I aimed, fired....

and Bullseye!

Idag hade jag tid på Storken. Och innan jag gick dit hade jag bestämt mig för att säga exakt vad jag tyckte om mitt besök på Nike mottagningen. Berätta att stödet varit nästintill obefentligt och ingen riktigt tagit mig på allvar. Så min barnmorska skulle även då få sig en "känga". Hon har ju inte direkt förstått varför jag känner en sådan oro.
Men till min förvåning idag hade jag en annan barnmorska. Min var ledig för dagen, tack! Dagentill ära hade jag en härlig dam som jobbar lite extra på Storken när det behövs. Hon har jobbat på förlossningen så hon vet exakt hur man ska vara mot blivande föräldrar.
När hon fick höra hur jag blivit mottagen på Nike mottagningen blev hon nästan lite arg och ledsen. Att läkaren inte hade kontaktat min läkare på mag & tarm för att höra sig för om min sjukdomsbild, var MYCKET konstigt. Om man är professionell så är det A & O. Och jag håller helt med henne. Men att hon även inte lyssnat till mig och min oro var också mycket dåligt.
Hennes råd till mig var att ringa imorgon och be om att få en annan läkare. Jag skulle absolut inte gå tillbaka till henne. Mitt förtroende för henne var lika med noll. Gissa om jag nästan fällde en tår av lycka! Äntligen var det någon som lyssnade och förstod MIG! En lyckorus gick genom kroppen och en eld tändes inom mig. Kampen är LÅNGT ifrån över.

Aldrig hade jag tänkt mig att mitt besök skulle sluta på det sättet. Med ny kraft kommer jag att ta mig ann det här igen. Jag kommer inte att ge upp!
Så mitt nästa besök hos barnmorskan är en dubbeltid. Viktigt att jag pratar ut hur jag känner med min ordinarie barnmorska också. Ska bli skönt faktiskt.
Annars var mitt järnvärde väldigt lågt. Så på 3 veckor måste jag få upp det, annars väntar järndropp på special BB. Inget som jag direkt tycker är roligt. Så apoteket fick sig ett besök idag. Blev nya järntabletter och påfyllning av Mitt val kvinna.
Mitt val har jag ätit sen jag väntade Melvin och hela tiden sen dess. Men ibland räcker det inte till. Och extra järntabletter gör att min mage blir riktigt trög. Det är inte bra med min diagnos. Så jag fick köpa några tabletter som var väldigt svaga. Tror inte dom kommer hjälpa.
Men vi ska även testa att lägga om min kost. Äta mycket mat som innehåller järn och dra ned på sådant som hindrar kroppen att ta upp järn. Så bye bye till kaffe =( Får bara dricka det någon gång ibland. Och inte får jag dricka te eller oboy heller. Blir saft till fikat, som när man var barn ;-)

Hoppas bara att det ser lite bättre ut till nästa besök. Att behöva få dropp är inget jag vill göra. Vill att graviditeten ska vara så bekväm som möjligt, framföralllt för Miltons del.

Nu blir det att pyssla lite här hemma. Ny energi gör att jag fixar och gör om lite i hemmet. Unnade mig lite heminredning idag, bara för jag var så himla glad =D Bilder på det kommer lite senare.

KRAM!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback