Mina egna tankar en lördagskväll!

Det är alltid lika intensiva minuter när barnen ska nattas här hemma. Som jag tidigare skrivit så ska båda ha allt samtidigt. Får den ena välling före den andra blir det ett mindre krig. Och om lillebror inte får nappen när han druckit upp, ja då kan han få svårt att somna in. Gäller att ha bra tajming =) Men samtidigt är det skönt att efter ca 10 min kunna sätta sig i soffan och veta att barnen somnar utan några problem. Visst kan det vara mysigt att ligga och läsa eller sjunga. Men det är lätt att barnen inte vill somna då. Blir lätt en till saga eller sång. Vet att den tiden kommer att komma och just nu är jag en lite för trött mama för att orka med det. När barnen somnat, det är då jag varvar ner och får ta igen mig. Är oftast därför jag nog somnar vid 20 också =)
Två barn är det mycket mer jobb än man kan ana. 95 % av tiden är underbar och härlig men 5 % är inte lika roliga. Det är tårar, skrik och dövöron för hela slanten. Och det är då man kommer på hur enkelt allt var när man bara hade en. Men ALDRIG att jag skulle vilja gå tillbaka dit. Att ha två härliga grabbar är så förbannat underbart!
Att skaffa sitt andra barn är lite som att skaffa sitt första. Man har inte någon aning om vad som kommer att vänta en. Visst man vet att det kommer bli mycket jobb men man förstår inte riktigt på vilket sätt. Just så är det att ha flera barn. Är lite chockartat ett tag i början. Man undrar hur man ska klara av det men det lyckas man klura ut till slut. Och när man gjort det har världen lite mer guldkant kan jag lova!!

Nog om det, alla har vi dom bästa familjerna. Vi har olika förutsättningar, drömmar och mål i livet. Och jag tycker att antalet barn är något man väljer själv. Man är inte lyckligare bara för man har ett, två eller fler barn än det. Det är just hur ens egen familjekonstellation ser ut som gör en komplett!
Hade lovat i torsdags att ge er Buddahs vikt och längd. Tankspridd som jag är glömde jag självklart bort det, så ni får det nu istället =)

Vikt 28/1: 10 180 g
Vikt 24/2: 10 860 g
+/-: + 680 g

Längd 28/1: 74,5 cm
Längd 24/2: 76,5 cm
+/-: + 2 cm

Längden kan korrigeras ner något nästa gång. Ännu en ny BVCsköterska och hon har inte tidigare jobbat med barn. Så hon hade lite problem med att ta längden på en Buddah som stretade emot ;-)
Just det här med en ny sköterska stör mig lite. Det känns lite jobbigt att ha känslan att man får en ny varje gång man kommer till BVC. Och sedan få en som aldrig har jobbat med barn märks tydligt. Dom har inte den rutinen som dom tidigare har haft. Ingen känsla hur man ska ta barnen på rätt sätt.
För min del är det inte lika jobbigt som för barnen. Dom hinner inte "lära känna" personen i fråga förän den försvinner. Och att sedan behöva dra hela historien med Milles allergi. Det är alltid samma frågor som ska besvaras och ärligt börjar jag tröttna på det. Vill ha någon som jag kan lita på och som framförallt barnen kan lita på!

Ska inte gnälla mera nu. Blir att lägga sig i soffan med en varm choklad och marsmallows i. Titta på hockeyn och invänta min man. Tur att han aldrig kommer försvinna eller bytas ut ♥

Njut av lördagskvällen =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback