Drar ner på tempot

I ett väldigt lätt duggregn gav jag mig ut. Nya pulsklockan på och med ny musik i öronen. Hur det gick??!! Ja det blev en viss skillnad från i vanliga fall ;-)
 
 
Innan jag gav mig ut räknade vi ut vad min maxpuls skulle ligga på. I mitt fall blev det runt 160. Vilken utmaning jag stod inför helt plötsligt. Inte bara springa på och försöka maxa farten. Nej nu gällde det att hålla ett jämt tempo.
 
Till en början var det inga problem. Första fem min gick helt ok, sen kom första lilla backen. Då ville jag öka men pulsen steg till närmare 170 så jag fick gott sakta ner. Likadant var det när det gick nerför, hålla igen.
För mig är det naturligt att öka på när det går uppför. Men att nästan gå upp känns fel =) Samma sak när det går utför. Då vill man ha med sig den där extra farten =)
 
Mitt rekord från i lördags känns nästan pinsamt idag. Det tog närmare 5 min längre att ta sig runt. Men det coolaste var att jag hade massor av ork kvar. Hade lätt kunnat ge mig ut på en ny runda =D Det är en skön känsla. Tidigare har jag varit helt färdig och knappt orkat ta mig uppför trapporna.
 
Grejen med pulsklockan är att sakta jobba upp en bättre kondis som sedan kommer leda till att jag kan ha samma puls vid ett högre tempo. Det leder sedan till att jag kommer förbränna mer. Får dock erkänna att jag mest vill få bättre flås. Att orka springa längre utan att bli trött.
Ska nu springa ett varv några gånger innan jag sakta börjar att utöka min sträcka för att se hur långt jag orkar. Har jag nämnt hur intressant jag tycker det här är =D
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback