Hårdare tag framöver!

Jag kommer inte säga att morgonen är god. Den är allt annat än det!
Natten har varit hemsk, rätt och slätt hemsk. Mille har sovit som en kratta och vid 04.30 valde han att ta morgon. Då hade han somnat vid 21.15, vaknat vid 00 och då fick han mat. Sen sov han till 02, tror han somnade om 02.20 och sen sov han till 04.30. Kan vara så att han vaknade till och gnydde några gånger mellan alla dessa tider med?!

Har suttit och googlat på sömnproblem hos barn hela morgonen. Vi kom fram till inatt att det här inte funkar i längden, vi sover ca 6 timmar om natten. Och det är inga sammanhängande timmar. För att orka med att driva runt familjen måste vi nu ta tag i problemet.
Det stora problemet är just maten. Jag vet att barn som är över 5 månader inte behöver äta på natten. Men det är inte lätt att ta den fighten när man har ett barn till. Mille är ett bestämt barn och när vi testat att försöka söva om honom, så har vi gett upp efter 20 min panikskrik.
Jag avskyr verkligen att behöva göra något liknande med Mille som vi behövde göra med Melle när han slutade med välling. Det var en kortare form av 5 minuters metoden. Vi valde att vänta ca 3 min innan vi gick in till honom. Men jag kan inget annat än säga att det funkar. Jag har ju bara bra erfarenheter av den.
På två nätter slutade han att äta välling på natten. När dom är över 5 månader kan det ta 1-2 veckor innan man får det resultatet man vill nå. Här gick det riktigt snabbt och bra men det kan bero på att Melle är lite enklare att tas med än Mille!?

Vi har i allafall kommit fram till att from ikväll blir det nya rutiner för Mille. Jag är nu villig att testa att få honom att somna själv efter att han fått välling. Vi ska inte låta honom somna i famnen eller med flaskan i munnen. Utan han ska själv få komma till ro så han kan somna.
____________________________________________

Det går ju inte att låta bli och känna sig som en hemsk förälder. Men samtidigt så blir jag inte en bättre förälder av att vara trött jämt och ständigt. Tröttheten gömmer sig alltid bakom ögonlocken, just den känslan vill jag bli av med!

Har NI några erfarenheter av barn som sovit dåligt?? Dela gärna med er.

Ska nu i allafall ta och samla kraft för en fömiddag hemma hos Fam Lööke. Tror att träffa vänner är just vad jag behöver idag. Få lite pepp och kärlek =)


Kommentarer
sol säger:

Tjaah, små barn sover olika! Mina barn har alltid gått upp tidigt. Tycker inte att 5.30 är någon ovanlig tid.Sov under många år aldrig mer än några timmar i sträck. Tror mer att man låser fast sig vid tanken att man inte får sova så länge som man skulle önska. Även nu när barnen är stora blir det sällan mer 6,5 timmar. Däremot tycker jag också att man gör barnen en tjänst i att kunna somna själva och inte behöva sövas, däremot kan det kanske bli en balja välling då då!

2010-12-09 | 09:37:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback