Melle på vift

Jag tror nog att jag är som vilken annan första gångsförälder. Varje dag tar jag säkert mellan 10-20 kort på Melle. Och betydligt många fler var dom nog de första 6 månaderna =) Men varje ny sak han gör ska noggrant dokumenteras med kameran eller filmkameran.
Nu när han har börjat att gå så får han själv gå ut genom ytterdörren när vi ska iväg. I början var kanten från dörren ner till trappen lite hög men nu har han fått kläm på det med. Bara att hålla i dörrkarmen så kommer man lätt och försiktigt ner =)

     
Även om det inte är länge sedan han lärde sig gå, så kan han få upp världens fart. Så det gäller att vara med så han inte rammlar ner från trappstegen =)

Allt ska utforskas hela tiden. Hur snabbt kan man gå, hur träplankorna känns. Men att gå på grus är väldigt konstigt. Inte samma stabila underlag men även det funkar. Fast ibland behöver han lite hjälp.
Det gäller bara att vara med, för han sticker direkt när han får tillfälle. Och än har han inte lärt sig att gå i trappor. Så om man inte vill att han ska trilla 3 trappsteg rakt ner på nosen får man vara som en hök!


Här går det undan i vårsolen.

Märker hur kul han tycker det är att vara ute och gå. Är en helt ny värld som han upptäcker. Så när vi väl ska gå in blir han jättearg. Måste införskaffa några tåliga utebyxor till honom. Hade tänkt att köpa ett bra regnställ på Ullared men hittade inget bra. För har han det på sig så är ddet fritt fram att härja på framsidan. Funkar inte så där jättebra i vanliga byxor när det bara är sten, grus, lera ochh lite snö kvar på tomten.

Melle somnade precis, så jag och älsklingen får lite egentid en stund. Ska bara sitta och mys i soffan. När han väl vaknar sen blir det att börja med maten. Ikväll är det lite extra mysigt eftersom det är hockey på tvn. Har köpt, glass, godis och färska champinjoner ;-) Kvällen är räddad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback