Det går snabbt i svängarna!

Glad Påsk på er alla!

Långfredag idag, helt otroligt att det redan är påsk. Var inte länge sedan vi plockade undan alla julsaker. Men nu är det vår och snart är försommaren här =) Månaderna går fort!

Har haft en natt med mycket sång och gungande. Tröstande små ord i gullunges öra. Han är verkligen inte bra, mår nog riktigt dåligt. Kan inte sova för hostan och snuvan, utan vaknar och är ledsen. Inte mycket man kan göra mer än att ge nässpray och hostdämpande. Han har även fått suppar men jag tycker inte dom verkat lika bra som flytande alvedon. Kanske är inbillning men jag tycker inte dom tar ner febern helt.
På morgonen hade Melle över 39 och fick en supp. Efter ca 1,5 timmar hade han 38.9 i temp och var kokhet. Märker att kroppen värker på honom också, stackars liten. Så till nästa gång han ska få blir det hederligt flytande alvedon. Det tycker jag funkar bättre och han blir inte lika körig i magen heller.

Efter att ha legat och myst i sängen på morgonen med en mycket hängig prins. Gick vi upp för att få i oss lite frukost. Melle ville inte ha någon macka men lite kall glass gick ner. Bättre än inget alls och bra eftersom det svalkar kroppen innifrån. Drack även 120 ml nyponsoppa så lite fick han i sig. Allt som går ner idag är bra, om det så är halverade mängder mot vanliga fall. Det viktigaste är nog bara att han får i sig vätska. Bra bekämpning mot febern.
Efter det piggnade han till rejält och gick runt och pysslade med en massa saker. Lekte lite i hallen, tittade i lådorna i köket, dansade till Bananlåten =) Ja han verkade nästan vara sitt gamla jag. Men samtidigt vet man att det beror på att han fått i sig lite energi och att han fått en supp.
Och ja lika snabbt som han var glad och lekte, lika snabbt blev han slö och gosig. Ville bara bli buren på och sitta i famnen. Men ingen dricka ville han ha. Hoppas han tar lite efter att han vaknat. 
För just nu ligger han i sin säng och sover. Hoppas att han får göra det en stund, eftersom ingen av oss sovit särskillt mycket inatt. För vår del gör det inget, vill bara att Melle ska fått rikligt med sömn så han kan bli frisk snart. Orkar inte med att se honom så här. Hjärtat värker så det håller på att brista! 

Nu ska jag passa på att skölja upp Melle snussefilt så den är ren och fräsch. Blir även att koka lite nappar, byter det ett par gånger om dagen nu när han är så här. Allt för att slippa bassilusker och annat som kan göra att det tar längre tid att bli frisk.

Önskar er en fortsatt skön påsk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback