. Men han har tid i början på maj, så då får vi förska fixa riktigt bra handavtryck.

Nu ska vi äta lite efterrätt, äpplepaj med vaniljsås. Tyvärr är det ingen hemmagjord paj men det funkar för en tisdag. Blir nog att göra någon riktigt god paj till påsken. Blir en lugn påsk hemma för oss, vår första som "riktig" familj!
Ha en fortsatt skön kväll.

//Glammomamma


Ett steg närmare

God eftermiddag!
Idag har vi varit på banken, och inte vår vanliga utan en ny...SEB. Vår gamla bankman jobbar där nu, så vi skulle kolla med henne om huslånet. Och det ser faktiskt riktigt ljust ut, vi får exakt besked efter påsk. Så vi håller tummarna för att det går vår väg. Nu kommer påsken att kännas ännu längre än vad den brukar göra!
Efter det blev det att fira med lunch på stan, idag igen =) Det blev att gå till Strandgatan 2 och äta, har inte ätit där förut men det var riktigt gott. Några kronor dyrare än vad det är på många andra ställen men det var det värt.
Vi tyckte att det var onödigt att åka hem för att Christian ska tatuera sig idag. Han ska skriva Melvins namn på ena underarmen. Och kanske göra hans handavtryck vid sidan om, vi får se hur det blir. Vi har nämligen försökt att göra avtryck av Melvins händer men han har inte varit så medgörlig =) Får se om Figge kan fixa till något av dom få vi lyckades att trycka.

Får skriva lite mer senare ikväll, ska dricka upp min kaffe nu.
//Glammomamma 

Mammas lilla bandit

Var bara tvungen att lägga in detta söta kort som vi tog idag när vi var hos mormor. Melvin lyckades att le riktigt brett och stort när han satt i hennes knä. Kul att jag hade kameran i handen så jag hann med att ta ett kort. Annars brukar man inte hinna med när han ler eller något liknande. Så idag blev jag riktigt glad och framförallt stolt.
Han fick vara lite vårklädd idag i sin lilla randiga dräkt, han blir så lätt varm. Så det räckte med att han fick ha den på sig, har han för mycket på sig under blir han riktigt varm.

Världens gulligaste lilla bandit i mormors knä!
Det är riktigt svårt att INTE tycka om honom!

Nu ska jag återgå till att titta på CSI. Ha en riktigt skön kväll!
//Glammomamma

Härliga vårsol!

Idag har det blivit en långpromenad ner till stan. Från Ekholmen in till stan tog det lite mer än 1 timme att gå. Var riktigt skönt, synd bara att det blåste lite. Fast det var riktigt skönt måste jag erkänna.
Christian tog ledigt idag så vi valde att gå in till stan, hade några ärenden att fixa. Delvis hämta lite mer info om huset i Tallboda. Vi är riktigt sugna på att köpa ett nytt hus, och dom här är ju bra eftersom man kan inreda övervåningen precis som man själv vill. Fast först ska vi till banken imorgon, får se vad dom säger innan vi bestämmer oss.

Så idag blev det lunch på stan, mysigt må jag säga. Vi var rätt hungriga efter våran promenad till stan, så det blev McD idag. Bra för att det går snabbt och är enkelt, vet aldrig när Melvin kan vakna =) Fast han sov så gott i vagnen, han vaknade för en stund sedan, efter att ha sovit i 4 timmar.
Sen blev det att gå hem på en fika till mormor, inget ovanligt =) Vi satt på deras ballkong i solen och hade det gott. Solen värmer på bra där och vinden kommer inte riktigt åt. Fast när vi satt där så började jag nysa och snora, så pollen har verkligen kommit igång nu.
Melvin fick ligga i sin vagn och sova på ballkongen, tror han tyckte det var riktigt skönt. Bra för honom att ligga ute och få massor av frisk luft. Får hoppas att han sover gott ikväll =)


Mamma och och pappa i vårsolen =)


Puss på dig älskling!


Melvin låg och sov så gott i sin vagn i vårsolen. Bra att han får mycket frisk luft, bra med vår så han kan ligga ute.

Senare idag så blir det att ta en fika med farfar och hans dam, ska bli trevligt att träffa henne. Har inte träffat henne tidigare, så det är något vi ser fram emot. Skoj för farfar att träffa Mevin lite också, han sov ju mest när han var hemma hos oss i lördags. Alltid kul om han kan vara lite vaken när han träffar familjen =)
Sen ska han få sin påskpresent också, den är mest från Melvin ;)
Nu ska jag ta hand om Melvin lite, mormor måste få lite avlastning. Hon gullar och tar hand Melvin jämt när vi är här, så snäll och god hon är!!

Vi skriver senare ikväll.
//Glammomamma

Påskpyssel


Undra om man blir så här duktig någon gång??!! =)

Ikväll så ska jag påskpyssla lite, har en liten present att fixa. Fick nämligen lite beröm för mitt pynt på köksbordet igår, alltid lika trevligt att få =) Så jag tänkte vara snäll och fixa ett liknande och ge bort.
Borde vara duktigare och pyssla lite mer men det kanske blir så när Melvin blivit större. Jag kan alltid hoppas på det för det är faktiskt ganska så kul!

//Glammomamma

Husvisning

Ja då har vi varit och titta på en villa i Tallboda, nybyggd och allt. Så nybyggd att den inte ens är byggd än =)
Vi börjar bli lite sugna på att köpa hus nu och ett nybyggt är ju inte fel. Man kan välja lite mer vad man vill ha, inredningsmässigt. Och Tallboda är ett bra område, nära till stan och mycket barnvänligt. Fast tyvärr var det här huset vi tittade på lite väl dyrt, en bra bit över 3 miljoner. Finns andra hus som dom bygger där för ca 1 miljon mindre och dom är ungefär lika stora. Blir att ta sig en funderare fram till tisdag då vi ska till banken. Att köpa hus är ju inte direkt som att köpa ett par skor! Skulle vara kul att ha ett hus, känns bättre när man har barn. Känns som om dom har mer utrymme växa upp på, än i en lägenhet.


Det lite billigare huset, tråkigt att det inte fanns någon bild där det var iordninggjort utanför =(
Fast det är riktigt stort och med en övervåning som man själv kan inreda efter behov, det är alltid bra!

Den dyrare villan men huset är designmässigt snyggare än det andra!
Vilket ska man välja??!!

I eftermiddag blir det att gå hem till Mike för att äta middag med honom och Klefborg. Ska bli skoj att komma bort lite och att slippa att laga middag ;)
Så nu ska vi ta en kopp kaffe innan vi går och ge Melvin lite mat.
Hörs senare.
//Glammomamma



Härliga lördag!

Idag är det en riktigt härlig dag, vår i luften och allt man ser på himlen är en sol.
Det började med att vi fick sovmorgon, tror vi vaknade vid 10 imorse, efter att Melvin sovit från 20.30 på kvällen till 3 på natten. Fattade inte vad det var med honom men skönt var det att han sov så mycket. Kanske var det för att mormor var här igår kväll!? Vi skulle hämta min pappa på natten, han hade fest på sitt jobb och mamma ville ha lite sällskap. Han jobbar ett par mil härifrån och det är trist att åka själv på natten. Så då ställde jag upp och följde med. Melvin var hemma med pappa men han sov så det var inte jobbigt för Christian =)
Så på förmiddagen blev det att ta en promenad hem till farfar för att ta en fika och hjälpa till med lite saker. Sen gick vi alla fyra tillbaka hit för att sätta upp taklister ute i hallen. Äntligen är det snart klart därute =)
Så ikväll blir det lördagsmys med middag här, alltid lika kul tycker Melvin när farfar är här och äter. Blir att woka lite ikväll, enkelt och gott att äta! Hoppas att Melvin är lika lugn ikväll som han var igår när mormor var här. Fast Melvin har ju en speciell relation till henne, kanske var därför som han var lugn?! Vi tackar för all hjälp som vi fick och det trevliga sällkapet!

Så nu sitter jag och tar igen mig i soffan,lillkillen ligger brevid. Hoppas att han somnar snart, han är nämligen lite trött. Fast man vet ju aldrig med honom, vill han inte sova så ser han till att lyckas hålla sig vaken =) Han har en vilja av stål!
Skriver lite mer senare. Ha en fortsatt trevlig lördag och hoppas att ni njter av solen.

//Glammomamma

Jag har har gått och blivit med olivträd!

Ja efter många turer så har jag nu gått och köpt mig ett olivträd. Fast jag köpte inget äkta utan ett konstgjort från Sia. Dom gör riktigt fina konstgjorda träd, allt från rosor till just olivträd. Det blev ett högt som jag ska ställa på golvet i hallen, det som saknas nu är ett litet bord. Måste ge mig ut och leta lite mer efter det, har inte lagt ner så mycket energi på att hitta något. Jag skulle vilja ha köpt ett litet olivträd också men häjdade mig själv, hade blivit lite för dyrt. Vet inte än vad Christian kommer att säga nu men det lär nog bara bli en suck. Han kanske skakar på huvudet också, vad vet jag =)

Innan vi åkte ut till Unnerstad Gård för att handla olivträd så var jag och mamma och åt på Matversktan. Blev inte att sitta ute i solen, blåste lite för mycket. Så vi parkerade oss inne men det var stora fönster så man såg ut på vattnet. Var riktigt god mat, ugnstekt potatis med schnitzel och sky. En kopp kaffe och kaka på det och jag var mycket nöjd. Skönt sätt att fira in helgen på!
Så nu sitter jag hemma hos mamma och väntar på att älsklingen ska komma hit och fika. Han har varit på bio i stan med barnen på jobbet. Så han slutar efter det och kan då gå från stan hem hit.
Sen blir det att fara hem och göra iordning med mitt träd i hallen, måste nog köpa en stor kruka till det. Men det blir att fixa med imorgon.

 
Mormor och Melvin är riktigt bra vänner =)

Ut och njut i solen nu!
//Glammomamma

Lunchdejt

Sitter och njuter av det underbara väder, yttligare en dag med sol och skön tempratur.
Ska ta en dusch nu och sedan ta bussen hem till mamma, vi ska en lunch ihop. Blir att ta en promenad till Matverkstan och äta, kanske kan sitta ute och äta om det är lä och solen ligger på!? Jag hoppas hoppas, har fikat ute i solen 2 dagar i rad nu. Första varma vårsolen är verkligen härlig, den värmer efter en kall vinter då man frusit.
Nej nu ska jag sätta fart så vi hinner med bussen. Hörs senare under dagen och idag ska jag inte glömma kameran hemma =)

//Glammoamma

Redo för kvällsmys

Godkväll!
Nu sitter jag och väntar på att älsklingen ska komma hem med maten. Ikväll blir det pizza och kebabrulle, jag tar rullen...dock utan lök =( Saknar att inte kunna äta det, är så förbaskat gott. Efter det blir det en kopp kaffe med nybakade kanelbullar. Det är mamma som varit underbar och bakat bullar, inget är så gott som mammas egna =)
Tusen tack underbara lilla mamma!! =)
Mellis sover just nu så gott efter en eftermiddag med lite gnäll, hoppas att han sover under tiden vi äter!

Hörs senare, för nu kommer maten...mums! Är riktigt hungrig nu kan jag lova!
//Glammomamma

Myser i vårsolen

Hejsan!
Det har varit dålig uppdatering på bloggen, jag vet. Det blir en bättre uppdatering under kvällen, blir före både gårdagen och dagens äventyr.
Just nu sitter jag hemma hos mamma och skriver, har haft en underbar dag på stan. Först med älsklingen, vi åt lunch och sen tog vi en fika. Sen blev det en sväng hit hem, tog en fika och njöt av solen. Den värmer riktigt gott här, för det blåser inget.


Denna underbara värme och sol som parkerat sig över landet är riktigt hrälig. Passar på att ta varje tillfälle till att sitta eller vara ute och njuta.
Tycker ni alla ska göra samma sak, snart kommer det säkert ett bakslag!?

Nej nu ska jag ut och lapa lite sol igen men jag skriver mer ikväll.

//Glammomamma

Redo för promenad

Nu ska vi ge oss ut och riktigt njuta av vårvädret som äntligen har kommit hit. Hoppas också att det har kommit för att stanna!!??
Melvin ligger och sover så gott och jag har rent ut sagt spring i benen. Kommer att bli en liten powewalk känner jag.
Blir sen att komma hem och äta lite för att sen åka ner till stan och träffa Ramona för en fika. Riktigt längtar efter att träffa henne...och Melvin med självklart! Hoppas att det går att få plats ute idag, skulle vara gott med en latte ute i solskenet. Fast man är nog inte själv med den tanken idag =)


Är så glad att jag kommer i mina jeans från MQ som jag köpte för nästan 2 år sedan. Har inte haft dom på hur länge somhelst, någon gång tidigt i våras tror jag att det var. Till det en enkel topp från H&M, lite bökiga kläder när man ska amma men det struntar jag i idag =)

Ha nu en underbar dag och se till att ge er ut och riktigt njut så hörs vi senare!
//Glammomamma

Solig mysmorgon!

Åhhh så härligt det är att vakna med en underbar unge brevid sig och solen som skiner in genom fönstret. Och för att toppa det så här man fåglarna kvittra utanför, kan det bli mer vår!!?? Jag riktigt längtar efter att få komma ut på promenad idag, blir en riktigt långsväng. Måste ju ta vara på dagar som dessa, vet inte när värmen försvinner.
Morgonen har börjat på bästa sätt, utvilad efter en UNDERBAR natt. Melvin har vaknat två gånger och velat ha mat, och efter det somnat direkt. Inget skrik eller att han blir pigg och inte vill somna om. Vi fick lite tips igår på BVC om hur vi kunde få honom och somna bättre och det verkar ju som om dom faktiskt funkar! Han började somna in i sin säng vid 21 men somnade in helt för kvällen ca 1 timme senare. Sen sov han till halv två, helt otroligt. Jag är riktigt glad och hoppas det funkar lika bra inatt.


Gullunge, vi har verkligen myst på morgonen men nu tar han igen sig i vår säng!!

Christian lägger alltid in Melvin i vår säng när han går så strax efter 7 vaknade prinsen och ville ha mat. Efter det har vi legat och myst i sängen, vilken liten kille vi har fått. Så underbart gullig där han ligger och sparkar. Han har ju börjat att le på riktigt nu, fast det är svårt att fånga på bild. Försökte flera gånger men han ler lite och ofta om jag säger så =) Vi har gosat riktigt mycket, så mycket att han somnade nu. Ska passa på att ge mig upp och äta frukost och efter det blir det att plcoka ur lite disk ur maskinen. Måste plocka lite också, har lite tvätt att lägga in, gäller att passa på när han sover. Sen blir det att ge sig ut i solen!!

Nej nu ska jag sätta lite fart, så vi hörs senare!
//Glammomamma