Bildkavalkad från söndagen!

Oj oj, idag har kameran gått varm. Slutade med att batteriet tog slut =)
Men vilken härlig vårdag det varit och än är den inte slut. Men tyvärr så har den blåa himmlen bytts ut mot lite mer gråa moln. Fast vad gör det, efter en dag som varit så skön så kan jag inte klaga. Vindarna har ju även varit ljumna. Längtar tills varje dag kommer vara så här skön.

Började dagen med att möta upp Sofie med barn och åka till Tinnerö för att titta på kosläpp. Och en sak var säker, ensamma var vi inte. Hade ingen aning om att det var SÅ HÄR populärt att titta på kor som släpptes ut på grönbete!? Bilar och människor i mängder, så tur att det är på landet där plats finns ;-)
Vi hann med att titta på korna innan några av dom fick släppas ut  i hagen. Gud så glada dom var att få komma ut på grönbete. Även om det bara var ca 10 st som dagen till ära fick springa i hagen. Dom skuttade och sprang runt i solen =)
Efter det blev det lunch. Grillade hamburgare och festis i gräset. Mysigt värre! Men barnen hann knappt att äta innan dom skulle titta och klappa på fåren som fanns intill oss =)
Melle var lite mer försiktig och titta och skrek mest. Medans Alfons var mer vågad och matade ett av fåren =) Mina favoriter var nog lammen, så små och gulliga. Även om dom säkert var 2 månader. Kanske var tur för annars hade jag nog tagit med mig ett hem och dom varit mindre ;-)
Blev att klappa hästen med. Christian är lite rädd för dom men Melvin gjorde nog så han kände sig trygg. För lillkillen fick klappa den stora hästen från pappas famn =) Så söta dom var och Melle gjorde ifrån sig höga glädjetjut. Han som älskar alla djur trivdes som fisken i vattnet.
Det sista på schemat var att titta på traktorn. Stora hjul som Melle älskade att titta på. Alfons och Sofie var lite modigare och satt i traktorn =) Nästa år ska även lillkillen göra det men i år är han för liten. Han förstår inte så mycket av det ändå.
Jag och Agnes satt kvar i solen och pratade om alla djurenn på gården. Hur hästen låter, fåret som bräker och grisen som nöffar. Och sen fick hon "rida" lite häst i mitt knä. Hon är ju lite för liten för att sitta på stora ponnyn. Och helt missnöjd verkade hon inte vara!

  
Massor med glada människor och kor i solskenet =)

 
Melle tittade koncentrerat på kossorna när dom fick springa ut. Agnes var inte lika intresserad, förståligt.

 
Grabbarna spanade in fåren =D


Någon som var sugen på att se ett får på nära håll ;-)

 
Dagens höjdpunkt för lillkillen var nog att få klappa hästen!?

  
Underbara ungar!

Det här med kosläpp kommer bli en årlig tradition för oss. Nästa år kommer båda grabbarna att vara stora, Melle lite över 2 år och Milton ca 1 år. Mysigt att vara ute på landet i friska luften och njuta. En perfekt familjeutflyft!

Melvin håller snart på att somna, en liten nap bara innan maten. Pappa ska iväg en sväng och titta på motorcykel med farfar. Och jag ska bara njuta av lugnet =) Sen blir det att fixa middag tills älsklingen kommer hem.
Ha en fortsatt skön söndag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback