Solskenslek

Igår efter lunch blev det att ge sig ut en sväng och leka lite i solen. Hela förmiddagen hade vi varit duktiga och storstädat hemmet. Köksluckorna hade torkats av, tvättat, dammsugit och moppat alla golv.
Så vi gick till en av dom två (lyx) lekparkerna som vi har bland våra hus. Den ena är för lite mindre barn och den är andra är större och anpassad för lite större barn. Bra med valmöjligheter =)
Melle fick gunga lite, vilket var länge sen. Han tycker ju att det är så skoj. Och bra sätt att söva trötta barn på med ;-) Är dom det minsta sömninga är det bara att sätta dom och gunga i 5 minuter sen kommer dom somna som små stockar. Så efter att ha gungat ett tag fick det bli att leka lite i sanden, annars hade nog lillkillen somnat i solen =)

 
Var en härlig dag att vara ute i lekparken igår. Den låg i lä bland husen så vinden märkte vi inte av.

Sen fick Melle inviga sin påskpresent, ett sandlådeset. En lastbil medd sandleksaker, mycket uppskattad. Den hade varit rolig att leka med inne men ute var den ännu mer skoj.
Melle grävde och krattade lite i sanden. Han hjälpte även till att slå lite på hinken på att sanden skulle släppa. Ja han såg verkligen ut att ha kul. Och det är härligt för hjärtat att se honom så stor där han satt i sanden och lekte.
Men efter ett tag orkade han verkligen inte att leka mer. Då fick han lägga sig i vagnen och på några minuter låg han där och snarkade. Så vi gick hem och tog fram våra stolar vi hade på balkongen förut, ställde dom i solen på baksidan av huset och bara njöt. Melle sov gott i vagnen, bästa som finns är att sova ute i friska luften.


Tänk så stor han har blivit min lille prins. Tyckte det var nyligen som han lärde sig att sitta själv.

 
Att gräva och hälla i sand på lastbilsflaket var riktiigt roligt =)

Igår blev det även en sväng till doktorn med Melle. Tycker inte vi gör något annat än åker med honom till sjukan men när han gråter en timme utan att kunna tröstas är det något som inte är ok. Så efter att ha föklarat att han varit sjuk i en vecka och inte åt eller drack bra fick vi en tid kl 17 på jourvårdcentralen.
Där konstaterades att Melle nog bara hade ett virus. För han var fin i både öron och halsen, även lungorna lät bra. Och att han luktde illa ur munnen var inte ovanligt vid sådana här tillstånd. Dom kollade även sänkan på honom och den visade ingenting. Tur att han inte är allvarligt sjuk men jobbigt att han inte blir helt frisk heller. Men nu får vi ha tålamod och hoppas på att han blir helt frisk snart.
Melvin var även SÅ duktig när dom skulle sticka honom i fingret. Inget gråt eller tårar, han tittade bara på och var tyst. Men när plåstret skulle på, då blev han ledsen. Men ett glittrigt klistermärke löste det =) Stolt över att han var så stor och duktig!

Vi hade även tur att ha så gullig människor omkring oss. Efter att ha spenderat 2 timmar på vårdcentralen fick vi åka hem till farfar och Mahnaz och äta kvällsmat. Skönt att få hemlagad mat efter en eftermiddag som varit lite halvkaotisk. Bara sätta sig ner och få maten serverad, lyx!
Melle tyckte även han att det var skoj, för han röjde järnet. Han skrattade och lekte mer än han gjort på flera dagar. Inga tårar eller sura miner, kan lova att vi var lite chockade =) Han åt tillochmed lite mat, kors i taket. Sen fick han även några ostbågar och lite glass att mumsa på. Så han var mer än nöjd när han somnade strax efter 20 i Mahnaz knä. Så vi blev kvar där till 22 innan vi drog oss hem och somnade så skönt i sängen.
Fick även sova bra inatt, första natten på närmare en vecka. Så vid 8 imorse vaknade vi alla rätt utvilade, skönt!Nu blir det snart att fixa tills sig innan vi ska på kusin Emmas födelsedagskalas. Ska bli kul att se Melle träffa kusinerna och leka lite. Dom brukar alla tycka att det är lika skoj och sedan blir vi lite bortskömda med. Delvis för att Emma och Jakob leker med Melle och vi vet att dom ser till honom och sen för att man blir bjuden på mat och fika. Kan inte bli bättre efter den här veckan ;-)
Så nu ska jag slå in presenterna och sedan byta till något finare än kofta och slitna jeans.

KrAmAr!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback