Får man njuta av sovmorgonen??!!

Idag sov vi länge i den här familjen. Länge för oss är till 7.40, normalt vaknar Melle mellan 6-6.30. Han har aldrig varit mycket för att sova länge på morgonen. Var nog bara när han var nyfödd men då gör dom ju innte såmycket annat än äter, sover och gör i blöjan =)
Men jag har tyckt det varit skönt att komma upp lite skapligt på morgonen. Hunnit med att fixa hemma, gå promenader och så har Melle alltid sovit bra på förmiddagarna. Att ligga i sängen fram till lunch kan jag tycka är att kasta bort en underbar dag. Tänk vad mycket härlig tid med Melle jag skulle gå miste om. Men sen tycker jag inte att dom som gör det är konstiga eller sämre på något sätt. Nej vi är alla olika och uppfostrar våra barn på olika sätt.

Melle har gått och blivit lite snorig under natten och har en hosta som verkar sitta lite längre ner i bröstet. Men ingen feber, tur det. Han röjer som vanligt här hemma =)
Men jag undrar om det är så att han inte är helt 100 eftersom han tog lite sovmorgon?! Jag klagar inte över att få sova, det var skönt och behövligt. Fast man känner sig lite hemsk som tycker det var skönt att sova när det för att Melle är lite "under the weather".
Ja hursomhelt så ska jag åka till apoteket och handla lite näsdroppar och slemlösande. Alltid bra att ha hemma ifall det blir värre. Passar även på att köpa lite Panodil och nässpray till oss vuxna. Det värsta som finns är att stå hemma med huvudvärk och inte ha några värktabletter.

Sen blir det att åka hem och bara mysa med lillkillen. Hoppas han sover lite mer på eftermiddagen idag än han gjorde igår. För ikväll kommer farfar hit och äter middag. Kul för Melle att busa lite och visa farfar att han kan gå lite mer nu än sist dom sågs.
För mig är det nämligen viktigt att Melle träffar sina mor och farföräldrar så mycket som möjligt. Dels för att det är skoj för både honom och dom men även för att han ska lära känna trygghet hos dom. Vill inte att Melle ska vara "rädd" och inte känna tillit.

Dags att fixa till sig innan jag lämnar Melle hos mormor medans jag lämnar pappa hos J och åker till apoteket. Hos mormor och morfar går det alltid att röja järnet =D

Söndagskramar till er alla!


Kommentarer
Angelica säger:

Jag är en av dom som sover bort en hel dag om möjlighet finns... vet inte hur det kommer sig att jag kan göra det. Har alltid varit morgontrött, när jag bodde hemma fick mina föräldrar släpa upp mig ur sängen på helgerna! ;)



Nu när jag skulle få barn sa alla till mig att "passa på" att sova för när man har småbarn får man inte sova länge...

Tror dock att Aimee fick mina gener. Hon kan somna runt 23 på kvällen och sova till 9-10 på morgonen. För mig är det helt ok, tänker ju inte sätta alarm varje dag.

Men förstår din poäng och håller med om att det är som att sova bort en hel dag! Så ibland sätts det alarm. ;) Kanske blir det skillnad när det är ljust på morgonen.

2010-03-07 | 12:23:33
Bloggadress: http://aimeesmom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback