Hålla sina löften

Kaffet är min bästa morgonvän =) Dricker det ur min morsdagspresent med!
 
Tisdagsmorgon och den började bra. Lite sovmorgon till 7.30, inte helt fel =) Sen busade barnen i kojan som pappa byggde innan han åkte till jobbet. Men där tar det mysiga morgonen slut.
Trots och syskonkärlek tar sedan vid och det är ingen bra kombo. Trodde ett tag att hela taket skulle lyfta. Det är två bröder som kan ha varsin vilja av stål. Så det hela slutade med att dom fick leka på varsitt rum. Tyvärr är Mille inte lika förtjust i det som sin storebror.
 
Vi använder oss av varningar och om man sedan inte följer dom så får man gå in på sitt rum. Självklart förklarar vi för grabbarna varför man inte får göra si och så. Tyvärr verkar dom höra dåligt med...;-)
Så följer man inte det som vi sagt, ja då får man gå in på rummet. Är bara så att ibland kan man verkligen inte vara därinne. Men det spelar ingen roll, har vi sagt att man ska vara där så får man vara där!
 
Jag tycker det är väldigt svårt att veta hur man ska uppfostra sina barn. Jag vill verkligen inte vara en sådan som låter dom göra precis vad dom vill. Sen vill jag inte vara en förälder som är stenhård och nästan "fruktad" av mina barn. Det gäller att hitta en balans som funkar, samtidigt som man får väga in trottsen.
Jag vet att hur mycket jag än försöker att föklara och uppfostra så måste dom få utlopp för den också.
Melle är inne i treårstrottsen och den innebär KAN SJÄLV! Jo tack det märks här hemma. Det ger mycket men samtidigt kan den inte styra här hemma. Bara för att han tror sig kunna göra allt själv så får han inte gör det. Gränser måste dras. Tyvärr står trottsen lite över dom, det är ju en del av mina barns utveckling. Samtidigt går det inte att blunda och låta den ta över!
 
Kanske blev en del svammel där men jag försöker bara förklara att jag uppfostrar mina barn på det bästa sätt som JAG kan. Inte så som någon annan kan. Tror det är där många stör sig. Att se någon lära sina barn rätt och fel på ett sätt som man själv aldrig skulle göra. Men alla barn är olika och kan därför inte fostras på samma sätt. Kanske har fel där men det är så JAG tror att det är...
 
Nej nu ska jag svänga ihop en pannkakssmet. Lovade Melle att han skulle få det till lunch igår. Gissa om han kom ihåg det idag =) Bara att hålla sina löften, det MÅSTE man göra...framförallt till sina barn =)
 

Kommentarer
Sofie säger:

Jag tycker du är den bästa mamman till dina barn! Oxh jag vet att du gör ett strålande jobb!! Puss på dig!

Svar: Tack gumman, ibland känns det lite tungt =)Du får mig alltid på bra humör!

Puss vännen min
Lisa & Christian Rudqvist

2012-06-26 | 20:01:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback