Friday is here!!



Gårdagens goda mat blev dagens lunch. Tackar så mycket för det :)

Vi bjöds på grillat och potatisgratäng igår. Underbart att sitta ute i den sköna kvällen och prata. Barnen lekte och höll sams för en gångs skull ;) Nja lite gnabb men inget större.
Fina presenter kom dom hem med också. Mille var så lycklig över sin bil och spårvagn :)

Vi slog till med sovmorgon idag. Barnen somnade sent hemma hos farfar och fru igår. Skönt då att ta igen den förlorade sömnen.
En cykeltur till dagis och sedan stängde jag in mig på jobbet. Så trist att behöva vara inne en sådan här dag. Tyvärr verkar helgens fina väder bytts ut mot regn - grrr.
Efter jobbet gjorde jag Maxi. Ska börja åka dit vid 20.30 varje fredag ;) Lugnt och skönt, ingen stress. Nu är vi redo för kalas imorgon :D

Kryper ner i sängen nu. En intensiv förmiddag väntar kalaset börjar. Men först lite läsning av Sofies mode i sängen ;)


Grillkväll väntar

Ännu en stressig dag på jobbet avklarad! Om jag längtar efter helgen??!! JA.
 
Det bästa med dagar som är fyllda med massor av jobb gör att dom går fort. Även denna dag skulle jag kunnat jobba över men det har jag inte tid med.
Ikväll är vi bjudna på middag hemma hos svärfar. Grabbarna tycker det ska bli så skoj att åka dit. Var så länge sen vi sist sågs. Och som grädden på moset verkar vi få bra väder med. Kan behövas efter denna regninga dag =)
 
 
Trevlig torsdagskväll på er!
 

Pysselmorgon!

Seg idag! Gårdagen blev längre än jag räknat med. Började 30 min tidigare och gick hem närmare 1,15 tim senare. Var både trött i kroppen och trött i huvudet efter en dag med MASSOR på min lista. Hela förmiddagen gick åt till att räkna difflistor. Eftermiddagen stannade jag och hjälpte A att fy ut all kyl från lagret då vår kyl i butiken äntligen blivit lagad =D
 
Denna morgon har jag suttit och pysslat med massor till lörfagens kalas. Vi firar Mille lite efterskott ;-) Har varit så mycket kalas för alla i familjen att vi väntat med kalaset för treåringen =)
Vad jag gjort ska ni snart få se. Har bara några saker jag måste fixa med innan det är helt klart. När jag ska hinna med det får vi se. Dom kommande dagarna är rätt fulla med jobb och annat skoj. Gissar på att det blir på fredag kväll efter jobbet och på lördag innan kalaset =)
 
Har nu satt mig ner en stund innan det är dags för oss att åka till jobb och dagis. Sitter och plöjer sidor efter inspo till nya matsalsmöbler. Vi har pratar lite om att byta ut det men santidigt känns det dumt att köpa allt nytt. Är lite inne på att bara skaffa nya stolar. Denna gång vill jag ha lite mer komfy...
 
Dessa tycker jag är riktigt snygga. Skönt med en stol som har stoppad klädsel men är lite lägre i ryggen. Ska nog ta oss en sväng och provsitta lite framför =)
 
Regner smattrar mot fönstret. Gör mig inget att jobba kväll en dag som denna. Har fullt upp och ska försöka att beta av dom sista punkterna på listan.
 
Hoppas ni får en trevlig dag =)
 

Ett litet middagstips

Tyvärr har jag nu ingen bild på lördagens middag. Så ni får göra en mind image ;-)
 
* 500 g fläskfile
* 0,5 dl grädde
* 1/2 purjolök/scharlottenlök
* 500 g färska champinjoner
* 1/2 burk Cantadou extra vitlök
* Cambonzola efter smak
 
Fräs fläskfilen, salta och peppra. Sedan i med svamp och purjolök/scharlottenlök. Låt det bli genomstekt innan ni häller på grädden. Efter det i med burken av Cantadou. Här kan ni självklart välja en annan smak. Tycker det hjälper till att tjocka på såsen och ger lite extra smak till grytan =)
Sist går osten i. Här kan man själv välja hur mycket blå mögelost det ska smaka. Jag gillar när det är rätt mycket smak. Så en rejäl bitdelar jag ner ;-)
Sist kan man behöva att reda av lite. Beroende på hur tjock eller tunn man vill ha den!
 
Servera med ris och en god sallad!
 
Hoppas det kommer att smaka Johanna ;-)
 

Att varva ner!

Satan i gatan vad jag är trött idag. Måndagar är aldrig lätta i vanliga fall men inventeringsmåndagar är extra dryga!
Denna måndag kan gärna raderas ut ur min vecka. Den var hemsk från kl 06 då jag klev in genom dörrarna till kl 15.30 då jag gick hem.
Många inventeringar har jag gjort i mina dagar men den här var den jävligaste av dom alla. Efter ca 2 timmars räknande och knappande tog min chef beslutet att radera allt då alltför många frågetecken fanns. Det är långt ifrån big likes på den. Sen gick resten av dagen åt att försöka hinna ikapp men det kommer nog ta hela veckan innan vi är i fas =/
 
Var extra skönt att komma hem idag. Vi tog en skön promenad till affären. Hade säkert fyra olika paket att hämta ut med =) Såg mest fram emot syskonkortet från dagisfotograferingen. Tyvärr hade posten lyckats att vika kanterna och mitten på kortet så det var förstört. Men skickade ett mail till fotografen och på fem min fick jag svar att det var självklart att vi skulle få ett nytt =D Räddade nästan hela dagen.
 
Grabbarna fick lite nya vårkläder med. Här snackar vi pasteller ;-) Ett par ljusmintgröna shorts till Mille och ett par ljusrosa till Melle. Dom kommer vara så snygga i sommar!
Hade även glömt bort att en bh var beställd till mig själv. Den är så snygg i ryggen!
 
Dricker i detta nu kaffe och har massor med ljus tända. Regnet smattrar mot rutan och jag är glad att få vara hemma med fina lilla familjen. När dom somnat ska jag mysa med min stora kärlek. Det har jag sett frem emot hela dagen ♥
 
När det är som jobbigast på jobbet och jag nästan stressar ihjäl mig brukar jag tänka på min familj. Då lägger sig det mest och jag slappnar av. Det infinner sig ett lugn i mig. Så mitt tips är att blunda och tänka på något som gör er lyckliga och andas. Det hjälper mig =)
 
Mormor lekte loss med barnen igår. Här var hon ett spöke =)
 
Var en skön eftermiddag igår hos mina föräldrar. Tårta och kaffe, självklart presenter. Av min ena syster och mig fick mamma en hotellnatt i Örebro. Så dit far vi tre i sommar på en liten myshelg =)
Av sin svärson fick hon en målad träback som hon ville ha. Mamma berättade för några veckor sedan att hon ville ha en back som hylla. Och jag hade två i min källare som jag tagit på jobbet =)
 
Nej nu ska jag mysa med mina små prinsar innan dom somnar. När dom somnat ska jag på Johannas begäran lägga ut receptet på den busenkla fläskfilegrytan ;-)
 
 

Världens finaste!

 
Grattis på Mors dag världens goaste mamma!!
 
Två dagar om året firar man lilla mamma lite extra. Idag är en sådan dag och den andra är självklart födelsedagen =) Men mamma är alltid värd att fita lite extra!
 
Denna dag ska vi hem på fika hos mina föräldrar. Vi ska även passa på att fira min ena syster som fyllde förra veckan. Tyvärr kommer inte mina andra två syskon med familjer men vi ses nästa vecka =)
 
GRATTIS fina mamma/mormor/farmor/svärmor på DIN dag!!
 

 
 
 
 
 

SKÅL!

En gammal bild men samma goda innehåll ;-)
 
Så skönt att få landa i soffan efter middagen. Jag styrde udan disken, fyllde på glaset och nu sitter jag här i soffan. Andas ut och tackar högre makter för att denna dag ÄNTLIGEN är slut!
 
Morgonen började med kylhaveri. Mindre skoj då vi inte direkt har plats för massor med kylvaror. Det lilla plats vi hade över blev snabbt full av ostar, korvar och chark.
Hela planen för dagen fick kastas om. Istället för att spegla om allt kött fick jag plocka kylvaror och ta tempraturer. Men när man har bra kollegor vid sin sida går det ganska bra ändå =)
Lagom till eftermiddagen dök vår räddning upp och lagom när kl slog 18 var han klar. Blev något sen från jobbet men nöjd över vad vi åstadkommit under dagen!
 
Dagens rast blev en drickyoggi på lagret medans jag jobbade. Så maten smakade underbart när jag kom hem. Fläskfilegryta med ädelost. Älskar ostar av alla dess slag, speciellt dom som luktar mycket ;-) Som tur är finns det några kvar till kvällen. Kanske måste öpnna en flaska till men vad gör det när man är ledig imorgon :D
 
 

Plutten min



Mille är min lilla ögonsten. Hans storebror är sjäkvklart min stora ögonsten :)

Idag har varit en sådan dag då jag saknat dom mer än vanligt. Dom var så mysiga innan vi cyklade till dagis. Under turen dit pratade dom massor och avslutande kramkalas innan jag cyklade till jobbet!

Dagen där var jobbig. Löning vilket betyder massor av folk. Men även en mage som värkt. Blev nästan illamående och för att toppa det hela låste jag in nycklarna på kontoret. Det gör jah självklart när vi stängt och det bara var jag och min kollega kvar :)

Hade hoppats på att Mille skulle vara vaken när jag kom hem. Han är så go och vill gärna att man liggrr brevid i hans säng. Var precis vad jag gjorde igår. Underbart att ligga bredvid och se honom sakta somna. Gud vad jag älskar mina små...och min stora ;)

Imorgon är det jobb igen. En dag av stress innan jag är ledig igen. En dag att vila upp sig på inför måndagen.

God natt från mig :)

Madness!

Idag väntar en dag med förväntat härj på jobbet. Vi har MASSOR av blommor på kampanj och som dom två tidigare gånger vi haft den under våren blir det galet!
Folk river och sliter. Handlar blommor för ett helt kompani. Och kvar blir en förbannat massa jord - överallt =)
 
Samtdigt älskar ju jag at jobba under dagar med högt tempo. Timmarna springer förbi och när dagen är slut så går man hem nöjd. Oftast är det så, ibland har man inte hunnit något och är bara missnöjd över kaoset. Får se hur jag kommer känna när den här dagen är slut ;-)
 
Just nu håller jag tummarna för att vi slipper regnet. Om en stund ska vi cykla mot dagis. Ser oroväckande ut just nu. Är ingen hit att komma som en blöt katt till jobbet =)
 
Nu är det dags att styra med det sista innan vi startar upp denna torsdag =)
Ha en FAB dag bloggisar!
 

Frisk luft

Denna lediga dag har spenderats ute. På förmiddagen var det cykeltur på schemat - ovanligt ;) Passade på att stanna till vid affären och handla lite.
Hem för att äta lite och ta det lite lugnt. Grabbarna kan ibland tycka att det är lite skönt att gå ner i varv. Är inte ofta det händer, tro mig ;)

Efter det gav vi oss ut igen i det fina vädret. Solen kom fram och värmde lite.
Vi tog en långpromenad, eller jag gick dom andra två cyklade ;) Vårt mål var pappas jobb. Dit kom vi strax innan han slutade. Under tiden spanade grabbarna in Mikies lägenhet. Dom har koll på vart alla bor :) Tyvärr var han inte hemma, så något besök blev det inte.

Innan middagen gav jag mig ut på en löptur. Även denna dag tog det 20 min men orken är enorm. Samtidigt är det frustrerande att inte få ta i. Jag lunkar nästan fram ibland. Men idag fuskade jag lite och låg strax över. Idag blev det i snitt 170.
Nu blir det några dagar vila pga av jobb men till helgen ger jag mig ut igen :)

Dags att krypa ner i sängen. Magen är mätt av mjukglass. Testade Keldas och Guuud så god den var. Men den smälter snabbt så det gäller att äta snabbt ;)

God kväll & god natt!

Alvar Alto Vas

 
Sitter och tittar runt lite på födelsedagspresenter. Även om det är ca 2 månader kvar så skadar det inte att vara ute i god tid =)
 
Förra året fick jag den lägre Alto vasen. Använde den flitigt till framförallt tulpaner. En perfekt höjd på vasen för dom!
Något som jag saknar är en hög vas. Har en men den är ganska trist. Rak i modellen, inte mycket som händer med andra ord. Men annat kan man säga om den här vasen =) Hög och med vackra linjer. Enkel men ändå elegant!
 
Ska nog skriva upp den här på min lista tillsammans med muggar från Green gate. Dom är så ljuvliga och nu när köket ska göras om så skulle dom göra sig bra på en egen hylla. Dom ska inte gömmas undan utan visas upp =)
 

Drar ner på tempot

I ett väldigt lätt duggregn gav jag mig ut. Nya pulsklockan på och med ny musik i öronen. Hur det gick??!! Ja det blev en viss skillnad från i vanliga fall ;-)
 
 
Innan jag gav mig ut räknade vi ut vad min maxpuls skulle ligga på. I mitt fall blev det runt 160. Vilken utmaning jag stod inför helt plötsligt. Inte bara springa på och försöka maxa farten. Nej nu gällde det att hålla ett jämt tempo.
 
Till en början var det inga problem. Första fem min gick helt ok, sen kom första lilla backen. Då ville jag öka men pulsen steg till närmare 170 så jag fick gott sakta ner. Likadant var det när det gick nerför, hålla igen.
För mig är det naturligt att öka på när det går uppför. Men att nästan gå upp känns fel =) Samma sak när det går utför. Då vill man ha med sig den där extra farten =)
 
Mitt rekord från i lördags känns nästan pinsamt idag. Det tog närmare 5 min längre att ta sig runt. Men det coolaste var att jag hade massor av ork kvar. Hade lätt kunnat ge mig ut på en ny runda =D Det är en skön känsla. Tidigare har jag varit helt färdig och knappt orkat ta mig uppför trapporna.
 
Grejen med pulsklockan är att sakta jobba upp en bättre kondis som sedan kommer leda till att jag kan ha samma puls vid ett högre tempo. Det leder sedan till att jag kommer förbränna mer. Får dock erkänna att jag mest vill få bättre flås. Att orka springa längre utan att bli trött.
Ska nu springa ett varv några gånger innan jag sakta börjar att utöka min sträcka för att se hur långt jag orkar. Har jag nämnt hur intressant jag tycker det här är =D
 

Pulsklocka!

Fick en present idag av min kära. En pulsklocka :D Helt i min färg med ;)
Har pratat om att skaffa en sådan. Och efter lördagens löppass pratade vi lite mer om det. Just att ha lite mer koll på pulsen kan nog hjälpa mig att bli bättre.
Nu kör jag nog på lite för hårt. Så ikväll ska jag testa den och så hur tiden blir :) Tror det kommer lite långsammare. Men samtidigt kommer jag nog orka mer i längden. I vilket fall ska det bli kul att följa :)

Vårkonsert!

Ska försöka tänka mer på detta =)
 
Måndag igen! Är fortfarande inte riktigt vaken. Undra om jag lider av kronisk trötthet?? Ikväll får det bli en tidig kväll i sängen. Får inte somna i soffan innan ;-)
 
Idag fick barnen lämnas på dagis tidigare än vi hade tänkt. Ska stänga idag, så då lämnar jag till lunch. Men denna måndag har dom en vårkonsert på dagis och då ska alla barn få vara med. Riktigt roligt!
Musikerna skulle kommit tidigare under våren men hade då drabbats av magsjuka. Tänk vad kul att komma och spela för en massa spralliga barn =)
 
Jag har tagit det lugnt här hemma. Mannen var gullig och lämnade barnen. Istället för lämning blir det städning. Ska passa på att moppa av golven innan jag smiter iväg till jobbet.
Håller tummarna för att luften är bättre på jobbet idag. Gårdagen var hemskt, hade huvudvärk hela dagen pga tryckande luft. Var helt säker på att ett åskväder skulle komma. Men inte det, bara regn. Hjälpte inte oss, fanns ingen luft i butiken.
 
Ska nu ta mig en kopp kaffe och börja städa av!
 

Härligt!

Innan jag somnar efter denna schlagerkväll måste jag jag säga att rätt låt vann. Många bra men denna var trallvänlig :)
 
Denna kväll bjöd även på en löprunda. Tänkte hoppa den men Sveriges vinst i hockeyn gav energi. Så på sega ben gav jag mig ut medan grabbarna lekte ute.
Fattar inte att det ska vara så tungt i benen?! Ibland känner jag bara för att ge upp. Men så ger jag mig f*n på att det ska gå :)
Får säga att jag är sjukt nöjd över dagens runda. Jag lyckas pressa tiden och det ger en stor boost. Nästa tur
blir nog på måndag. Blir vila tills dess för imorgon är det jobb ;)
 
 

Nytt med mosaik

Igår blev jag kär - kär pånytt ;-) Nu var det ju inte i någon ny man utan i ett nytt litet sött soffbord. Det var kärlek vid första ögonkastet. Och jag var såld direkt!
Tog ett kort och visade min make på eftermiddagen. Fick till svar att där har du din mors dagspresent =) Ja vad ska man säga?! Tack min kära, det kommer bli så snyggt i vardsgrummet!
 
 
Lätt turkosa och med sliten stil. Får erkänna att det passar mycket bättre än det svarta soffbordet som vi hade innan. Det här är mer vår stil och med tanke på att vi bara har vita möbler i vardagsrummet, så passar det bättre in =)
 
Mannen tyckte bara att det lilla bordet var lite väl rangligt när vi kom hem. Så han skruvade loss benen, smetade på nytt trälim och i med nya skruvar. Om det blev stabilt?! Gissa tre gånger ;-)
 
Det roliga med detta bord är att det bara finns ett sådant. Det har inte varit någon masstillverkning, så jag är själv med det. Gillar möbler som är unika. Det är inte helt perfekt men det är ju just det som är tanken. Här hemma kommer det att få trivas ;-) Och jag är glad att jag kom undan med ett så billigt nytt soffbord!
 
 
 
 

Rosa fredag

 
Dagens nya naglar är rosa. Kan det bli mycket somrigare än så??!! Som vanligt kunde jag inte vara mer nöjd :)
Bästa Emma drog fram ett nytt glitter och jag var inte sen att testa. Gillade att resultatet inte blev så bebisrosa. Nu är det lite mer "vuxenrosa" ;)
Kvällen har vi spenderat ihop med kära vänner. Finns det något bättre än att bli bjuden på mat i sitt eget hem?! Det blev nämligen vi idag :)
Ett sms på eftermiddagen och strax innan 18 dök dom upp med kastruller och påsar. Supergod potatissallad och tapas. Till det Mobergs rödvin. Första gången jag drack det och kan bara säga goda saker om det.
Tack för sällskapet Maria och Andreas :)
Barnen somnade senare än vanligt och jag ger snart upp. Hoppas på liiite sovmorgon imorgon ;)
God natt!

Marint



Titta på denna söta tröja som Melle ska få av mormor idag. En riktig sommartröja!

Den ska han ha i sommar när den kalla kvällen hälsar på. Älskar att det är lite båt/havskänsla över den.
Måste hitta några chinosshorts som han kan ha till :) Sommarn kanske ska spenderas lite vid kusten. Då kommer denna göra succe ;)

Sitter nu i solen och njuter av en kopp kaffe. Nya naglar gjorda av bästa Emma och snart en sväng på stan. Denna fredag kunde inte vara bättre :D


Morgonstund

 
Fukosten är intagen och kaffet har avnjutits. Älskar nya maskinen, allt sköter sig själv. Bara ett knapptryck ;-)
 
Gårdagen avslutades mindre skoj, Därav min frånvaro här på bloggen. Blev inget fix med dom nya sakerna jag handlade. Allt pga att magen ballade ur.
Fick riktigt ont på eftermiddagen. Precis under revbenen och hela vägen ut på sidorna. Det blev bara värre och värre, så det slutade med att jag låg i soffan. Ihopkurad gick inte, det gjorde för ont. Som tur var släppte det lite lagom till middag men när jag skulle lägga mig och sova kom det tillbaka. Men peppar peppar så verkar det vara över nu =)
 
Denna dag bjuder på en heldag på jobbet. Kanske inte så skoj med tanke på vilket väder det ska bli idag. Får försöka att inta min matlåda på lastkajen i eftermiddagssolen. Där är det underbart, är oftast helt vindstilla med =)
 
Jag hoppas att ni får njuta av denna underbara dag på bästa sätt =D
 

Vad gömmer sig i påsen?

 
God dag på er!
 
Här hemma är det studiedag. Dagis är stängt och bästa mamma hjälpte till. Hon kom hit imorse och tog hand om grabbarna. Melle blev så glad när han fick höra att hon skulle komma hit =)
Mille den lilla busen tog sovmorgon och sov till 09. Varför händer inte det på helgerna när vi är lediga??!! Är dock glad att han kan sova till 08 ibland ;-)
 
Jag bytte lite på jobbet och gick hem vid lunch. En fika hann vi med innan vi tog bilen ut till mysiga Slussport 11. Hittade några godbitar, bla ett fint fat för 50 kr. Där ska jag göra något fint med ljus och en liten blomma. Tror matsalsbordet ska uppdateras under kvällen ;-)
Även två små ljuslyktor fick åka ner i påsen. Tror dom kan göra sig rätt bra på fatet. Lite fattigmanssilver över dom. Tycker det blir så fint ljus av det.
 
Lovar att visa er resultatet ikväll!
Nu ska jag kolla igenom dagiskorten lite närmare. Är helt tagen av vilka fina prinsar vi fått ♥
 

All alone!

Inte ofta jag får tid att sitta hemma i min ensamhet och njuta. En kopp kaffe och sedan en liten tupplur?! Har dom senaste dagarna varit sjukligt trött, inget hjälper. Varken kaffe eller frisk luft.
 
Barnen skulle vara på dagis redan vi 08 idag. Det är nämligen fotografering idag och Melles avdelning var först ut.
Han var så söt imorse när han gick. Fixad i håret för att se lika fin ut som pappa =) Är så han själv säger.
Mille det lilla yrvädret är alltid lika gullig. Även om det är lite mindre lockar i håret. Aldrig att dom får försvinna!! Hans avdelning är sist ut att fotograferas idag. Får se om det går att locka fram ett leende hos honom ;-)
 
Älskade stora hjärtat mitt. Han somnar lätt på kvällarna nu när man är ute och får massor av frisk luft =)
 
Jag har en kväll på jobbet framför mig. Känns helt ok faktiskt. Det ger mig en dags vila från löpningen. Benen är möra och jag behöver nog vila dom lite.
Har gett mig f*n på att bygga upp lite kondition och inte låta semestern detta år bli mitt fall. Så är jag ledig eller har en fri kväll framför mig ska jag ge mig ut på en liten tur. Men det betyder inte att jag kommer vara ute sju dagar i veckan. Nej är det jobbkväll då är det vilodag!
 
Nu ska jag plocka in lite tvätt och styra här hemma. Den där tuppluren får nog vänta lite...
Ha en FAB dag bloggisar!
 
 
 

Till doften av vår

Både igår och idag har jag varit ute och sprungit. Gårdagen var lite seg men gick ganska enkelt. Visst att jag var ganska trött när jag kom hem men jag pressade tiden från den 21 april. Då gick det långsamt - 18 min ;-)
Tror att våren gör sitt. Det doftar veerkligen om träd och buskar nu. Det är en behaglig temp och jag kan inget annat än njuta. Även om svetten rinner ;-)
 
Gårdagen kändes lite i benen idag. Stel och segstartad när jag väl gav mig ut efter jobbet. Orkade egentligen inte efter att ha stämplat in kl 06 på jobbet. Men jag tänkte att en liten tur skulle ge mig lite energi innan maten.
Första km gick så långtsamt. Motvind på det och jag var redo att ge upp direkt. Men det släppte efter ca 1,5 km och det gick lättare. Med vinden i ryggen kom jag hem på en bra tid. Några sekunder sämre än igår men det går åt rätt håll =)
 
Gårdagens löptur som gav en extra kick. Precis som det ska vara =)
 
Dagens lite mer sega tur blev helt ok. Gäller att ha lite jä*lar anamma att ta av ;-)
 
Nu blir det lite middag i magen. Har längtat efter kyckling och couscous. Så det fick bli dagens middag - med massor av tzatsiki ;-)
 

Bästa helgen!

Kan titta tillbaka på den här helgen med ett stort leende. Vilken lugn och skön sådan det varit. Bara en massa skoj och skratt =D
 
Gårdagens kalas hos bror var helt perfekt! Min andra familj, det vill säga min svägerskas släkt var också där. I över 20 år har vi träffats och det är alltid lika skoj. Hennes mamma sydde en dopklänning för många år sedan. Den har även mina barn haft turen att döpas i =) Och på vårt bröllop var även dom med. Aldrig att jag firar så stora dagar utan min andra familj!
 
Kusinerna har umgåtts intensivt två helger i rad. Även denna helg blev det studsmatta. Melle och Mille klagade inte ;-) Såg knappt skymten av dom under tiden vi var där. Kan lova att två killar somnade snabbt efter en dusch när vi kommit hem på kvällen =)
Höjdpunkten var nog när hela släkten samlades ute för att titta på vårt framtida hopp inom ishockeyn. Och självklart ska alla visa hur duktiga dom är ;-) Får nog säga att brorsonen min var bäst! Så ung men redan nu riktigt lovande!
 
 
Denna dag har vi mest varit ute och njutit av det sköna vädret. Inte kan man sitta inne. Finns det regninga dagar till ;-)
Först hade vi trevligt sällskap av grannarna. Barnen cyklade och vi njöt av solen. Efter en stund kom mina favoritflickor Sofie och Agnes förbi =) Även vi satt ute och njöt länge i värmen.
Efter en stund smet vi dock in för lite fika. Sofie hade bakat och tagit med sig en rabarberpaj. Mums så god den var - tack snuttan! Men efter fikan kunde vi inte sitta inne mer så då blev det lek på gården igen.
 
 
Massor av frisk luft har vi fått. Ska nu bege mig ut på en liten löptur. Mannen kom precis hem från en tur, fast då med inlines. Funkar bäst med hans diabetes. Nästan så vi känns som en sund familj ;-)
 
Dags att snöra på sig skorna. Håll nu tummarna för att det går lite bättre än förra rundan =)
 

Lördagsmorgon!

Lyssnar på musik och väcker dom sista sovande grannarna ;)
Tittar på gamla kort som rullar på tvn. Minns tillbaka på alla olika delar av livet. Vilken start :D

Om en stund sticker vi till stan för att äntligen klippa grabbarna. Ska även köpa en present som Melle ska ha med sig på polarens kalas idag.
Dagen till ära är det två kalas. Även min bror med familj ska firas. Jag och Mille börjar där och srn hämtar jag dom två andra från barnkalaset :)

Ser ut som en lovande dag för födeldedagsfirande. Solen skiner och tempen visar redan en behaglig temperatur ute :)

Ha en fin lördag!!

Nya botemedlet mot huvudvärk??!!

 
Jakten på fler köksmaskiner fortsätter. Igår köpte vi en Nespressomaskin. Den gamla Espressomaskinen får kanske för ett tag flytta ner i källaren. Är inte i behov av en bryggare och två maskiner ;-)
 
Skillnaden med denna är att man använder pods. Något jag varit tveksam till tidigare. Men med en handbok som lätt gör att man kan välja smak ska jag nog hitta en favorit ;-)
Mycket plus för mjölkskummaren. Den ger ett lätt skum eller ett hårt, helt beroende på vad man vill dricka. Latte eller cappuccino. Espresso är lite för starkt för min smak. Men vill man ha det så går det självklart att få =)
Använder man inte all mjölk i skummaren så ställer man bara in behållaren i kylen. Ännu en väldigt smidig sak med denna bryggare. Tycker ni jag är för possitiv??!! ;-)
 
Premiärkoppen blev igår kväll efter jag kom hem från jobbet. Röd dag men vi hade öppet som vanligt. Jättekul när alla trodde vi nog stängde 18 =) Jag och bästa M-L gjorde det bästa och hade skoj istället. Vi hann med en liten kopp kaffe på kvällen, får man göra när vi slitit med att göra det fint!
Känner att den här veckan ska bli skön att lägga bakom sig. Mycket som hänt på jobbet framförallt. Gårdagens händelse med snattare i alltför låg ålder högg i hjärtat. Varför ska barn hota/pressa andra barn??!! Jag hoppas nu att denna kille aldrig mer gör något liknande.
 
Usch sista passet väntar. Barnen är lediga idag igen och jag tror cykeltur står på deras schema. Gårdagen bjöd på just det och sällskap av Mr Mikie. Gick ingen större nöd på mina grabbar =)
Ikväll kommer jag hem lagom till middagen. Att få sluta dom där två sista timmarna tidigare gör så mycket. Mer mys med familjen =)
 
Trevlig helg på er!
 

Stickad skönhet!

Ursäkta stöket i bakgrunden men det är alltid lite kaos efter hämtning från dagis. Den stora kartongen är ännu en ny vinkyl. Men nu ska mannen bygga en humidor till sina bebisar ;-)
 
Denna mysiga & varma sjal har mamma intensivstickat till mig. Helt efter hur jag ville ha den ;-)
Garnet är i tre färger, grönt, beiget och brunt. Vilket kanske inte syns på bilden är att det är en silvertråd i garnet. Men det gör att hela sjalen får lite mer liv =)
 
Kommer att använda denna goding i sommar. Skönt att ibland ha något över axlarna på kvällen då det kan bli lite kyligt. Men till hösten och vintern kommer det bli min nya följeslagare ;-)
 
Det bästa är vetskapen om att ingen annan har en likadan!
 

Blondare & kortare!

Rolig kväll vi hade här hemma igår. Jag, pappa och Mille somnade i soffan 20.30 ;-) Snacka om trött familj!
 
Frisörbesöket gick ritkigt bra. Har hittat en bra ersättare till Maria. Får erkänna att det var lite kul att gå till någon ny. Blir lite nya infallsvinklar och tankar. Är så nöjd att jag bokade in grabbarna för klippning på lördag. Jag är inte den enda som är/var långhårig ;-)
 
 
Klippte av ca 1 dm på håret. Så hemskt slitet det var. Skäms nästan när jag haft det utsläppt för man har sett hur torra topparna varit. Valde att lägga i lite ljusare slingor för att få en mer solblekt känsla. Blev verkligen så nöjd med både längd och färg!
 
En mycket trött mamma i soffan. Här syns färgen lite bättre =)
 
Tog en fika hos mina föräldrar innan besöket hos frisören. Njöt i nästan en timme i solen, blev dock ganska varm ;-)
Fick en sak av mamma som jag ska visa er sen. Sjalen som jag bad henne stiocka för några veckor sedan var redan klar. Kunde inte bli mer nöjd med den =D Tack snälla lilla mamma!!
Är så glad att jag har en sådan händig mamma som gillar att sticka och sy. Vi barn har fått tagit mycket del av det genom åren. Både som små och nu som vuxna. Grabbarna älskar sina Pippitröjor som hon stickade till dom i julklapp =)
 
Nu ska vi snart äta lite. Vi är alla trötta efter en lång dag på jobb och dagis. Min dag har varit mindre skoj =/ Men allt det är glömt efter dagens utvecklingssamtal om Mille på dagis. Tänka sig vilken stor och duktig kille vi fått. Fanns bara bra saker och säga om honom. Nja, humöret var väl lite svajigt ibland...undra vem han fått det ifrån ;-)
 

Tre år idag!!



För tre år sedan föddes denna busunge. Hela världen förändrades och blev nog lite galnare ;)

Igår fick han sin första present - en balanscykel. Den testades lite inne men idag blir det ute premiär :)

Själv firar jag dagen hos frisören. Äntligen ska håret få lite omtanke :)
När jag kommer hem ska yrvädret firas och få lite mer presenter :)


Vår sköldpadda!!

Lycklig och stolt som en tupp ikäll. Melles sista sim för våren slutade med att han fick ett nytt simmärke - Sköldpaddan!
 
För att få det här simmärket måste man kunna flytta fritt i 5 sek på rygg och sedan göra en rotation till magläge. Melle var lite tveksam till att klara det men när det väl var dags visade han perfektion ;-) Tror mer det var glassen som var den stora moroten ;-)
 
Under tiden som vi badade hängde Mille med mormor och moster i solen. Dom åt mjukglass och lekte i parken.
Pappan i huset hade tid för att kolla ögonen på sjukan så Mille ville hänga med mormor. Som tur var så kunde hon ;-)
Var ett glatt gäng som stod och väntade på mig och Melle när vi kom ut från simmet. Pappan hade tagit en promenad ner till stan för att möta upp oss. Så en stolt Melle fick visa upp sitt simmärke för alla =) Blev ett riktigt puss och kramkalas!
 
Nu ska jag krypa ner i sängen. Imorgon är det jobb, utvecklingssamtal för Mille och en efterlängtad frisörtid. Tyvärr blir det inte hos Maria då hon fortfarande inte är bra i sin handled =(
 
God natt bloggisar!
 

Ny dag, nya tag!

Nu lägger jag denna hysteriska dag bakom mig. Barnen har testat oss till max. Bara bus, döva öron och tårar.
Mille slog till med att vända uppochner på sitt rum i surhet och sedan somna mitt i allt på golvet.
Melle var nöjd och glad när han var ute själv med pappa och cyklade på sin balanscykel. Han är riktigt duktig nu :)

Vi gick ut en sväng i solen på eftermiddagen men jag och Mille gick in när inget passade honom. Inte cykla, inte lek, inte gunga....bara tårar.

Det är inte lätt alla dagar. Men så bra att man snabbt glömmer sådana här dagar :) Älskar mina grabbar, även om dom trotsar ibland ;)
Imorgon är det måndag igen med massor av skoj planerat under veckan :)

God natt!

Tröstäta!?



Barnen har visat sig från sin värsta sida idag. Så fruktansvärt det är när dom gaddar ihop sig. Spelar ut hela sitt förskräckliga register och retar gallfeber på en.
Hade en halvtimme på simmet då det var "lugnt". Mille skötte sig och gjorde så som man skulle göra. Belöningen blev glass eftersom det var sista gången.

Dagen till ära köptes det tårta att fira med. Men nu känner jag mer att det är en trösttårta. Den där uppskattningen uteblev från dom två små. Gahhh så arg och ledsen jag blir. Hur mycket man än försöker så spelar det föga roll.

Är så tacksam att mina föräldrar finns. Dom hjälper till och ställer upp för alla barn och barnbarn i familjen. Utan deras hjälp skulle man nog bryta ihop.
För den där studen då man fikar eller blir erbjuden lite barnvakt så får man kraften tillbaka.

Mitt liv är nog långt ifrån perfekt. Men jag har dom finaste vännerna och familj omkring mig. Så mycket som ni ger. Önskar jag kunde ge er hälften tillbaka!!



Silke

 
Till dagens kalas valde att lufta min silkesblus från COS. Den köpte jag i höstas i Helsingfors. 30 % rabatt men missade priset på nästan 1000 kr. Köpte en vitt också, så jag trodde priset var detsamma - 399 ;-) Ja ja, jag är nöjd med den och använder den ibland ;-D
 
Stoppade ner den i kjolen då den är lite längre. Gjorde sig bra ihop med Lolakjolen som är lite längre baktill. Den har också en hög midja vilket gjorde sig bra idag.
 
Eftersom blusen är ganska enkel valde jag ett gammalt halsband från H&M. Det är lite större och maffigare men hade passande färger. Gjorde en ganska enkelt outfit lite glammigare. Något min bror var snabb att påpeka ;-)
 
 
En närbild, dock blev den lite suddig. Blusen har en sådan härlig vårfärg. Skulle vilja säga att det är en blandning mellan orange och aprikos.
 
Trevlig kväll på er!
 

Lördag!

 
Ett par brillor på två systrar. Självklart att jag ska bli trackad för att jag gillar stora bågar på mina solglasögon. Men det bjuder jag på ;-)
 
Var en helfestlig lördag i K-holm. Lite blåsigare och en sol som ibland gömdes bakom moln. Men vad gör det när humöret är på topp!?
Barnen var ute nästan hela tiden och lekte. Mest hoppades det på studsmattan men även lite lek med skrindan. Den är ju superskoj och dra runt varandra i ;-)
Kusinerna har så roligt ihop även fast dom är i olika åldrar. Mille är yngst på sina snart 3 år och Jakob är äldst på 14 år. Men att hoppa studsmatta är ingen för gammal för ;-)
 
Barnen har nu somnat. Hoppas på sovmorgon imorgon med ;-) Vi ska strax dra igång lite Spartacus. Är helt besatt av serien!
 

Kalaslördag!

Måste vara kalas i dubbel bemärkelse idag. Vår ute i luften och i eftermiddag ska syster och barn firas!
 
Vi har hunnit med sovmorgon till 08.30. Det händer typ aldrig ;-) Efter frukost besökte vi Maxi för att storhandla och sen hem för att städa. Det var en intensiv men samtidigt lugn morgon.
Nu är det en lättare lunch som väntar innan vi ska fixa till oss.
 
Det är hela stora familjen som ska till K-holm för kalas i eftermiddag. Kexet har monterat upp studsmatta till alla barnen. Vilken tur vi har med vädret. Tänk om det skulle varit 5 grader och regn. Då hade vi fått vara inne ;-)
Nu blir det grillat och massor av njutning i det sköna vädret. Det här kommer bli en riktig trevlig lördag!
 
Hoppas ni har en skön och fin dag!
 

Skotokig!?

Passion for shoes. You bet.. ;-)
 
 
I måndags fick vi söta ballerinas på jobbet. Köpte först ett par ljust beiga och svarta.
Dagen efter såg jag att dom oranga inte var så fula. Tyvärr fanns inga i min storlek kvar. Men Lööke är bara ett telefonsamtal bort ;-) I hans butik fanns det självklart kvar, så han köpte med sig ett par hem.
På onsdagen fick jag för mig att ett par röda och blå skulle passa bra med ;-) Helt sjukt beetende jag vet. Men när dom bara kostar 70 kr kan man unna sig!
 
Dom beiga, svarta och röda är i fejkskinn. Tyvärr har jag inte hunnit att hämta hem dom oranga. Det paret och dom blåa är i fekjmocka. Så sköna att ha på sig. Skulle dom sedan bara hålla det här året gör det inget. Har inte direkt lagt någon förmögenhet på skorna =D
 

Välkommen majmånad!



Dessa två har haft en superkul dag. Vilken glädjer en mamma som spenderat stora delen av den inne :/ Men till helgen blir det andra bullar.

Större delen av dagen var busungarna ute i skogen. Det grillades korv till deras stora glädje. Melle berättade massor för mig i sängen innan han somnade. Vilken stor och klok kille vi har!



Kvällen bjöd på nya avsnitt av Spartacus med Mikie. Han spenderade även denna kväll här hemma :) Så trevligt att ta igen förlorad tid.

Klockan ringer tidigt imorgon så nu tackar jag för mig.

God natt!!

Vår lugna Valborg!

 
Kom hem från jobbet strax efter 18.30 igår. Hade handlat med mig lite franska godsaker. Salamin med valnötter är favoriten. Lite rödvin i glasen medan maten blev klar.
Kvällens meny var en hjortrostbiff med klyftpotatis och sallad. Smälte i munnen! Och det bästa av allt är att jag har matlåda =D Längtar redan nu till lunchen.
 
På kvällskvisten tittade Mr Mikie förbi. Blev lite äpplepaj och vaniljsås till nya serien som vi började se. Gissa om magen stod åt alla håll och kanter efter det ;-)
Mikie gick hem strax innan 01 och då bestämdes det att alla grabbar skulle åka till skogen och grilla idag. Så strax innan 9 kackade det på dörren och vår frukostgäst anlände.
 
Så nu sitter jag här i tystnaden. För dryga timmen sen åkte dom. Konstigt att ha egentid innan jobbet. Det är inte var dag ;-)
Känner att det här kommer bli en FAB dag redan nu. Bara 6 timmars jobb och nästan alla dom med A. Inte ofta vi stänger ihop och snart är det för all framtid över =( Passar på att njuta idag!
Till kvällen blir det hjortburgare. Bara det får min mage att kurra redan nu ;-) Älskar hjort som ni kanske märker och till hösten fixar Mikie mer kött åt oss.
 
Ska nog ta och fixa till mig och sedan ge mig ut i solen en stund innan jag beger mig mot jobbet.
 
På återseende i solskenet =D