Det här med minnet...

Var en sväng i affären med grabbarna efter vi lekt ute på gården. Där blåste det knappt = skönt. Men så fort vi kom utanför gården fick vi vinden i ryggen. Tur var det, för vi kom fort till jobbet ;-)
Där passade jag på att handla saffran, smör och lite mer champinjoner. Ja här hemma finns det alltid just färska champinjoner ;-) I min matlagning kan man alltid få plats med några. Men huvudet var inte med och glömde även idag att köpa jäst!!
Så lagom när vi kom hem och skulle dra igång degen innan lunch slog det mig. Förbannade jästen, den glömdes idag med! Vara bara att ställa in alla grejor och fixa pannkakor istället =) Blir bara en aning trött på mig själv!

Grabbarna sover gott nu och jag slappar i soffan. Ingen tv och ingen musik är på. Det är tyst, lungt och skönt. Ibland är det precis vad man behöver. Tänkte passa på att vika ihop lite tvätt, hänga upp den nya och sedan köra en maskin till.
I eftermiddag hämtar vi pappa på jobbet, svänger förbi IKEA för att höra hur vi ska fixa ena sömmen som släppt på divandelen och köper en kontakt till en lampa. Passar nog även på att köpa några paket med jäst också ;-) Så innan vi far iväg ska jag förbereda maten. Skönt att bara kunna sätta in i ugnen och sedan koka pastan =)

Tar mig nog ett litet vil efter all tvätt. Känner att det kanske hjälper minnet ;-)
Ha det så gött!


Hjortburgare!



Gårdagens middag var hemmagjorda hamburgare på hjortfärs. Godare burgare får man leta efter. Och varför så goda? Jo smaken, tio gånger mer än med nötfärs!

Fick frågan igår efter ett recept. Och allt jag kan säga är att det finns inget direkt recept. Vi använder oss av både hjortfärs och fläskfärs, ca 60/40 % av varje. Sen är det lite kryddor och ett ägg i.
Vi väljer att köra färsen i kitchen aiden, då blir det en mycket jämn och lättarbetad smet. Vi upplever nämligen att dom inte faller isär lika lätt som när man blandar den för hand.

Till min fina Sofie så har jag det mesta av hjorten i frysen. Säg till vad ni är sugna på så slänger vi ihop en liten middag. Har ju en present här hemma till herren i huset ;-) Kanske har alla sjukdommar passerat nu, så vi kan ses allihopa!?

Barnen leker för fullt och jag tar det lungt. Om en stund ger vi oss ut en sväng, lite lek och shopping av saffran. Den var slut igår när jag smög iväg och handlade =)
Eftermiddagen ska bjuda på bullbak. Får se om grabbarna vill vara med eller om jag blir själv vid bakbordet =) Lättast är nog att vara själv men samtidigt är det kul att ha dom med =)

Ha en fin dag!
KRAM.


Trötter

Vi är hemkomna efter en förmiddag hos mormor. Barnen var glada och har lekt massor. Melle hjälpte till med dammsugningen, snäll kille det där ;)

Vi fick hemmagjord tomtegröt och lussebullar till fikat. En ganska så skön start känner jag :) Passar med gröt en sådan här grå och trist dag. Och allt som förknippas med julen piggar upp!

Barnen somnade på vägen hem. Tyvärr somnade inte Melle om i sin säng. Utan nu ligger han och pratar för sig själv. Mille han sover som en klubbad säl. Min förhoppning hade varit att få sluta ögonen en liten stund. Tror jag får tänka om ;)


Ledig!

Nästan så jag blir lite religös en dag som denna. Ledig i två dagar och med några få planer på schemat =)
Idag har Melle bestämt att vi ska åka till mormor. Han fick träffa henne en snabbis efter badet igår och blev överlycklig =) Så för att göra hans dag till den bästa styr vi om en stund kosan mot mormor!

Ikväll ska vi göra våra berömda hjortburgare här hemma. I helgen kom leveransen på ca 18 kg hjort, styckat, uppmärkt och klart. Har alltfrån ytterfile, rådjurssadel, färs, fransyska...ja allt man kan tänka sig. Frysen är full men det ska nog inte bli några problem att äta upp det ;-)
Grabbarna blev lite extra glada när pappa berättade att Mikie kommer hit och äter med oss idag. Tänk att personer i deras närhet gör dom så glada. Det värmer båda kropp och själ =)

Nu ska vi fixa till oss innan vi åker iväg.
Ha en trevlig tisdag!


Doften i bristen

Gårdagens muffins till adventsfikat =) Puddrade med floursocker, lite känsla av snö blev det.

Är inte direkt så man känner av julkänslan när man tittar ut genom fönstret. Ingen snö så långt ögat kan nå och ingen ser man i sikte heller. Det skulle behövas för att pigga upp. Grått och trist gör att det redan är mörkt vid 15. Med lite puder ute så blir genast kvällarna lite ljusare. Men som en stammis på jobbet sa till mig idag. "Om ca en månad vänder det och vi går mot ljusare tider" Det tycker jag var piggt sagt =)

Så för att pigga upp mig gör jag mycket bakverk med saffran nu. Det blir bullar och mufiins i mängder. Är nu ledig i dagarna två och då ska jag och grabbarna passa på att baka lite. Har fortfarande äkta ( då menar jag ÄKTA) saffran som jag fick av Mahnaz förra året. Håller tummarna för att den kommer vara lika välsmakande som förra året =)
Jag tycker att smaken av saffran är ungefär lika förknippad med julen som kanelen är. Det går inte att äta en lussekatt i sommaren. Den ska avnjutas från slutet på november. Men det är bara för att smaken framhävs lite extra när juletid nalkas =)



Då var det måndag igen!

Tänka sig redan måndag igen. Är bara måndag och fredag. Hinner knappt reflektera över dom andra dagarna i veckan ;-)

Dagens jobb är redan avklarat, slutade redan 12.30 idag. Tog en fika med arbetskamraterna innan jag och älsklingen hämtade barnen på dagis. Där var den stora ute och lekte, han skulle minsann inte sova på dagis =) Den lilla, ja han låg fortfarande och sov när vi kom. Det är tur att dom är olika ;-)
Nu har vi passat på att fika lite och samlat ihop lite skräp som ska till tippen. Sen ska jag handla mig en gammal kista/koffert innan Melle ska bada.
När vi frågade vem han ville bada med, mamma eller pappa. Då fick vi till svar pappa. Tur att man duger någon gång ibland ;-) Nej, så illa är det inte men ibland blir dom lite för pappiga. Då får jag en känsla av hopplöshet över mig. Men det räcker men kram eller puss för att dom tankarna ska försvinna =) Barnen är bäst på att vara härliga när man som bäst behöver det!

Här ska nu blöjor bytas, väska packas och sedan far vi iväg =)
Blogger mer under kvällen!

KRAMAR!


Första advent!


Adventsstaken från Cult. Den har hängt med i massor med år. På julrean i år ska en ny fyndas, är dags för det ;-)

Det var inte annat än att man blev lite panikslagen i morse när vi insåg att vi totalt glömt bort att fixa med adventsstaken. Inga ljus eller något pynt var fixat. Lite skäms på den faktiskt!
Under tiden som Mille badade med pappa for jag och Melle iväg och fixade några ärenden. Vi var på Jula och köpte skruv och lite annat smått. På vägen tillbaka till stan stannade vi till på Blomsterlandet. Där köpte vi ljus och lite pynt till staken. Även två julstjärnor fick följa med hem. Den röda står i köket och den vita i vardagsrummet. Har funderingar på att köpa amarylis och ställa ihop med lite pynt och lyktor på matsalsbordet. Där står just nu bara en större modell av en ljuslykta. Blommor är ett härligt stt att pigga till hemmet med. Speciellt nu när snön lyser med sin frånvaro!

I eftermiddag får vi lite mysigt fikabesök. Det ska hinnas med att bakas lättare saffransmuffins. Eller muffins gör en sockerkakssmet med saffran i. Häller upp allt i bakfromar och gräddar av. Piffar sedan till dom med floursocker, lagom julkänsla då =) Till det här blir det både pepparkaka, glögg och kaffe. Har man inte det blir det ingen riktigt adventsfika ;-)
Ska bara snart bege mig bort mot jobbet och köpa lite russin och mandlar. Det sistnämnda finns sällan här hemma. Russin däremot älskar barnen men lite försiktig får man vara så inte magarna blir alltför dåliga ;-)

Önskar er en fin start på den kommande julen =)
KRAMAR från mig till ER!


Ett glas rött!

Vi har en trevlig kväll med hämtpizza och röd vin. Svärfar hade med sig ett riktigt gott. Så mitt vita får nog stå tills imorgon ;)

Barnen leker för fullt och verkar långt ifrån trötta. Men jag tror att det snart vänder det vänder och möter den berömda väggen - sömnen ;)
Snart blir det Så mycket bättre för oss vuxna och sängen för dom små.

Önskar er en fin kväll!


Däckbyte & fika

Vilken lördag, lugn och skön. Familjedagen blev lite annorlunda än vi först planerat. Blåsten gjorde att vi ändrade våra planer. Ingen vill vara vid vattnet när det blåser halvstorm =)
Istället valde vi att lämna in bilen för däckbyte. Dags att sätta på vinterdäcken även om vi inte åker lika mycket bil som förr. Och även om vädret känns mer som vår än höst så slår nog kylen till och då vill jag inte stå med sommardäcken på ;-)
Att även använda oss av deras däckhotell var en bra deal. Ca 600 kr/år och då tvättar dom av, byter och förvarar dom åt oss. Helt plötsligt blev det massor med plats över i förrådet. Det är ett ställe där vi behöver all plats vi kan få ;-)

Efter byte och lunch blev det en tvätt av bilen. Det trista vädret som har rådit gör bilen skitig och det är inget vi gillar. Så efter att bilen duschat som Melle säger åkte vi hem till grabbarnas faster. Där fick vi lussebullar, pepparkaka och kaffe. Behövdes med tanke på att vi fick jaga två grabbar som gick bananas =D Hemma hos andra är dom en aning värre än hemma. Bara en massa bus hela tiden.

Nu ska jag styra hem till svärfar och hämta honom. Ikväll ska vi äta och dricka lite gott här hemma. Alltid lika trevligt med lite besök. Grabbarna älskar även när farfar kom hem hit och busar lite med dom =) Härligt att se dom ihop!

Trevlig lördags kväll och har ni tur kikar jag in en sväng efter mat och fika =)
KRAMAR till er alla som kikar in här varje dag.


Barnens första pynt!


Milles söta lilla ljuslykta =)

Melle hade gjort en lite större.

Som stoltaste tuppen går jag runt här hemma nu. Idag kom det hem två ljuslyktor från dagis. Barnen har fått pyssla och idag kom dom hem med dessa =) Får nog allt erkänna att jag inte har några finare lyktor. Och då äger jag en hel del ;-)

På förra dagiset pysslades och målades det inte alls mycket. Kanske för det var ett garantidagis, vad vet jag?! Men på vårat nuvarande varvas lek, målande och pysslande. Är härligt att se alla målningar när man kommer till dagis. Med jämna mellanrum byts dom ut och nya konstverk kommer upp =)
Dom här lyktorna är det första riktga pysslet som vi har fått hem. Det är en speciell känsla! Är vid dessa tillfällen som jag inser att jag har ganska "stora" barn. Dom är inte små bebisar längre. Vart tog den tiden vägen?=!! =) Kan sakna den, ett helt annat tempo. Samtidigt är den här tiden nu underbar, så mycket som händer.

Här hemma ser vi nu på Tomas tåget innan det blir sängen för grabbarna. Vi har slagit till med sushi till På spåret. Äntligen är ett av tv historiens bästa program tillbaka =D

KRAM på er!


Julpynt


Nya lamporna som inhandlades förra veckan. Blev riktigt bra i våra stora vardagsrumsfönster.


Ett julsnöre till vitrinskåpsdörrarna.

Ljusslingan får pryda tvbänken i år med. Den ger ett mysigt sken på kvällarna när man ser på tv.

Min fina Sia ängel får pryda ena väggen i vardagsrummet.

God morgon bloggisar! Här hemma är ljusen tända och kaffet är varmt i koppen =) Vilken härlig morgon!
Barnen leker för fullt och jag njuter av denna morgon. Ingen stress, vi ska inte vara på dagis förän strax innan 11. Alltid lika skönt att det lugnt innan jobbet. Hoppas nu bara att detta goda humör håller i sig?! Är inte helt ovanligt med små trotsutbrott ;-)

Tänk att det snart redan är helg!! Var nyss måndag och en hel vecka med arbete framför sig. Men fort springer dagarna på och imorgon är det fredag igen =) Då har vi inplanerat mys efter jobbet. Förhoppningsvis en fika med Sofie och sedan med min kärlek i soffan =)

Ska nu fylla på min kopp med kaffe. Läsa tidningen och bara njuta av den här starten på dagen. En hel natt med sömn är också underbart. Tackar för det efter tisdagens kväll/natt ;-)


Redo för advent..


Nya servettringar som kom hem för någon vecka sedan =)

Här hemma har vi pyntat lite smått inför helgen. Tänk att det redan är första advent!? Själv längtar jag till lite längre in i december ;-)
Har inte fått upp allt idag. Det är självvalt, än tycker jag det är för tidigt för allt pynt som gömmer sig i lådorna. Är lite som får vänta till helgen. Måste även få ändan ur vagnen och fika en gardin till köket. Det har tagit lite för lång tid ;-)

Dom söta servettringarna hade jag tänkt att använda på nyårsafton. Då blir det trerätters här hemma ihop med fin fina vänner och barn =) Ska snart sätta mig ner och fila lite på en meny. Lite har vi klart för oss men den röda tråden måste finslipas lite =)

Här ska nu barn nattas och sedan blir det en latte i soffan ihop med min kära. Ska visa lite bilder på det fina pyntet som verkligen fått en bra plats här hemma =)

KRAM.


Laddar...


Det finns många omkring oss som trycker ner och sårar bara för att själva må bra. Men stå rak i ryggen med huvudet högt och DU vinner! Inget är vackrare och starkare än en sjävlsäker människa!!

Barnen leker för fullt här hemma. Härligt att se dom men inbland bryts självklart leken av skrik och tårar. Då har deras gemensamma lek förstörts av dåligt sammarbete ;-) Är inte lätt att ha en lillebror som vill vara med jämt! Men Melle är duktig som bjuder in sin lillebror så gott han kan. Ibland vill han ändå ha lite tid för sig själv. Och då måste vi ge honom det även om lillebror blir förbannad =)

Idag börjar barnen lagom till lunch. Skönt att ha en morgon i ett lite lugnare tempo. Inte behöva kasta sig iväg till jobb och dagis. Utan vi myser, läser, leker och tvättar någon maskin med tvätt =) Jag älskar den här lyxen att vi en stund på förmiddagen innan det är jobb. Visst är det skönt att komma hem på eftermiddagen men att kunna göra vad jag vill när andra jobbar är skönt. Jag har nästan alltid jobbat kvällar och helger och jag gillar det. Vi hinner göra massor med saker ihop och samtidigt kan vi klämma in viktiga saker när jag är ledig. Slippa ta ledigt för olika läkarbesök eller ärenden =)

Dagen på jobbet kommer bli bra, det vet jag redan nu. Härliga kollegor som inte är energitjuvar. Dom är energiskänkare. Deras glada humör smittar av sig och tillsammans gör vi ett bra jobb. Stänger ihop med Pandy och det är som mini julafton. Alltid en massa skratt och bus - i tillåten mängd ;-)
Tänk att det snart är onsdag, höjden på veckan. Sen går det bara neråt och vi har helg igen. Ledig även denna och vi har lite planer. Hoppas på en mysig familjedag ute, är bara regn som sätter stopp för det =)

Vi ska nu ta och börja fixa till oss här hemma. Krypa ur pyjamaser och myskläder. Packa väskor och sedan ska vi sakta börja röra på oss.
Önskar er en härlig och fin dag, även om det är grått och trist ute =)

KRAMAR!


Dusty blue


Curly sue, den nya sjalen.

Man kan inte släppa vilka underbara namn House of Lola har på sina kläder. Den här sjalen köpte jag på plats. Slut i sortimentet och går inte att få tag på mer. Jag slog till och är nu kär =) Den här har fått byta plats med min gamla trotjänare från H&M.

Gårdagskvällen bjöd på många glada miner och en del shoppande. Make a wish klänningen blev nog kvällens storsäljare. Den kommer hänga i flera garderober, bla min egen ;-)
Blev även en mössa, kan vara bland dom skönaste jag haft på mig. Satt bra och såg snygg ut. Plus för söta Lola som pryder framsidan. Det är den lilla älvan som pryder deras kläder.
Den här gången slog jag även till på en kjol. Tittade på den förra gången men valde att stå över. Igår slog jag till och jag tror jag kommer ha mycket användning för det =)
Nu är det bara att vänta på leveransen..

Här hemma sjunker vi nu ner i soffan. Melle somnade nästan innan huvudet landade på kudden =) Mille slog till på lite välling och jag ska ta mig en godisbit. Har lite kvar sen helgen ;-)
Tack för mig och på återseende imorgon!

KRAMAR!


Måndag = bad

Då har vi kickat igång den nya veckan. Ett kort härligt pass på jobbet. Skulle kunna tänka mig att jobba så varje måndag ;-)
Barnen hade fotografering på dagis idag. Kl 14.10 fick vi tid och mellan jobb och foto fick jag lite tid över. Passade på att hämta ett recept och köpa tulpaner =) Äntligen kan man börja få tag på dom igen. Ska köpa en STOR bukett när korten är klara. Den ska pryda det vackraste jag har - mina prinsar!
Håller tummarna för att korten blev bra. Melle är lite mer allvarlig än Mille. Han har ofta nära till skrattet men det är just det som är så härligt. Mina barn är två helt enskilda små individer!

Om en stund ska jag och grabbarna hoppa in i bilen och åka till deras farmor. Hon ser efter Mille medans jag och Melle badar. Ska bli skönt att sparka runt i varmt vatten. Är även härligt att se Melle fara runt med energi till max. Sen är det hem för maten innan både jag och Melle kommer somna på två röda ;-)

Bloggar mer ikväll när vi landat efter dagens bestyr. Ska även visa den fina sjalen jag köpte igår =) Var ett mycket lyckat party och tack alla kära som ville komma hit! Jag hade det SÅ trevligt =)

Laters!


Taggad



Gud vad skoj det ska bli ikväll. Har tom hunnit med att baka, gjorde det enkelt för mig och gjorde saffransmuffins =) Till det blir det pepparkakor och Ballerina pepparkaka. En försmak på advent som bara är runt hörnet nu!

Barnen och mannen är hos Mikie. Idag har dom visat sig från den sämsta sidan. Helt otroligt att det har blivit städat ;-) Ett tag var sammanbrottet inte långt bort!

Nu ska jag njuta några timmar och sen är det nya tag inför en ny vecka.
KRAM!


Pepparkakssöndag!

Kaffe och Ballerina pepparkaka framför tvn - fint det =) Barnen väljer att sova innan lunch då morgonen startade vid 6.30. Ingen av dom vaknade av egen vilja men så är det ibland. Sovmorgon för oss vuxna är inplanderad i framtiden =D
På söndagar brukar vi bada med Mille men han är lite snorig. Och för att inte förvärra det hela får han stå över idag. Vi brukar alltid få gästspela i en annan grupp för att ta igen förlorad badtid. Hoppas bara att det finns en tid som passar oss =)

Tanken är att snart ta tag i lite städning här hemma. Har även lite tvätt att vika och tvätta. Måste även iväg och handla lite, bla fika till ikväll. Då är jag värd för ett litet klädparty =) Bokade in när jag var hos syster i K-holm tidigare under hösten. Och till kvällen kommer det en liten men ack så trevlig skara vänner och familj =) Tyvärr är det några som inte kunnat komma pga jobb. Men men det är svårt att hitta en tid som passar alla.
Kommer inte att göra mig till och baka något större, två enkla pajer och vaniljsås räcker. Oftast blir det mängder över då alla bara tar en liiiiten bit =) Vet själv hur man är, inte vill man vara en moffare. Eller jo hos vissa är jag det ;-)
Ser fram emot kvällen, det blir en bra avslutning på veckan och en bra början på nästa!

Kanske skulle ta och resa mig ur soffan. Hålla tummarna för att dom otäcka fläckarna på duken gick bort och sedan lassa in ett nytt berg med tvätt i maskinen. Skönt att inte behöva göra ALLT efter lunchen =)
Tar mig först en kopp kaffe till och sedan kör jag igång. Låter som en mycket bättre ide!

KRAM på er!


Nyslingad & nyklippt


Kortare och utan en hemsk utväxt!

Spenderade ett par underbara timmar hos Maria under eftermiddagen. Stans godaste frisörlatte och stans bästa frisör!
Blev massor med folieslingor i en gyllenblond färg. Efter några tvättar kommer det vara lite mer blont. Klippte även av ca 3 cm av slitet hår. Tragiskt att jag låtit det gå så långt sen senaste besöket men nu ska det bli ändring på det =)
Valde att inte klippa upp det för att fuska till extra volym till mitt tunna hår. Mer rakt och det gillar jag bättre. Blir inte lika "mycket" jobb när man ska fixa till det. Måste bara köpa en mindre plattång nu. Dom är mycket enklare att fixa till topparna med. Lättlurad kanske men det är så jag håller vår ekonomi i balans - genom att spendera pengar ;-)

Tyvärr är inte frisyren lika fin som när jag var klar. För efter frisören blev det att gå novemberljus med hela familjen. Så roligt att se kusinerna ha så kul ihop =) Skönt att även röra på sig efter att ha suttit still ett tag.
Ikväll valde även halva stan att gå slingan. Var fullt med folk och svårt att ta sig fram men vi lyckades =) Blev även ett stopp i fotoautomaten, jag och min syster fastnade på kort =) Melle blev helt till sig under tiden då en ambulans fick utryckning meter ifrån honom =)
Nu sover dom gott efter god mat i magen. Båda åt som hästar och efter mys i soffan gick dom båda in till sängen för att lägga sig. Ibland är dom helt underbara. Tänk vilka stora grabbar VI helt plötsligt fått!

Känner att jag själv kommer somna gott ikväll. Innan lunch lekte jag och Melle loss på kullen med Sofie och barnen. Sen var det hårfix och promenad. Massor med mat och snart Så mycket bättre med lite godis. Men är det lördag så är det ;-)

Tack och godnatt från mig. Nu stänger jag datorn för kvällen och återkommer imorgon =)
Ha en trevlig kväll.


IDOL!


Utsitkten från vår loge =)

Vilken kväll vi hade igår! Jag gick runt i ett vakum och bara var lycklig. Vi spenderade kvällen ihop med otroligt roliga människor. Blev många skratt och en hel del allsång. Men i lagom mängd för rösten hänger med idag ;-)
Vi drack några glas vin och bjöd tom upp till dans i vår loge. Ja vi höll (lagom) låda. Men det var något magiskt över CC igår. Alla var på ett glatt humör, även idioten som backade in i kollegans bil ;-)


Sofie minns ordningsvakterna sen festtiden ;-)

Vi andra var bara liiite mer märkvärdiga ;-)

Gårdagens låttema föll mig helt i smaken. Många låtar som gav mig minnen, bla No one. Den låg på min iPod under BBmappen när jag väntade barn =) Queens låtar är enbart förknippade med min kära man som alltid gillat dom. Sen har jag en hemlig kärlek till Rolling stones, så det bidraget gick hem hos mig =) Blir en helt annan känsla att höra allt live än när man sitter hemma i soffan. Det känns i hela kroppen och hela känslan påminner om julklappsöppning när man var liten.

Allt var helt perfekt igår. Jag hade inte kunnat ana att det skulle bli så roligt! Min kollega som fixade biljetterna åt oss är värd sin vikt i guld. Jag och Sofie fick verkligen leva upp igår ;-)

=========================================

Om en stund ska vi fara ner till stan. Grabbarna åker hem till mormor och morfar där även min syster och barn är. För deras del blir det fika och leka. Själv ska jag sätta mig i frisörstolen och bli lite snygg =) Som jag ser fram emot det för just nu är håret i kris. Resultatet får ni se ikväll ;-)
Resten av kvällen ska jag sedan spendera i min mans famn men massor av gotte ;-) Vinet intogs igår så ikväll blir det alkoholfritt ;-)

Hoppas ni får en mysig lördag.
KRAMAR!


Vi är på väg till CC

Äntligen sitter jag och min fina i bilen. Vi har fått biljetter till kvällens Idol :D Vi ska sitta logen och lyxa till det ;)

Uppdaterar under kvällen!


En kopp till tack!

En kopp med kaffe denna morgon räcker inte. Måste snart ta mig en STOR till =) Ögonlocken är tunga men varför vet jag inte. Sover nästintill hela nätterna. Och för att toppa det somnar jag rekordtidigt i soffan. Är inte ovanligt att jag somnar till redan vid 21 =) Världens härligaste sällskap på kvällskvisten ;-)

Idag väntar en speciell kväll med Sofie. Som jag har längtat efter det här =D Dressa upp sig och bara ha det trevligt. Tack vare härliga arbetskamrater ska den här kvällen firas på lyxigaste sätt! Har redan lagt champangen på kylning för innan vi blir hämtade ikväll ska det grundas med gyllene bubblor ;-)
Gårdagskvällen blev en hit och bästa arbetskollegan A byter tid med mig idag. Allt för att jag ska få en så trevlig kväll som möjligt! Så idag har jag ett skönt pass på 11.45-16.30 framför mig. Ska nog kunna kämpa mig igenom dom timmarna. Efter jobb hämtar jag barnen och sedan är det hem direkt!

===============================================
Sofie, det finns bubblor till dig. Bara att dyka upp en stund innan vi åker ;-)
===============================================

Nog pratat om bubbel. Det var lite gyllene bönor som skulle ner i denna kropp innan vi börjar att förbereda oss inför dagis och jobb =)
Idag glider jag fram på moln och håller alla tummarna för att ni också gör det!?

KRAMAR!



Mina stövlar

Fick en fråga vart mina stövlar med rosett var köpta.
Jag hittade dom i den ena av våra Scorett butiker här i stan. Varför dom inte fanns i båda kan jag inte svara på!
Hoppas ni hittar ett eget par att glida runt i :) Finns även i rött för den som vill ha mer färg:)

Nu blir det fika och sedan jobb :)


Allt ok!


Ruggig höstmorgon!

Mille klarade sig med MVG. Han kunde göra det mesta som han bads om =) Hade dock helt glömt bort att vid 1,5 års kontrollen är det spruta som gäller. Kanske för det bästa, ingen gillar ju att hålla fast sitt barn för att dom ska bli stuckna.
Hade räknat med massor av tårar och skrik men det uteblev. Precis när han blev stucken började vi sjunga Imse vimse spindel och då blev han tyst. När det var över fick han såpbubblor och då kunde han inte tänka på sticket utan skrattade och sprang runt i rummet och jagade dom stora bubblorna =)

Nu är det snart dags att åka till dagis. Jag har turen som får lämna till lunch så länge barnen sover efter. Det betyder att jag slipper 40 min regeln =) Som sagt, jag har hittat det bästa dagis i stan!
Tänkte faktiskt ta och svänga förbi och köpa några lampor till fönstret innan jag börjar jobbet. Mamma hade två fina stjärnor som skulle passa här. Dom förra vi hade slängdes i flytten. Ekfoten hade jag tröttnat på =)

Nu ska väskor packas och matlåda ner i min väska. Hoppas ni får en rolig torsdag. Vet att jag kommer ha den bästa på jobbet idag =D
KRAMAR!!


BVC nästa!

God morgon!
Står här med en kopp kaffe i handen. Börjar lunch idag men det betyder inte att man får ta morgonen i ett lugnt tempo. Idag är det 1,5 års besiktning av Mille kl 8.
Så snart tar vi en promenad i den råa morgonen :) Kanske skulle ta och skynda mig lite nu så vi inte blir sena.

Ha en skön start på torsdagen.
KRAM.


Nu saknas bara gästen...

Snart är dagens middag klar, en god gryta med svamp. Här snackar vi egenplockade kantareller, champinjon och skogschampinjon :) För en svamplover som mig är det himmelriket!

Ikväll kommer Mikie över, grabbarna är helt till sig :D Dom älskar när vi har besök. Igår var det mamma och systrar och idag familjens femte medlem ;)

Kvällen bjuder nog på mys och prat i soffan. Kanske lite game för grabbarna men då har jag massor med skoj att läsa :) Fyra nya tidningar väntar på mig. Flera av dom med julinnehåll ;)


Min kväll i soffan


Mina nya sköna mysbyxor från Ullared =)

Sitter uppkrupen i ena divanen av soffan. Här ska jag sitta resten av kvällen tills sängen kallar =)
Jag är helt slut efter en dålig start på veckan. Måndagen lägger ju grunden för resten av veckan, håller tummarna för att det inte blir så illa ;-)
Började med att halva frukpallen välte. Lite plast runt skiten skulle inte skada. Och kanske att inte lägga en kartong med en hink rosor i överst! Man behöver inte vara raketforskare för att plocka ihop en pall, det är säkert.
Sen avskyr jag när man får höra en massa skit. Människor som är lömska och gärna snackar högt om ditt och datt. Men när det väl kommer till kritan är det bara skitsnack. Det gör mig förbannad och efter ett samtal på eftermiddagen gick jag i taket. Under alla dessa år har vi aldrig haft sådana problem med skitsnack och en taskig stämmning. Men det är bara att hålla ut, snart är förhoppningsvis ordningen tillbaka!

Nog om råttor...Badet med Melle idag var fantastiskt =) Vi var två stycken, så vi fick gott om tid att prata med Eva. Alltid lika roligt att få tips från henne. Melle imponerar starkt. Från början var han blyg och förstiktig, nu är han framåt och kör fullt ös. Han sparkar, dyker, gör bomben...ja allt som vi övar på =) Han förstår att när man hoppar i vattnet så vänder man sig om för att ta tag i kanten och komma upp. Det har verkligen gjort SÅ mycket att gå på sim med grabbarna. Rekomenderar er alla med barn att göra det.
Varje gång man badat, framförallt med Melle är man helt slut. Är nog därför jag bara sitter här =) Sms:ar lite med Sofie. Vi drar upp planer och längtar. Nu kommer vår revansch och vilken revansch det kommer bli =D

Kanske skulle ta mig en lite fika. Mysa med min kära och njuta av att veckans första dag är avklarad. Imorgon är det en ny arbetsdag och på kvällen får vi trevligt fikabesök. Det ser jag verkligen fram emot =)

Önskar er en skön kväll!
KRAM!


Farsdag & shoppingkoma!


Milton med sitt nya pussel =)

Igår spenderade jag min dag på Ullared ihop med ca 20 % av resterande befolkningen. Herre min Gud vad folk! Många gånger har jag varit i Ullared, upplevt mycket folk men den här gången var det ÄNNU mer.
Det fanns inte en kundvagn kvar att ta, hade turen som fick tag i en. Kan ni gissa var dom andra vagnarna höll hus??!! Ja ni gissa rätt, inne på Gekås ;-) Hade nog lätt kunna ställa min vagn vid ingången och sedan använt mig av en korg för att plocka med mig varor. Så mycket vagnar och folk i en byggnad måste vara olagligt =)

Kom i allafall hem med en del saker. Blev långt ifrån samma spanande på varor som det brukar bli. Nu skummande man snabbt igenom allt och tog det man ville ha =)
Lite av det jag köpte:
* Underkläder
* Tröjor
* Leksaker till grabbarna (mest julklappar)
* Dukar
* Kläder till grabbarna
* Jackor till Melle
* Mössor, vantar och ullstrumpor till grabbarna
* Ljuslyktor
* Farsdags present
* Smycken
* Parfymer
* Heminredning
* Presenter/julklappar
* Mobilskal
Och mycket mycket mer självklart =) Kanske var tur i oturen att det var så mycket folk. Hade nog annars handlat för betydligt mycket mer ;-)

Idag är det som bekant alla vet en mycket speciell dag, min mans namnsdag =D Nej det är inte bara det utan fars dag också. Vi ska självklart fira det, både här hemma och hos våra fäder. Nu får vi bara hålla tummarna för att det vi ger bort går hem =)
Först tar vi det bara lugnt och laddar för sim med Mille. Ser fram emot att bada lite efter gårdagens stress. Slappna av och ladda om för eftermiddagen.
Nu ska jag bara ta och städa upp alla pusselbitar som ligger på golvet. Mysa med grabbarna och bara njuta av min tredje lediga dag =D

Ha en härlig söndag!
KRAMAR!!


Svarta skönheter!



Mina Hunter stövlar kommer att skickas tillbaka. Jag såg dom innan jag hittade dessa skönheter. Hade jag tagit mig en ordentlig sväng i butikerna så hade jag sett dom. Dom är precis sådana som jag letat efter. Söta med rosetten men snygga pga av färgen. Fanns även i röda men det var en dassig röd. Inte riktigt min stil!
Har redan invigt dom. Bar dom till dagis i veckan och gissa om jag fick beröm för dom. Flera som frågade vart jag hittat dom. Var även en främmande dam som stannade och berömde mina skönheter =) Det gjorde min dag!

Sitter nu i soffan och njuter av att barnen somnat. Dom sov nästan tre timmar var efter att vi kom hem från simhallen. Det tog på krafterna att leka i nästan två timmar men skoj hade vi =) Kommer bli fler gånger.
Ska snart mysa ner mig i soffan med min man. Imorgon ringer klockan tidigt, dock utan min vän =( Det är nog den enda sorgen jag känner just nu! Fler tillfällen kommer att komma =)

Ha en mysig kväll. Fredagen är äntligen här =)
KRAMAR!




Simhallen nästa!

Familjedag på schemat. Då styr vi kosan mot simhallen och lite bad =) Har jag sett fram emot hela veckan och nu på morgonen är det allt Melle har pratat om!
Nu ska vi bara packa våra väskor och sedan åker vi iväg. Vilken mysig start på denna roliga helg =D

Uppdate: ser ut som våra vänner får lämna sjukhuset idag =D Ingen körtelfeber men streptokocker i blodet. Igår var det en mycket piggare unge som var vaken, åt lite mat och godis. En sten föll från mitt hjärta!
Jag hoppas att vi slipper vara med om detta en gång till. Har varit en jobbig period även för oss. En ständigt närvarande oro. Har blivit många sms dom senaste dagarna med statusrapporter.

Nej nu är det dags att sätta lite fart. Bloggar mer i eftermiddag =)
Ha en fin start på helgen!


Jobbiga besked!

Hej svej!

Igår valde jag att inte blogga. Lusten var borta, att ett samtal kan göra så mycket!
En av mina vänner befinner sig på sjukhus. H*n har ett barn med hög feber som inte velat att gå ner. Inte ens efter ett dygn på sjukhuset hade det blivit någon förbättring. Fick ett sms på morgonen nu då det verkar att bli bättre. Och fortsätter det så här får dom åka hem ikväll. Misstanken är körtelfeber. Alla tummarna håller vi för att det är just det och alla insatser nu hjälper!!
Jag som vän känner mig i dessa lägen hjälplös. Allt man vill är att vara där, krama om och visa sitt stöd. Men ibland är det svårt men att visa att man finns där hjälper också. Visa att man erbjuder sin hjälp 24/7. Vad det än gäller!!
Kära fina vän det här är inga problem. DU klarar det för DU är STARK!!!

-----------------------------------------------------------------------------------

Nu lägger vi det åt sidan och fokuserar på den här dagen. Sista arbetsdagen för veckan =) Imorgon är vi båsa lediga och då ska vi ha en familjedag. det ser jag fram emot efter en vecka med mycket tid ifrån varandra. Igår var första kvällen på länge men då blev det lite avslaget efter beskedet.
Idag stänger jag och kommer hem efter barnen somnat. Men istället för jag och min kära egentid ihop. Vi behöver inte tänka på jobb på flera dagar ;-) Vilken lyx det är i livet.

Snart ska jag och grabbarna röra oss mot dagis. På vägen blir det att stanna och köpa blöjor till dagis.
Nu på morgonen har vi kört en skön start på dagen. Lite frukost, mys och fika. Därimellan klämde vi in lite dammsugning också ;-)

Dags att packa väskor och sedan bege sig mot dagens äventyr - både för mig och barnen =)'
Ha en skön torsdag. Gör den till ER bästa!


Oh holy shit!


Jag och Mille förra veckan ♥

Kom för en stund sedan hem från föräldramötet. Vilken kväll! Är alltid lika kul att samla föräldrar med olika åsikter i ett rum. För att mixa till det hela slänger vi in några fröknar också. Hur slutar nu detta??

För min egen del slutar det med att jag sa det jag ville säga. Jag sa ifrån och förklarade när vissa föräldrar inte verkade förstå. Det här med personaltimmar och schema är allt ifrån en lätt sak. Jag vet från mitt eget jobb där Tid är pengar. Det kan verka så lätt men i verkligheten är det långt ifrån det.
Som ny förälder är jag även framåt och vid frågan om någon var intresserad av att vara föräldrarepresentant svarade jag snabbt ja =) Självklart jag vill vara med och påverka och ha ett nära samarbete med fröknarna. Det lilla roliga är att ingen annan ville vara. Så nu är jag själv i den rollen =D Men det kommer gå bra. Har redan en uppgift att ordna innan Luciafirandet.

När jag kom hem och berättade detta för Christian så kunde han gissa sig till det redan innan jag hann säga det. Känns inte som en typisk grej för mig men tydligen var jag lättläst ikväll ;-) Skulle inte räkna med honom som andra man fick jag till svar. Tack för den!
Men jag tar det med ro. Han sitter i detta nu och spelar nya COD med grabbarna. Det är väl självklart att inget annat är av intresse då ;-) Inte riktigt men jag får nog axla denna lilla roll själv men med lite hjälp av min andra hälft =)

Nu ska jag återgå till att titta på spelet. Är precis som innan Melle kom, varje kväll var det game =) För mig är det härliga minnen.

Ha en trevlig kväll!


Minnen

I närmare 30 min har vi suttit och tittat på gamla foton på datorn. På vissa kort när barnen är små går det inte att se om det är Melle eller Mille. Är först när man ser kort som man förstår hur lika dom faktsikt varit och fortfarande är =)
Är inte länge sedan Melle var en liten sparv. Kan tycka att tiden sprungit förbi men det har inte ens gått tre år. Tiden med barn flyger iväg och varje dag är speciell. Det händer alltför mycket nu och det är ofta jag vill frysa tiden. Mina små hjärtan växer och är redan nu egna individer =)

Äntligen är den här dagen snart slut. Har varit fyra intensiva dagar då jag knappt varit hemma. Idag gick vi hemmifrån strax innan 9. En skön promenad till och från dagis innan jobbet började vid 10. Trodde dagen skulle kännas segare men jag är glatt överraskad. Den sprang förbi i ett rasande tempo, mycket pga härliga kollegor =)
Måste även berätta om mysigaste natten på länge. Melle drömde lite och kom själv in till oss. Han la sig mellan oss och somnade! Kan räkna på min ena hand hur ofta det har hänt =) Var härligt att ligga och hålla om min lille prins. Känna hans andetag och ha hans varma kropp nära.
Vi hade en så bra natt att vi vaknade med ett ryck strax innan 07 =) Melle valde dock att sova vidare till 7.45, hur ofta händer det?? Jag hoppas att han väljer att göra det till helgen när vi är lediga ;-)

Ska snart krypa ner i sängen. Hoppas på massor med sömn inför morgondagen. Blir att öppna på jobbet för att sedan avsluta kvällen på dagis. Imorgon är det föräldramöte och det blir jag som går. Christian slutar sent, så det är skönare för honom att få komma hem och ta det lugnt.

Tackar nu för mig, sängen kallar. Snart är det tisdag och en dag närmare helgen. Som jag längtar =D
God kväll bloggisar!!


SÖNDAG!


Efterrätt från tidigare i helgen. Mascarponeost och vispade äggulor med vaniljstång. Blanda med vispad äggvita. Smula amarettikakor och mörkchoklad. Sen är det bara att lägga smulorna i botten och på med krämen. Toppa med lite smulor och riven choklad.
För att göra det hela lite godare. Mjuka upp kakorna med lite starkt kaffe och konjak. Det gjorde inte vi men nästa gång ska vi testa, kakorna blir inte så hårda då =)

Ett litet recept så här på söndags kvällen =) Testade att göra det härom kvällen och den gick hem både hos mig och mannen. Men vi gjorde den utan konjak och kaffe. Jag hade nämligen inte planerat att göra den =)
Vi upplevde båda att kakorna blev lite väl hårda. Så nästa gång bler det en mindre barnvänlig variant ;-)

Just nu sitter jag trött som få i soffan. Nästa så jag överväger att gå in i sängen snart. Att jobba en en helg och inte vara frisk tar väldigt hårt på krafterna. Som tur var hade jag Andy vid min sida igår och det piggade upp =)
Nu har jag bara morgondagens pass på 10-20.15 kvar sen är det nästan helg =) Inte riktigt men jag har ledigt både fredag, lördag och söndag. Det inträffar inte alltför ofta =)

Ska snart ta mig en kopp te och mysa ner mig i soffan. Tända lite ljus och avsluta denna helg på bästa sätt =)
KRAM på er!


Snorigt värre

Jag lever men det är knappt. Snoret rinner, halsen värker och jag hostar snart upp en lunga! För att toppa det här så har jag jobbat hela dagen idag. Jobbade även hela dagen igår men då överraskde mannen mig med goda ostar och bubbel när jag kom hem =) Så det här med att blogga ligger lite lågt just nu.
Nu väntar jag på att få lite mat i magen. Sen ska jag försöka att få till ett inlägg =)
Tramsigt värre blev det här =)

Som nya


Melles "nya" gardiner som mormor sytt om =)

Då har Melles rum även fått upp gardiner, var inte en dag försent ;-) Men dessa har fått ta sin lilla tid då mamma har sytt om dom. Det är nämligen Melles gamla längder från hans förra rum som nu blivit en hissgardin.
Kände direkt att det skulle passa perfekt inne hos Melle. Men varför köpa nytt när man har massor av tyg?! Så ena längden fick nytt liv som hissgardin =)
Var även först när den kom upp igår kväll som jag insåg att den har samma färg som stjärnorna i hans tapet =) Kunde inte ha blivit mycket bättre! Tack lilla mamma för hjälpen ♥


Naglar

Här ser ni mina nya snygga naglar. Samma färg som alltid återkommer på hösten. En fin plommon färg med lite piffigt glitter till den här gången :)

Nu är vi på väg till stan. Mille ska få ta igen söndagens bad. Är därför vi gillar Eva. Man får alltid bada om man missar ett tillfälle!!

 


Livets band!



Igår shoppade jag några söta band. Köpte en halv meter av varje. Blev bla ett spets och julband. Men mest kär blev jag nog i detta. Texten kärlek, glädje & längtan - livet med andra ord =) Är lite av livets kryddor.
Dom andra banden ska jag bla pryda stora blockljus med till vintern. Tycker det blir så fint och lite mer livat. Få saker är så fint som tända ljus i vintermörkret.

Bandet valde jag att knyta runt vitrinskåpsdörrarna. Är små busiga händer som gärna öppnar och stänger =) Går inte att komma helt ifrån att det är glas som jag är lite rädd om. Bara för jag valde att skaffa barn betyder inte det att dom får pilla på ALLT =) Men mest rädd är nog älsklingens vars trofé förvaras där inne ;-)


Han är en hejare på poker min man ;-)

Just nu sover mina ögonstenar. Mille ville inte ens ha bärgarn ikväll. Men jag sa att jag ställde den brevid honom ifall han skulle ångra sig. Några minuter senare hörde jag hur han låg och plockade med den =) Men inte ett knyst sa han. Hur kommer det sig att han blev så duktig på att somna?? Inte ens när han fick välling gick det så här bra =)
Mannen har precis tagit sig ett bad. Jag passade på att joina barnen efter maten =) Mysigt men lite för trångt...

Nu blir det lite fika med tända ljus. En saffranskaka slank ner i korgen när jag handlade tidigare idag ;-)
Imorgon ska ni få se hur snygga mina naglar blev. En riktigt favorit i repris =)

Trevlig kväll.
KRAM!


I väntan på lunch..


Örhängena jag hittade i måndags. Kass bild men ni får en bättre sen =)


Riset kokar på spisen - boil in bag. Kan inte säga hur smidigt det är och hur gott det smakar. Testa ni med =) Kyclingen ligger i ungen, så snart ska jag och grabbarna sätta oss till bords. Blir en lite senare lunch idag men vi har varit på fot sedan sena morgonen. Postat traderavinst och handlat lite mat till kvällen. Mille har bestämt tacofiesta =D

Efter lunchen blir det lite vila för grabbarna. När dom vaknar blir det bus och fika hos mormor för deras del. Själv ska jag till bästa Emma och fixa mina naglar. Inte en dag försent ;-) Så nu sitter jag och klurar på hur jag ska ha dom. Färg, fransk eller färgglad fransk. Stor I-lands problem här ;-)

Dags att ta ett span på maten men jag återkommer senare när tallrikarna är tomma och barnen ligger i sängarna =)
KRAMAR!


November!

Helt otroligt att november redan är här! En månad med lite skojiga saker inplanderade =) Men december är nog snäppet bättre. Då är vi inne i en magisk månad. För varje år som går med barn blir det bara roligare med julen. Och i år hade vi tänkt att tomten skulle komma med =D

Har två sovande små barn här hemma. Det är så lugnt och tyst =) Mille somnade med sin Bärgarn utan några somhelst tårar. Hörde hur han lekte lite och sedan blev det tyst. Melle var lite mer busig men efter att ha sagt till honom att dagis väntade när vaknade var det inga problem =) Kul att se hur mycket dom gillar sitt dagis!
Idag blir det ett kort pass för dom Lämnar dom strax innan Mellis och sedan blir dom hämtade vid 17. Egentligen så skulle jag lämnat dom vid 15 men eftersom personalen är så bra, får jag lämna dom tidigare. Är bra när dom ser till barnens bästa!

Ska nu ta mig en kopp te, vill inte dra igång kaffebryggaren då vår maler bönorna direkt. Går att ha vanligt kaffe med men något sådant har jag inte hemma =) Så då duger en kopp te bra. Ska även försöka få lite lunch i magen. Varm korv med bröd som grabbarna åt föll mig inte i smaken idag =)
Bloggar lite mer ikväll när jag kommit hem!

Ha en skön tisdag!
KRAMAR.