Hösten gör sakta intåg

Var och fixade mina naglar idag. Var verkligen på tiden, hemska utväxt!
Emma föreslog en lite mörkare färg, nu är starka glada tider förbi. Så lite muschiga...Emmas egna uttryck =) färger är fint att ha nu. Gärna lila, dom är en bra övergångsfärg. Så det blev plommolilla toppar med en liten guldrand, mycket snyggt.
Helt otroligt att man kan bli så nöjd varje gång man går därifrån. Önskar bara att jag kunde vara bättre på att underhålla dom. Kanske skulle ta tag i det nu?!


Syns lite dåligt men nu har mina händer fått en touch av hösten.

Nu ska jag krypa ner under täcket, lite frusen. Hoppas bara att jag inte åkt på svinis...NEJ ;-)
Imorgon blir det lite sommar igen....är det inte härligt med höstväder ena dagen och sommarväder nästa??!! Blir i vilket fall att spendera den ute...absolut sista chansen till lite varmare tepratur för det här året.

 

 


Majskrok


Nybadad kille äter majskrok

Efter badet idag så blev det premiärsmakning av majskrokar. Något som är fruktansvärt smaklöst, precis som en krok gjord på papper. Men Melle gillade det och det var ju det som var viktigast.
Blev att vi köpte en påse när vi var och handlade lite tidigare ikväll. Alltid bra att ha något och ge honom och tugga på i väntan på att hans mat ska bli klar. Men även bra att ge honom eftersom han gärna vill tugga på saker nu när han fått tänder. Och det känns som bra träning med.


När jag kom tillbaka efter att ha hämtat en blöja var det majskrok i hela ansiktet =)

Gud så härligt det är med barn. Man förstår inte vad man saknat i livet förän man får barn!
Nu ska jag plocka upp lite saker jag köpt idag, mer höstplagg har flyttat hem hit.

 

 


Mormor & morfar

Nu har jag fixat naglarna, Melle var hos mormor & morfar under tiden. Och så skoj han tyckte att det var =)
Sen blev det hem till dom för att äta lite lunch och sedan en kopp kaffe.
Och nu blir det ner till stan för att träffa Fam Lööke. En härlig dag med andra ord!

Hörs senare ikväll.


Duschväggar

Sitter och tittar på olika sorters väggar att ha i kommande badrum i huset. Badkaret kommer vi att ha på övervåningen när den blir klar.
En sak som vi kommit överrens om är att vi ska ha delvis frostade väggar. Visst är det fint med vanliga glasväggar men dom kommer man att putsa ihjäl sig på. Så fort man har tagit en dusch blir dom flammiga och det SYNS. Nej då är det bättre med några som har lite mönster, så man kan lura ögat lite ;-)


Den här är helt frostade förutom mönstret som är klart. Snyggt men kommer man inte att se flammigheten lika mycket som helt klara dörrar??


Ett alternativ som är ganska tufft.


Eller denna kanske?? Lite för mycket klarglas kanske??


Den här är nog den tuffaste =)

Ja inte är det lätt att välja. Och det är nog inte sista gången som vi åkt och kollat heller =) Lär bli några vändor till diverse olika badrumsfirmor under hösten.
Men än så länge så är nog den första min favorit. Den är snygg och passar in med stilen som vi kommer ha i badrummet.

Nu ska jag hänga upp en maskin med tvätt och sen ska jag börja lite med maten. Blir kyckling och potatisknyten ala svärfar. Får se om jag lyckas lika bra =)
Och på tal om tvätt, tack mamma och pappa för att ni för SÅ UNDERBARA och tvättade åt oss igår. Härligt med tvätt som är struken redan från början ;-) Ni är ju bäst!


Just nu


Nu är det bus på gång...

Jag försöker fixa lite här hemma medans pajen är i ugnen. Men just nu är det ett busfrö som tittar på mig =D Tyvärr kommer han inte i mellan divanen och soffbordet. Och hade han gjort det hade nog kamera eller strömkabel till datorn rykt =)


Rabarberpaj

Har kommit hem efter en liten inspirations resa till Bauhaus. Vi tittade lite på duschväggar till huset, kakel till köket och lite golv till övervåningenn när den är klar...om ca 1 år =)
Hittade lite fina saker men det stora frågetecknet nu är vilken bänkskiva vi ska ha i köket. Kanske valnöt eller någon svart?? Ja det tåls att fundera lite till på.

Nu ska jag i allafall ta och baka en rabarberpaj till eftermiddags fikat. Mäklaren kommer idag även om det inte blir någon visning. Eftersom vi inte hann att ändra något i tidningarna när lägenheten blev såld, så kommer det att komma folk ändå. Det sitter en lapp på porten att lägenheten är såld och visningen inställd men hon ville ändå vara här idag.
Och då passar det perfekt att ta en kopp kaffe och äta lite paj under tiden som hon är här =)
Nej nu måste jag sätta lite fart här. Hoppas att ni har en toppen söndag!


Snart har vi en grund...

..till vårat kära hus. Var ute en sväng när vi åkte hem idag och kollade om något hade hänt. Och visst har det hänt något. Nu har rör till alla avlopp börjat att sticka upp som som vårblommor ur grunden. Så snart, kanske slutet på nästa vecka kommer det att finnas en gjuten grund.
Vi bara längtar längtar tills huset kommer på plats. Kommer att vara som när Melle precis blivit född =) Nej inte riktigt men det kommer kännas stort.
Och snart är det inte mer än 3 månader kvar innan vi får flytta in. Fattar ni hur fort det kommer att gå, helt sjukt fort. Men sen kommer vi inte att flytta på ett bra tag kan jag lova ;-)

 

 
Detta är början på huset, tänk snart står mitt svarta hus där...

Nu börjar det bli dags att fixa till sig för sängen. Är allt lite sliten efter den här dagen men med ett leende på läpparna kommer jag att somna =)
Sov så sött!

 


Lodger!


Melle var inte så sugen på att visa upp den nya åkpåsen.

Då har vi äntligen fått hem vår nya åkpåse vid namn Lodger. Den har varit väntad...
Eftersom den kan användas året om så har vi nu tagit bort den varma delen. Det är den som är på bilden. Men den kommer att kopplas på så fort det blir lite kallare. Och så smidigt att man kan dra åt den vid huvudet för att skydda det lite extra vid extremt väder.


Här ligger Melle på den tunna delen. Så nu är det inga problem att spänna fast honom i vagnen. Åkpåsen har färdiga hål för bältet. Tidigare hade vi en filt och då blev det väldigt knögligt när man spände fastlillkillen.

Jag måste säga att vi är mer än nöjda med köpet. Känns som om det var lite skönare att sitta på det här underlaget. Och skönt att kunna spänna fast honom lite enklare också =)
Så jag rekomenderar alla att köpa en sån här nu till hösten och vintern.

 


En fab dag på stan

Har nu kommit hem från en helt otroligt rolig och trevlig dag på stan. Och det blev en kill och barnfri dag för min del =) Melle spenderade hela dagen ihop med sin pappa och farfar. Och inga problem har det varit!
Så jag gick själv på stan ihop med Sofie, Alfons och Agnes. Vad skönt det var att slippa dra runt på en barnvagn ett par timmar. Är ju löningshelg och då är det ganska mycket folk på stan. Så idag kunde jag verkligen i lugn och ro titta runt i butikerna utan att behöva ha någon vagn att tänka på.
Fast det var underbart att möta upp mina älsklingar senare på stan. Melle hade somnat gott i vagnen, så jag och Christian passade på att äta lite då. Och sen gick vi hem till mina föräldrar och tog en kopp kaffe.
I samband med det vaknade lillkillen och gissa om vi blev glada att se varandra =) Vet inte vem som hade saknat den andra mest!? Blev ett kärt återseende.

Så efter den här dagen på stan har Melle fått ett par nya höstbyxor, en snygg kofta, nya tuffa skor, en scarf och så blev det ett par örhängen till mamma ;-) Men jag handlade ju desto mer till mig själv i torsdags när vi var på stan.


Mammamys på stan när vi tog en fika!

Jag har i allfall haft en härlig lördag. Väl behövligt för två mammor som matchade varandra idag ;-) Tack gumman för en skojig dag!
Nu blir det att plocka upp dagens små inköp och sen LOVAR jag att visa Melles present ;-)

 


Mysstart på lördagen!

God morgon!
Här hemma har dagen nu kickat i gång. Vilken härlig morgon det har varit =) Vi har myst i sängen hela familjen och sedan ätit frukost ihop, precis så som det ska vara =D
Är sådant som fyller min själ med energi! Och hjärtat med massor av kärlek!
Älsklingen skulle ha haft J idag men dom var sjukaa så han blev ledig =D Men tyvärr så kommer att ha få jobba nästa helg när han skulle varit ledig men det får man ta. Skönt att kunna känna att vi inte behöver stressa för att han ska iväg.

Denna lördag bjuder nog på en sväng på stan ihop med min tröjsyster ;-) Sofie. Ja det var så att vi köpte likadana tröjor igår på rean. Men vad gör det, vi behöver ju inte använda dom samtidigt =)
Vet inte om hon kanske kan väcka liv i sin karl som var ute och slog klackarna i taket igår. Skulle ju vara kul om hela familjerna kunde ta en fika på stan...?! Men vi får se, man ska ju inte väcka den björn som sover....
Annars blir det för oss mammor att bränna lite mer pengar själva. Vi brukar ju vara ganska så bra på det.

Så nu ska jag hoppa in i duschen. Blir en lååååång dusch, Melle somnade precis och nu är älsklingen hemma och kan ta honom ifall han vaknar. Även det är lite lördagslyx ;-)
Och när jag är klar med det ska ni få se hur snygg Melles nya present blev. Som pappa fixat till honom....japp ni läste rätt =p
Ha en underbar lördags morgon mina vänner.


Ikväll firar vi!

God kväll!
Ikväll ska vi dricka och äta gott. Vi firar nämligen att VÅR LÄGENHET ÄR SÅLD!!!

En flaska med bubbel blir det att fira med ikväll!

Det är det som varit den stora hemligheten. Vi har inte riktigt vågat att hoppats att det skulle gå så smidigt. För när mäklaren ringde och frågade om en kille kunde få förhandvisning idag och om han gillade den kunde han få köpa den för ett bra bud över utgångsbudet.
Och det var ingen tvekan idag när han kom hit. Han skulle bara ha den! Men vi hade väl fått en hint från mäklaren att han skulle ha den men att han bara ville se den "live". Så det kändes bra men man kan aldrig vara säker till 100 %!
Så nu slipper vi ha visning på söndag och tisdag, sköönt!! Har inte riktigt sett fram emot att ha främmande människor i min lägenhet. Och framförallt inte snokande grannar!!

Så nu blir det massor med mys, hela familjen. Och sen ska ni få se vad vi mer hämtat ut på posten idag ;-) Den blev riktigt fin kan jag lova!
Önskar er en minst lika trevlig kväll som vi kommer att ha!


Om 1 timme vet vi!?

Gud nu är det bara ca 5 min kvar. Jag är som på nålar, vill bara ha det överstökat! Men någonstans så vet jag att det med 90 % kommer att sluta bra. Så egentligen borde jag inte vara nervös!
Kan tänka mig att många är nyfikna =) Men håll till tåls i någon timme till sen kommer svaret. Det har ni mitt ord på!

Hoppas bara att allt som gjorts under förmiddagen inte varit förgäves!
Håll tummarna! Och skriver mer så fort jag får tid!!


Kärlek


Det är äkta kärlek, som går rakt in i mitt hjärta. Där låser jag in den så ingen kommer åt den!

Min älsklingen är nu så stark i ryggen att han kan sitta helt upp i vagnen. Bara att spänna fast så han inte rymmer över kanten. För gör man inte det så tar han tag i handtagen och reser sig upp.
Och det är nog inte långt kvar innan han kan sitta själv. Jag ger det 1 månad sen är han nog tillräckligt stadig. Så fort tiden går!

Idag var han världens goaste unge när vi var på stan. Inget gnäll utan han satt i vagnen och var glad och tittade på allt skoj omkring honom. Efter någon timme blev han dock trött och då fick jag lägga honom ner.
Märker hur stolt jag blir som mamma när han är så här duktig när vi är på stan. Därför fick han lite finare saker också av mamma =)
Men en sak gjorde att det brast lite i hjärtat. Han fick en badleksak förra veckan av sin faster, en giraff. Den har varit helt perfekt för honom att hålla i. Lagom lång hals för hans hand. Och den har varit hans favvis i badkaret och skoj att hålla i när vi byter blöja eller sätter på oss kläder.
Så idag fick den följa med till stan men tyvärr så måste han ha tappat den när han satt i vagnen. För när vi hade kommit in till stan fanns den inte i vagnen längre =(
Och vi gick samma väg hem som vi gjorde in till stan och vi såg den inte. Upptäckte somsagt att den var borta när vi precis kommit in till stan. Så han måste ha tappat den när vi gick in!?
Så om ni ser en liten gul giraff som är ca 1,5 dm hög, kan ni höra av er. Det kan vara Melles och han skulle nog vilja ha den tillbaka =)

Dags att sova lite nu, har en del att göra imorgon innan kl 14. Och vid 15 kanske ni får reda på om det är bra eller mindre bra nyheter vi har att komma med ;-)
Sov så gott nu!


Gräsänka!

Ikväll var det bara jag och Melle, pappa jobbade. Så jag och Melle var hembjudna på kvällsmys hemma hos Familjen Lööke. Eller vi var där och åt lunch också men vi stannade hela eftermiddagen och kvällen ;-)
Åkte hem till Sofie efter att jag haft en härlig dag på stan med mamma och syster. Hittade en massa skoj, delvis ett par skor till lillkillen =)
Så min kväll har varit riktigt mysig. Bjöds på pasta med riktigt god sås till och efter det en stor kopp kaffe. Lovar att min kväll var räddad!
Var en kväll med mycket skratt, vi kan verkligen prata om allt. Finns inte några hämningar, allt är tillåtet. Kanske därför vi har så roligt ihop? Är i allafall mycket glad över att ha blivit bjuden på en liten myskväll hemma hos dom.
Tack underbara vänner för en riktigt mysig kväll! Nästa gång är det vi som bjuder. Och då tar vi och går igenom vad som "tas med" ;-)

Nu är det bara lite plock kvar innan jag ska krypa ner i sängen. Längtar faktiskt lite med tanke på att jag har varit hemma idag!


Brummande ljud...

...utav postmopeden hör jag nu!
Hoppas hoppas att det kommer en liten avi =) Vill SÅ gärna ha den idag...VI BEHÖVER den idag. Men vad det är kommer att förbli en överrsakning tills den är på plats ;-)

Blir en sväng till stan snart. Måste  hitta några skor till Melvin och lite nya halkstrumpor. Kanske det slinker med något hem till mamma också ;-)
Och till eftermiddagen/kvällen blir det nog en liten träff med Sofie...som vanligt =D Men vi är nog som luft, behövs för att överleva! Kul att kunna hitta på något eftersom älsklingen jobbar sent idag. Kommer hem efter 21.30 och att vara själv hela dagen blir ganska långtråkigt. Så lite sällskap en sådan här dag säger jag inte nej till =)

Inviger mina nya kofta som jag fick igår. Härlig färg och lagom nu till sensommaren/tidiga hösten =)


Nu kom posten, bäst jag sticker ut och kollar =D
Nej det kom ingen avi. Nu börjar jag bli riktigt förbannad! 10 dagars leveranstid har redan överskridits. Kommer inget imorgon ska jag ha kompensation!!


Ha en underbart härlig dag. Solen är snäll och lyser på oss idag!


Höstnyheter!

Nu har jag hämtat mitt paket från H&M. Beställde det för nästan 2 månader sen, så man hinner glömma bort lite vad man köpt. Men det är bara kul =)
Så nu sitter jag i mina nya pyjamasbyxor, mycket söta kan jag lova. Har dock inte fått...ja ni vet vad ur vagnen och laddat kameran, så bild får tyvärr komma vid ett senare tillfälle.
Är mycket njöd med klänningen som jag köpte. Kommer att bli flitigt använd under hösten. Är lite fester och happenings som kommer att ske ;-)
Även Melles lilla set som jag köpte var perfekt. Kommer snart att kunna inviga det nu när kallare tider kommer. Härlig blå färg och riktigt mjukt och mysigt. Han kommer bli ännu sötare i det än vad han redan är ;-)
Det enda som kändes lite fel var höstmössan. Blev lite för "baskeraktig" för min del. Men jag ska fundera lite och suga på karamellen.

Fick ett bra erbjudande idag och om allt går vägen så är det klart på fredag. Håller verkligen tummarna för det! Men vad det gäller kan jag inte riktigt säga än. Lovar att berätta på fredag...Men jag räknar med att ni håller tummarna ;-)

Nu ska jag tacka för mig. Sängen kallar snart, lite seg faktiskt. Hade en härlig eftermiddag hos min kära Sofie idag. Tur det för annars hade jag nog redan sovit =) Tack gumman för ditt härliga sällskap!

GoD nAtT!


Lunchtrams

Jaha! Melle valde att somna inne i vår säng medans jag fixade håret och sminkade till mig lite.
Tack för det! Hade tänkt att hämta ut paketet på posten och lägga på ett brev till Försäkringskassan innan vi skulle äta lunch. Men så blev det inte.
Så det blir väl att äta lunch själv och när lillkillen vaknar så får han äta. Efter det kan vi ta en promenad. Hoppas bara att vi slipper regnskurarna som kommer från ingenstans!?

Puss på er kära lunchläsare ;-)


Regn regn regn...



Nej så trist det är när det bara öser ner utanför fönstret.
Inget kan man göra, ingen promenad för att få tiden att gå. Vi får stanna inne och mysa istället. Härligt det med!

Hoppas dock att det lättar lite till eftermiddagen så vi kanske kan träffa Sofie och barnen. Hade en mysig liten träff igår i lekparken.
Vi tyckte båda två att Alfons verkade MYCKET större bara efter en dag på dagis. Vilket funkar hur bra somhelst för den lille krabaten =)
Blir att ta en sväng och hämta ut ett paket på posten under förmiddagen. Har ju inte så långt som tur är.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och bara ta det lugnt i några minuter. Behövligt ibland när man har små...
På återseende!


Ett break

Trött, ont i ryggen och en längtan efter lite ro.
Så jag tog på mig skorna och gick och köpte Sofies mode. Tog ca 5 min men det var allt jag behövde!
Bara att få tömma huvudet och bara höra ingenting. Var väldigt lugnt och tyst ute...precis vad jag behövde.
När man är hemma med barn hela dagarna får man inte många långa stunder med lugn och ro. Det går i ett från morgon till kväll. Och ibland har man en dålig dag då man bara vill dra täcket över huvudet och somna om.
Idag var en sådan dag. Har varit småseg hela dagen och haft lite ont i huvudet.
Så det blev älsklingen som fick ta kvällsmatningen av Melle. Och jag köpte min lilla tidnning =) Och när jag kom hem igen var jag i mycket bättre skick!
Tänk vad 5 min kan göra för en...helt fantastiskt!

Så nu är jag mätt och belåten och med lite mer energi. Åt sprödbakad fisk, ris och kokta grönsaker, SÅ mumsigt. Borde äta det oftare =)
Hoppas att ni har en toppenkväll!?


Dyrberg/Kern


Har på mig mina nya örhängen och är osminkad dagen till ära ;-)

Här har ni mina nya favvo örhängen som jag fick av älsklingen. Och ni som känner mig har nog redan räknat att märket är Dyrberg/Kern. Är helt såld på deras saker, så vill ni ge mig något fint vet ni vad ni kan köpa ;-)
Nästa sak att köpa blir en ring. Såg fina i broschyren som jag fick med presenten.

Älsklingen var även så gullig när jag fick örhängena. Stod i badrummet och gjorde rent badkaret och hade Melle i sin tripptrapp stol utanför badrummet. Bara för att han skulle se mig och "få vara med" lite.
Så när jag vänder mig mot honom så ser jag att han sitter och biter på en svart påse. Blir lite nojjig att han fått tag på påsen med engångskameror. Men sen ser jag att det inte är den utan en present. Och där har jag stått och sagt till min lille prins att han inte kan bita i påsen, är ju viktiga saker i den. Och så söt han var när han tittade upp på mig med sina stora blåa ögon.
Mammas lilla mumsbit!

Vad jag gav till Christian får ni se ikväll, för han har det på sig och är på jobbet nu. Men det är minst lika fint ;-)
Tack underbara älskling för första bröllopspresenten. Jag älskar dom lika mycket som jag älskar dig!
Nu ska jag vila lite med Melvin. För i eftermiddag ska vi upp till lekparken och träffa Sofie =)
Ha det så skönt så länge.


Slut på batteri

Så ni får se vad vi gav varandra imorgon.
Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig i sängen.
Hoppas på att Melle sover hela natten. Bara att hålla tummarna!

Godnatt på er söta rara läsare!


Melvin <3 mormor


Melle och mormor i lördagskväll...

När lillkillen kommer hem till mormor och morfar blir han alltid bortskämd.
Det finns alltid lite mat till honom, han får kaffe, han får ibland nya kläder och det leks och skojas med honom. Han får 100 % uppmärksamhet när han är där. Men tyvärr kan han inte alltid vara helt nöjd. Han måste alltid gnälla lite =) Men det är så han är vår lille sork!

Och till min tekniska mor ;-) Tecknet mellan Melvin och mormor ska föreställa ett hjärta =D Lägg huvudet lite på sne..
Nu ska jag fixa lite mat, blir taco ikväll. Vet inte varför men det är ju en god klassiker.
Senare ikväll ska jag visa vad jag och älsklingen gav varandra i present igår ;-)


Så mycket för lugn och ro

Melle och jag la oss för en stund sen i sängen. Tänkte ge lillkillen lite mat och sen få honom och sova lite. Själv hade jag tänkt att bara slappa lite i sängen framför tvn.
Hinner precis börja mata Melle när Golvkomfort sätter igång och borrar ner kakel från väggarna i någon lägenhet. Är ungefär som en slagborr gånger 10. Gud så härligt för öronen.
Melle lyckades att somna men jag fick ingen ro. Utan jag gick upp och tror ni inte att det låter i hela lägenheten...jo!

Tack för den mysiga eftermiddagen som jag och Melvin hade tänkt att ha. Och så mycket sömn blev det inte för honom heller. Ca 25 min och sen var han vaken, tack för det!


Melvins present...

...till sina föräldrar på deras första bröllopsdag var att för första gången sova en hel natt! Kan ni fatta, på 6 månader har jag inte fått sova en hel natt!! Men nu har det hänt och jag har då aldrig känt mig så utvilad som jag gör idag!
Melle somnade vid 21 igår ungefär efter lite gröt och bus i sängen =) Och jag vet att jag vaknade vid 04 av att jag behövde amma. Oj, det började göra ont men lillkillen han sov, rekord alldrig sovit så länge utan att vakna.
Så vid 05.30-06 vaknade han och åt lite och sen somnade han om brevid mig. Gissa om vi sov, till 9. Så idag kan vi inte klaga på att vi är trötta. Nej för vi är utvilade till max!

Jag vågar knappt hoppas på att det är någon ny liten rutin men lite håller jag allt tummarna. Skulle bli en ny människa om jag fick sova utan att bli väckt under en natt. Slippa känna tröttheten bakom ögonlocken. Man måste hela tiden kämpa emot, det är något jag vill slippa.

Nu ska vi ta och fixa till oss lite. Jag ska ta en dusch och Melle måste få lite kläder på sig. Pyjamasen kan man inte ha på sig hela dagen =)
Önskar er en härlig start på måndagen. Härligt med sol och skön temp ute!


Tänk vad man kan få för 50 kr

Har blivit en riktig sucker för loppisar. Alltid tyckt det varit kul att kunna blanda gammal och nytt. Och då är loppis perfekt för att kunna göra sådana fynd. Och sen är det ju perfekt att Fam Lööke är lika sålda på det som vi. Så nu har vi ju sällskap =D

Idag tog jag och Sofie en promenad till en liten garageloppis efter en liten fika hemma hos oss. Tyvärr mådde inte Johan så bra =( Krya på dig, så hoppas jag att vi ses snart!? Var ett tag sen sist.
Så för att Melle och Agnes skulle få sova lite gick jag och Sofie en liten extra sväng innan loppisen. Hade inga förhoppningar att hitta något men se det gjorde jag allt =D Även Sofie...
I veckan kommer jag att inviga mitt nya fiskfat...sött att lägga upp på och ställa fram på bordet =) Ljusstakarna ska jag putsa upp och ha i huset sen. Lilla silverfatet är snyggt att ha ljus eller en liten blomma på.

 
Mina små fynd..

Var även förbi huset idag och nu har det hänt lite. Alla stenar och högar med grus är borta och där är det nu utgrävt ett hål. Så förhoppningsvis så kommer det en grund under veckan.
ÅH så jag längtar till mitt hus!!! Vill ha det NU! NU NU NU och inte sen!

 
Sakta sakta går det framåt.

Nu säger jag godnatt för mig. Blir att titta lite på tv innan jag stänger mina två blåa.
Sov så gott och dröm härliga drömmar!


Middag!

God kväll på er!
Nu sitter jag i sängen, mätt och belåten. Ska bara samla lite kraft till att fixa till mig och krypa ner under täcket.
Har kommit hem efter en supergod 3-rätters middag på Gula huset. Knappt så jag kommer få ner någon frukost imorgon, SÅ gott var det.
Spenderade kvällen på deras uteservering. Försöker pressa dom sista dropparna av sommaren. Var nästan på gränsen till för kallt men mer romantiskt kunde det inte bli. Fick ju ha med mig mina 2 stora kärlekar här i livet, Christian och Melvin. Älskar er mer än några ord kan säga!!


Christian, älskar dig mer för varje dag. Och Melvin är beviset på vår kärlek!

Vi åt så otroligt god mat ikväll. Rekomenderar starkt alla att gå dit och äta. Det är en dröm för dom små smaklökarna.
Till förrätt blev det vitlöksfrästa scampi med skagenröra och löjrom. Smakade så fantastikst gott, dock lite för mycket vitpeppar i skagenröran. Annars var det himmelskt gott.
Till huvudrätt åt jag Husets fisktallrik. Den bestod av stekt röding och gös samt grillad marulk. Älskar fisk så det var ju självklart att jag var tvungen att ta den och det ångrar jag inte. Fick saffransris till och jag lovar att det fullkommligt smälte i munnen. Hur gott somhelst!
Älsklingen åt Hustes köttallrik och den var minst lika god som min. Köttet var så mört att det smälte på tungan. Så vi var mer än nöjda med huvudrätten.
Till efterrätt min favorit, Creme brule. Och det här var en av de bättre jag ätit. Åh så god den var. Till den var det rårörda hallon, passade perfekt. Och självklart blev det en latte också ;-) Även den smakade riktigt gott. Man vet aldrig om det är maskingjord latte men jag hörde mig för. Är lite bortskämd med gott kaffe eftersom vår bryggare maler bönorna =)

 
Två lyckliga och glada makar och föräldrar. Puss på dig älskling!



Kvällens duktiga kille var helt otroligt snäll. Han åt lite samtidigt som oss och gnällde ingenting. Lovar att vi var stolta föräldrar =D

Hade inte kunnat fira den här dagen på ett bättre sätt. Allt var helt perfekt, precis som det var för ett år sedan!
Och för exakt ett år sen så höll vi nog på att dansa bort maten =D Oj oj så skoj vi hade. Skulle nog göra vadsomhelst för att få uppleva den dagen igen.
Var väldigt känslomässig men vem är inte det en sådan dag. Jag skyller lite extra på graviditetshormoner med tanke på mitt svar i kyrkan *hihi* Men den historien kan vi ta någon annan gång =)
Nu ska jag fixa till mig för sängen.


Igår gick vi lös i skobutiken!

Ibland har man lite tur, vilket man måste ha ;-) För när vi skulle gå och handla lite mat på förmiddagen så gick vi förbi skobutiken i centrumet. Och då såg vi att det var 50 % på allt i butiken! Wow så bra, eftersom Melle behöver lite skor till hösten och vintern.
Så vi kom hem med 4 par skor, tre till Melvin och ett par till mig =) Jag köpte mig ett par Lacoste som jag spanat på hela våren. Och nu fick jag dom för 300 kr.
Till lillkillen blev det ett par bra vinterkängor. Fodrade eftersom han kanske kan gå lite under vintern. Även om det blir i början på 2010!?
Sen fick han två par vårskor, var av ett par var PAX. Fån vad jag har hört och sett ska det vara riktigt bra skor. Kommer bli fina till våren sen när han springer runt i Tallboda och leker ;-)

 
Melles nya fina skor, som han får vänta lite med att börja använda.
Nu ska jag bara försöka hitta några han kan ha i höst. För mindre än storlek 19 hade dom inte i skobutiken igår. Och det passar nog inte förän i senhöst/vinter!?
 

 
Mina nya fina vita skor. Dom är lite trånga än men det är bara att försöka gå ut dom lite. Lacoste töjer sig alltid nästan 1 storlek.

Nu ska vi åka iväg och titta på huset och se om vi kanske har fått någon grund. Måste ju snart vara dags för huset att komma!!??
Och senare ikväll blir det en härlig middag ute. Det ser jag verkligen fram emot =D
På återseende senare ikväll. Då ska ni få se vad som fick följa med mig hem från loppisen med Sofie.


1 år av lycka!


Precis nygifta!

För exakt 1 år sedan blev vi man och hustru! Det har varit 1 år av total lycka.
Mycket har hänt, framförallt att Melvin kom till oss. Han var med oss denna dag, fast då låg han i min mage.
Underbart att veta att han kan vara med oss även idag och fira den.

Så idag firar vi vår första av många bröllopsdagar. Och i år blir det Bomullsbröllop =D
Så ikväll ska vi ut och äta på Gula Huset här i stan. Kommer bli så mysigt och romantiskt. Men först så ska vi träffa Fam Lööke för lite fika och sedan en liten promenad till en loppis =)
 Hoppas att ni får en lika härlig och mysig dag som vi kommer att ha!


Melvin i sin nya bilstol!


Melvin igår efter premiäråket i sin nya stol. Han verkade vara mycket njöd =)

Igår köpte vi en ny bilstol till lillkillen. Den förra hade han börjat att bli för stor för. Helt otroligt, tycker inte det är länge sen vi kom med honom från BB!
Vi köpte vår första stol från BeSafe och har varit mer än nöjda med den. Helt otroligt vad bra han har suttit i den. Framförallt med huvudet, det har han knappt kunnat röra på. Ett speciellt inlägg som har gått och skjuta upp eller ner beroende på vilken längd han haft.
Många stolar har tyvärr inget sådant bra inlägg utan huvudet på bebisen har kunnat åka till hit och dit. Och det är något som vi absolut inte velat med Melle. När det kommer till honom är säkerheten verkligen viktigast!


Vår gamla bilstol. Den blir att spara tills nästa unge kommer ;-)

Så när det var dags för en ny stol fanns BeSafe i våra tankar. I deras stolar finns den nya säkerheten Isofix. Med andra ord den säkraste stolen som man kan ha.
Man fäster den i själva bilen. Finns små fästen i sätet som man sätter fast stolen i och sedan ett stort "ben" ner i golvet. Inget bälte behöver man, konstigt men sant. Och ändå är det säkrare än säkrast!
Det är bara BeSafe och Acta Graco som använder sig av det här i sina stolar. Och det är något nytt för bilarna också. Tror att dom började sätta in det i bilar 2004 eller något liknande.
Och av någon anledning så ska säkerhet kosta!? Men nu har vi spenderat många kronor på en säker stol och då kan han ha den tills han blir 4 år. Så slår man ut det hela blir det inte så många kronor per år!

Önskar er en super mysig lördags kväll. Nu blir det ensammys för min del. Melle sover och älsklingen är och spelar poker. Hoppas det går bra för honom!?


Slappiskille!


Melvin har blivit riktigt duktig på att sitta nu. Om det så bara är för en kort stund. Faller han framåt tar han emot med händerna och försöker sätta sig.

Igår hade jag och Melle en liten mysdag ute och Ramona på landet. Var skönt att komma ut och andas frisk luft och slippa höra en massa brus från stan. Det var skönt ute och en underbar vy, bara grönt och fält så långt ögat kunde nå.
Så vi började med att gå en lite promenad på landsvägarna. Hon mötte upp oss med hunden och så var det skönt för Melle att få lite frisk luft innan lunchen.
Efter det blev det en härlig fika ute på deras fina veranda dom byggt. Där satt vi och hade lite härligt tjejsnack och titta på hästarna som strosade ute i hagen. Lovar att man blir avslappnad av att ha det så!
Innan jag och lillkillen åkte för att hämta pappa bjöd hon på en mycket god grekiskpasta sallad. Tjejen säger att hon inte kan laga mat men det kan hon ;-)
Älskar verkligen att äta sallad på sommaren när det är varmt ute. Till lunch är det helt perfekt, eftersom man inte blir hungrig på samma sätt.
Vi hade en härlig liten dag på landet, bland alla katter =) Melle klappade en för första gången men blev nog lite skrämd efter att ha slitet den ena i svansen =P
Tack gumman för en superhärlig dag, måste vi göra om snart igen. Skönt även och se dig i din vanliga form igen =D


Melvin myser i solstolen hos Ramona!

Nu ska jag fixa lite lunch, pappa kommer snart hem efter att ha hjälpt sin pappa. Men först blir det att ge lillkillen lite så han somnar. För i eftermiddag blir det en sväng hem till mormor och pappa ska iväg och spela lite poker.
Ha en riktigt skön lördag!






Höst vs sommar!

Igår fick Melle en present av mormor och morfar. En jättefin höst overall i mysig fleece.
Han behöver verkligen en ny också. Dom andra han hade passade bara när han var nyfödd och upp till ca 4 månader. Det kanske går under nyfödd??!!
Så jag hade tänkt mig att snart ge mig på jakt efter en ny men så överraskar dom oss båda med den här godbiten =) Gissa om mamma blev glad =D Tror även att lillkillen blev det också, även om han kanske inte direkt visade det med att hoppa upp och ner. Men han tittade på den och protesterade inte. det tycker jag är ett bra tecken =)
Så tusen tack för den fina overallen! Den kommer att bli väl använd i höst och den passar passa mycket bra till en annan sak men det får ni se senare vad det är ;-)


Så himla söt han kommer vara i sin overall när hösten snart gör intåg. Älskar att det är små öron på luvan, så gulligt på små sötnosar =)

Nu ska jag fixa till Melle och efter det är det dags att ge sig av.
Visar även en bättre bild på klänningen. Tar och kör med den idag också. Kanske sista gången för i år?!


Önskar att jag använt den mer i sommar för den är så himla skön!
Kanske blir att ha den till leggings under hösten...vi får se.


Till salu!

God morgon soliga fredag!
Hoppas att ni sovit gott, för det har vi gjort här hemma. Har haft en underbart mysig morgon på alla dess sätt! Tänk om man alltid kunde få vakna så här ;-)

Nu ligger vår lägenhet ute till försäljning. Så om ni känner någon som är sugen på att köpa en trea i toppenskick så har vi en ;-) Nu hoppas jag att ni hjälper till med att fixa hit folk till visningarna, genom att tipsa blanda alla ni känner.
Kolla om någon är sugen på att flytta från sin hyresrätt till bostadsrätt. Det kanske finns någon som har lite pengar över och inte riktigt vet vad dom ska göra med dom??!! Då är en lägenhet ett bra sätt att investera dom i =)
Ja bara ni hör något, så säg till dom att komma hit den 30 augusti och 1 september och titta!

Nu ska jag fixa till mig och sedan ska jag och Melle åka ut till lilla Ramona och ha det mysigt. Andas lite lantluft och  klappa hästar ;-) Det sistnämda får vi se om vi gör...
Och efter det blir det att hämta pappa på jobbet och åka och köpa en ny bilstol till lillkillen. Han nämligen nästan växt ur sin gamla. Helt otroligt med tanke på att jag nyss tyckte han drunknade i den. Han är nog inte någon lillkille längre...
På återseende och glöm inte bort och hjälpa oss nu. Man kan få något som tack för hjälpen då....;-)




Godnatt sötisar!

Nu tackar jag för mig. Länge sen jag var vaken så här sent. Har knappt hunnit lägga huvudet på kudden innan jag somnat dom senaste kvällarna.
Men jag var nog inte lika trött som Melvin. Han somnade nästan i sin stol när han åt gröt. Tyvärr så sov han knappt ingenting när vi var hos farmor ikväll. Så tro mig om han var trött när vi gick hem!
Han har alltid haft lite svårt att somna när vi är borta. Han känner att han inte är hemma och så blir det lätt lite för stissigt för honom. Men med tiden kommer det bli bättre och tills dess får vi ta att han gärna är i vår famn när vi är borta.

Hade i allafall en trevlig kväll hos farmor och Tomas. Vi bjöds på supergod wok, två olika tilllochmed. En med fläskkött och en lite hetare variant med kyckling. Det gick framförallt hem hos älsklingen som älskar wok =)
Sen blev det kaffe och paj till efterrätt. Mycket gott med kaffe, behöver minst två koppar om dagen för att känna mig som människa men tyvärr blir det inte alltid så.
Även Melle fick smaka lite vaniljsås och paj. Han gillade det kan jag lova men stackarn bet i skeden. Jag tror att det gjorde lite ont i de små tänderna för han blev ledsen. Var nog en blandning av trötthet och att det gjorde ont.
Tycker så synd om honom. Han försöker verkligen men när han blir trött är det inte mycket som funkar.


Melle fick smaka vaniljsås och lite lite blåbärspaj =p


På väg hem. Märker att det drar sig mot mörkare och kallare tider. Kl är knappt 21.30 och det är mörkt och lite kallt faktiskt.
Tur att man inte ser ut som ett spöke med blixten. Klänningen jag hade på mig var vit och rosa randig men här ser den helvit ut =)

Vi tackar även faster Millan för de fina och begagnade badleksakerna. Lovar att Melle kommer att glädjas av dom minst lika mycket som du gjort i badet. Så nästa gång han badar kommer det att bli överfullt med leksaker i vattnet =) Fast jag tror att det inte gör någonting...
Nu ska jag krypa ner och försöka att sova lite. Känner mig trött efter en dag ute i friska luften.
Sov så gott med er och imorgon är det äntligen fredag igen =D


Vänner för livet!


Två snygga mammor i sina bästa år ;-) Puss på dig sweetheart!

Det finns få saker i livet som är viktigt men några av dom är familj, kärlek och vänner. Dessa tre ingredienser behöver man i livet för att kunna känna sig riktigt lycklig. Om man saknar någon del så känner man sig inte komplett. Som tre hörnstenar, saknas en faller allt ihop!
Jag har några få vänner som står mig riktigt nära. Som jag kan prata med allt om och som känner mig riktgt väl. Jag har tex 4 st nära tjejkompisar, som jag litar på till 100 %. Och för mig räcker det!
En av dom är som ni säkert vet är Sofie. Har bara kännt henne i lite mer än 1 år men vi har kommit varandra riktigt nära. Speciellt sen jag fick Melle, då hade vi plötsligt ännu mer gemensamt.
Och så som jag känner nu så kommer vi alltid att finnas där för varandra. Även när vi flyttat till Tallboda ;-) För nu har vi haft det så bra att vi nästintill bott grannar =) Men som tur är så kommer vi inte för långt ifrån varandra. Vi bor ju fortfarande på samma sida av stan!
Vad jag nog försöker säga är att jag är glad att ha att ha vänner som jag alltid kan räkna med. Dom finns där i vått och tortt. Lyssnar och förstår, skrattar och gråter med en!


I lekparken idag

Imorgon blir det att träffa en annan av min kära vänner, Ramona. Vi har mycket catching upp to do. Härligt att komma ut till landet och lugnet en stund. Kanske låta Melle titta lite närmare på hästarna ;-)



Sommarens sista??!!


Kanske var det dom sista röda bären för i år??!! Tråkigt bara att vissa av dom var dåliga =(

Efter lunchen idag köpte Sofie lite jordgubbar som vi smaskade på. Vi satt ute i solen och avnjöt dom små godbitarna. Härligt och precis så som man ska äta dom =) Jag verkligen kände efter hur gott dom smakade för att kanske blir det inga fler i år!?
Har haft det härligt idag med. Sofie är verkligen en underbar vän och trevligt sällskap. Idag var även hennes bror med och höll oss sällskap. Han är minst lika trevlig som sin syster men även bra morbror till Alfons. Han var lite lekfarbror idag så vi kunde lapa lite sol ;-)


Åh så söt du är gumman! ;-)
Du ska veta att jag verkligen uppskattar vår vänskap!


Nu ska jag fixa till mig för det vankas middag hos svärmor ikväll. Ska bli kul att svsluta den här sköna dagen på en trevligt sätt.
Så när vi kommer hem blir det fler bilder från denna underbara dag....kanske den sista för den här sommaren?!


Ut i solen

God morgon soliga torsdag!
Just nu håller vi på att förbereda oss för en dag i solen. Blir att gå till Johannelund med Sofie. Bra för där finns det lite vatten som framförallt Alfons kan svalka av sig i =)
Jag ska mest försöka att få lite sol på nosen, tror att det är sista chansen idag. Ser ut att bli sämre väder redan imorgon =(
Ska även mysa MASSOR med Melle i skuggan också. Tror att det är där man mest kommer att vara med tanke på hur varmt dom säger att det ska bli!?

Nej nu ska jag fixa det sista innan vi sticker iväg.
Önskar er en lika skön dag som vi kommer ha =)


Älskar dig!



Den här låten säger allt om min kärlek till dig älsklingen!
Vår kärlek har gett oss det underbaraste i världen, Melvin!
Det är du och jag, igår, idag och för all framtid!!


Nya äventyr i lekparken!


Idag var det premiär för Melle att testa rutchkanan i lekparken. Verkade som han tyckte det var skoj, kom inga protester andra gången vi åkte =)

Har haft ännu en dag med mycket skoj och lek. Och denna dag bjöd ju även på härliga tempraturer och sol från en klarblå himmel =D Är inte mycket mer jag begär.
Fast idag var nog första dagen som det kändes lite höstigt i luften. Var sådär kallt i luften som det är i början. Tror att det är sista riktiga värmen vi får känna på nu. Så det gäller att vara ute och riktigt njuta och lapa i sig dom sista värmande strålarna för den här sommaren =( Trist men snart kommer en årstid då man kan sitta inne på kvällarna och mysa utan att få dåligt samvete. Och alla dessa tända ljus, åh så härligt!

Blev en härlig dag ute i allafall. Efter en liten stund tittade solen fram och värmen kom. Så vi var ute längre än vi brukar vara. Var för skönt för att gå in och äta lunch =)
Så jag och Sofie satt en del i solen och njöt medans barnen gungade eller sov. Alfons var den enda som höll igång hela tiden vi var ute. Melvin var med ett tag sen orkade han inte mer och gav upp och somnade i vagnen =)
Innan han somnade han han i allafall med att testa på den stora rutchkanan =) Har inte själv åkt på flera år och jag tyckte det var riktigt skoj. Roligt att göra det med sitt eget barn för första gången.


Det gjordes lite sandkaka som vi alla smakade på ;-)

Blev även lite gungande med, som alltid. Han sitter och tittar och ser så söt ut i sin gunga. Önskar bara att han vore lite större eller gungorna lite mindre. Så han kommer upp lite...


Det syns att min lille prins tycker det är skoj att vara ute och gunga. Blir något som vi kommer göra ofta under hösten!

Nu är jag och Melle själva hemma ikväll. Pappa är ute och äter med jobbet, vilken lyx. Får hoppas på en liten middag ute till helgen ;-) Är ju den 23 augusti på söndag och då är det ju ett år sen vi gifte oss.
Tänk vad tiden gått fort! För ett år sedan väntade jag Melvin och var i upplösningstillstånd över bröllopet. Så mycket att fixa dom sista dagarna innan vigseln. Men det gick bra till slut =D
Dags att få något i maggen nu och efter det ge lillkillen lite mat och natta honom.

 

Galenskap framför Nyhetsmorgon...

Det är var Melle håller på med just nu. Han ligger på mage i sängen och tittar på tv. Samtidigt sparkar han med benen och skrattar höglljudt =D Härligt kan jag lova!
Så vår morgon börjar på ett ganska bra sätt. Skönt med  tanke på att natten varit fylld med lite maarddrömmar för lillkillen. Han har vaknat på tidigt på morgonen och varit jätte ledsen. Gör ont i mitt hjärta att höra honom gråta så i sömnen. Vill bara krama honom och försöka få honom att förstå att det bara är drömmar och inte på riktigt.

Ska snart fixa till oss lite här hemma. Dagen bjuder på sol och blå himmel, härligt. Så vi ska nog träffa Sofie och ungarna och hitta på något skoj. Vad har vi inte bestämt än men ute ska vi vara i allafall ;-)
Hoppas att ni får en härlig dag i solskenet.


Kvällsmys


Mammas och pappas gullunge. Han är så stor nu att han somnar av sig själv i sängen. Vi behöver inte längre söva honom...Tänk vad tiden går, bara för en månad sedan ville han somna i pappas famn.

Melvin och jag har haft lite mys innan han somnade. Han var på riktigt härligt humör ikväll. Ville bara gosa och vara nära oss. Precis som om han ville visa sin kärlek till oss.
Så när jag gick in för att säga godnatt till min lille prins ville han prata och gosa massor. Lovar att mitt hjärta smälte =)
Så efter lite mamma och son kärlek somnade han så gott i sin säng. Kan inte finna ord för hur mycket jag älskar honom! Men inga ord i världen kan beskriva hur mycket jag håller honom och hans pappa kär. Dom är mitt allt!


Puss på dig hjärtat mitt!

Nu ska jag och älsklingen mysa vidare i soffan. Skönt att bara sitta och vara, första gången på länge.
Blev en kopp kaffe och en påse Polly förut, tack Sofie och Lööke ;-) Dom smakade mycket gott! Skönt att veta att det finns mer om vi blir sugna. Tror hela hösten är räddad...
Och fotograferingen gick mycket bra. Förhoppningsvis kommer lägenheten ut imorgon kväll/eftermiddag!? Vi skulle få se bilder och text imorgon och godkänna först. Så vi håller tummarna för att den gör det.
Visning blir nästa söndag och på tisdag om 2 veckor. Så om ni känner någon som är intresserad av en trea/liten fyra på 86,5 kvm som är totalrenoverad säg till. Vi har en till försäljning ;-)

Nu ska jag återgå till att titta lite på friidrotten. Är helt trollbunden av Bolt! Efter söndagens lopp kan man inte vara något annat. Få idrottsmän kan jämföra sig med honom efter världrekordet!
Carpe Diem!!


Fotografering

Nu kommer mäklaren och fotografen vilken minut somhelst. Skönt att få den här biten avklarad.
Hoppas bara att allt städande och plockade ger bra bilder nu ;-)

På åretseende!


En liten paus

Puh, nu sätter jag mig ner lite och andas i ett par minuter.
Håller för fullt på att plocka undan saker som inte sa stå framme, damma av ytor, dammsuga och moppa lite golv. Tycker inte det händer något, ser precis ut som när jag gick upp imorse. Men det är nog bara vad man själv tycker...?!
Nu ska jag bara ta mig ann badrummet och sen är det inte så mycket kvar att göra. Borde passa på nu när Melle sover men det var skönt att sätta sig ner och bara ta det lugnt!

Ser fram emot ikväll då vi för första gången på många kvällar kan bara sitta och mysa i lugn och ro. Har inte blivit det på ett tag nu. Varit något att göra varje kväll den senaste tiden men men snart är allt över. Och det är något som jag ser fram emot!
Nej nu kallar badrummet på mig, dags att slänga och plocka undan alla flaskor i duschen. Skulle visst inte stå framme enligt mäklaren...
Ha en superdag alla därute!


Happy måndag!

Så var nästan första dagen på veckan avverkad. Den gick fort kan jag säga!
Var ute fram till lunch i lekparken med Sofie. Melle gungade massor tills han somnade i gungan =) Då blev det att lägga honom i vagnen för att sova vidare. Under tiden som han sov busade Alfons massor och jag och Sofie hade lite girltalk ;-) En skön start på måndagen med massor av frisk luft.
Det tråkiga var att idag var första dagen som man verkligen kände av att man går mot höst. Det var inte särskillt varmt ute och det blåste. För att toppa det hela var det även en hel del gråa moln på himmlen. Men man kan trösta sig med att det ska bli varmare till onsdag. Så lite sommar har vi allt kvar =D
Sen blev det en god lunch och fika hemma hos Sofie. Vi myste och gullade med barnen. Kan inte förstå att Agnes blivit så stor. Nu skrattar och låter hon hela tiden. Och för att inte prata om vad stark hon är i benen och nacken.
Ja tiden går fort när man har barn! Gäller att njuta till 100 % av varje ögonblick!


Att gunga gör små killar trötta. Och skönt är det att sova i vagnen när det inte är stekhett ute. Idag åkte ju mössan på med. Köpte den för säkert 3 år sedan, i min längtan efter Melle =)
Och idag är han en stor ½ åring och med tiden blir han större. Tänk när han blir storebror...



På väg hem från lekparken för att äta  lite lunch. Alltid lika skoj att hitta på massa bus med Sofie och barnen =P

Nu är Christian och Mikie och slänger lite saker på tippen och sen hämtar dom ett soffbord hos svärfar. Vi ska låna det till fotografering av lägenheten imorgon och visning. Sen blir det ett nytt till huset men under tiden lånar vi det andra. Tack för det =)
Sen blir det att umgås lite med Mike och gå ner med lite saker i källaren. Och kvällens stora firande av Melle självklart. Blir paj från igår men jag tror att han blir nöjd med det också ;-)
Nu ska jag dammsuga av lite här hemma medans killarna är borta och Melle ligger på golvet och myser. Och tack Sofie för ännu en underbar dag. Det gör vi om i det härliga vädret på onsdag!!


På väg ut

Nu är vi på G för att sticka ut ett par timmar.
Måste bara checka så allt är med, mat, blöjor, våtservetter. Alltid bra att se till att ha lite extra kläder med sig också.
Blir nog att sätta en mössa på huvudet på Melle idag. Inga direkt sköna tempraturer ute. Och när det blåser lite med, så skadar det inte.

Ha en super dag alla läsare!


6 månader idag!

Kan ni fatta för exakt 6 månader sedan vaknade jag upp efter en natt som totalt förändrade mitt liv.
Exakt 01.06 den 17 februari kom Melvin till jorden. En stark och fin kille som gjorde mig till världens lyckligaste människa!
I 9 månader hade jag längtat och undrat var det var för litet liv i mig. Allt jag ville var att få träffa, lukta, hålla, gosa och framförallt älska den lilla varelse resten av mitt liv!
Och så helt plötsligt, 8 dagar för tidigt så hade han så bråttom att komma. På 3 timmar gick allt från att vara lugnt och vad jag trodde förbredd på det nya livet. Till att bli mamma och en helt ny värld öppnades för mig.


Dagens kille med stort D. Mer älskad än han är kan ingen vara!

Nu sitter jag här 6 månader senare och äter frukost igen. Fast denna gång hemma och inte på BB =) Tiden har gått så fort och jag undrar ibland vart alla månaderna tog vägen!?
Det var inte länge sen Melle bara låg och sov, knappt rörde en fena. Tills idag då det är full fart från morgon till kväll. Men gud vad jag älskar det här livet =)
Så mycket glädje och skratt som han skänker varje dag! Försöker att ge lika mycket tillbaka! Undra om det verkligen går att älska ihjäl någon?? Tror att jag är kandidat till den posten i såfall. Kan verkligen inte sluta att älska denna lilla prins!

GRATTIS PÅ 6 MÅNADERS DAGEN ÄLSKLING!
Du är mammas och pappas stora kille som idag ska firas med gott gott. Det lovar mamma och hon lovar även att du ska få smaka ;-)
Nu ska jag avsluta min frukost och sedan fixa till mig innan Melle vaknar. Sen blir det att ge sig ut. Planen för dagen är att möta Sofie med barn i lekparken vid 9-9.30 och sedan äta lite lunch ihop. Med andra ord en riktigt mysdag!
Önskar er en lika härlig start på den här veckan som vi kommer att ha!


Nu tar vi kväll


Söndagsmys i sängen framfr friidrotten!

God kväll på er! Nu lägger vi oss i sängen med kaffe och nybakt paj med vaniljsås. Har hällt i lite extra vaniljextrakt i såsen så den smakar lite extra ;-)
Det blir att slappa och ta det lugnt efter många intensiva dagar. Och sen blir det att kolla på finalen i 100 meter herrar också. Håller lite på Bolt...=)

Ha en underbar avslutning på den här kvällen. Imorgon vaknar vi upp till ännu en ny vecka.
Och till min Ramona, tänker på dig gumman och krya på dig. Glöm inte bort att ringa om du vill ha hjälp med något eller bara behöver prata. Sen tar vi en date då jag och Melle kommer hem på besök hos dig!
Godnatt min kära!


Ibland är huvudet inte med!

Och det gäller både mg och älsklingen!
Jag glömde att ha i det smälta smöret i pajen. Såg det precis när jag lagt i rabarberna i formen och haft över degen. Så det blev att blanda samman allt i formen.
Just nu står den i ungen och jag har ingen aning om hur det färdiga resultatet kommer att bli!!??
Älsklingen springer runt och letar efter tumstocken hela tiden. Nyss vända han uppochner på allt utan att hitta den. Till han kom på att den nog låg på golvet vid golvlisterna!
Vi skyller på lite sömn och mycket att göra här hemma. Men nu är det bara ca 2 meter list kvar innan det är färdigt. Bara två handtag kvar att sätta upp i köket. ÄNTLIGEN!

Så ikväll ska vi fira med lite paj, vaniljsås och en STOR kopp kaffe. Men först ska jag lägga mig på olvet och mysa lite med Melle som är nakenfis i sitt gym =D Han är för gullig!


Kräftskivan igår


Ett härligt uppdukat bord med massor av godsaker på =D
Tack för en riktigt lyckad kväll!


Igår var vi på kräftskiva hos svärfar och Mahnaz tillsammans med mina föräldrar. Gud så trevligt vi hade det!
Vi blev bjudna på god tacopaj med sallad. Och kräftor såkart ;-) Mellan pajen och kräftorna blev det lite kaffe och prat för att smälta maten.
Sen kom dom röda godbitarna fram, SÅ goda kan jag lova. Lagom salta och inte för smaklösa. Till det hade vi lite goda starka ostar och kex.
Ville man fanns det snaps att skölja ner härligheterna med men jag varken kan eller tycker om att dricka det. Men älsklingen, pappa, Claes och Mahnaz drack. Och några var mer goda än andra =)
Vi hade köpt ett packe med flera småflaskor och ställt i en balja med is. Så när det inte var så många goda kvar fick man dra en i blindo =)
Vi satt och åt och pratade nästan till midnatt innan det var dags för en kopp kaffe igen och lite prat innan vi for hem. Blev nog inte förän vid 01 ungefär. Inte vanligt att vara uppe vid den tiden om man inte ammar ;-)
Melle var med lite i slutet, annars sov han nästan hela tiden vi var där i sin vagn. Han hann med att äta sin gröt innan kräftorna kom fram. Så vi slapp att ta hand om honom med salta fingrar. Lätt att han råkar få i ögat eller liknande.
Det var en otroligt trevlig kväll och det får mig att längta tills nästa år, då vi ska ha stor kräftskiva för familj och vänner i nya huset. Vi har redan nu börjat att småplanera lite ;-)






Melvin fick lite gröt medans vi smälte pajen och skulle dricka kaffe.

Nu ska jag fixa med lite skor som måste undan. Efter det ska jag ta och baka en rabarberpaj, blev så sugen på det tidigare idag.
Hoppas att ni har en riktigt skön slappar söndag!?


Ståltvål

Måste bara säga att det är så underbart med dessa små tvålar i stål som man kan köpa för att ta bort dålig lukt från händerna.
Efter kvällens kräftor luktar man inte gott men nu när vi kom hem tvättade jag av händerna med den. Och vips så luktade man ingenting =D

Nu väntar sängen, är riktigt trött efter en trevlig kväll. Blir bilder och mer om den imorgon.
God natt på er och sov så gott!


Mysstund!

Nu har jag och melvin myst lite och precis nu så somnade han i sin säng. Jag hoppas att han kan sova ett tag nu, har blivit lite dåligt med det dom senaste dagarna. Han kanske sover max 2 timmar på hela dagen och det är minst 1 timme för lite!

Dagen har vi spenderat en snabbis på stan. Köpte nubbe och ost tills ikväll. Oj vad jag ser fram emot ikväll =) Ska bli så gott att mumsa kräftor. Skulle nog kunna leva på det...!?
Hittade även en blus som jag tänkte ha ikväll på H&M. Svart med lite guldiga knappar på, tråkigt med mörkt men den var enkel och snygg. Kommer passa bra med mina smycken jag köpte i veckan ;-)
Sen om det blir långbyxor, leggings eller kjol det har jag inte bestämt. Först ska jag sätta mig och vila lite i soffan, så jag orkar med kvällen.
Har blivit lite dålig sömn inatt med. Tror att det kommer vara det ett tag framöver. Läste att vid 6 månader kan nattsömnen lätt bli störd för dom. Men jag ska inte klaga, han vaknar 2-3 gånger per natt. Inte så stor skillnad från hur det alltid har varit men nu så vaknar han av att han drömmer. Och då blir ju ens egen sömn också lite störd. Men men det tar jag mer än gärna! allt för min lilla prins!

Har även sett förändringen i min brors hus idag. MYCKET MYKET snyggare kan man säga. Det är ljusa härliga färger men även en snygga fondväggar i starka färger. Var som att kliva in i ett helt nytt hus idag.
Ska bli kul och se hur det ser ut när alla möbler är på plats och alla kartonger är borta. Slutresultatet kommer att bli mycket stilfullt!

Slänger in ett inlägg innan vi åker, så ni får se den snygga blusen. Nu väntar en stund i soffan innan älsklingen kommer hem.
See you!


Fina vita stolen!

God morgon på er!
Ännu en dag har börjat tidigt, härligt =) Fast det är bara att ställa in sig på att i 10 års tid kommer man inte att få sova mer än till 7 som senast ;-) Men det gör mig ingenting, med en kopp kaffe är man god to go!
Igår kväll hade vi matpremiär i nya stolen. Melle satt med när vi åt kvällsmat och efter det var det hans tur att få gröten innan han skulle sova. Och så bra det gick, som en dans!
Han sitter bra och stadigt med ryggen och har stöd för huvudet. Är även kul för honom att kunna sitta med i samma höjd som oss vid matbordet. Istället för att sitta i sin gåstol eller i babysittern som är alldeles för liten för honom.
Blev en vit stol med jeanstyg klädsel. Det blev riktigt snyggt ihop. Vi hade först tänkt en randig färgglad klädsel men tyvärr hade inte Babyproffsen den. Är inte förvånad om jag ska vara ärlig! Och som vanligt så får man reda på det i det mest kundvänliga bemötande....(dom är ju kända för det här i stan)
Är nöjd att jag valde det här kombon, för den passade in så snyggt. Och den kommer bli ännu snyggare i nya huset. Då vi kommer ha samma vita färg på luckorna!


Lillkillen tyckte det var jätteskoj att sitta i sin nya stol. Nu kommer det att bli mycket enklare att ge honom mat och att själv äta när han nu kan sitta med oss mycket bättre!

Nu ska vi ta och äta lite frukost. Melle ska sitta med i sin nya stol och äta lite burkgröt, mums. det är premiär för 6 månadersmaten idag. Kan ni tänka er att han blir 6 månader på måndag!? Vet att jag tjatar men jag kan inte fatta att han redan är så stor. Tiden går fort när man har barn, så ta till vara på varje liten minut!
Efter det ska vi fixa till oss lite. Jag och Melle ska ner till stan och fixa lite tills ikväll. Måste köpa någon god ost till kräftskivan och lite nubbe ;-) Och pappa ska iväg till J och jobba.
Ni får ha en underbar lördag, som ser ut att bjuda på sol =)


I lekparken!


Mitt lilla hjärta var lite för liten för gungen men en kudde framför magen gjorde susen =D

Idag var det premiär för lillkillen i gungorna. Och vad skoj han tyckte det var. Vi gungade säkert i 30 min innan jag tyckte att det var dags att sluta. Tyckte att han började bli lite trött i nacken då. Men det blir garanterat flera vändor dit så vi kan gunga lite till ;-)
Älskar att se hur stor han har blivit. Det händer så mycket hela tiden nu och man inser att han inte är så liten längre. Men den lycka  som han fyller mig med varje dag är underbar!

Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på att natten bjuder på mycket sömn!?
Godnatt på er!


Sunny day!

Har haft en helt otroligt härlig dag i solen. Bättre kan man inte spendera sådana här dagar på. Hoppas att det hinner bli några fler innan hösten gör intåg!?
Dagen har bjudit på helt perfekt väder, varken för varmt eller kallt. Och så har det fläktat lite, det är skönt när man sitter i solen. Sällskapet kan man inte klaga på heller =) Även denna dag har jag och Melle spenderat ihop med Sofie, Alfons och Agnes. Och så trevligt vi har haft det. Alla dagar med dåligt väder då vi suttit inne har vi tagit igen idag. Vi har varit ute hela tiden och njutit.


Prinsen myste ifrån sin vagn. Han fick pröva banan idag men det var ingen hit. Tror det beror på att den inte var tillräckligt mosig!?

Vi mötte upp dom efter lunch och sedan gick vi en liten sväng innan vi hittade en perfelt bänk i solen. Där packade vi upp fikat och bara myste. Det blåste knappt något och solen värmde nästan lite för gott. Men inte ska man klaga, bättre än det väder som varit ;-)
Alfons busade runt och red på motorcykeln. Han ringde även på hemma hos någon när han smet iväg. Men som tur var ingen hemma =) Han är verkligen för härlig!


Alfons och Melle hade det skoj ihop =)

Efter att spenderat en stund i solen gick vi tillbaka hemmåt. Blev en visit på apoteket och sedan fortsatte vi till lekparken. Där satt vi en stund i skuggan och pratade men sen blev det att gunga lite med barnen. Och det är premiär för Melle =D Som han gillade det kan jag lova. Så det blir nog att gå dit fler gånger!

Blev nästtan 4 timmar ute i sköna luften idag. Känner mig full med ny kraft och lillkillen somnade gott efter sin gröt. Som han idag åt i sin nya stol som han fick i doppresent av farmor och Tomas.
Vi åkte och hämtade den idag på babyproffsen. Och när vi kom hem fixade jag mat och älsklingen skruvade ihop stolen. Så när vi åt satt han med och hade skoj =) Tack tack för den säger vi. Lovar att den kommer att bli väl använd ;-)

Nu väntar lite fredagsmys hemma i soffan. Har en melon som väntar till efterrätt men det blir först när älsklingen kommer tillbaka från soprummet. Han gick och slängde kartongerna från stolen. Skönt att slippa ha dom liggandes här hemma tills imorgon.
Ha en super härlig fredagskväll. Nu är det fredagsmys!


Redo för picknick!

Hejsan!
Nu har jag pakat ner allt i kylväskan, saft, kakor och brownies. Och muggarna och kaffet står i den lilla tygväskan. Vi är redo!


Lite gott gott gämmer sig i väskan ;-)

Nu hoppas jag bara att vädergudarna är med oss, inger regn vill jag veta av. Och hoppas även att det är lite behagligt i luften också. Kanske kan få lite färg på nosen idag med. Skulle vara fint på kräftskivan imorgon =)

Ha det super och på återseende!


Små söta som passar perfekt i väskan!

Måste bara tipsa om dessa små godingar som jag hittade igår när jag var och handlade.
Små läppglanser från Isadora som kostade 20 kr st. Supersmidiga att ta med dig, tar ju ingen plats alls! Är ju inte jämt man har en stor väska utan en liten och då får man plats med dom utan problem.
Sen hur bra dom sitter det vet jag  inte än. Ska testa det ena idag när jag ska på en liten kombinerad picknick/walk med Sofie. Så ni får en litet resultat ikväll!


Köpte ett lite mer rosa och ett mer i korall. Får se vilket det blir att testa idag!?

Nu ska jag leta reda på min lilla kylväska från jobbet ;-)
Passa på och ge er ut och njut av solen och det sköna vädret! =)


Orolig natt!

Här har vi varit uppe ett tag nu och jag har inte än hunnit ta en kopp med kaffe. Måste sätta på en så jag inte somnar, riks finns. Börjar nämligen känna mig lite tung i ögonlocken =)
Natten har bjudit på en del sömn men en del spring har det blivit. Melle har nog vaknat 4 gånger i natt. Och han brukar annars bara vakna max 2 gånger. Tror det är så att han drömt en del. Har varit inne hos honom och tröstat honom när jag vaknat av att han skriker i sömnen.
Är ju lätt att det blir så om dom fått mycket intryck under dagen. Och får jag gissa så tror jag att det är Maxi som är boven. Finns ju en hel del att titta på där och så är det ganska mycket ljud. Vet inte om det har någon betydelse att vi var där ganska sent på eftermiddagen. Så han hann inte att varva ner tillräckligt när vi kom hem??!!
Än så länge så är han en glad kille i allafall. Springer runt i sin gåstol och skrattar hysteriskt emmellanåt =D Skönt det men jag tror nog att han kommer vara riktigt trött vid 9.30. Han brukar somna ganska bra då och med tanke på natten så tror jag inte att det är helt omöjligt ;-)

Dagen idag bjuder annars inte på något speciellt. Verkar vara fint väder så efter lunch ska vi nog ta en promenad. Skönt för Melle att sova ute i friska luften och för mig att få komma ut och röra på mig. Gäller att vara ute och ta vara på det fina vädret!
Nej nu blir det lite kaffe så jag orkar med att gå ut sen =p
Önskar er en underbar start på helgen. Äntligen är den här IGEN!!


Hjärtat mitt!

Gick nyss in för att kolla till min lilla älskling. Och gissa vad, där låg han så sött och sov. Inget skrik eller gråt, bara lite glada skratt en stund innan han somnade!
Finns inte ord för att beskriva min kärlek till min lille prins. Ibland är det nästan så jag bubblar över med känslor. Kan inget mer göra än att vara stolt och fortsätta överösa med kärlek!
Mamma älskar dig hjärtat!!


Härliga dagar!

God kväll!
Har precis nattat Melle, tyvärr har han inte helt somnat in. Men jag får gå in om en stund igen, som tur är gråter han inte. Tvärtom han ligger därinne och skrattar =) Älsklingen jobbar sent idag, så vi har varit själva ikväll.
Då passade vi på och åka och handla ihop med mormor. Kul att göra det ihop med någon. Tyvärr bjuder inte lillkillen på så mycket konversationer än ;-)

Tidigare idag var jag och Sofie ute och gick en sväng. Och sådan tur vi hade, vi undkom inte regnet. Vi hade knappt hunnit börja gå, då vi 20 meter framför oss såg hur regnet öste ner. Så vi fick söka skydd under en stor buske för att inte bli helt sjöblöta. När det lättade lite sprang vi vidare till en tunnel. Började bli lite jobbigt att stå ihopkrupna under busken.
Efter en liten stund i tunneln slutade det och vi fortsatte vår lilla promenad. Vi tänkte gå och köpa lite fikabröd när det yttligare började regna. Så då blev det att springa hem till Sofie. Och tur hade vi för sen öppnade sig himmlen totalt. Och följande 2 timmar åskade och regnade det som attan. Undra om det kommit så mycket regn sammanlagt på hela sommaren??!!


Vilken tur vi har darling =) Är aldrig mer än ett telefonsamtal bort! Har verkligen njutit av sitt sällskap dom senaste dagarna. Skönt att vi har ett år framöver av ledighet ihop, så mycket skoj vi kan hitta på ;-)

Men vi hade det mysigt. Vi pratade och myste med våra barn. Alfons och Melle lekte tittut och var så söta. Och härligt att se hur mysig Alfons är mot sin lillasyster. Syskonkärlek är underbar att se!
Så tack för två härliga dagar gumman. Vi får hoppas att vädergudarna är med oss snart, så vi verkligen kan ge oss ut på powewalk =)
Nu får vi sitta här i våra soffor med sovande barn och vänta på våra kära män. Hoppas att dom kommer hem snart!? ;-)

Börjar att bli dags att förbereda lite mat till älsklingen kommer hem. Och försöka att få lillkillen att sova, innan  han blir jätte trött och ledsen.
Önskar er en härlig kväll alla läsare!



Tittut!

Ja, nu har jag hela förmiddagen försökt att få en bild på MELLES FÖRSTA TAND! Men tyvärr går det inget vidare.
Anntingen vill han inte gapa eller så blir det suddigt. Och så har den precis börjat att komma upp, så den syns kanppt. Fast det har gått fort, i måndags började vi ana att det skulle titta upp något och igår kväll såg vi och kände =) Så jag hoppas på att snart kunna visa den lilla fulingen ;-) Blir nog inte mycket mer ammande mer än på nättern när den kommit upp helt. Annars blir det nog mycket ajaj för mamma!

Snart ska vi ut och gå en liten lunchwalk med Sofie. Och senare idag blir det att åka iväg och storhandla. En härlig torsdag med andra ord =)
Ha en fortsatt härlig dag!


Åkpåse Lodger!


Vill ha, vill ha!

Igår när jag och Sofie satt och slappade i soffan, så hittade vi dessa fina åkpåsar. Och gissa om älsklingen och Lööke kommer att få ta fram dom stora plånböckerna, för dessa ska vi ha! Tyvärr måste ju Sofie ha två att ha i Svarta Urban ;-) Hennes fina BuggySnuggle som Alfons har haft, ryker nog tyvärr. Agnes kan ju inte få en ny fin åkpåse medans Alfons får ha kvar sin gamla "enkla" variant =)
Nej det blir MÅNGA övertidstimmar för herren i huset nu, eller vad säger du Sofie ;-) Tänk när vi går på stan i höst, så bra våra små änglar kommer att ha det i vagnarna då!
Så det blir att klicka hem en i dagarna nu. Behöver verkligen ha den nu, för Melle har inget bra att ligga på i vagnen. Ett gammalt täcke går inte. För när han sitter upp i vagnen behöver vi spänna fast honom och det går inte så bra. Det blir knöligt med täcket som ligger i vägen. Men den här åkpåsen har färdiga hål för att bara sticka igenom bältet, smart! Och så går det självklart att ta isär den, så man bara har en del att sitta på nu på sommaren.
Hela påsen sitter ihop med karborreband, så den går att använda under alla årstider. Men det var smart med huvan till hösten och vintern. Då det verkligen kan blåsa och ha sig.

Nej nu blir det att fixa till sig lite inför denna dag. Älsklingen jobbar sent idag, så jag och Melle blir själva hela långa dagen =( Så blir det tyvärr ibland.
Hoppas att ni får en härlig torsdag och att vi slipper massor med regn!!??


Vår lilla dubbel 7:a

God morgon!
Sorry att det inte blev någon mer uppdatering igår kväll. Orkade helt enkelt inte med, utan det blev sängen tidigt. Och tyvärr somnade jag nästan direkt efter jag lagt ner huvudet på kudden =)
Nu är jag dock pigg, sovit länge och Melle vaknade inte förän 04.00 inatt, rekord! Och så har jag min morgonkaffe här brevid mig nu. Då kan man inte vara trött ;)
Tänkte i allafall att ge er siffrorna från BVC besöket igår. Mycket har hänt på en månad men aldrig hade jag trott att så mycket hade hänt. Och besöket hos doktorn gick också bra. Melle följer utveckling mycket bra. Och för en gångs skkull var han glad på båda besöken. Det är inte vanligt, framförallt när han ska träffa doktorer. Då gråter han alltid eller så kissar han ner  dom. Något han började med på BB =p

Vikt då: 6990 g
Vikt nu: 7920 g
+/-: + 930 g
Nästan ett helt kg på en månad. Det märks att han har ätit mer pure och gröt och mindre tutte ;)

Längd då: 68,6 cm
Längd nu: 70,8 cm
+/-: + 2,2 cm

Nu dröjer det ett tag innan vi ska på besök igen. Hela vägen in i oktober, närmare bestämt den 12. Då har han hunnit bli 8 månader ungefär. Gud så stor han blir...vill att han ska vara så liten som han varit i sommar. Men samtidigt så är det underbart att se hur han blir större och större och utvecklas mer.
Lovar att visa det senaste som hänt senare under morgonen. Men just nu sover han och då är det lite svårt men den som väntar på något gott...;)


En trött STOR kille härom kvällen =)


Mäklarträff

Sitter just nu och väntar på att mäklaren ska komma. Alltid lika trist att sitta och vänta men det får man ta. Hade bestämt vid 17.15 men hon ringde nyss och sa att hon var på väg. Hade blivit fast hos en kund innan.
Under  tiden passar jag på att skriva en inköpslista. Behöver åka och storhandla lite imorgon. Alltid lika roligt att göra =)
Lovar att skriva mer när hon är klar här. Då ska ni få veta vad Melle vägde och mätte den här gången ;)


Lunchdate!

Nu sticker jag och Melle iväg och umgås och äter lite lunch ihop med Sofie och Agnes. Senare i eftermiddag ska vi vara på BVC, ska bli kul och se vad han väger nu =) Är ju tung som en sten!
Lovar att försöka slänga in ett inlägg innan mäklaren kommer med.
Hoppas ni får en lika fab dag som jag kommer att ha =)


Eftermiddags walk

Sitter helt utslagen i soffan, trött och med huvudvärk. Det är inte bra, tror jag druckit för dåligt. Får inte slarva med det, viktigt när man ammar. Har ju inte helt gett upp det än.
Sofie och jag tog en lite promenix i eftermiddags, tyvärr alltför kort. Vi gick och hämtade Alfons som var hos sin farmor. Det blev en lagom liten walk i värmen. Det blev så himla kladdigt ute på eftermiddagen när solen kom fram. Tror även att det gör att jag har ont i huvudet.
Tyvärr så var jag och älsklingen tvugna att åka yttlligare en sväng till tippen. Så vi hann inte att gå så långt. Men imorgon ska vi äta lunch och gå en sväng. Passade bra eftersom vi ska vara på BVC imorgon eftermiddag. Har även 6 månaders kontroll då, så det är träff med doktorn också. Det som är så bra är attt Fam Lööke bor precis vid BVC, så det tar bara ett ögonblick så är jag där =)

Nu ska jag lägga in lite tvätt innan jag kryper ner i sängen. Kanske slår till med en kopp kaffe och en liten tårtbit. Har lite kvar sen dopet men jag vet inte om den går att äta??!! Får lukta och inspektera lite...
Önskar er en härlig tisdagskväll. God natt från mig!


Tävlar!

Jag är som så många andra med och tävlar om en härlig doft från MUS hos Micromiss.
Hon heter Linda och jobbar på MUS butik här i Lkpg. Och det är ju självklart att DU också ska vara med och tävla =)
Hennes blogg är inspiration. Man får hur mycket härliga tips om framförallt sminkning men även om hår och fotografering.
Jag är en trogen kund hos MUS. Deras smink men även hudvårdprodukter är helt underbara och mycket prisvärda. Så en liten doft därifrån skulle inte skada att ha ;)

Nu är det ÄNTLIGEN dags för tävling! =D

Tävlar nu ut 10 st Kristallparfymer från Make Up Strore! =D
Kristall är en eau de parfume och en av mina favoritdofter då den känns väldigt lyxig och sensuell!
Doften kostar 395kr ord.pris i butik, och kommer i en box med en doftboll för känsliga som vill kunna "ta av sig" parfymen.

Tävlingsregler:
- För att tävla måste du ha en blogg/bilddagbok som jag kan se.
- Skriv till mig ATT du är med och tävlar, varför just DU ska vinna, och varför DU är/skulle vilja bli trogen kund hos Make Up store!, skriv även en direktlänk till tävlingsinlägget så jag kan kika in på er blogg!
- Kopiera detta inlägg+bild, klistra in i din blogg/bilddagbok och skriv att du är med och tävlar om denna underbara doft hos mig (micromiss)!





Doftnoter:
Toppnoter: Bergamott, mandarin, fruktkocktail
Hjärtnoter: Jasmine, persika, sandalblomma
Basnoter: Patchouli, vanilj, sandalträ, Mysk, Amber


Tävlingen pågår till fredagen den 14 Augusti!
Lycka till!
Kom ihåg att det är hela 10 stycken vinnare!

Här råder stilla ro


Mellis sussar så gott en morgon i vår säng. Det ser verkligen fridfullt ut när han sover.

Gud så skönt det är med tystnaden. Sitter själv vid datorn och tittar ut, allt jag hör är diksmaskinen. Men det är så tyst så det är bara om jag anstränger mig som jag hör den.
Har städat som en dåre tillochfrån här idag. Ibland har man fått avbryta för att ge Melle lite uppmärksamhet. Men nu när han kan röra sig mer fritt i sin gåstol så behöver jag mest bara hålla ett litet öga på honom =)
Har varit duktig och tvätta två maskiner med tvätt, städat hela badrummet och hela köket. Plockat med lite kläder, småsaker och annat skräp. Hämtat älsklingen på jobbet och sett till att lillkillen somnade. PUH!
Hade räknat med att hinna mer men med småbarn i huset så blir det inget bra flyt i städningen. Har ju morgondagen på mig också men hade gärna plockat undan i Melles rum med. Får ta vårat sovrum i stället och sprara hans rum tills imorgon.
Nu ska jag faktiskt ta mig en kopp kaffe och bara slappa. Vänta på att Sofie hör av sig efter sitt lilla besök i staden. Ser ju ut som om vi slipper regnet, skönt! Känner att en skön walk är vad jag behöver efter den här dagen. Och bra för lillkillen och komma ut också.
Tänkte ta och fortsätta njuta av att det tysta en stund till. Är inte lika vanligt som innan man fick barn ;) Men ALDRIG att jag vill byta tillbaka =)
Fortsätt nu och njut av tisdagen och håll tummarna för att vi slipper mer regn!


Idag åker städrocken på!

Sitter och tittar på Nyhetsmorgon med en kopp kaffe i handen. Som vanligt så sover Melle nu.
Samlar kraft för att slänga in lite tvätt i maskinen och sen börja att städa lite. För imorgon kommer mäklaren hit och tittar på lägenheten. Då får vi reda på vad vi kan tänkas få för lägenheten. Men man vet inte om man kommer att ha tur och få bra betalt för den eller om man får mindre än man räknat med. Vi har ju tänkt att få runt en viss summa och får vi inte det så blir vi ju lite besvikna. Det får jag nog lov att erkänna!
Så här ska idag plockas undan och städas, inte se stökigt ut. Svårt när man har småbarn men allt smått måste bort. Trist men men det är bara att kavla upp ärmarna och le lite extra.
Belöningen blir i eftermiddag då jag ska träffa Sofie. Vi ska ut och gå en sväng och leta efter inredning ;) Ska även inviga Svarta Urban =) Eller Sofie får göra det och vad det är får ni se senare ikväll ;)

Nu ska jag börja och tvätta och sedan ta mig ann badrummet. Efter det är det bara att jobba sig utifrån det.
Hoppas ni får en härlig tisdag!


Nitar

God kväll!
Har precis fikat med en kopp kaffe och beroendeframkallande kakor som jag fick av mamma idag. Jag lovar att det inte går att ta en. Utan jag åt nog närmare 6 st, jag kan inte behärska mig!
Tänkte i allafall visa vad för smått och gott som fick följa med mig hem idag. Blev lite smycken och hårspännen på H&M och ett par leggings från MQ. Tyvärr var dom som jag ville ha slut =( Så det fick blir ett par med små silver nitar på. Och dom var snygga dom också.


Snygga detaljer gillar jag...

Känner att jag kommer att använda mycket sådana i höst. Har kommit massor med snygga i butikerna. I skinn, jeans, lack, läder, med knappar och andra roliga mönster och saker på. Lite roligare än att alltid ha jeans på sig. Och skönt innan det hunnit att bli så kallt ute.

 
Ett matchande smyckesset och lite nya söta spännen till håret blev det också =)


Tack världens sötaste mamma för en härlig dag <3

Nej nu ska jag ta och krypa ner i sängen och mysa med världens mysigaste man!
God natt och dröm sött kära läsare!


Mycket vill ha mer..


Melle igår kväll i badet med alla sina badleksaker!

När lillkillen badade igår kväll med pappa fick han för sig att alla badleksaker skulle vara i famnen. Det var ett väldigt stökande innan han nästan fått alla i knät. Och den gula båten är hans favvis, den ska han alltid äta på =)
Och om någon båt eller fisk gled iväg var han genast tvungen att fiska in den. Men tyvärr gled alla andra iväg, så ni kan tänka er hur han höll på!
Han är verkligen en speciell liten lite kille. Och det är därför vi älskar honom SÅ mycket!

Nu ska jag plocka upp mina små saker som jag köpte på stan. Blev lite nya smycken och ett par leggings men bilder på det får ni se senare. Måste först lägga Melle, han börjar bli lite trött. Han har inte sovit så mycket idag och en liten lur nu så slipper han att bli så ledsen.


En kopp kaffe i handen

God morgon!
Vilken fin morgon vi har. Solen lyser in genom fönstret och gör mig på bra humör!
Vaknade vid 6,30 av en pigg liten kille. Så det blev gos i sängen med pappa innan han gick upp. Dags för honom och jobba igen =( Hade gärna haft en härlig vecka till ihop hela familjen.
Så då gick jag upp och satte på kaffet. Hann och dricka lite innan Melle blev trött och somnade om. Han ville ligga och spoona med mamma. Han älskar verkligen när man gör det. Och så snuttis vid ansiktet också =)
Passade på att slänga in en tvätt och nu sitter jag här och tittar ut på den härliga morgonen. Funderar på vad den här dagen ska bjuda på för äventyr?!
Kanske en sväng på stan??!! Dom har fått in tuffa leggings på MQ och jag har ju ett presentkort där ;) Kanske blir att träffa mamma på stan, hon skulle dit och klippa sig idag. Alltid kul med lite sällskap och smakråd ;)

Får ta och slå en liten pling och se när hon skulle dit. Men först ska jag dricka upp min kopp med kaffe, gott!
På återseende!


Melvins dop!

Idag fick vi bilderna från Melles dop igår. Och vilka fina kort det blev, tack papsen =)
Vi kunde inte bett om en bättre dag att döpa vår lille prins på. Fint väder, varmt ute och i goda familj och vänners sällskap!
Melle fick massor av sina saker i doppresent av alla nära och kära. Bla BRIOS svarta tax i maxi storlek, fina sago böcker, kläder, barnbestick, förgyllning av barnsko, nalle, en Bobby scooter, en fin silverask och mycket mycket mer.

Här kommer i allafall några utav korten från igår. Snälla Ålis filmade även hela dopet. Kul att kunna titta tillbaka på om några år =)

 
Påklädning av lillkillen innan dopet!


Det färdiga resultatet, bandet hade han inte på sig under dopet :)

 
Mikie läste en fin liten dikt för Melle. Var nästan så jag fick en liten tår i ögat.

 
Melvins gudföräldrar, Christians lillasyster och Mikie.


En nydöpt liten kille. Prästen var helt perfekt, hade jag vetat att hans fanns när vi gifte oss förra året hade jag utan tvekan valt honom!

Efter dopet hade vi dopfika i församlingsgården. Den ligger precis vid kyrkan, så det tar ingen tid att gå dit.
Vi bjöd på tårta, bullar och lite kakor. Tyvärr var luftkondisen trasig så det kom bara varmluft i lokalen =/ Men med lite korsdrag ordnar sig det mesta! =)

 
Våra doptårtor kom från Tårtverkstan. Vi köpte vår bröllopstårta därifrån och tykte så mycket om den. Så vi kostade på oss lite extra och köpte även dessa tårtor därifrån. Tyckte att det var en sådan dag då man vill fira lite extra ;)

 
Ett litet kusinbord =)

 
Alla underbara som var på dopet!


Underbara Sofie hälpte till att hålla Melle lite. Tack gumman för hjälpen, är så glad att jag har dig i min närhet!

 
Alla fina presenter som lillkillen fick!

Efter kalaset var det bara diskning och lite plock att göra innan även vi tog kväll och åkte till Söderköping. Fast vi fick ju självklart hjälp av mina föräldrar och syster!

 
Två föräldrar som gör sig olika bra på kort ;)


Den här fina hade någon gäst vikt. Nästan så man inte ville slänga den.

Nej nu har jag sutit här för länge. Ska plocka undan efter älsklingen och sedan gå och slänga massa skräp.
Önskar er en härlig avslutning på den här veckan!


Sågar

Just nu så går sågen varm hemma hos oss. Det är dom sistasakerna som fixas innan vi stort sett är klara.
Det har varit mycket "småsaker" som vi gjort den senaste veckan. Saker som inte tar någon längre tid att göra men man skjutit på hela tiden. Och när alla dom ska fixas så tar det tid!
Men imorgon ska vi ringa till mäklaren och boka tid. Då är det sista rycket, sen är vi snart färdiga med allt. Bara vi får lägenheten såld så kan jag andas ut. Just nu känns det som ett mindre kaos med allt!

Nej dags att fortsätta att plocka lite här hemma. Sen blir det en sväng ute på ballkongen i solen.
Njut av solen och dess värmade strålar!


Glass i stora lass

Nu är vi mätta i magen kan jag lova. En glass på Smultronstället gör en verkligen lika mätt som en måltid =) Men trevligt var det kan jag lova!
Nu sitter jag och pöser ut mig i soffan och tittar på Snuten 2 filmen på fyran. Melle sover som en stock och älsklingen spelar lite poker. En skön avslutning på en superdag.


Älsklingen mumsar i sig härlig glass med jordgubbar =)

Är alltid lika tråkig och tar en glass med vaniljsmak och vit, ljus och mörk chokladsås. Borde bli lite mer vågad och pröva något nytt. Blir nog en sväng med Fam Lööke inom en snar framitd ;) Då lovar jag att testa någon utav alla de andra 100-tals med glassarna.


Det blev en betydligt mer avslappnad outfit än den på dopet =) Shortsen är ett reafynd från veckan, 100 kr på Vero Moda. Toppen är en gammal från Lager 157 och skärpet köpte jag för 30 kr på Ullared. Det är ett fynd! Skorna har jag nog levt med i sommar, SÅ sköna kan jag lova.


Dom små kaninerna är så söta. Skulle vilja ha något sådant i trädgården sen ;)

Kan inte sluta att överösa lillkillen med beröm, för idag har han varit otrolig. Han har inte gråtit eller gnällt någonting, eller lite på dopfikat då han var hungrig. Men vi öppnade lite paket då och då blev han glad igen =)
Däremot har han varit väldigt glad och skrattat och pratat väldigt mycket. Så jag tror att han är rätt nöjd med den här dagen. Och framförallt väldigt tacksam för alla fina paket han fått!
Tyvärr så kommer bilderna från dopet att komma upp imorgon. Vi tog inga med vår kamera utan skulle få kort utav mina föräldrar. Dom tog med sin kamera och sa att dom skulle ge oss korten på en skiva. Och det blir nog inte förrän imorgon som jag får den.
Tack även till mina underbara föräldrar för all hjälp. Det blev jättefint och var skönt att ha några extra händer =)

Nu är det dags och gå in i sängen och se slutet på filmen. Orkar inte att sitta längre, behöver nog ligga ner och ta det lugnt efter den här dagen! Har verkligen gått i ett hela tiden men det var det värt. För det har varit SÅ trevligt. Tack alla för en SUPER dag. Vet att jag tjatar men det går inte att sluta =P
Sov så gott och hoppas ni vaknar upp till ännu en härlig dag imorgon!!


Söderköping

God kväll i värmen.
Nu har vi kommit hem och duschat lite efter ett underbart dop.
Tack alla underbara som kom och förgyllde Melvins stora dag! Vi är så tacksamma över er närvaro och alla fina saker han fick =)
Melle skötte sig SÅ bra, både i kyrkan och på dopfikat. Han gnydde lite i kyrkan men det var för han var trött. Och då var nästan allt klart också. Så vi är mycket stolta över vår son!

Nu sticker vi iväg till Söderköping och äter lite glass. Premiär för i år men en perfekt dag att åka dit och fira på ;)
Lovar att skriva mer när vi kommit hem ikväll. Passa på att njut av värmen och solen.


D som i dopdag!

Idag är det Melles tur att döpas.
Tänka sig att min lille prins blivit så stor nu =) Tycker det är bara några månader sedan som vi kom hem med honom. Då han bara låg och sov hela dagarna. Nu går det i 110 hela dagarna =)
Mamma och pappa älskar dig mer än något annat. Vi kommer alltid att finnas där för dig och stötta och trösta. Vi gör ALLT för dig!

Har varit och hämtat tårtorna nu och kört ut dom till Landeryd. Så nu ska jag bara fixa till mg och sedan försöka ge Melle lite mat innan vi åker. Sen kl 13,00 är det dags. Då blir lillkillen Melvin, Christian, Claes Rudqvist på riktigt!
Lovar att slänga in lite bilder från dagen senare ikväll. För idag blir det firande kan jag lova ;)
Önskar er alla en riktigt härlig dag. Hoppas den blir minst lika mysig och trevlig som vår kommer att bli!


Idag är det DIN dag älskling!


Sötnosar i skuggan!


En vecka skiljer dom åt, Mollie är den äldsta av dom två.

Härligt det är med barn. Så mycket glädje dom sprider runt sig. Man kan inte vara deppig eller nere, dom lyckas alltid att locka fram ett leende.
Tog några roliga kort på M&Ms igår när vi hade fikat. M&Ms=Melle och Mollie =)
För att bara vara en veckas skillnad så är lillkillen en bra bit längre än Mollie. Hon är ju tjej och dom brukar väl vara lite kortare. Men Melle har så långa ben, sin fars storkben brukar jag säga =D


Sen började Mollir slita i Melles kläder. Vet inte riktigt vad hon ville säga med det ;)

Det var en riktig barnträff igår, Agnes har ju hunnit bli över 1 månad och är med lite mer nu. Hon skrattade och var vaken en hel del. Alfons lekte på gräsmattan och ville inte sitta och fika med oss andra. Men ibland kom han upp och ville ha lite saft och svalka sig med =)
Det är så här jag vill spendera dessa varma dagar. I sällskap med folk som ligger mig varmt om hjärat. Hade gärna stannat längre men Kärringa Dahl skulle ut och övningskära med sin pappa. Så då blev det av vi andra åkte hem.


Snart har hon sitt MC-kort. Då blir hon tuffaste bruden i hela Åtvid ;)

Vi fortsatte dock till Sturefors för att prova dopklänningen hos Viv-anne och Göte.
Där fick vi lite kall cider och passade på att njuta lite av deras härliga trädgård. Många fina rosor fanns det kan jag lova!
Super snällt att vi fick låna klänningen, dom är verkligen underbara.

Nu ska jag fixa lite mat till Melle. Han somnade tvärtt, så det blev inget handlande. Utan det får vi ta efter maten. Hoppas att pappa kommit hem då med. Han hjälper sin pappa att hämta en säng på IKEA och slänga den gamla.
Efter det hoppas jag att vi kan fixa lite småfix tills imorgon innan vi drar iväg och myser ;)

Önskar er en helt super skön dag i solen. Men glöm inte bort att dricka MASSOR i värmen =)


På loppis med Fam Lööke!

God förmiddag på er i värmen!
Tyvärr blev det ingen vettig  uppdatering av bloggen igår. Som det brukar vara när det blir så hade vi fullt upp hela dagen.


Utanför loppisen igår. Det kanske inte syns men det fanns en hel del möbler =)


Klara med shopping och redo för att åka och äta lunch!

På morgonen ringde Lööke och frågade om vi skulle med på loppis. Och senare under eftermiddag en fika hos Christopher och Emellie och lilla Mollie i Åtvidaberg.
Så vi tog och åkte iväg till Fornåsa, dom ska nämligen ha en bra loppis. Tyvärr så blev vi visade till fel loppis, den låg nämligen tidigare i Borensberg. Då låg den på Kvarngatan och nu ligger den också på Kvarngatan fast i Fornåsa. Så när vi frågade om vägen hamnade vi självklart i Borensberg.
Men efter en liten extra tur med bilen kom vi fram. Och lovar att den var stor, flera våningar med hur mycket saker somhelst. Det var bokhyllor överallt, med trånga små gångar i. Och hela hyllorna var fyllda med porslin, glas, silverfat, leksaker, grytor, böcker...ja precis allt ni kan tänka er.
Jag gjorde några fynd faktiskt, delvis två gamla  fat. Dom var lite större och jag tänkte ha dom som uppläggningsfat. Alltid fint att blanda gammalt och nytt.
Familjen Lööke köpte delvis ett soffbord. Ett fint gammalt bord som dom ska måla vitt. Tror det kommer att bli riktigt fint faktiskt. Får ta lite kort sen när det är klart så ni får se!

Efter det blev det lite lunch och en snabbsväng in på IKEA innan vi åkte vidare till Åtvidaberg och fikade. Vi satt ute och njöt av det härliga vädret. Lite varmt dock men hellre det än regn och 15 grader.
Man märker hur kul man tycker det är att umgås med andra som har barn. Är som om man har mer förståelse för att barn är som barn. Kan tycka att ibland är det många som tycker att det är lite jobbigt med barn och skriker eller gnäller. Men nu när vi är tre familjer med barn i samma ålder och umgås en hel del. Mer än innan vi hade barn.
Vet inte om det bara är något jag fått för mig men jag upplever det så i allafall.

Nu måste jag tyvärr springa iväg och handla några saker. Bla ett blått band till dopklänningen. Vi fick låna en klänning från min brors svärmor. Hon hade sytt den själv till Melles kusiner när dom döptes.
Den är jättefin och nu är den nytvättad och hänger och torkar. Han kommer att bli så söt i den =)
Får lägga upp lite mer bilder från gårdagen senare.


Tapetsering

Just i skrivande stund står älsklingen och slänger upp en tapetvåd på väggen i köket. Han är så händig och framförallt duktig.
Är det någon i det här huset som vill sova länge på morgonen, så är det han. Men inte idag, när Melle vaknade vid 6,30 så gick han upp. Är lite chockad faktisk men han sa att han ville få lite extra gjort och vi ska gotta oss i eftermiddag =)
Svårt att inte älska denna man, även om han nästan har sönder parasollet till vagnen som jag köpte härom dagen ;)
Tror jag ska vara snäll och fixa med lite kaffe till oss. Nu när han står här och sliter i morgonstunden.

Önskar er en ännu fab dag i solen! Härligt att se sommarvärmen göra en repris.


Tidig kväll

God kväll därute!
Gäsp!
Nu tar vi kväll här hemma. Kryper ner i sängen med Sofies mode och sedan tror jag att det blir att sova lite.
Har kommit hem efter en härlig kväll med firande av svärfar. Vi satt ute i den sköna sommar kvällen och hade det riktigt trevligt. God och glad stämmning, så mycket bättre kan man inte ha det!
Så nu ligger jag här i sängen och är mätt och belåten efter god lax och spenat paj. Gud så gott det är med matpaj, varför gör man inte det oftare??!! Jag njöt i allafall av att kunna sitta ute i solnedgånge med ett glatt gäng och äta.

Börjar bli dags nu att varva ner och ladda upp för en ny dag. Blir lite fix här hemma och på eftermiddagen ska vi nog hitta på något skoj som belöning =)
Önskar er en mysig kväll och söta drömmar inatt!


Ute i det gröna!

Idag har jag och Melle spenderat större delen av dagen ute i solen. Vi har passat på att njuta av värmen, lillkillen från vagnen. Och jag på stående fot med sommarklänning =) Bättre kan det inte bli.
På morgonen träffade jag mamma på stan. Jag skulle hämta en Libro box på Lindex, man får visst en sådan vid 6 månaders ålder. Och snart blir ju Melle det =D
Vi fick lite up & go blöjor, tvättservetter, bindor, badolja och en boll. Alltid skoj när man får lite saker, gratis ÄR faktiskt gott.


Har precis gett Melle lite mat när vi gick från stan. En bänk vid teatern fick duga.

Efter det for vi iväg till Sturefors och tittade min brors och hans familjs nya hus. Idag gick det stora flyttlasset och nu ska det bara renoveras lite sen är det i tipptopp skick.
Har inte sett huset förut, så idag var det premiär för mig. Och vilkeet mysigt hus dom köpt, låg mysigt i slutet på en gata med en mysig trädgård. Där vet jag att dom kommer trivas, och jag med när jag är på besök. Badet ligger ju inte långt därifrån *blink blink*
Melle passade på att ligga på filten i gräset och leka med kusinerna. Han hade jätteskoj och tyckte nog det var skönt att slippa ligga i vagnen.




Det är kärlek rakt in i hjärtat när man ser dessa bilder =)

Nu ska vi åka och fira svärfar men jag slänger in ett inlägg när vi kommit hem.
Se till att ha en super mysig kväll i solen!


Dagens födelsedagsbarn!


Idag fyller farfar Claes 27 år...var väl det??!! ;)

Grattis grattis världens bästa farfar på födelsedagen!
Ikväll ska vi fira DIN dag, vilket vi i Fam Rudqvist ser fram emot.


Min hall är fylld av massor med gula påsar!?

God morgon på er!
Härligt att vakna upp till solen som skiner, känslan av att det är sommar lever kvar.
Vaknade av att älsklingen klocka ringde och av att Melle var vaken. Tyvärr fortfarande trött som ett as, har inte sovit bra inatt. Allt pga att jag inte fått amma på hela dagen!
Såg ut som om jag gjort en bröstförstoring när jag kom hem. Två storlekar större över bysten och stenhårda,yeah! Jag kan garantera att det ömmad fint och självklart sov ju lillkillen med så jag kunde inte ge honom mat heller för att lätta på trycket! Vet ju att det bara ökar produktionen men jag behövde verkligen göra mig av med lite.
Så jag slet fram bröstpumpen men nej det gick inte. Brösten var för hårda för att munstycket skulle kunna greppa. Så det blev att försöka trycka ut det värsta i duschen men det hjälpte knappt.
Så fram till 01.30 har jag knappt sovit något för det värkt så mycket. Så när prinsen ville ha mat gick jag gladligen upp. Och det var som en befrielse att få amma och nu är dom tillbaka till normal storlek =) Bara att tvätta alla lakan idag, pga läckage ;)


Ser ut som om tomten bor här just nu. Fullt med massor med saker i hallen.

Blev i allafall en hel del smått och gott igår. Som jag skrev i tidigare inlägg så blev det mycket till Melle. Han kommer verkligen att bli bortskämd, för mamma kan verkligen inte sluta och köpa saker till honom.
Blev mycket kläder, framförallt bodies och nya jamisar. Sen fick han självklart lite leksaker med, FP är mycket billigare på Ullared än i vanilga leksakaffärer. Så nu hoppas jag att han leker sig trött =P
Han fick även snygga förvaringslådor att ha sin leksaker i. Söta hårda trälådor med björnar på. Köpte en stor och en liten, dom var så billiga!
Köpte även lite kläder, dom hade fått in härliga hösttröjor redan. Så jag köpte en med kort ärm och polokrage och en poncho faktiskt. Den var beige och även den med polokrage, en liten chansning. Har aldrig ägt en sådan men den kan vara skön att på sig under tidiga höstkvällar.
Har även handlat en del till huset, dock inga ljuslyktor =D Helt otroligt för att vara mig men jag hade sagt att inte köpa några redan innan jag åkte. Har så många redan och sen hade dom inte så många som var snygga heller. Så det hjälpte ju mig lite grann ;)
Blev lite tavlor och ramar att ha i huset. Bla ett par söta små tavlor i silver som ska pryda min hallvägg sen. Kort till ramarna lär inte bli så svårt att hitta. Har tagit hur mycket kort somhelst sen Melle kom.
Sen blir det alltid lite småsaker som smycken, saker till håret, make up penslar, duschcream, några skärp mm. Så nu behöver inte jag köpa något på ett tag =)

Och nu kommer det dröja ett tag innan jag åker dit nästa gång. Var lite för mycket folk den här gången. Gick knappt att ta sig fram bland alla människor och kundvagnar. Och efter att vi varit ute och ätit lunch och skulle gå in igen så var det kö. Och ingen liten kö, utan flera hundra meter. Vi fick nog vänta i ca 15 min innan vi fick komma in igen. Och då var det faktikst lite mindre med folk, skönt.


Tack gumman för underbart shopping sällskap, det här gör vi om i vår ;)

Nej nu ska jag plocka lite bland mina saker, JIPPI! Och sen ikväll blir det att fira svärfar som fyller år idag, GRATTIS!!!
Skönt med en härlig kväll i solen och lite god mat och trevligt sällskap. Ska bara försöka att sova lite på dagen så jag inte somnar mitt i allt.
Christian är just nu och hjälper min bror och hans familj att flytta. Så det kan hända att vi båda somnar en liten stund när han kommer hem ;)

Hoppas att ni får en super härlig dag. Njut av solen och bara slappa är mitt tips.


Trötta fötter!

Nu kan jag lova att jag är trött i fötterna och trött i ryggen. Har blivit mycket gående och lite sittande idag =) Men det tar jag så gärna med tanke på fynden jag gjort!
Har hittat en hel del till Melle men även en del till hemmet. Fick med mig lite hem till mig själv också ;)
Tyvärr så orkar jag inte skriva så myccket mer nu. Ska ta en dusch och sedan krypa ner i sängen. Känner att jag varit vaken sen strax innan 5.
Allt som allt harr det var en super trevlig idag och jag ångrar inte för en sekund att jag åkte. Tack Ramona, Harriet och Helena för en super härlig tjejdag =)

God natt och sov så gott, kan lova att jag kommer göra det!


Urpumpad

God kväll!
Har precis pumpat ut lite mat till Melle imorgon. Drar ju till Ullared med Ramona och Harriet =D
Även om jag inte ammar honom på samma sätt som jag gjorde tidigare, så får han fortfarande mjölk. Han blir alltid ammad på eftermiddagarna och kvällarna. Han får ju pure till lunch och till kvällsmat blir det gröt.
Så det är oftast på morgonen och innan han äter lunch som han får tutte och sen på eftermiddagarna och nätterna. Tyvärr så håller han sig inte mätt mer än 2 timmar som mest nu. Han kräver mer eftersom han rör på sig mer än när han var precis nyfödd. Och det är inte det att jag inte har mat, för tro mig det har jag.
På ca 15 min får jag lätt ut 170 ml. Skulle säkert få ut mer och jag verkligen satte mig i lugn och ro men nu blev det framför tvn =) 
Har en så smidig bröstpump från Philips. Rekomenderar jag verkligen alla att köpa om ni har några kronor över.
Den är helautomatisk med ett inbyggt minne, så den minns i vilken takt jag pumpade med förra gången. Och så är det skönt att slippa och sitta och pumpa för hand.

Nu ska jag ta och se till att allt är check  för imorgon. Blir tidig uppgång och en lång resa men det är det värt ;)
Lovar att släng in ett inlägg imorgon när jag kommit hem och berättat hur dagen gått. Både för mig och för pappa och Melle som ska vara själva hela dagen. Men det oroar jag mig inte för, vet att dom kommer att ha super skoj =) Älsklingen är ju världens bästa pappa =)


Mina underbara killar, älskar dom mer än något annat i världen!

Sov nu så gott mina vänner och kom ihåg att ta vara på varandra!


Kaffe med mjölk!

Hej i solskenet!
Gud så vi njuter här hemma utav det soliga väder som kommit hit för att stanna en stund. det verkar som det om man nu kan lita på vädergubbarna på tv. Ser ljust ut för dopet på lördag, 25 grader och sol. Det är mer än man kan begära =)

På eftermiddagen var vi förbi mina föräldrar en sväng och tog en fika. Var på väg ner till Tornby för att köpa lite renoveringssaker.
Och mamma bjöd på hemmabakade vaniljbullar och kaffe. Gud så gott mammas bullar smakar, skulle kunna leva på dom =) Men mammas smakar väl alltid bäst!? ;) Ni får avgöra på lördag, hon har lovat att göra till dopfikat!
Och nu så har lilla Melle fastnat i kaffeträsket. Han älskar verkligen kaffe. Dricker både med sked och direkt ur muggen. Inget spill blir det, så han måste verkligen gilla det =) Tyvärr kan han inte äta bulle än, även om den är upplöst i kaffe. Han spottar ut den, tror han tycker det är lite konstigt. Men om någon månad kan nog mamma och lillkillen ta en fika själva på stan =)

 
Världens sötaste mamma och Melle förra veckan när vi fikade i Norrköping =)

Nu ska jag snart gå och handla lite. Är färsvecka på ICA och vi som äter mycket färs, köper på oss och fryser in i portionspåsar. Bara att platta till och frysa in, och sedan när man behöver en så är det bara att ta upp och tina. Tar inte mer än ca 2 timmar innan den är ok. Smidigt smidigt....
Så vi har sagt att om Melvin inte äter kött får han flytta hem till faster. Hon äter inte heller det och då får hon en till som håller henne sällskap =P Nej skoja bara, skulle aldrig göra så mot min lilla prins!
Opps nu måste jag byta blöja på lillkillen, börjar att lukta lite känner jag =)


I lugn och ro!

God morgon!
Här  hemma är det en slappar morgon som utspelar sig. Melle sover och jag sitter med en kopp kaffe och har Nyhetsmorgon på i bakgrunden.
Det är så här jag vill starta alla dagar. Tänk vilken energi man skulle få!

Idag kommer älsklingen hem tidigt och efter det har vi några ärenden att fixa. Och en tripp till tippen =) Hade visst bara 10 tomma skokartonger i dressingroomet. Inget att spara på utan dom ryker.
Ska även försöka att få klart därinne, bara lite kvar att packa och plocka iordning. Sen är det bara "enklare" saker att packa ner i sovrummen.

Nej nu är det dags att fixa till sig lite. Gäller att passa  på medans mitt lilla hjärta ligger och sover.
Hoppas att ni får en härlig start på den här veckan. Verkar som den kommer att bjuda på en hel del sol och värme =)


Ibland tänker man inte överhuvudtaget!



Ibland undrar jag om det är så att jag fått några slag mot huvudet eller om hjärnan inte helt gått tillbaka till sin normala size efter graviditeten.
Är fullt uppe i att laga mat, gör kyckling i ugnspacket. Och när jag tog ut formen ur ugnen och skulle kolla om dom små liven var klara. Så måste jag ha haft något hjärnstillestånd, för jag fick för mig att jag skulle ta och ställa in formen i ugnen igen. Men tyvärr så valde jag att lyfta upp formen som stått i 220 grader med handen UTAN grytvante.
Aj aj aj, säger jag bara. Som tur var så kopplade huvudet ganska snabbt så jag hann inte att bränna dom små fingrarna. Utan snabbt som bara den fick jag in dom under kallt vatten. Och älsklingen slet fram ett korvpacket ur frysen. Puh puh!!

Får ju se till att vara rädd om dom små tassarna tills tisdag. Kan ju inte springa runt på Ullared med händerna i bandage ;)
Nej nu ska jag duka fram och sen blir det lite mat. Gott för jag är riktigt hungrig nu!


Fy så trist det är!

Är mitt uppe i packa ner i kartonger. Och nu har ag kommit undefund med hur tråkigt det är att packa saker. Man inser helt plötsligt att man har väldigt mycket skit. Hälften av allt hemma skulle jag kunna slänga...nej men jag känner så bara för jag hatar det här!
Nej nu ska jag fortsätta så jag blir klar någon gång. Har snart bara vårat sovrum och Melles rum kvar.
Får uppdatera mer senare ikväll!


Lördag!

God kväll!

Ligger just nu i sängen och tittar på Snuten i Hollywood, härlig gammal klassiker =D


Pappa köpte en "keps" till Melle idag, tyckte den var fulsnygg =)

Har haft en trevlig lördag, blev lite annorlunda från vad vi tänkt oss. Trodde det bara skulle bli en fika på stan med farfar och Mahnaz men det blev minigolf och grillning hemma hos dom på kvällen. Men det vara bara skoj!
Tyvärr får jag säga så vann jag inte minigolfen idag heller. Kom tvåa från slutet, vann gjorde älsklingen. Förbaskat också...men jag ska nog se till att vinna någon gång detta år =)
Jag är dock lite glad över att gjort en spik och det på en bana som jag aldrig brukar få bra slag på.

 
Kortet på mig är taget precis efter min spik, därav den fula posen ;)

 
Våra trevliga och kära medspelare


Idag hade jag mitt nya halsband på mig, trivdes mycket bra i det. Linnet köpte jag för 80 kr i Göteborg på semestern. Märket är Rut mfl och jag önskar att jag kunde hitta det är i stan =(

Vi gick även en liten promenad i Valla efter golfen och tittade lite. Var länge sen farfar var där, någon gång när Christian var liten. Var skoj och titta på dom små getterna, dom är ju så söta.
Kanske skulle skaffa mig en och ha i huset sen. Då kan man ju göra egen getost, det som är så gott =p


Kanske skulle åka och hämta geten någon natt...färgen kommer ju att matcha huset =)

Blev att åka och grilla efter det. God kyckling på spett och kryddig korv till det. Det blev även det berömda tztsikin och hemmagjorda vitlöksbröd. Så ikväll stinker vi nog av vitlök här hemma =) Bra det, för då håller vi nog alla vampyrer borta!
Så vi hade en skön avslutning på en härlig lördag. Vädret blev ju bara bättre och bättre med, vad mer kan man begära!?
Så nu ska jag bädda ner mig i sängen och ladda för en söndag med en hel del jobb. Vi måste fixa med lite småsaker i lägenheten, måste vara klara snart. Ska även försöka att packa lite saker, får hoppas på att Melle sköter sig bara!?

Sov så sött och hoppas att ni vaknar utvilade imorgon!


Lördagsmys på stan!

God morgon!
Här har hela familjen vaknat utvilade, så nu är alla på bra humör. Och mamma och pappa har fått dricka kaffe i sängen och drömt/planerat lite för framtiden ;)
Nu ska vi fixa till oss lite och sedan blir det att åka ner en sväng till stan. Vi ska träffa farfar och Mahnaz och ta en fika. Skoj för Melle att träffa dom lite, var ju ett tag sen sist.
Lovar att slänga in lite bilder senare när vi kommit hem. Och då blir det lägenhetsfix och lite packning av saker.

Hoppas att ni får en superskön lördag min vänner!
Vi hörs senare i eftermiddag.