New York - dag 1!

Försöker hitta små stunder att sätta mig ner och blogga men då vädret är så underbart håller jag mig borta från datorn ;-)
 
Ska i allfall fortsätta att visa lite från vår första dag i The big apple =)
Tordagen kom vi som sagt så tidigt så vi hann med lite shopping och sevärdheter innan vi stupade i säng.
 
Entrèn är så vacker. Allt är så maffigt och "amerikanskt"
 
Efter middagen gick vi till Emipre state building. Det hade börjat att skymma men vi behövde inte vara oroliga att det inte skulle hinna bli mörkt innan vi kom upp. Ca 1 timme tog det att ta sig från entrè till 86:e våningen. Hade gärna valt 110:e men eftersom maken är otroligt höjdrädd skippade vi den ;-)
 
 
Utsikten var inte att leka med. Kunde se hur långt som helst. Var på något sätt förtrollande och jag kunde inte sluta att titta.
När man tittade rakt ner fattade man hur högt upp man var. Men när man tittade ut på staden blev det något helt annat. Magiskt och förtrollande!
 
 
Långt ifrån det snyggaste fotot på oss men en snäll kille tog ett kort på oss. Här har var klockan ca 22,30 och vi hade varit uppe sen strax innan 06 svensk tid. Klockan hemma i Sverige var ca 04,30, vilket betydde att vi varit uppe i ca 1 dygn. Kanske därför vi ser ut som rådjur i strålkastarljus ;-)
 
 
Ljussättningen på alla byggnader är helt fantastisk. Överallt lyser det i fina färger eller vanligt ljus sken och det ger så mycket liv till alla höga byggnader.
 
Första dagen fick jag lära mig att inte titta upp samtidigt som jag gick. Var nära ett flertal gånger att stuka fötterna men det går liksom inte att sluta titta. Det är så annorlunda från här hemma och kanske därför jag längtar tillbaka så det värker i kroppen!!
 
Nästa resa får som sagt inte dröja alltför länge.....men tills dess drömmer jag mig tillbaka =)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback