En liten nyårspresent!

Nu ska jag vara lite äcklig mot er. Nej skoja bara men lite ska jag allt skryta ;-)
Som ni vet så är jag ganska så bortskämd av min man. Får köpa det mesta jag vill utan att han klagar och ibland överraskar han mig med presenter. Igår var en sådan dag =)
Har ett tag pratat om att köpa en ny klocka. Och denna gång en liten sportigare variant. Har ju som sagt en hel del snygg och vardagsklockor.
Så den senate tiden har jag spanat på denna blodröda godbit men sagt att efter jul ska jag slå till. Är ju så mycket man måste fixa till julen. Och sen vet vi inte exakt än vad det kostar att driva det här huset varje månad. Tar ju ett tag innan man fått lite koll på hur mycket man förbrukar och liknande.
Men igår låg det ett paket på köksbordet och i paketet gömde sig min godbit! Blev så glad och på lördag kommer jag att inviga den. Måste ju hålla koll på klockan i Sthlm ;-) Och ett plus är ju att den kommer att passa min nya väska som hand i handsken!


Love me, hate me, say hat you want about me!
Ni får se det såhär. Jag hjälper er alla ladies därute att få liiiite mer love av era män. Och den bästa kärleken är en gåva men den kommer från hjärtat! Glöm inte det!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen börja fixa mitt hår. Det blir ett litet expriment i år. Så det kommer få bära eller brista =)
Mina grabbar ligger och sover. Själv har jag ingen o att sova, konstigt var trött tidigare idag. Men nu är jag nog för uppspelt över kvällen ;-) Ser verkligen fram emot den!
Ta hand om varandra ikväll!


Har ni filat på era nyårslöften?

Sista dagen på 2009, så snabbt året har gått. Beror säkert på dom många förändringar som hänt. Kan nog säga att det är livets stora förändringar vi har varit med om. I allafall i våran familj.
Året började ju på bästa möjliga sätt, med att få barn. Att ha fått Melvin har inte bara gjort mig mer trygg i mig själv, utan även gett vårat liv en helt ny mening. Han är vår solstråle som lyser upp varje dag! Det finns nog inget som varken jag eller Christian skulle göra för honom.
VI ÄLSKAR DIG MELVIN RUDQVIST!

Nästa stora förändring i vårat liv i år är ju självklart att ha köpt vårat drömhus.
Att ha en känsla av att här kommer jag bo resten av livet är ganska häftig. Är ungefär som när man vet att man träffat den rätta i sitt liv. Inget känns fel!
Mycket har vi kvar att göra innan jag kommer känna mig nöjd till 110% men så är det när man bor i hus. Vi har ju en hel övervåning att bygga med =) Så när den är klar och jag har en tomt, då kommer jag verkligen att kunna njuta. Fast jag vet att med hus blir man aldrig klar ;-)

Sen har ju även så mycke annat skoj hänt med. Vänner och familj som fått barn. Massor med små gullungar som fyller våra liv med ljus och glädje. Vi är stolta över er allihopa!
Även vi fick glädjebeskedet i höstas att Melle skulle bli storebror.
Att veta att om ca 5 månader kommer vi ha två små underbara prinsar här hemma är en stor förändring. En till glädjen förstås =) Och att vi nu på slutet av året fick reda på att det är lilla Milton som ligger i magen knyter ihop säcken ganska bra ;-) Han är älskad från första stund och ännu mer nu när vi vet vem han är!

Om man då skulle ta och fundera lite på vad man har för nyårslöften för 2010. Kommer inte riktigt ihåg om jag hade något förra året. Men det brukar för min del vara något i stilen med att jag ska bli en bättre människa.
I år tänker jag dock lova något bra och verkligen jobba på det. Har ett som jag tänkt länge på men skjutit upp tills nyår. Vet inte om man ska säga det eller inte?? Kanske är som med ljusen på födelsedagstårtan. Om man säger vad man önskar sig slår det inte in!?
Nja, tror inte det. Så jag säger nog vad jag önskar mig...

Mitt nyårslöfte i år är: Att göra mig av med all negativ energi!

Sådant som får mig att må dåligt eller illa till mods kommer jag att rensa bort. Om det så är att det gäller personer eller saker, let it be! Vill inte vara arg eller må dåligt över saker som jag fakiskt kan styra.
Jag är värd att få må SÅ bra som jag bara kan må!

Har ni själva några löften som ni ska avge vid tolvslaget??

Sen kan vi alla nog säga att vi kommer att älska varandra ännu mer. Det är ett löfte som vi nog alla kan hålla. Men nu vill jag ha riktiga, som ni vet att ni kommer att jobba med =)

Jag önskar er i allafall ett underbart gott nytt år. Hoppas att ni firar det med någon/några som betyder massor för er. Idag är en glädjens och festens dag!
GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR LISA, CHRISTIAN, MELVIN OCH LILLA MILTON I MAGEN!



Till Sthlm på lördag!

Då var det bokat och klart. På lördag morgon åker jag och min lilla mamma till Sthlm för en dag med shopping och mys. Vi sparade MASSOR genom att ta bussen istället för bilen. Och vad skönt att slippa ha en bil att tänka på!
Så på lördag ska min stora röda väska komma hem. Såg den på Mango och turen är med mig, den är nedsatt med 400 kr =D Can it get any better!?


Längtar!!!




Hemma bäst!

God kväll kära bloggisar! Nu är vi hemma och väntar på att maten ska bli klar. Mötte upp älsklingen på stan och tog bussen hem ihop. Riktigt mysigt med hela familjen =)
Blev lite mer fynd på stan idag men den bästa saken var ändå hemma hos mina föräldrar. Gick dit och tog en fika efter vi var klara på stan. Hade några timmar att döda innan vi skulle möta pappa.
Men vad det var som bestämdes det får ni reda på senare ikväll ;-) Det är inte klart till 100 % än men till 95 %!

Får skriva lite mer senare ikväll.
Ha det gott så länge!


En tröttisfis!

Oj oj så tyst det är här hemma. Ingen tv eller radio är på och knappt ingen trafik hörs. En total och underbar tystnad!
Melvin ligger och sover, vilket han har gjort i 2 timmar nu. Det hörr verkligen inte till vanligheten att han gör. Är vad han sover sammanlagt på en hel dag.
Men efter att ha haft sönder en ljuslykta till på morgonen la jag honom i sängen och efter en stund hade han somnat.
Passade på att vila en stund själv, mycket skönt. Känner att tröttheten kommer smygandes ibland. Vet inte om det är efter julhelgen eller om det har med Milton att göra!? Fast om jag ska gissa så blir det nog det senare alternativiet ;-) Så när Melle sover ska jag passa på att vila med. Allt annat får vänta ett tag då. Inte direkt så disk, tvätt, dammsugning eller andra saker går någonstans!

Hade tänkt att fixa till mig lite innan Melle vaknar. Vi måste ner en sväng till stan. Var vissa saker jag valde att inte göra på Ikano igår. Inte för att det kanske är så mycket mindre folk på stan men där får man i allafall luft =) Så det blir bussen ner, kul för Melle. Han älskar att åka buss, sitter där i vagnen och tittar ut och på folk =) Sen är det smidigt med.
Lovar att skriva lite mer senare idag när vi kommit hem. Blir en myskväll, nu är ju älsklingen ledig till den 11 januari igen =D Det är värt att fira!

Ciao!


REAfynd!

Blev en liten tripp till Ikano idag. Melle var hos mormor och morfar och hade det gött. Han sov, åt och lekte. Mådde nog som den prins han är =)
Så här i efterhand är jag glad att jag inte tog med honom. Var inte direkt ensam därnere idag.
Är alla människor föräldralediga, har semester, upphållstjänster eller jullov???
Gud så mycket folk det var. Förstår inte vart alla kom ifrån. Fick ställa bilen en bit ifrån och gå men hellre det än att tränga in bilen på någon lite plats och sen ha massor med dörruppslag!
Kom hem med lite nya kläder till min lilla älskling. Inget annat faktiskt, lite stolt ;-) Tittade lite och hittade lite saker men inget jag slog till och köpte. Och något IKEA blev det inte heller, så jag får ta några nätter till med stel nacke. Men det gör jag mer än gärna för Melvin!


Precis innan jul stod vi och höll i den här morgonrocken men köpte den inte till lillkillen. Nu fick jag bara ge 100 kr för den =D

En morgonrock är ju perfekt att ha när man badat eller duschat. Fråga mamma och pappa, vi vet ;-) Blir nästan jämt det på kvällen när man duschat. Därför måste ju Melle också ha en.


Lite nya kläder och ett par mockasiner fick det bli också.


Mest nöjd är jag nog med den här mössan. Halva priset och den passar så bra till overallen. Kanske inte syns så bra men den är brun, precis som ooverallen.

Tänkte ta och hoppa in i duschen nu. Efter det blir det latte, nyabakade saffransbullar som mamma gjort och H&Ms vårkataloger som kom i posten idag. En skön avslutning på den här kvällen!
Njut av varandra!


Ibland är det skönt att vara två!

Puh, vilken pärs det är att vara ensam med barn ibland. Mycket som ska göras men inte tillräckligt med armar för att lösa allt. Skulle behöva vara en bläkfisk och ha åtta armar!
Samtidigt som jag gav Melle lunch började jag göra rent ugnen. Innan dess tömma och fylla upp diskmaskinen, något som lillkillen gärna vill vara med att göra. Tyvärr så är det inget vi gillar. Lätt att han klämmer sig eller trillar och gör sig illa. Men han kan inte sitta någonstans i huset på golvet, för när han hör att man håller på med disken kommer han krypandes.

Så det blev att sätta honom i hans stol men det är inte populärt. Då blir han gnällig och stel som en pinne. Inte lätt det där och inga kex hade jag att ge heller. Alltid bra att muta med ett kex....redan nu ;-)
Måste hänga tvätt och slänga in en ny maskin. Då ska Melle vara med och hjälpa till. Vilket inte blir bra, eftersom det är lite trångt och finns saker därinne som jag inte vill att han ska hålla på med.
Sen att han lyckas stänga dörren helt är ju inte bra. Då blir han arg och ledsen för han inte får upp den. Så där står jag i värmen och svettas medans han är ledsen. Bara att öppna dörren och fortsätta men några minuter senare är vi tillbaka på ruta ett igen!

När han ätit upp sin lunch sätter jag ner honom på golvet så jag kan torka ur det sista ur ugnen. Då reser han sig upp och på något sätt lyckas välta ner en ljuslykta. Glas över halva golvet, bara att sätta killen i stolen och dammsuga upp. När han sen får komma ner och äntligen tror att jag ska få avsluta mina sysslor blir han ledsen för att han inte kommer in på toaletten. Även den dörren måste hållas helt sängd för annars ska han in dit och leka. Inget som vi vill att han ska.
Bara att hämta honom och bära in honom på sitt rum så han får leka lite. Och det gör han fortfarande =) Så jag hann med att avsluta alla saker och sätta mig och ta några andetag. Skulle inte skada att ha mannen hemma jämt =p

Ska försöka att få i mig lite lunch nu. Sen ska jag lämna Melle hos mormor och morfar. Tänkte att det var skönare för honom att vara där och leka medans jag åker till IKEA. Verkade inte som om mormor misstyckte heller ;-)
Lite vardagslyx att få åka och shoppa lite själv. Smidigare att gå i butiker utan vagn, även om vår är mycket smidig. Och skönt att titta på saker utan att bbehöva ha ett öga på Melle så han inte sliter ner saker. För annars är han underbar att ha med när man handlar. Aldrig något gnäll utan han är glad och snäll, om han inte sover ;-) Men det är alltid smidigare att vara själv.

Njut av dagen - den är ER!


Lite off...


Lite seg idag..

Har en dag då jag känner mig lite kraftlös. Känner mig inte sjuk eller trött. Hoppas på att det inte är något som kommer krypande?! Vill inte bli sjuk nu lagom till nyår!
Melle somnade för en stund sen, så jag har också lagt mig i sängen. Bäst att passa på att samla på sig lite kraft. Ligger och tittar på damernas slalom. Alltid något att vila ögonen på =)

KRM!


Pigga och glada!

God Morgon! Här har vi sovit mycket bättre inatt. Melvin drömmer fortfarande massor men han har bara gnällt till i sömnen några gånger inatt. Men vid halv fem ville han ha lite välling och sen sov han tills pappa gick till jobbet strax innan 7.
Idag känner jag mig mer utvilad än jag gjorde igår. Lillkillen och jag ska snart ta och äta lite frukost, sen har vi lite to dos att göra här hemma. Efter lunch blir det nog en sväng till IKEA. Måste köpa en högre kudde till Melle. Just nu sover han med en av mina kuddar och min nacke tar lite stryk av det. Och sen ska vi titta lite på rean med.
Igår fick Melle fyra par med nya fina PoP strumpor av mormor och morfar. Vi som var i behov av det =) Tack snälla ni, Melle blev jätteglad! Nu ska vi bara ge oss på jakt efter några fler mockasiner.

Får skriva lite mer senare men nu skriker magen på både mig och lillkillen.
PUSS & KRAM så länge!


Vilka är alla?!

Oj oj vilken statistik vi har idag. Verkar som om vi ska slå något nytt rekord idag =)
Skulle vara roligt att veta vilka alla dessa läsare är! Många vet vi redan men det känns som en del nya läsare hittat hit. Lämna gärna ett litet avtryck =)

Ha en mysig kväll!



Snart på väg

 
Dessa örhängen fick följa med hem igår också =) Även dom på halva priset!

Melle somnade för en liten stund sen. Tänkte det var lika bra för honom att sova lite innan vi åker. Tänkte ta med mig lite sopor också när jag åker. Har en svart säck med massa julpapper och kartonger. Så jag tänkte slänga in det i bilen medan lillkillen sover.
Ett litet tips till alla idag! Passa er för fallande snö. Här rasar det massor med snö från taket. Det dånar till som bara den!

Dags att "packa" bilen inför färden ;-)
Ha en underbar dag!


Bad night

God Morgon kära vänner. Ny vecka och lite annorlunda mot tidigare. Melle och jag är själva, eftersom Christian jobbar i tre dagar. Så lite konstigt känns det att inte vara tre som morgonmyser. Men på nyårsafton är det som vanligt igen, skönt ;-)
Ska snart ta mig lite frukost och en STOR kopp kaffe. Har inte sovit så jättebra inatt. Melle sover väldigt oroligt, tror han drömmer massor. Han vaknar och är ledsen ungefär varannan timme. Räcker med att ge honom nappen så somnar han om men det är jobbigt att inte få någon längre sammanhängande sömn. Eller vad säger du Sofie ;-)
Men en sak är nog säker, att Melle är nog mer än utvilad. Han har sovit i hela 12 timmar. Det brukar han inte göra. Även om han inte sov 12 timmar i sträck så har han tagit igen massaor med förlorad sömn. Så jag hoppas på att dagen inte ska bli för gnällig.

Dags för lite frukost nu. Sen ska vi fixa till oss innan vi tar bilen hem till Fam Lööke för lite planering av nyår och bara massor med mys. Det ser jag fram emot =)
Önskar er en härlig start på veckan! 


Något fint och något att växa i

Blev en liten runda på stan idag för att kolla mellandagsrean. Var inte mycket som föll mig i smaken. Ska nog ner någon mer gång på stan i veckan och då blir det lite mer sökande efter plagg till Melle. Tänkte köpa lite mer mockasiner åt honom också.
Idag blev det dock en ny klänning till nyår och en liten tröja till det. Köpte även en skön lite längre tunika som går att ha nu när magen börjar bli lite större =)
Fick ge under 500 kr för plaggen plus två par örhängen. Det som brukar vara bra med Ginas rea är att det är 50 %. Sen om det är något snyggt, det tål att disskuteras.

 
Min nyårsstass. Den lilla tröjan är full med silvertrådar, mycket passande att glittra lite extra ;-)


Skön tunnika att ha till allt.

Melle somnade tidigt ikväll, inte vanligt att han ssover innan kl 19. Men han har sovit väldigt lite dom senaste dagarna, så det kommer nog ifatt nu. Nästa gång han vaknar blir det välling, då hoppas jag att han sover bra hela natten!?
Imorgon ska älsklingen jobba tre dagar, lite konstigt med tanke på att han varit hemma i över en månad. Men sen är han ledig igen fram till den 11 januari =) Så det nya året ska mysas in med besök till simhallen och långa härliga promenader.
Nu ska vi krypa upp i soffan och mysa. Tror godisskålen gör oss sällskap ;-)
Mys i massor mina vänner =D


Julen 2009!

Ska försöka att sammanfatta juldagen och annandagen. Två dagar då det är mycket att göra (nästan) hela tiden ;-)

Juldagen:
Spenderades till en början i lugnan ro här hemma. En liten förmiddagspromenad, för att röra lite på kroppen efter all mat som man åt på julafton =)
Senare på eftermiddagen kom Christians pappa och hans sambo Mahnaz plus hennes döttrar. Vi hade en mycket mysig eftermiddag och kväll ihop. God mat igen ;-), wiispelande, julklappar och lite fika.
Melle fick ännu mer fina julklappar, bla nya kläder och leksaker. Vi fick ett presentkort på Gallerix och vi som inte önskat oss något =) Kommer väl till hands. Vill ha någon ny fin tavla i vardagsrummet. Har sett två st vi vill ha men dom kostar 2200 kr st. Lite för mycket så här nu runt jul =)


Samin visar Melle vilken fin liten dress han fått. Och den användes för första gången idag och passade utmärkt =)


Man behöver ta igen sig efter maten ;-)


I väntan på att spela bowling.

Dagen var mycket lyckad och det var kul att ha lite firande här. Annars brukar man alltid åka bort och fira ;-) Och tack för alla fina klappar!

Annandagen:
Blev en heldag borta från hemmet. Lite skönt också med tanke på att man varit hemma i två dagar.
Började med att ha lite julfirande hela min familj hemma hos mina föräldrar. Fick äta något annat än julmat, tack för det. Efter två dagar är man ganska så trött på sill och skinka.
Melle fick fina kläder av sina två andra kusiner Oscar och Filip. En fin sparkdress och bady att ha under. Den kommer att användas flitigt, så tack så mycket!
Från mina föräldrar åkte vi sedan hem till Christtians mamma och firande med henne och hans systrar med respektive. Även det hur trevligt somhelst.
Blev även där mat men ingen julmat. Exotisk planka, det är lätt och god mat. Skönt bryt efter all mastig och salt mat. Melle fick farmors frikadeller, sås och potatis så han var mer än nöjd. Tyvärr blev det för lite sömn under dagen så till kvällen blev han lite gnällig. Men som tur var kunde vi få låna kusin Liahs vagn och sova lite i.


Någon har tyvärr lärt sig att hytta med fingret =P


Melle och sin nu så stora kusin =)

Till farmor kom även tomten, lite roligt eftersom vi sagt att vi inte behövde någon tomte i år. Melle är ju ändå så liten så han förstår inte så mycket. Men lite skoj tyckte han och kusinen nog att det var. Dom tittade med stora ögon på tomten medans dom fick paket. När klapparna var utdelade fick dom även sitta lite i tomtens knä, inget som lillkillen tyckte var sådär jätteskoj =)
Senare på kvällen blev det julklappsspel. Som vanligt blir det nästan vild fight över sakerna. Och alla visar sina värsta sidor men det är ju det som är så skoj =) Men alla verkade få det dom ville ha, även vi ;-)
Blev många fina julklappar både till Melle och oss hos farmor och vi vill tacka alla för dom fina sakerna vi fått. Dom kommer att komma väl till användning!


I tomtens knä, lite otäckare än i pappas kan jag lova ;-)


Melle får ett paket av tomten.

Nu sitter vi här hemma och tar igen oss lite. Var en liten sväng på stan efter lunch och tittade på rean. Inte mycket skoj men hittade några saker på Gina. Bla en klänning som jag tänkte ha på nyårsafton. Blev även lite mat innan vi gick hem till mina föräldrar och tog en kopp kaffe.
Så nu ska vi snart sätta upp några hyllor i Melles rum innan vi tar kväll. Behöver få upp lite saker, leksaker som han inte får leka med riktigt än.
Hoppas att ni njuter av denna dag och tar det lite extra lugnt ;-)


Badande skumtomte


Stora killar har skum i badet och inte olja ;-)

Nu har Melvin börjat få ha lite skum i sitt bad istället för badolja. Det är ungefär som vanlig badolja fast den blir lite mer skummig. Och så tar vi lite olja efter badet och smörjer in med istället. Lika mjuk och god hud som tidigare =)
Han tycker nog att det är lite konstigt att inte kunna se sig själv men skummet är mer spännande. Och det blir mycket lek och plask även om han sitter i en badbalja nu =)

 
Man kan tro att Melle fått smaka liite latte i badet. En riktigt fin (skum)musche har han fått =)

Snart ska vi fixa till oss för en heldag på bortaplan. Först hem till mina föräldrar där hela familjen med alla barn och barnbarn ska träffas och ha lite julfirande. Men ingen julmat blir det, nej det blir kåldolmar. Mammas egna, dom är SÅ goda =D
Sen åker vi därifrån hem till Christians mamma och firar lite jul med hans systrar och deras respektive. Och självklart lilla Liah =)
Hade tänkt att få smyga ner själv till REAn först, får se vad min kära man säger ;-)

Ha en lugn och skön annandag!
KRAM!



Julafton hemma hos oss!

Nu sitter vi här hemma och bara tar det lugnt. Alltid behövligt på juldagen =)


Mina två älsklingsgrabbar igår. Melle var nisse dagen till ära =)

Vi hade en underbart trevlig dag här hemma igår. Vi åt grötlunch med mina föräldrar och syster och min bror och hans familj. Melle tyckte uppskattade verkligen att se sina kusiner igen =) Han sken upp som en sol när dom kom.
Strax innan Kalle åkte dom och då var det dags att börja med all julmat. Gud så mycket det var att fixa. Inget man förstår för man står där själv. Men det blev mycket gott tillslut. Tyvärr blir man ju bara SÅ mätt att av all god mat. Äter nog mer med ögat än med magen ;-)


En glad Melle när han fått julklapp av kusinerna Jakob och Emma.


Han fick lite hjälp att öppna sin klapp.

 
Det var mest kartongen som var intressant men sen fick han lite hjälp av Emma att förstå sig på lastbilen =)

Efter berg av disk var det dags för julklapparna. Melle fick självklart mest, eftersom vi bestämt att bara köpa till barnen. Men även vi vuxna fick varsin julklapp. Vi fick en efterlägntad baguetteplåt. Något jag varit på jakt efter i flera år. Men tyvärr har jag inte hittat någon i butiker här i stan.
Melvin fattade inte mycket av att julklapparna. Blev jag som fick hjälpa honom =) Fast han tyckte nog att kartongerna och pappret var roligast att leka med =)
Av oss fick han en Lära sig nalle från FP, en gåvagn, liten Brio bjällra, en stor racerbil och en bongårdstraktor med djur. Och av mormor och morfar bord och två stolar som matchar hans bänk i rummet. Av sin moster en supeman pyjamas och av kusinerna en lastbil med djur som låter.
Tack alla för dom fina julklapparna. Både Melle och mamma och pappa blev mer än nöjda!


All god mat som vi åt igår.


Melle åt potatis, köttbullar och prinskorv.


Mormor matade mer än gärna lillkillen =)


Tomten hade lämnat ett Trisspaket till oss. Det turades vi om att skrapa efter maten. Det blev 50 kr i vinst!

 
Melle med alla sina julklappar.


Mormor och morfars klapp fick rullas på lastbilen. Det var tungt kan jag lova =)

Om en stund kommer svärfar och Mahnaz och hennes två döttrar hit. Vi ska äta lite mer julmat ;-) och fira lite jul ihop. Får hoppas att Melle är utvilad inför besöket!? Just nu ligger han och sover och det behöver han. Igår sov han bara 1,5 timmar på hela dagen och det gjorde honom väldigt trött på kvällen.
Vi önskar er en skön fortsättning på julen!


Gud jul från Fam Rudqvist!

God jul alla nära och kära!
Hoppas ni får en helt underbar julafton med god mat och gott sällskap.
Kanske får ni några klappar med ;-)


Pensionärskväll med bingolotto!

God kväll!
Är lite varning här hemma ikväll. Vi spelar bingolotto, har två lotter. Vi köpte en vanlig och en dubbellott. Lite kul så här kvällen innan julafton. Det blir lite extramys och skoj att göra något som man inte brukar.
Tror inte att vi är ensamma om att sitta framför tv4 nu med lotter och hoppas på att vinna något skoj ;-)
När Melle somnat så ska vi ta varsin latte med nybakt lussebulle. Dom blev jättebra men jag gjorde mina med pärlsocker. Gillar inte russin och vanliga slätabullar är inte lika gott =)

Lycka till alla ni som spelar ;-)


X-mas!


God jul på er kära vänner!

Just nu håller vi på att baka lussemissar här hemma. Väntar bara på att kycklingen ska bli klar i ugnen så ska vi slänga in dom. Blev precis lagom många, ca 20 st. Räcker både till julafton och juldagen då vi har besök =)
Melle och jag myser i köket medans pappa fixar med kablar i vardagsrummet. Melle vill gärna vara med men hans hjälp är nog inte så bra ;-)

Dags att pensla mina små katter och fixa med såsen till maten. Ingen rast och ingen ro så kvällen innan julafton! But I like it ;-)


Ultraljud!

God förmiddag. Idag är det dagen före julafton, så mysigt =)
Var uppe tidigt idag, klockan ringde redan vid 6. Blev en dusch och sedan hem till mina föräldrar för att lämna av Melle. Kl 8,15 idag var ju det andra UL =D
Vi var nog lite nervösa både jag och Christian. Ville ville så gärna veta könet denna gång. Och det är ju inte säkert att man får reda på det. Men när vi såg barnmorskan så visste vi båda två att det inte skulle vara några problem =)
Hade en underbar dam vid namn Kajsa. Hon hade nog inte många år kvar innan hon skulle få gå hem. Men var urtrevlig och SÅ mysig. Och hon sa ju självklart vad vi skulle få för kön på bebisen =D
Fast det roliga var att det lyckades Christian att klura ut redan på dom första bilderna av skrutten. Så uppenbart var det ;-)
Så i maj kommer Melvins lillebror Milton att födas =)
Kan inte vara lyckligare just nu. Att få reda på att allt såg bra ut och att vi ska ha en liten kille till. Tänk så skoj dessa två grabbar kommer att ha om ett år =) Det värmer mitt hjärta i dessa kalla tider. Och att jag inte får en tjej gör mig ingenting. Det viktigaste var att allt såg bra ut!

Nu ska vi äta lte skinkmacka till lunch och sen blir det att göra Jansons. Och när vi blir klara med det en sväng ner till stan med Mikie. Han slutar kl 14, så jag tänkte hinna med att fixa det innan, så har jag bara lussebullarna kvar att göra ikväll.
Nu ska jag sväva ut till köket på mina stora härliga rosa moln. Jag kan lova att vi har fått den bästa julklappen i år =)

Julpussar till er alla från oss fyra i Boda!


Känslor som kokar över!

Tro alla ni som har barn därute vet vad jag pratar om. När man känner så mycket kärlek att man inte vet var man ska göra av den!
Sitter och tänker tillbaka på förra julen. Då har jag drygt 2 månader kvar innan det lilla livet i min mage skulle komma. Att jag längtade var nog bara förnamnet. Ville att dagarna skulle springa iväg så jag kunde få se denna varelse som levt i min kropp under 9 månader. Få visa hur älskade han/hon var, redan från första stund.
Men inte trodde jag då att jag redan julen efter skulle sitta på samma sätt och längta så mycket efter det lilla livet i min mage.
Imorgon ska vi på UL och då hoppas vi få reda på om skrutten är en han eller hon =) Jag hoppas på att det kan bli vår julklapp från tomten ;-)

 
Min stora prins myste i fotöljen igår kväll innan han skulle somna. Han satt så skönt i filten och tittade på tv.

Melle utvecklas och blir större på alla sätt som går för varje vecka som går. Han blir mer medveten om saker och börjar redan nu att imitera ljud och ord som han hör. Verkar som hans första ord blir "titta", inte mamma eller pappa. Och som vi har tränat på det =)
Han har även börjat att sysselsätta sig själv mer. Nu kan man oftare finna honom inne på sitt rum. Lekandes med sin leksaker. Och det är inte i 10 min, nej utan ibland en halvtimme. Sen kommer han krypandes ut till oss och vill busa. Det här är något han börjat med dom senaste veckorna. Och det är verkligen härligt och glädjande i mitt hjärta att se hur han börjar bli en stor kille på riktigt.

Jag njuter till fullo av varje dag jag får vara hemma med honom. Om ett par år är dom dagarna över och vi befinner oss i ekorrehjulet. Då ska jag plocka fram dessa stunder ur hjärtat och bara njuta av dom på nytt!
Den här tiden är dyrbar för mig och jag vårdar den ömt. Jag hoppas att alla ni mamas och papas därute gör samma sak!?


Mammas och pappas älsklings kille!

Nu ska vi ha lite eftermiddags mys med latte och en film i soffan. Imorgon blir det tidig uppgång och mycket på to dos listan. Så vi kan behöva samla kraft och baraa ta det lugnt. Vi har ju fixat alla klappar till hazarden nu. Och jag fick även med mig två fina krukor hem =) Ni ska få se senare men först väntar min underbara familj!

Puss och kram till er!


Kan det vara fler tänder??

Vi har en liten kille här hemma som är lite snorig, lite gnällig och dreglar som en rabiessmittad hund. Verkar inte vara någon förkylning för han har ingen feber. Men det vet man ju aldrig, kan ju vara lite hängig ändå.
Vi tror att det mer handlar om tänder. För det gnos i munnen, händer, leksaker eller någons hand funkar utmärkt att bita tag i. Och han biter hårt, så hårt att han börjar gråta lillprinsen min. Och för att inte prata om hur mycket dregel det kommer. Han är konstant dygnsur om hakan.
Det är dock svårt att se om det är några tänder på väg att spricka upp. Men det har ju gått på några dagar förut. Så bara för att vi inte ser någon tand betyder det inte att det inte är någon på väg upp. Vi får helt enkelt avvakta och se. Så länge han inte får feber eller blir sämre är jag hel nöjd. Vill inte att hans första julafton ska firas som sjukling!

Snart ska vi fixa lite lunch här hemma. Och efter det bär det av att fixa några hazard julklappar. Är det enda vi har kvar att köpa, vilket är skönt! Blir en sväng med bilen, tänker inte ta stan när Melle är snorig. Onödigt för honom att vara ute i kylan.
Hoppas att ni får en mysig dag!


Kylen är full av julmat!

Nu är kylen fylld till bristningsgränsen med mat. Det är sill, sylta, prinskorv, pate, lax, julmust, rödbetssallad, såser i alla dess slag. Och då har vi inte fått vår skinka än! Köttbullarna har mamma gjort så dom kommer på julafton.
Imorgon ska jag hämta den inlagda sillen och gubbröran. Den har vi beställt i Berga, godast därifrån =) Så hur vi ska få in dom sakerna med det vet jag inte?! Får plocka runt lite och flytta ut dricka i tvättstugan. Är ju inte svårare än att ställa ut dom i kylan på julafton så är dom kalla. Lär ju inte få ställa ut all öl för älsklingen ;-)


Undra om vår kyl någonsin varit så här fullproppad med mat?! =)

Imorgon eller på onsdag måste jag ställa mig och göra Janssons också. Aldrig gjort förut så det ska bli lite spännande. Äter det inte själv men måste ju finnas på julbordet så alla andra kan få äta =)
Lussebullarna måste även bakas men det blir nog på onsdag. Då är dom som färskas på julafton. Blir gott till kaffet =)
Nu ska jag sätta mig och mys lite med min familj. Om en stund kommer nog Mikie hit och håller oss sällskap. Det är alltid mysigt =)
KRAM!


Se upp!

Ahhh snart är det julafton kära vänner. Bara 3 dagar kvar innan mat, mys och klappar. Ser så mycket fram emot julen,mest eftersom det är Melles första. Och vi ska ju fira julafton här hemma, det ska bli härligt.
Ska snart åka iväg med mina föräldrar och handla all julmat. Melle och älsklingen blir kvar hemma. Onödigt att dra med sig lillkillen till Maxi en dag som denna!
Så nu ska jag hoppa in i duschen och sen vässa armbågarna. Kan behövas nu såhär dagarna innan jul. Hoppas att det bara inte blivit FÖR mycket folk än?!

Dags att fixa till sig innan dom kommer och hämtar mig =)
Ha en härlig måndag!


Charmtroll

Har kommit hem efter en liten sväng till sjukan med Melle. Inget allvarligt men han dök från soffan och dämpade fallet med näsan sin =( Han blev en liten Rudolf om näsan och det kom lite snor uppbladat med blod. Sen ömmade han i näsan. Märkte det när man kom åt den. Så vi ringde 1177 och där sa dom att vi skulle åka till akuten.
Märkte redan när vi kom dit att det nog inte var någon större fara med honom men hellre kolla en gång för mycket än en gång för lite!
När vi väl fick komma in på ett rum så charamde Melle alla tanter som jobbade där.
Speciellt en dam, hon blev helt tokkär i Melle och tyckte att vi skulle lämna kvar honom där så han kunde sprida lite glädje bland personal och patienter =) Tror han mer än gärna gått med på det för han var på sitt bästa humör älsklingen min =)
Även doktorn tyckte han var urgullig och hade inga problem att undersöka honom. Han skrattade och lekte så gott under tiden. Var bara näsan som gjorde att han protesterade. Den var inte så poppis att röra men det är helt förståligt!


Gullungen igår. Han är lite för vågad vår prins =)

Nu ligger han i allafall och sover. Blev ingen sömn för honom nu på förmiddagen eftersom vi fick ge oss iväg. När han vaknar kommer Farbror Mikie att vara här och lunchen stå på bordet. Sen ska det bara bli massor med mys och gos hela eftermiddagen och kvällen.
Christian ska iväg med grabbarna på bio ikväll. Så när Melle har somnat ska jag passa på att baka lussebullar. Förhoppningsvis så får han nybakade katter när han kommer hem på kvällen ;-)

Glöm inte att tända det fjärde ljuset idag. Bara fyra dagar kvar till julafton nu, så mysigt =)



Dagen i bilder!

Vi har haft en riktigt mysig dag här hemma. Det har blivit lite lek på golvet hela familjen under eftermiddagen. Och Melle visade att han kan dricka själv ur flaska även när han sitter upp =D




En busig kille som väntar på att pappas ska ha skottat klart =) Han höll hel tiden koll ut genom rutorna i dörren.




Nu kan jag själv mamma!


Granen är klädd inför 4 advent imorgon och klapparna är på plats!


En tavla fick vi upp ovanför ena delen av soffan. Lite mer ombonat blev det.


Melvin är med och övervakar så pappa dammsuger på rätt sätt. Han är riktigt förtjust i dammsugaren och ska alltid vara med när man använder den =)

Så nu ska jag fixa till min inför besöket som snart kommer. Mysbyxor och en tunika tror jag inte riktigt funkar så bra ;-) Vad det blir har jag inte bestämt men har ju några garderober och lådor att letá igenom =)
Önskar er en mysig vinterkväll!


Julklappsinslagning!

Hej på er. Är som jag i full färd med att slå in klappar?? Hoppas att ni inte gör det för det är verkligen inte skoj. Kanske funkar om man bara har några klappar men vi har flera och många stora och otympliga. Paketet från mormor och morfar till Melle höll på att ta knäcken av ryggen. Stort och tungt och älsklingen kunde inte hjälpa till att hålla pappret. Såg ut som en giraff vid ett vattenhål där jag stod och slog in =)
Nu är det bara två små paket och ett stort enkelt kvar sen är vi klara. Gud så skönt! Nästa å ska jag kräva att få minst hälften av alla klappar inslagna i butiken!
Granen är även på plats. Mycket fin blev den i hörnet av vardagsrummet. Och finare blev den när det kom lite klappar under den. Får se hur länge Melle låter dom vara ;-)

Nej dags att slå in det sista sen ska jag plocka med lite annat innan våra gäster kommer. Tänkte förbereda maten så mycket som möjligt med. Så det bara är att steka på när dom kommer. För då lär vi alla vara hungriga som vargar =)
Ha en mysig eftermiddag!


To dos inför kvällen.

Nu ska vi dra iväg och handla lite inför kvällens besök. Ramona och Andreas kommer hit och äter och dricker lite gott. Har verkligen sett fram emot det eftersom det var ett tag sen vi sågs.
Senare blir det lite fix inför besöket. Plocka lite leksaker och städa av badrummet. Men det är gjort i ett nafs =)

Nu ska måste vi åka. Ha det underbart så länge kära bloggisar =)


Vilken god jul det blev!

Är ni kanske som jag. Lite i chock efter beskedet att SAAB kommer att läggas ner. Har lite svårt att ta in det. Förstår ni vilken era som kommer att gå i graven??
Vilken härligt besked att få så här mindre än en vecka innan julafton. Gud så hemskt! Tänk alla familjer där båda familjerna jobbar på SAAB?? Usch vilket hemskt besked, är lika hemskt för alla som jobbar där!
Så ikväll går mina tankar till alla dom som fått detta mardrömsbesked!

Nu blir det mys framför På spåret med älsklingen. Melle sover så gott sen en timme tillbaka. Ovanligt tidigt för hans del.
God kväll kära vänner!


Fredagsmys!

Inte mycket bloggande idag. Tid har inte direkt funnits men den är det inget jag prioriterat heller.
Vi hade en skön sovmorgon till efter 8 idag och sen en mysfrukost. En liten sväng ute i det härliga vintervädret. Även om det var kallt så njöt jag =) Melle han somnade som en stock. Han älskar verkligen att sova ute i friska luften.
Bar av en sväng hem till mina föräldrar på lunch också. Melle fick sin favvorätt, hemmagjort potatismos ;-) Det var många slevar till korven. Dom fick även lite hjälp av min kära man. Ibland måste man vara två starka karlar!
När vi var klara där blev det en sväng och hämta julklapp till Melle. Det var mormor och morfars klapp vi hämtade. Dom ska ju fira julafton här så då erbjöd vi oss att ha den här. Så slipper dom släpa med sig den =)

Nu ska vi påbörja våran härliga fredag. Vi har köpt en bit smörgåstårta som vi ska äta. Sen blir det kvälssmys med latte, glass och orioskakor ;-) Man får svulla lite extra på helgerna!
Hoppas ni får en mysig start på vinterhelgen!


Älskade vänner!

Kom för en stund sen hem efter en mysig kväll. Den blev ännu mer mysig än vad vi tänkt oss. Orsaken? Snön självklart =D
Att se hela staden inbäddad i detta tjocka täcke gör att julkänslorna bubblar över i mig. Att det är en vecka kvar till julafton känns verkligen nu. Och jag känner mig som ett barn igen, längtar längtar längtar =)

Blev som sagt bara vi och Fam Lööke. Snöovädret hindrade dom andra från att ta sig in till stan. Tyvärr är det så om man ska bo på riktiga landet ;-) Lite tirst men vi gjorde det bästa av situationen och det blev bra.
Pizza och kebabrulle, en riktig svullarkväll. Efter det kaffe och lussebulle, tur att man har mammabyxor ;-) Älskar att ha byxor som inte sitter åt och som håller magen varm. Kan fortfarande ha mina andra jeans men väljer att ha mammabyxor i den här kylan ;-)
Vi hann med att planera lite inför nyår också. Menyn är nästintill klar och plats är redan bestämt. Blir hemma hos Löökes. Får hoppas att Fam Svensson tycker att våra planer är lika bra som oss ;-)

Nu väntar mys i sängen till Simpsonfilmen. Sen kommer man somna mätt och belåten.
Vill har tur som är välsignade med härliga vänner. Dom värmer och skänker massor med glädje. Tack för att ni finns i vårat liv!
Sov sött i vintermörkret!


Rött är inte enbart kärlekens färg

Fixade mina naglar igår, vilken skillnad. Nu är dom mycket kortare och snyggare =)
Eftersom det är jul om 1 vecka =D...sjukt snart. Så måste man ju ha röda naglar. Är inte särskillt förtjust i tomte rött utan mer blodrött. Så jag valde samma röda som jag hade förra året. Och snyggt till rött är guld ;-) Det är juligt om ni frågar mig.
Förra året hade jag röda naglar med guldtippar. Så i år fick det bli en guldrand längs med nageln och även det blev snyggt.


Det ser mycket mörkare ut än vad färgen egentligen är.

Nu ska jag och Melvin mysa lite i sängen. Ska jag vila mig lite innan vi ska hem till Fam Lööke. Tyvärr blir det bara vi. Fam Svensson kan tyvärr inte komma, lite synd.
Hoppas bara på att Melle somnar en stund nu, så jag kan titta på skidskyttet på tvn. Är ju lite skoj det går så bra för Sverige =)
Mys loss rejält hemma i stugorna. Vädret bjuder verkligen in till det ;-)


Älsklingen min, 10 månader idag!


Bestämd min som säger, idag ska jag firas!

Idag blir vår Melvin tvåsiffrigt, 10 månader. Tiden har sprungit förbi och om 2 månader blir han 1 år! Det är något som jag inte riktigt kan förstå. För hur kan ett år gå så här fort?? Men det stämmer nog det dom säger. När man har barn så springer åren förbi!
Dagen ska firas med lite fika efter lunch. Och senare ikväll ska vi äta lite pizza tillsammans med Fam Svensson hemma hos Fam Lööke. Vi ska planera lite inför nyår. Blir nog att vi tre familjer firar ihop, eftersom vi alla har småbarn. Och då är inte en nyårsfest riktigt rätt =)

Snart ska vi sticka iväg och byta dammsugarpåsarna vi köpte igår. Dom passade inte våran dammsugare. Är en mindre vetenskap och köpa påsar tycker jag, blir ju aldrig rätt.
Måste även investera i en snöskyffel. Går ju inte att borsta bort all snö på gångarna till huset.
Men först blir det en dusch och sen klä sig varmt för det blåser stormbyar här ute på landet ;-)

KRAM!


Hej mitt vinterland!

Gud så mysigt det är ute nu. Är det här jag längtat efter =) Snö som bäddar in hela landskapet och gör allt mycket ljusare. Känner ni er inte lite piggare??!! =)
Vi var ute en liten sväng på förmiddagen med Melle. Han satt i sin pulka och tyckte inte om vinden. Det blåste lite för mycket här ute på landet. Så han fick kippa efter andan stackarn. Blev en koll på flygplanet och sedan gick vi in igen.
Blev en latte för mig och älsklingen och Melle han somnade så skönt i sin säng. Även om han inte sover några längre stunder, så räcker det för att få en glad och pigg kille. Hann att mysa lite med honom innan jag åkte iväg och fixade naglarna.


Efter all snö kommit ser man bara antydan till "poolen" men den finns där, tro mig =)


Vitt, vitt vitt!

Idag började dom även att fixa lite på vår tomt. Vi har nämligen haft en mindre pool på baksidan. Och det har bara blivit värre och värre sen vi flyttade in. Så efter lite tjat så gick Riksbyggen med på att fixa det. Är i allafall ett par kr vi sparar på att slippa fixa det själva.
Så vi lilla tomt som var så vit och fin på förmiddagen är nu lite uppgrävd och lerig. Men det gör mig ingenting, hellre det än en tomt som alltid kommer stå under vatten =)
Melle tyckte det var väldigt skoj att ha lite folk på tomten. Och grävmaskinen spanade han massor på =) Tur att vi har låga fönster så han kan stå och titta ut när killarna jobbade!


Melvin spanar ut genom dörren så killarna gör sitt jobb rätt =)

Nu ska vi ladda för en kväll med massor av mys. Imorgon är det en ny dag med nya saker på schemat, roliga saker. Det glädjer mig så här när julen knackar på dörren.
Men först en mysmiddag med mina underbara killar!



Ut i snö(ovädret)

God morgon!
Vi ska trotsad snö och blåst och ge oss ut på en liten tur med pulkan. Blir en kortis bara, tror ingen av oss kommer att tycka att det är så skönt ;-) Men vi ska ta en titt på planet som står en bit ut på gärdet framför vårat hus. Och sen blir det nog att fly in i värmen igen och mysa. Men lite frisk luft så här efter frukosten mår ingen dåligt av!
Sen vid lunch ska jag ge mig iväg och fixa mina naglar, äntligen. Flytten tog ganska så hårt på dom. Och idag ska jag äntligen få lite färg på naglarna. Fransk i all ära men det är tråkigt i längden. Och på tal om längd, mina naglar växer verkligen som ogräs. Är långa nu, var ju 6 veckor sen jag sist var hos Emma. Och mina pek och långfinger naglar är lätt 1 cm längre nu.

Dags att pälsa på mig och sedan Melle. Han ska ju få inviga sin nya fina overall idag. Får se hur den håller i det här vädret?!
Ha en härlig dag =)


Hemma igen

Har varit en eftermiddag och kväll som inte spenderats hemma. Kom hem för ca 30 min sedan, så nu sitter vi och tar igen oss i soffan.
Vi har nu fixat alla julklappar, tog en hel eftermiddag. Men det är skönt att veta att det är klart. Blev även att köpa en vettig overall till Melle. Hittade en fin bra på Lindex, en FIX. Och för att fira all snö fick han även en pulka =) Den invigde vi på Toys R us parkering. Han verkade tycka det var ganska skoj. För han log lite och försökte inte att rymma ur den. Blir att testa lite mer imorgon =)
Kvällen har vi spenderat hos Maria och Andreas i Ekholmen. Konstigt att vara tillbaka där vi en gång bodde. Och det var inte så länge sen vi flyttade därifrån. Vi fick i vilket fall håret klippt. Både jag och älsklingen var i stort behov av det. Så nu är även det fixat till julen ;-)

Nu ska jag snart ta och krypa ner och mysa lite i sängen innan jag ska sova. Känner att den här dagen tagit mycket på krafterna. Så jag tror inte det kommer dröja så länge innan mina blåa slocknar =)
Sov så gott!


Min egen kärleksaffär!



Den här låten har legat på min Ipod sen den dagen den kom. Så det är nog över 2 år tror jag?! Men har inte tröttnat på den, kanske för att den beskriver det jag känner så bra! Och den blev på något sätt ännu bättre sen den dagen vi fick Melvin. Från första gången vi tittade in i varandras ögon har det varit kravlös kärlek!

Jag har gått igenom mycket i mitt liv. Jag har mött motgångar, varit nära att tappa fotfästet men alltid lyckats att hitta tillbaka. Jag har upplevt glädje som inte går att beskriva med ord. Lärt mig mycket och utvecklas något enormt! Jag har blivit en bättre människa genom med och motgångar. Det är livet som lärt mig att hitta mig själv!
Den person jag är idag trivs jag med. Men jag har mig själv som största fiende. Jag kan känna bitterhet men jag jobbar mot det. Och det har blivit bättre med åren. Och den jag var för 3 år sedan är jag inte idag. Jag är en bättre människa!

Det är mycket jag fortfarande vill hinna med och det kommer jag göra. Men planer får skjutas på tiden. Ligga och gro till sig lite. Allt kan inte ske här och nu. Tiden måste vara rätt och det har jag lärt mig. Kanske genom den hårda vägen många gånger men hellre det!
Jag vill leva här och nu och inte i morgondagen. Jag njuter av att få uppleva varje dag med dess glädjeämnen. Mitt liv skulle jag aldrig vilja byta med någon annans.

Sitt ner och tänk efter en stund, det är mitt råd! Du kommer att komma fram till mycket bra.



Sovmorgon!

Vi hade en pigg liten Melle som bestämde sig för att strax efter 6 imorse var det dags att gå upp. Inte vanligt nuförtiden, han brukar sova till allt mellan 7-8 på morgonen. Så vi har blivit lite bortskämda med "sovmorgon" sen vi flyttade till huset =)
Så pappa hämtade in honom till vår säng och så tittade dom på lite barnprogram. Men tyvärr dög inte det, så dm gick ut och satte sig i soffan. Så jag fick ligga kvar i sängen och fortsätta att sova. Han vet att jag behöver det =) Så gullig han är min man! Älskar dig!

Snart ska pappa iväg och ta upp båten. Hans pappa kommer och hämtar honom om ca 1 timme. Hade tänkt att fixa dom sista klapparna idag. Skulle ha varit på stan när dom öppnade men nu får vi ta det efter lunch. Så jag och Melle ska ut och gå en sväng när dom åker iväg. Härligt att vara ute och gå när det är sådant här juligt väder =)
Ska ta och fixa till mig nu innan älsklingen åker iväg.
Ha en härlig start på dagen. Det väntas snö i mängder under denna tisdag, JIPPI!



Långa killen vår!

Det räckte inte riktigt hela vägen fram. Då talar vi om Melles vikt ;-) Vi var ju ganska säkra på att han skulle väga över 10 kg. Han har blivit riktigt tung och äter ju som en mindre karl. Men tyvärr, det var nära. Vi får gädjas åt att han är frisk och kry, inget fel på honom. Men det som var roligast var nog det att Erika berättade det att han låg långt över normalkurvan på längden. Kommer inte från mig dom generna, måste vara pappa!? =p
Så nu ska ni självklart få reda på längd och vikt =)

Vikt då: 8700 kg
Vikt nu: 9720 kg
+/-: + 1020 kg

Längd då: 74 cm
Längd nu: 76,4 cm
+/-: + 2,4 cm


En lång och glad kille igår kväll =)

Nu ska jag ta och dricka min nästan helt obligatoriska kvällslatte till Halv åtta hos mig. Mmmmmm......


Barn är livet!

Hade en supermysig lunch hemma hos Sofie och Lööke. Tack för den otroligt goda maten!
Barnen hann att leka lite med varandra innan det var dags att äta och sova. Kul nu när även Agnes kan vara med och busa lite på golvet med killarna =) Alla tre verkar trivas riktigt bra med varandra!


En glad Agnes i Christians knä =)


Smågrabbarna busar runt på golvet. Alfons är så snäll och delar med sig av alla sina leksaker till Melle.


Lillskruttan är med och leker lite på golvet med.

Nu ska vi försöka att fixa till lite mat här hemma. Magen kurrar och jag är så sugen på dagen middag =)
BVC besöket gick toppen och längd och vikt kommer efter att vi har ätit.

KRAM!


Måndag

God förmiddag!
Nu ska vi strax bege oss hem till Fam Lööke för att äta lite lunch och mysa. Vi ska nämligen till BVC med Melle kl 14 idag. Och eftersom dom bor så nära BVC så tar vi en sväng hem till dom innan. Lite måndagsmys helt enkelt =)
Melle har tre besök på BVC idag Först ska dom kolla hans öron. Är ju tre månader sen han hade sin öroninflamation och nu är det dags att se om det blivit bra. Efter det är det dags att väga och mäta, mycket spännande =) Det är lätt över 10 kg som han väger nu. Och sist ska han träffa läkaren för en liten check att han utvecklas som han ska.
Så ska vi även passa på att åka och handla lite efter det. Så den här dagen kommer verkligen att försvinna. Men ni ska få en uppdatering om hur dagen har varit så fort vi kommit hem.

Ha en mysig start på den här veckan. Den blir vad DU gör den till!


Vitt vitt..


Uppsatt och nästan helt klart. Det är lite skillnad på köket nu när vi fått upp kakel ;-)

Nu följer kaklet samma färg som marken utanför fönstret, vitt. Har inte lyckats att ta in än hur snyggt det blev. När fogen kom på blev det 100 ggr snyggare än det var innan.
Det som har hunnits med att fixas sen bilden togs är eluttagen. Dom skruvade älsklingen upp så vi kunde dricka latte till våran fikamed farfar och Mahnaz. Tror inte att någon som kommer att komma hem hit nu vill ha något annat än latte ;-) Låter i allafall så när man pratar med folk.
Imorgon blir det den slutgiltiga putsningen, är fortfarande lite flammigt men ett gammalt lakan brukar göra jobbet. Sen ska det självklart fyllas i med silikon och lite fog i kanterna men det tar ju ingen tid. Så senare i veckan kommer det nog några spotights med. Och efter det får vi nog säga att köket är klart. Gud så härligt!

Nu ska jag fixa till mig och gå in och lägga mig i sängen. Blir att mysa där innan man somnar, vilket inte kommer bli svårt. Är lite extra seg idag men så är det vissa dagar.
Sov så gott och ta hand om varandra!


Gammal goding i rosa!

Har sett att IKEA har kommt med en ny färg på deras populära Pokal lattemuggar. Många har den nog i vitt hemma i sina kök. Men nu har jag upptäkt att den även finns i rosa. Eller det kanske den har gjort länge??!!


Kanske syns dåligt på bilden men den är svagt rosa.

Snart får vi lite fikabesök så jag måste plocka lite här hemma innan. Melle har för vana att ta fram massor med leksaker i hela huset =)
Senare ikväll kommer bilder på köket, det blev verkligen snyggt!


Gårdagens julbord!

Lånade några bilder av mina kära arbetskamrat Tulin. Hon hade tagit en massa skojiga kort igår. Och många av dom var väldigt fint tagna.


David fyllde 25 år dagen till ära igår. Så självklart blev det lite sång för honom!


En bild tagen av Tulin på lilla mig =)


I väntan på att få börja äta. Vi var som ett gäng hungriga vargar där vi satt ;-)


Frida, Jonas, David och Hanna.

Nu är snart kaklet färdigt. Vilket snyggt kök vi kommer att ha =) Inte för att låta överlägsen men det kommer att bli SÅ bra!
Och hur mysigt är det inte att det snöar ute?! Även om det är väldigt lite som kommer ner =)
Får återkomma lite senare med bilder på köket. Om några timmar kommer svärfar och Mahnaz hit på en liten fika. Alltid trevligt med besök =)

PUSS!


Hest!

God morgon på er. Tänk vilken tredje advent vi vaknar upp till. Ett litet snötäcke som pryder marken och gör att man får lite mer julkänsla =) Det verkar gå åt rätt håll!?
Här hemma har vi redan kickat igång vår söndag. Mellle somnade vid 22 igår och sov hela natten. Vaknade vid 6.30 och var pigg, helt förståligt. Men vi var två föräldrar som var ganska utvilade =) Han har börjat att bli duktig på att sova hela nätterna, är bara ibalnd han vaknar och vill ha lite välling.
Tror inte Melle ville somna igår eftersom farfar var här. Dom hade lite mys med pizza och bus i soffan =) Men tillslut hade han få ge upp för john Blund hade nog slängt alldeles för mycket sand i ögonen på honom ;-)

Julbordet igår var riktigt roligt. Roligare än jag trodde det skulle vara och det är ju alltid bra! Att spela Laserdome var ganska så skoj, kom dock sist men det var inte mer än väntat =D Vi var bara två tjejer som spelade, jag och Tulin och hon är 50. Och det gick bättre för henne än det gick för mig =)
Maten var helt okej, stämningen var desto bättre. Alla var glada och det skojades friskt, även om vissa av skämten blev ganska så uttjatade. Men det är väl så det ska vara!?
Blev lite hes på slutet och fick nästan väsa fram ljud på slutet av kvällen. Så strax efter 22.30 tackade jag för mig. Då var jag lite trött och hes ;-) Men skillnaden mellan mig som nykter och alla andra som drack började då bli liiite för stor. Skämten blev inte direkt bättre ;-)
Hade i vilket fall en trevlig kväll och den gjorde min helg!

Nu ska vi plocka undan lite i köket för om en stund kommer gamla grannen och börjar sätta kakel. Äntligen kommer köket snart att vara helt klart. Bara några spotlights som ska upp. Men det arbetet påbörjas nog senare i veckan. Kommer nog ta minst två dagar att få allt på plats!?
Önskar er en mysig tredje advent!

PUSS! 


Julrött


Ljuset gör inte att min bolero ser mer orange än röd ut. Men den är riktigt härligt tomteröd =)

Nu ska jag snart ta och bege mig iväg. Ser fram emot een kväll utan barn (och man) ;-) Umgås med andra än sina vanliga vänner. Även om några av mina arbetskamrater är mina nära vänner. Kanske därför man blivit så bra vänner, för man delat mycket skoj och allvar på jobbet!?
Har ätit lite lagom idag med så jag ska orka julmaten. Är kanske den jag ser mest fram emot??!! Nej men det ska bli gott =)

Bilder och en liten redovisning om kvällen kommer senare ikväll. Nu ska jag bara njuta och ha det riktigt skoj!
Önskar er en lika trevlig och härlig kväll!


Laddar för julbord!

Ikväll är det julbord med jobbet. Ser fram emot att träffa alla arbetskamrater. Får ju inte träffa dom lika ofta nu när man är hemma om dagarna =)


Ikväll ska jag äta tills det kommer julmat ur öronen =)

Vi ska ha en liten gameing night. Blir julbord på Laserdome, så lite spel och liknande lär det bjudas på. Kanske inte det roligaste men vi blir ju bjudna ;-) Och vad gör det att få ssläppa lite på alla hämningar man har och vara lite barnslig för en kväll!?
Blir nog inte så sent för min del. Kommer ju inte att dricka något, så att gå ut efter står inte på min planering. Även om det hade varit skoj. Väljer hellre att åka hem till mina killar och vara med dom. Melle kommer nog att sova och kvällen till ära har vi svärfar på besök. Så att träffa honom och prata lite vill jag också hinna med. Men det vill säga aär att man kan få det bästa av två världar =)

Melle somnade nu efter att vi haft besök, så jag tänkte sitta mig och ta det lite lugnt framför tvn. Har man tur kanske man slumrar till en stund ;-)
KRAM!



Förmiddagsfika

Hej på er! Härligt med lördag igen. Och en fin sådan dessutom. Skönt att äntligen se solen igen.
Snart får vi besök av våra vänner Christopher och Emmelie och deras lilla Mollie. Var länge sen jag såg henne. Hon är exakt en vecka äldre än Melvin, så det är ganska roligt att se dom ihop.
Dom ville komma förbi och se huset och ta en fika. Och det säger vi inte nej till =) Alltid trevligt med lite besök.

Får skriva lite mer. Nu måste jag fixa med fikat innan dom kommer.
Ha en härlig lördag !


Familjeparkering = allas parkering??

Ja den frågan kan man ställa sig. Bara för att man har en stor bil, ska man då få ställa sig på familjeparkeringen?? Själv trodde jag att man skulle ha barn i bilen. Inte barn som sitter i vagn, utan barn i alla (mindre) åldrar. Kanske jag har fel??!!
Men om det nu är ok för alla att ställa sig på platser som ska vara tänkta för barnfamiljer, ska inte alla kunna ställa sig på handikapplatserna då med?? Vad spelar det för roll om någon med rullstol får stå lite längre bort från ingången på en betydligt mycket mindre plats? Jag är ju med barn och kan ju ha ont, så då får väl jag stå på handikapplats??!!
NEJ!! PLATSER SOM ÄR MÄRKTA FÖR VISSA PERSONER SKA INTE VEM SOMHELST STÄLLA SIG PÅ.
Pensionärer och annat folk som inte orkar gå långt eller helt enkelt skiter i att platserrna ska användas av dom som behöver dom kan ju hitta en trapp och dö!
Är så trött att se gamla tanter och gubbar stå med sina små och ibland stora fula bilar på tex familjeparkeringen. Och om man tittar på dom eller dom blir tillsagda fattar dom ingenting. Eller så anser dom inte att det är så farligt. Idioter är dom i mina ögon!

Själv skulle jag aldrig få för mig att ställa mig på en handikapplats om jag inte hade ett tillstånd för det. Hur kul är det för stackars människor som behöver platserna att bli hänvisade till små och trånga platser där ingen tar någon hänsyn. Min bil är ju allt jag bryr mig om. Om den som står brevid inte kommer in i sin bil eller får ett dörruppslag, vad spelar det för roll??
Ja vad vet jag, själv vill jag inte ha några dörruppslag på min bil. Eller några repor för den delen heller. Och som den personen med ett handikapp vill jag kunna ta ut Melle ur bilen utan att behöva slicka andra bilen med kroppen.
Trodde att meningen med familjeplatser var att vi inte skulle behöva göra dörruppslag på andras bilar. För vi barnfamiljer är ju SÅ hatade på parkeringar. Vi bryr ju oss inte om bilen brevid blir förstörd.
Nej och frånochmed nu kommer jag inte att bry mig heller. Repar jag någon annans bil, so what!?

Var ju på IKEA tidigare på förmiddag. Och såg då en gubbe, ca 60 + stå på en familjeparkering. Han lämnade en påse i bilen och skulle gå in och handla igen. Stannade och frågade varför han stod på en familjeplats? Idioten spelade först dum och frågade hur man såg det. Sen jag visade honom skylten fick jag till svar Ja och vadå?! Gissa om mina gravidhormoner kokade över!!
Tog hans regnummer och funderar starkt på att skicka lite Mellebajs hem till honom. Inte mer än rätt men tyvärr kommer jag nog att göra det. Men kolla upp vart han bor lär jag göra. Om jag själv får gissa så tror jag Mantorp, Mjölby eller någon annan håla där det bor mycket bönder! (ja tyvärr så är det mycket sånt folk som bor där och inga förutfattade meningar)

Nej nu har jag gnällt av mig lite. Kanske lite för mycket men jag skyller på att jag är hungrig. Dags att fixa lite lunch tror jag. Får se om Christian gör mig sällskap, han är i full gång med att sätta upp vitrinskåpen. Dom blev så fina =)
Tack och hej för mig!


Den utlovade recensionen!

God morgon alla bloggisar. Nu är det äntligen fredag igen. Och inte vilken fredag somhelst. Utan IDOLFREDAG och final dags =) Nu ska det avgöras vem som vinner, Erik eller Kalle! Själv håller jag lite extra på Erik, speciellt sen han gjorde The show must go on. Men även Kalle är bra. Vem får inte rysningar när han gör Walking in Memphis!?

Vem håller ni på i Idolfinalen, Erik eller Kalle??

Nu tänkte jag i allafall ta och ge er recensionen på vår kaffemaskin. Har tagit några dagar att lära sig hur den fungerar. Eller fungerar det vet vi men hur man får det att smaka riktigt bra. Och vilka bönor som man ska ha spelar även roll. Vi har bytt sen vi köpte den och nu är den riktigt riktigt god.
Vi köpte till en mjölkskummare vid sidan om, även fast det finns så man kan skumma på maskinen. Men det här går mycket smidigare och man får ett nästintill perfekt skum. Inte lika fint och lent som på Espresso house men det är nog svårt att få hemma  ;-)
Igår kväll fick vi verkligen till en god latte. Den blev len och god i smaken, inte för stark men ändå smakrik. Så i framtiden är det den vi kommer att servera =) Kanske några förfiningar kan göras.


Denna latte drack jag i morse. Väl behövligt när det är så grått ute.
Betyget blir 4 utav 5 stjärnor =)


Min vita fina maskin. Den kommer bli riktigt snygg nu när kaklet kommer upp i helgen. Och dom vita luckorna som är i köket passar den perfekt till =)

Nu ska vi snart bege oss ut till Ikano. Ska fixa med en liten julklapp och sen ska vi köpa lampor till vitrinskåpen. Måste ju ha samma i det nya skåpet =)
Sen har vi lite to dos att göra här hemma innan det blir fredagsmys framför idol =D

Får skriva mer senare idag när vi hunnit med att göra lite. Önskar er en härlig start på helgen!


Bus i soffan!

Nu sover vår lilla älskling så gott i sin säng. Han var rätt trött innan han fick sin välling men när han väl fått den somnade han så gott =) Mitt lilla hjärta! Vi älskar dig så högt!
Fast innan vi somnade så var det självklart lite bus. Vi har nämligen en liten kille som älskar att vara nakenfis =) Så fort blöjan åker av sparkar han vilt med benen samtidigt som han skrattar högt och ler med hela ansiktet. Svårt att inte tycka han är underbar då.
Så innan nattisblöjan och jamisen åkte på fick han busa runt lite i soffan. Och det är fart på honom då kan jag lova. Skulle han kunna häva sig över ryggstödet så hade han gjort det för länge sen.
Han blir världens gladaste kille i ca tio minuter. Sen får faktiskt blöjan åka på så det inte händer någon olycka i nya soffan =)


Det lyser verkligen bus om hela ungen =)

Att få bli välsignad med en sådan underbar son som Melvin har gjort mitt liv så mycket härligare. Det är ett skimmer runt varje dag med honom. Vilket bra jobb vi gjorde älskling!


Vi fick klistra in en liten flinga för att inte visa alltför mycket på vår älskling. Ni kanske kan se honom framför er ränna runt i soffan =)

Nu ska jag krypa upp i älsklingens famn och mysa med massor av tända ljus. Bättre kan man inte ha det just nu.
God kväll och sov sött när ni väl lägger huvudet på kudden!


Klickat hem klappar

God kväll mina vänner! Sitter nu mätt och belåten här i soffan med världens goaste kille brevid mig. Han är nog ockås mätt och belåten efter fyara matskedar potatismos och en skiva falukorv. Melle älskar verkligen hemmagjort potatismos =)
Under eftermiddagen har jag faktiskt varit lite lat och och köpt klappar över nätet. Hör inte till vanligheten men i år testar jag det. Är smidigt om man vet vad man ska ha. I år har vi inte haft tid eller ork att springa på stan och letar klappar. Och om man då kan sitta i soffan och göra några köp, så gör man gärna det!

Har ni fixat klart alla era klappar än??

Nu ska vi ha lite kvällsmys här hemma. Blir en latte och en liten oreo ;-) Är lite sugen på något sött ikväll. Annars kanske jag ska ta och smaka på Christians finger ;-) Nej nu gick jag för långt!
Se till att njut av tosdagen för imorgon är det helg igen!!


Mammaledighet!

Tycker ordet är lite fel. Låter som man tagit ledig från att vara mamma. Och det skulle jag aldrig vilja göra! Älskar verkligen att få vara hemma med min lilla prins och se honom växa och lära sig nya saker hela tiden. Han är min stjärna på himmlen, ljus i mörkret och min älsklingsunge!


Mätt i magen efter i lunchen =)

Förmiddagen spenderade vi med att köpa ny färg...i plåtburk ;-) Så nu har älsklingen börjat att tejpa vitrinskåpsdörrarna. Hoppas att ha minst ett skåp klart idag och det andra imorgon. Så till helgen ska dom vara uppe på väggen och fyllda med våra fina glas.

Dags att fixa lite här hemma medans lillkillen sover. När han vaknar ska han ha lunch. Så då är det bäst att passa på medans tid finnes =)
Glad torsdag på er!


Röda band


Blir att dra ut gardinstången lite till. Såg det när jag pillat med gardinerna ganska länge, så orken får infinna sig imorgon =)

Ja nu är väl sovrummet så julpyntat som det kan bli. Är inte så mycket men lite mer blev det idag med dom röda banden. Är faktiskt riktigt nöjd om man bortser från att längderna är "lite smala". Blir att dra ut dom lite mer  imorgon.

Nu ska jag lägga upp fötterna i soffan och njuta av en lugn och skön kväll. Melle somnade precis så vi får hoppas på en bra natt utan välling. Men även om vi får gå upp occh ge det så är det bara en gång per natt som han vaknar nu!
Önskar er en mysig onsdags kväll. Nu är det nerförsbacke till helgen igen =)


Julklappsinköp!

Blev en del julklappar idag på stan. Skönt att fått några till fixade men vi är långt ifrån klara. Även om vi sagt att vi bara ska köpa till barnen i år. Så dom som inte har några barn måste ju ändå få något. Så nästa vecka sticker hela familjen in till stan och fixar dom sista klapparna. Så är det klart då!
Hann även med att få med mig ettt läppglans hem. Hittade en underbar färg till min tunika som jag ska ha på julafton. Hade tänkt att titta lite på Gina tricot men det får vänta. Hinner kanske med det nästa vecka =)
Köpte även mina röda band till gardinerna i sovrummet. Kommer bli så fint men än har jag inte tagit mig tid och fixat det. Ska göra det nu under eftermiddagen! Fick ta tag i klappinslagningen efter lunchen. Är ju inte så vanligt att få ssina julklappar inslagna på stan längre. Allt man får är ju en kartong, tråkigt!

 
Två frusna själar på väg hem för att äta lunch.

Var en härlig förmiddag på stan med Sofie och Agnes. Alltid lika kul att gå och bubbla och titta på saker. Vi mamas måste träffas och ha lite girltalk ibland ;-)
Tack gumman för att du räddade min dag i detta gråa väder. Du är en solstråle!

Nu har pappa fixat det sista och våra spotlights i hallen är klara. Så en stor latte är vad som väntar, väl behövligt kan jag lova. Känner hur huvudvärken kommer smygande. Bästa att förhindra att den bryter ut ;-)
KRAM!


Nu flyr vi landet en stund!

Dags att fixa till sig lite. Jag och Melle ska ta bussen in till stan för att träffa Sofie och Agnes skruttan =) Har ju några ärenden att klara av och varför inte passa på att träffa mina solstrålar.
Älsklingen ska även passa på att jobba ostört här hemma under tiden. Idag kommer 6 st spotlights i hallen att vara klara. Riktigt mysfaktor ;-) Efter det är det bara kök och vardagsrum kvar att sätta i. Så minst 3 dagar är det kvar. Ska vara klart innan julafton har vi sagt =p

Dags att ta och klä på sig lite och kanske ta lite rouge så man inte ser likblek ut i ansiktet ;-)
Hoppas ni får en mysig dag!


Goda gröten


Vinterns första tomtegröt =)

Mums så god gröten var idag. Älskar verkligen risgrynsgröt men den ska vara hemlagad. Inte sådan där köpt korvgröt. Den är smaklös och tråkig.
Den som mamma lagar smakar ljuvligt. Den är sådär len i munnen. Som mamma själv sa. Det är änglamat! Även Melle tyckte om gröten. Han åt så det nästan sprutade gröt ur öronen på honom. Och han höll sig mätt länge med, det är alltid bra =)


För tillfället biter lillkillen i allt. Och han ska gärna bära runt det i munnen som en hund. Efter maten var det mjölkpaketet som han satte tänderna i =)

Nu ska vi ha lite kvällsmys framför tvn innan vi lägger oss i sängen. Blir en tidig kväll med mys framför tvn i sovrummet istället ;-)

Puss på er!


Förmiddagsbestyr i Boda

Hallå hallå. Sitter och väntar på lunch ska bli klar. Blir hemmagjord risgrynsröt och äggmackor, mums!
Har min kära mamma här på besök idag. Det är hon som tagit med sig gröten =) Dagen till ära har hon hjälpt mig med gardinerna i sovrummet också. Dom var ganska så mycket för långa, så hon kom hit och hjälpte mig att lägga upp dom. Hon är allt bra gullig hon <3
Så imorgon måste jag ner till stan och köpa band som jag kan knyta runt mina gardiner. Funderar på att köpa rött, så det blir lite extra julstämning ;-)

Dags att duka fram på bordet nu. Sen ska här slevas gröt mina vänner =p
Ciao så länge!


Grattis!


Milla och Jocke när Melle var riktigt liten. Idag fyller denna dam hela 17 år!

GRATTIS!!
Idag fyller Melvins andra faster år. Så hela våran familj säger grattis till henne!


Det blir vad man gör det till!


För tillfället så är det  lite mycket saker i sovrumsfönsstret men det får det vara ett tag.

Köpte idag denna fiffiga dekorationshängare på IKEA för 29 kr. Mina smycken är nog mina dekorationer =) Har alldeles för många men jag älskar dom.
Den svarta bysten köpte jag på Tradera för 50 kr tidigare under hösten. Skulle gärna vilja ha några till. Just nu pryds den av mitt Dyrberg/Kern sett Beauty comes from within.
Planen jag har just nu är ett brickbord i vitt att ha alla mina smycken på. Tyvärr har jag inte hittat något här i stan än. Söker just nu runt på Blocket och liknande sajter. Men om ni vet någon som har ett över till salu, säg till =)

Kvällen har annars bjudit på besök av Mikie. Vi myste till det med taco, ovanligt =) Nu laddar grabbarna för lite PS3 spel. Melle somnade fint utan välling ikväll, så vi hoppas på yttligare än bra natt. För han lär nog vakna innan vi lägger oss och vill ha mat. Då kanske han inte vaknar inatt och vill ha mat?! Vi får helt enklet se.
Nu ska jag lägga upp fötterna i soffan och bara njuta av denna kväll. Hoppas du gör det samma!?


Mitt budgettips!

När jag var på H&M förra veckan hittade jag denna lilla smidiga plånbok. Eller man kanske ska kalla det för börs??
Det har i allafall plats för dina viktigaste kort och några sedlar. Smidig att ta med när vanliga plånboken är för stor! Och det bästa av allt måste nog ha varit priset. 29,50, det tror jag vi alla har råd med så här innan jul ;-) 


Liten och smidig vilket alltid där bra =)


 
Den fanns i tre st färger. Svart, rosa och ormskinn. Själv valde jag svart eftersom det funkar till allt!


Har har ni klänningen som jag tillslut valde att köpa. Jag och Sofie kommer att ha våra på julafton. Tur att vi inte ska fira ihop ;-)

Nu ska jag ta och kura ihop mig under filten i soffan. Är lite småfrusen idag. Beror nog på det förbaskade vädret. Känns mer som höst än som vinter ute! Vill ha snö, det är ju faktiskt jul snart!

Puss och hej!


Lattemorgon....

varje dag i vårat hus =) Det kommer bli ny tradition kan jag lova! Nu har vi börjat att få lite koll på hur vi ska få till den bra. Men bättre bönor måste köpas! Blir en sväng till Espresso House i veckan och köpa deras. Så då är ni välkomna på lattefest här =D
Här laddar vi för en ny vecka. På dagens schema står lite handling av mat och inköp av handukshängare på IKEA. Dom har en del snyggt faktiskt. Sen blir det nog en dag med lite fix och plock här hemma. Som vanligt med andra ord ;-)

Dags att fixa till sig och sedan ge sig iväg. Kan även berätta att Melle sov hela natten idag utan att vilja ha välling. Det är framsteg det! Men vi fick gå in två gånger och stoppa in nappen. Men om jag får välja gör jag hellre det än att gå upp och göra välling kl halv fyra på natten =)
Då tycker jag att vi laddar för en ny vecka med nya händeser och möjligheter!


Snart i en brevlåda nära dig!

Har nu fixat med dom första julkorten. Av någon konstig anledning köper man alltid för få kort. Samma sak varje år =) Så det blir att bege sig ner till stan och köpa några fler i veckan!

 
I år blir det avlånga julkort. Kul med annorlunda form.

Nu ska vi sätta oss och mysa lite framför tvn. Ska kolla lite på kort som vi ska förstora upp. Måste skicka iväg dom snart så vi kan fixa klart våran vägg i hallen.
Hejdå så länge kära du!


I väntan på Fam Lööke!

Hejsan på er!
Snart kommer äntligen våra kära vänner Sofie och Lööke hit och äter lite lunch med oss. Var länge sen vi alla sågs och dom har än inte sett huset, så det ska bli trevligt!
Dagen till ära har vi även varit och köpt en lattemaskin. Vi kan inte riktigt vänta längre, utan vi måste ha en maskin. Blev en vit fin Siemens, som matchar köket. Så nu får vi bara hoppas att den funkar. Blir att testa efter maten. Ska lägga upp en liten poängsättning senare idag ;-)

På återseende!


Happy happy!

Att man kan känna sådana skillnad efter bara en dag. Började igår att ta min medicin och redan idag kan jag känna en stor förbättring. Det inger stort hopp att allt nog kommer att bli bra. Får bara hoppas att eventuella biverkningar håller sig borta också?!
Så idag är jag på ännu bättre humör. Sen i torsdags har jag sakta men säkert börjat att hitta tillbaka till mitt gamla jag. Kan lova att vara så som jag var på slutet nu är inte kul. Man får kämpa lite extra för att orka hålla humöret på någorlunda topp. Men nu kan jag märka att en sten sakta börjat falla från mitt bröst.
Kom faktiskt några tårar på förmiddagen idag. Tror det var för att jag verkligen förstår att det kommer att bli bra igen. Graviditeten kan göra att dessa känslor späs på lite extra. Men jag lovar att det enbart var glädjetårar =)

Min kära är iväg och spelar lite poker, så jag och Melle har flytt hem till mamma. Så efter en fika med nybakade lussemissar blir det en färd ner till IKEA. Ska titta på lite tyg till Melles rum och handdukshängare. Har fortfarande inte fått upp några handdukar ;-)
PUSS!


Helgen är här!

Lördag idag då. Vad fort dagarna går! Imorgon är det redan andra advent, helt sjukt.
Här hemma har vi det lugnt och skönt. Vi har ätit frukost och nu myser Melle och jag i sängen. Blir lite bus också ;-)

Önskar er en mysig lördag!

 

Middagsbjudning!

God kväll!
Blir ett väldigt sent inlägg för min del =) Brukar oftast nanna kudden vid den här tiden men inte idag.
Nej för ikväll har vi haft Carro, Nicke och Liah här på middag. Vi har käkat gott, tittat på idol och pratat en massa. Är en väl spenderad fredagskväll. Tack för det trevliga sällskapet och alltid lika kul att träffa Liah =) Hon är ju stora tjejen nu!
Dagen har annars spenderats på stan. Handlade lite småsaker och en tripp till apoteket för att hämta min medicin. Blev en liten present till mig själv efter att jag ansett mig varit duktig den här veckan. Med undersökning och diagnosen som jag fick. Behandlingen som jag påbörjar ikväll är kanske inte den roligaste men det får jag ta. Att då unna sig något extra kan faktiskt göra att allt känns bättre!
Hade i allafall en mysig förmiddag på stan med mamma. Du är bäst!

Nu ska jag krypa ner under täcket och bara mysa loss. Efter en dag som började tidigft och slutade senare än vanligt är nog det just vad jag behöver.
Sov sött!


Fix

Här hemma håller vi nu på att fixa och dona. Älsklingen i köket, han har fixa fler eluttag och lite annat. Ja har dammsugit och plockat iordning lite saker. Får främmande imorgon och då är det skönt att inte behöva göra allt. Har ju några ärenden på stan imorgon förmiddag. Så hela dagen kan jag inte vara hemma och göra to dos =)
Till Halv åtta hos mig blir det familjemys innan Melle ska sova. Sen blir det en tidig kväll i sängen för min del. Känner att en dusch lite tv i sängen är vad jag behöver efter denna dag. Måste smälta allt!

Önskar er en mysig kväll!


Nu har jag en diagnos!

Vilken händelserik dag det varit. Undersökning och en fastställd diagnos - tack! Och allt var inte så jobbigt som jag räknade med. Kanske därför det inte var så jobbigt??!!
Var ju som sagt lite orolig för undersökning men en trevlig och väldigt snäll sköterska lugnade mig lite. Han tog upp alla funderingar man haft i huvudet och sa att det var helt normalt. Även läkare och övriga personal som var med var helt underbara.
Härliga Björn som läkaren hette kunde i allafall ge mig en diagnos. Ett namn på mitt problem. Proktit! Eller Ulcerös kolit. Mitt problem sitter i ändtarmen och om man har Ulcerös kan det gå upp i tjocktarmen. Så med andra ord har jag en Inflamatorisk tarmsjukdom.

När man hör det tänker man på livslång sjukdomsperiod och inget som helt går att bota. Och så är det, jag kommer alltid att få leva med mina besvär men jag kommer inte jämt att ha besvär. Periodvis kommer jag att vara helt symtomfri. Och hur länge perioderna varar varierar från person till person. Vissa går det flera år mellan symtomen medans andra får känningar flera gånger under året.
Med behandling så lever man ett helt normalt liv. Och man märker inte av sina problem. Och som jag förstår det så behöver man bara behandling när man har problem.
Så imorgon kommer jag att påbörja min 4 veckor långa behandling. Och om det funkar som det ska, så borde jag vara bra efter 2 veckor. Så nu håller vi tummarna för det!

Dags för lite lunch och sen ska jag försöka att vila lite. Blir nog att läsa på lite mer på nätet också =) Kul att se att det man läser verkligen stämmer in i minsta detalj på mina problem.
På återseende mina vänner!


Uppe i ottan

God morgon!
Har nu snart varit uppe i en timme. Gud så tidigt. Har inte varit uppe vid den tiden på väldigt länge.
Sitter i soffan och "äter" frukost. Ett glas jucie - mums! Någon fast föda får jag inte äta. Har inte fått gjort sen igår kväll. Som tur är så är jag inte så hungrig. Kommer nog smygande senare under morgonen =)
Anledningen till detta är att jag ska undersökas 08.45. Hoppas nu att få lite klartecken vad det är som är fel. Men jag hoppas inte på för mycket. Då slipper man att bli besviken!

Nu ska jag fixa till mig lite. Sen ska jag hämta upp mamma. Känns skönt att ha någon med som man kan prata lite med. Som inger en lite lugn.
Konstigt att jag tycker det här är 100 ggr jobbigare än att föda barn. Gör det hellre framför sådana här undersökningar!
Wish me luck!


Det är vitt och på plats!


Imorse innan jag gjort någonting.


Nu ligger en duk på och min Herstal adventsljusstake är på plats och tänd. Ett fynd för halva priset tidigare i år.

Nu har jag gjort det lite hemtrevligt på bordet. Även om jag inte är nöjd med duken och inte har några blommor på plats. Ska ge mig ut och köpa lite tulpaner till helgen. Blir nog en tur på stan på fredag, måste ju hitta en duk jag är nöjd med ;-)
Vardagsrummet känns nu ganska bra. Väntar bara på mina vitrinskåp men nu blev det ju minusgrader ute och då går det inte att måla. Men hoppas på så snart som möjligt =)

Nu ska vi snart ta och äta lite här. Har även laddat med lite kvällsfika, här ska mysas. Imorgon väntar besök hos doktorn igen och då hoppas jag få reda på vad det är som spökar.
Så ikväll ska här sköljas rent ;-)

Hoppas ni får en riktigt mysig kväll!


Frosten ligger vit på taken

God morgon i vinterlandskapet! Visst känns det helt plötsligt mycket mer vinter idag!? I allafall här ute på "landet" =) Hela landskapet runt oss men även hus och bilar har ett vitt härligt täcke av frost på sig. Gör sig så fint tycker jag.
Sitter i vardagsrummet och tittar ut och bara njuter. Brevid mig på golvet busar Melle runt. Just nu har han en konversation med min mobil. Tokungen min =)
Pappa är ute och provkör en ny bil med sin pappa. Tror han tycker det är lite kul att vara smakråd ;-) Så just nu är det ganska så lungt i huset. Inte en radio eller tv är på så långt öra eller öga når. Skönt med det ibland!

Om en timme flyr jag hemmet för lite avkoppling. Har bokat tid för en lyxansiktsbehandling. Fick ju ett presentkort på PAUS som jag ska använda. Så i 1 ½ timme ska jag bara njuta av ansiktsmasker, brynplockning, massage, porrengöring, ågning av ansikte och mycket mycket mer. Min hud behöver det nu till vintern. Den blir lätt så torr när det börjar bli torr kall luft ute.
Så när jag kommer hem kommer jag vara en ny mamma ;-) Känns så nu i allafall. Korta stunder då man gör något skoj ger mig mer kraft och energi!
Efter det väntar storhandling. Får åka hem och hämta mina killar förstås. Är ju lite av familjemys i våran familj att åka till Maxi och handla. Gärna på dagarna då det inte är någon stress.
Sen när jag kommer hem ska jag fixa till på vårat nya matsalsbord så ni får se hur snyggt det blev. Utlovar läckerhet =p

Nej nu är det dags att klä på lillkillen och se om han vill sova en stund. Han brukar bli trött vid den här tiden.
Puss och hej så länge!


One year!


Grattis bloggen =)

Det firar vi med lite glögg nu framför tvn med Mikie.


En klapp på rumpan!

Efter lite stök och bök så har nu min lille prins somnat. Det är sällan som han bara somnar av sig själv på dagarna i sängen.
Så efter lite gnäll la jag honom på sidan och klappade honom på rumpan. Ett säkert kort som i 95% av fallen gör att han somnar. Men nu får ni inte tro att jag smiskar honom nej men han ill att man slår lite "bestämt". Inte försiktigt och löst utan med lite lite kraft. Då somnar han in på någon minut.

Vet att alla pratar om hur det kommer bli med en tonårstjej. Dom kommer vara SÅ bestämda och ha en vilja av stål. Men jag säger att killar kan nog vara minst lika besvärliga...om det nu är rätt ord??!!
Melle är redan nu en MYCKET bestämd liten herre. Han vet precis vad han vill och om det inte går hans väg blir han purken. Det är en envis liten kille vi har här hemma =) Men jag älskar det!


Vet inte om han längtade ut imorse =)


Buskille i sin pyjamas. Den är väldigt julinspirerad med sina polkagrisränder.

Nu ska jag ta det lite lungt. När Melle vaknat blir det en sväng till tippen och slänga lite från förrådet.
Christian håller nu på att byta till vinterdäck. Smidigt att göra själv nu när vi köpt vettiga grejer. Kanske även får ta en sväng och pumpa efter tippen??!!

Hej så länge!


December!

Nu är december här. Veckorna fram till jul kommer nu att springa förbi. Och än är inte alla julklappar inhandlade, lussebullarna inte bakade och storstädning av huset. Men det är självklart att vi kommer att hinna med allt =)


Altandörren får prydas av detta dofthjärta.

Förrådet är snart färdigstädat. En liten olycka hade varit framme och vält ut burken med vitfärg till vitrinskåpen =( En stor pöl på golvet och min höga vas till rosor hade gått i kras. Så nu måste jag på jakt efter en ny. Mina skinnhandskar åker i soptunnan med. Fick färg på dom och den går inte bort - slarvigt av mig! Men snart är det klart och då behöver vi inte ha det hängande över oss.
Nu ska jag ringa och boka tid för andra UL och sen kommer svärfar hit med lite lunch. Det blir trevligt!


Organisera mera

Nu ska jag ge mig ut och hjälpa älsklingen med att fixa till lite i vårat förråd.
Just nu råder det inte helt kaos men nästan ;-) Och för att få ut vårat väggvitrinskåp som ligger längst in måste vi lyfta ut en massa saker. Så då passar vi på att fixa till allt så det blir lite mer ordning.
Ikväll ska nämligen min man och Mr Mikie åka och hämta vårat nya matsalsbord och stolar. Så då kommer vardagsrummet nästan att vara helt klart. Bara vitrinskåpen som ska målas och hängas upp. Hoppas på att få det klart imorgon. Och när dom är klara försvinner kartongerna med finglas också =) Nu ser jag slutet på flyttkartonger =)

Nej dags att hoppa ut och hjälpa till. Melle ligger fullt påklädd och nerpackad i vagnen. Han ska nämligen napa ute i friska luften. Det gillar han skarpt =)
Hörs lite senare idag!