Nu är vår pigga prins tillbaka!

God morgon!
Jag får be om den dåliga uppdateringen under gårdagen men den försvann också på ett fingerknäpp. Var mycket som hände som inte riktigt hade planerat. Var det som var den allvarliga biten i vårat första inlägg igår.
Det var nämligen så att melvin inte hade bajsat sen i torsdags kväll, så igår hade det gått 3 dagar utan något bajs. Innan hade han inte gnällt eller tyckt det varit särskillt jobbigt men igår började han få ont i samband med att han åt. Han pruttade inte längre utan fes bara. Så man märkte på luten att han fisit och jag kan lova att det luktade inte gott.
Sen försökte han att bajsa men inget ville komma hur mycket han än försökte.
Så igår på förmiddagen ringde jag Sjukvårdsuppslysningen och berättade som det var. Till svar fick jag att det kunde gå upp till 10 dagar innan spädbarn ibland bajsade. Okej...Melle brukar bajsa 3-6 ggr per dag, och det har han gjort sen han var nyfödd. Men vi skulle masera magen, trycka upp benen mot magen och försöka att reta tarmen med en topps. Kan lova att det var inga rådd som jag ville ha och vi hade redan maserat magen och tryckt med hans ben i flera dagar utan att något hänt. Så det är SÅ lätt att få träffa en läkare på helgerna här i stan när man har småbarn. Tror att dom måste haft hjärtstillestånd i 5 min innan dom låter en komma till jourvårdcentralen. Tycker vi lika gärna kan lägga ner dom, för ingen är ju sjuk när man ringer dit!
Så på kvällen började han bli rätt slö med lillkillen, inte samma glada Melle. Han grät mer och verkade ha ont i magen hela tiden. Så vi valde att ringa till akutens växel och be dom koppla oss till BAVA. var inga problem och där fick vi prata med en sjuksköterska som sa att vi fick komma upp på en gång. Så vid 20.00 åkte vi upp med vår lille prins, kan lova att mitt hjärta värkte mer än vanligt. Gör SÅ ont i en att se hur ens barn inte mår bra.

Väl däruppe så klämde dom på honom, försökte att känna på magen. Var inte lätt med tanke på att lillkillen skrek i panik vid det här laget. Men till svar fick vi att det nog inte var förstoppning, hade trott att det skulle kunna vara det. Även om barn som bara blir ammade inte kan få det. Vet ju om det men svårt att förstå vad det annars skulle kunna vara??!!
Så det blev lite hjälp på traven att få bajsa, och det tog inte lång tid innan han bajsa som aldrig förr. Och inom 15 min efter det blev han lugn och somnade. Men innan han somnade så log han lite till mig och pappa. Han såg även mycket lugnare ut, han var tillbaka till sitt gamla jag igen. Först nu tog jag en lättnads suck!
Och som svar på vad det kunde vara, så fick vi att det nog kunde röra sig om något virus. Förstoppning kunde det inte vara, för det kom ingen klump när han bajsade. Dom ville ha ett urinprov men lillkillen ville inte kissa.
Läkaren tyckte han verkade mycket lugnare så vi fick åka hem vid 00.30 ungefär. Så vi kom hem med en MYCKET trött liten prins. Han sov som en stock fram till 5 ungefär då han bajsade igen, underbart att höra =)
Sen har han ätit och bajsat igen under morgonen för att sedan somna och sova vidare. Så just nu ligger han inne hos oss och sover så gott. Han måste vara trött efter en jobbig kväll, han hade nog inte sovit på närmare 6 timmar innan han somande.
Men han ska veta att han är mammas och pappas tappra lille kille. Hur jäkligt det än är så försöker han men ingen kan vara mer stolt över honom än jag!!

Nu håller vi tummarna för att allt blir som vanligt igen. Blir att ta en promenad idag, vädret kunde inte vara bättre. Inbjuder till långpromenad, förhoppningsvis med grannen. Sen blir det babysång på eftermiddagen, skönt att få träffa andra föräldrar och se om dom varit med om något liknande.
Och i eftermiddag kommer domen om mina prover med, se om dom visar något konstigt. Hoppas på att dom är bra men det tror jag nog! Är inget att oroa sig för nu innan i vilket fall somhelst.
Nu ska jag fixa till mig men jag får skriva mer senare. Måste hinna med innan min prins vaknar =)

Ha en underbar dag i det underbara väder som denna måndag bjuder på!
//Glammomamma

Kommentarer
MacNil säger:

Mitt bajs tycker jag ser bra ut. Har inga större problem med magen just nu...

2009-05-25 | 12:42:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback