Från ett läge till ett annat!

Vi började vår lördag med att åka ut till Tornby. Kom dit strax innan 10.30 men redan då var det fullt med folk.
Började med att lämna in bilen för ut och invändig rengöring. Lyxade till det med en motorrengöring med. Sedan fortsatte vi till fots mot K-Rauta. Beställdes höjdpunkten till badrummet =D Leverans om några veckor, cant wait! Tanken var även att barnen som inte är helt hundra skulle somna men inte då. Dom höll sin vanliga låda i vagnen.
Fortsatte mot en IKEA som var nära bristningsgränsen. Tog oss in och beställde en ny soffa. Har varit på jakt efter en bred soffa med två divandelar. Ofta är det en divan och sedan ett hörn. Jag är inte heller intresserad av att lägga ut över 20.000 kr för att få en. Men på IKEA kunde man bygga nästan hur man ville och där fann vi en skön soffa till bra pris. Så den 26 sep levereras den till nya lägenheten =)
Så nu kan vi bocka av några saker på vår ganska så stora lista. Men vi kommer sakta att jobba av den när lägenheten är tom. Så om ca en vecka börjar rivningsarbetet och då är vi igång på allvar. Lite pirrigt men samtidigt så kul. Kommer vara många sena kvällar och hela helger vi är där och styr. I allafall Christian.

Efter lunchen var barnen inte på något festligt humör. Det gnälldes och näsor rann. Efter att ha sett hur mycket av skogens guld våra fina vänner hittat gjorde vi valet att fly till skogen.
Hade fått tips av min arbetskollega om ett bra ställe. Där kunde man hitta massor med svamp. Och han hade rätt, vi hittade några kantareller och massor med trattkantareller. Men man såg att det funnits en hel del. Bara att någon plockat allt före oss ;-) Får ge oss ut när barnen är lite piggare. Mille orkade inte riktigt med, hans små ben fick jobba =) Melle trivdes som fisken i vattnet. Han är precis som sin far, älskar naturen. Jag har också börjat att göra det med åren. Hade det varit för 10 år sedan hade jag struntat fullständigt i svampplockning. Men nu finner jag ett skönt lugn i naturen. Återhämtning och ro för själen.
Var inte enbart svamp vi såg, utan även grodor och benrester från något djur. Melle är så intresserad och vill titta och inspektera allt. Lyssnar när pappa förklarar och gör precis som oss. Fick fin fin hjälp av min lille prins att plocka svamp =)


Han vågade hålla grodan själv...

Sedan klappade han den...

Innan den hoppade iväg =)

Sötaste hjälpredan

Fick massor av hälp att plocka trattisar och han var så försiktig när han drog upp dom =)

Vi ska nu ta och en film. Melle har lite svårt att somna ikväll men Mille sover som en stock. Märks på kvällarna att dom inte är helt friska. Men peppar peppar ingen feber än =)

Fram med godisskålen och något gott i glasen, nu blir det lördagsmys för hela slanten ;-)
Trevlig kväll bloggisar!


Kommentarer
sofie säger:

var det våran svamp ni såg kanske??? =)

saknar dig vännen.

puss o kram

2011-09-04 | 12:22:20
Anonym säger:

Självklart det var. Hade dock inte samma tur med kantarellerna som ni ;)

2011-09-04 | 15:07:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback