Höstpromenad

God kväll.

Det blir mörkt riktigt tidigt nu när klockan drogs tillbaka. Visst att morgonen ska upplevas ljusare men det vet jag inte om jag håller helt med om!?
Idag har vi i allafall passat på att ta en lång skön promenad det fina vädret. Vi tog en promenad till MAX och fikade. Ni måste testa deras hallonpaj, den är sjukt god. Slog idag till med vaniljglass på men det behövs inte. Pajen är fylld med vaniljkräm och hade jag vetat det hade jag skippat glassen.
Efter det gick vi hem, passade på att titta på lastbilar och bussar. Melle blir riktigt glad av det och är han glad är vi glada =)
Så den här dagen har spenderats i ett lugnt och skönt tempo. Ingen stress och inga måsten. Barnen har nu fått bada och snart blir det middag. Fläskfile med spenat & fetaost fyllda degkuddar. Kuddarna ska bli intressanta då det är första gången jag testar dom. Håller tummarna för att dom är goda, spenat och fetaost är SÅ gott ;-)


En söndagsmorgon


Mina sötnosar myser framför barnprogramen.

God morgon!
Vi är nog många med småbarn som går upp lite extra tidigt idag ;-) För ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockan en timme inatt??!!
Mille vaknade omkring 05.30 men han låg en stund och myste med oss innan han fick lite välling. Efter det vaknade storebror och då tog jag med mig grabbarna och gick upp. Pappa får lite sovmorgon idag, det är han värd!

Är så roligt att se mina små grabbar ihop nu. Dom tycker verkligen om varandras sällskap, speciellt Mille. Han springer efter Melle i sin gåstol och blir förbannad när trösklarna hindrar honom från att komma fram =)
Jag tror han önskar att han var lika stor som storebror, för han vill göra samma sak som honom. Sitter han i soffan, ja då ska Mille sitta med. Leker Melle med bilar, då vill även Mille leka med det. Ni kan gissa om det blir lite liv här hemma ibland ;-)

Ska nu ta och sätta på kaffet och plocka fram frukosten. Både jag och Melle börjar att bli lite hungriga nu. Pappa får äta själv när han vaknar.


Herr & fru Romance!

God kväll godingar!

Barnen ligger och sussar gott i sina sängar. Vi har öppnat vinet, tänt ljusen och nu blir det att äta stans godaste sushi =D
Ikväll ska vi bli berusade på vin, mat och varandra ;-)


Ikväll vårdar vi kärleken, jag och mina fina man ♥



Helgen är här!

Godmorgon.

Vi har fått lite sovmorgon här hemma, till 6.30. Det är nästan standard här hemma att Buddah vaknar kl 06. Melle tog dock lite längre sovmorgon, till 7.15 ungefär. Snart kanske Buddah kan lära sig att sova hela nätterna?! Han har ju gjort det två gånger den här veckan =)
Snart ska vi ta oss lite frukost och fira att vi har lite långledighet ihop =D Vad sedan den här dagen bjuder på får vi se. Än så länge är dagen helt blank, kan vara skönt det med!

Puss på er.


Med hösten kommer...



Mysiga fikastunder med tända ljus.

Att jag älskar att fika är nog ingen hemlighet. Jag är nog en äkta lattemamma, har tom lattehållare till vagnen ;-) Men jag skäms inte, thats me!
Igår var jag hemma hos Sofie och hade en mysstund med nybakat bröd, goda pålägg och en stor varm kopp med te. Och eftersom morgonen var mulen hade min sötnos tänt massor med ljus. DET hör hösten till och få saker skapar så mycket mys som levande ljus.
Efter en härlig promenad med fina familjen efter lunchen idag blev det en kopp kaffe och kanelbullar. Var lite frusna så det värmde gott i både kropp och själ.

Nu ska jag återgå till min telefonkö. Roliga saker har hänt idag...NOT =/


Kontraster!

What a day! Så är snart torsdagen över och det är fredag igen. Men jag har haft en toppen dag!
Kan inte låta bli att känna mig lite sorgsen idag. Min underbara Emma som gör mina naglar går snart hem och får en liten bebis. Har bara en tid kvar, i slutet av november. Vill bara frysa tiden, hur ska jag klara mig utan henne?? Att få gå dit en gång i månaden och bli bortskämd, det har varit avslappnade. För bara två timmar har jag lämnat allt annat vid dörren.
För att pigga till dagen lite extra valde jag en härlig lila färg med massor av festligt lila glitter på. Har en förkärlek för fransk, snyggt och man slipper den fula utväxten.


Snygga glammiga naglar. Nappflaskan är dock ej lika glammig =D

Kunde inte låta bli att ta kort innan jag skulle göra Milles välling. Naglarna känns som dom tillhör någon 20-årig partytjej. Men jag är nog så långt ifrån party man kan komma. Just nu är det hem och familj som gäller. Men med tiden ska nog även jag få se hur nattlivet ser ut i staden. Var lääänge sen jag satte min fot på krogen ;-)


Laters

Inviger den ljuvilga sjalen från Ullared idag. Även den en godbit ;-)

Dags att packa in barn, barnvagn och mig själv i bilen och brumma iväg till Sofie. Idag är det först en mysig frukost ihop med min fina och efter det ner till stan för att fixa naglarna. Några förslag på vad jag ska göra? =)

Blir en uppdatering senare i eftermiddag.
Ha en fantastisk torsdag!


När allt stämmer

God kväll.

Ett sent inlägg men dagen har försvunnit. Först jobb och sedan hem en stund och pussa på mina små. Eter det hämtade jag Ramona och sedan åkte vi och tränade. Var ett tag sen sist och det märktes. Kroppen har tagit stryk av att magen inte varit i balans. Det har varit så illa emellanåt att träning inte funkat. Men igår fick jag nya piller och redan imorse när jag vaknade märkte jag skillnad. Jag var inte uppsvullen som en padda om magen. När det varit som värst har jag sett gravid ut.
Blev en lugn genomkörare av kroppen. Kommer nog att kännas imorgon men jag kan inte låta bli att gilla det lite ;-) Man vet att kroppen har fått jobba lite extra.

Idag bestämde jag även efter samtal med vår distiktschef att i början på mars kommer jag tillbaka på fulltid. Passar bra efter inskolning på dagis med Melle. Vi skulle även försöka få till lite mer dagtider åt mig. Tycker det är lättare med barnen att inte vara borta på kvällarna.
Just nu känns det så bra på jobbet. Det är en skön stämmning och vi kollegor har en bra dialog. Och för första gången känns det som vi fått en riktigt bra distriktschef. Han är lyhörd, trevlig och jobbar MED oss. Så just nu längtar jag tillbaka. Men samtidigt vet jag att det kommer komma dagar då jag önskar att jag var mammaledig igen ;-)

Så just nu sitter jag i soffan och bara njuter. Allt är verkligen härligt just nu. Framförallt för att jag fått ordning på magen, den har verkigen förstört mycket. Är inte den i balans är inte resten av jag det heller.
Jag ska snart krypa ner i sängen och titta på Efterlyst. Ladda för mysfrukost hos Sofie och efter det nagelfix. Ska även hålla tummarna för att vi får en bra natt igen. Mille och Melle sov som två små änglar inatt.

Puss puss på er.


Trygga charmtroll

Är lycklig lottad över att ha fått två så underbara killar. Att se dom fyller hela mig med så mycket lycka och ALDRIG att jag skulle kunna svika dom. Som förälder anser jag att man har ett ansvar att älska sina barn villkorslöst och till 100 %. Och jag kan ställa mig frågan hur hjärtlös man måste vara när man inte gör det? När man favoriserar, prioriterar bort och verkar nonchalant!?

Eftermiddagen idag bjöds på fika hos mina föräldrar innan vi åkte till Maxi. Dom ställer upp i vått och torrt och jag är otroligt tacksam. Dom delar ett band med Melle och Mille som är starkt. Melle litar till 110 % på dom och vet vilka dom är. Han vet att han är trygg och älskad där. Mille kommer göra samma sak när han blir större.

Varannan måndag är Mille hos dom när jag och Melle är på simmet. Hade inte dom ställt upp hade inte Melle kunnat simma. Med arbetstider går det inte att simma någon annan gång. Och jag är SÅ glad att dom tar sig tiden och är med Mille i ca 1,5 timmar.
Varje gång jag har nageltid ställer även dom upp och passar barnen. Eftersom Christian jobbar när jag är ledig kan han inte ta barnen. Enda gången det funkar är i såfall på fredagar men chansen att få en tid just på fredag eftermiddag är ganska svårt. Jag är ju inte ensam om att vilja ha tider =)
Förra måndagen när jag var i Ullared så hade vi tid på Allergicentrum med Mille. Och eftersom det skulle ta sin lilla tid var någon tvungen att ha koll på Melle. Den här gången kunde inte mina föräldrar men då kom en räddande ängel. Svärfar tog lite ledig tid från jobbet och kom och mötte upp grabbarna på sjukan. Sen satt han och Melle och lekte i lekrummet. Även där känner han sig trygg. För hade han inte gjort det hade han varit ledsen och velat vara med pappa. Men icke, han har en underbar relation med farfar och det är jag riktigt glad att se!
Jag är även glad att se honom trygg med våra vänner. Sofie är där och ger honom värme och kärlek, vilket betyder massor för mig. Även Ramona är en ängel med honom. Vi har ju fikat en del ihop om vi säger så ;-)
Självklart delar Melle en speciell relation med Mikie. Han är som hans farbror som inte finns. En riktig lekfarbror och det är med glädje som jag ser dom ihop.
TACK ALLA, NI SÄTTER GULDKANT PÅ VÅR TILLVARO!



Som jag älskar er och er pappa ♥

Det här inlägget är inget jag ångrar och jag står för allt jag säger. Jag är den jag är, så enkelt är det. Men kom ihåg att jag ALDRIG valde en sida!

Nu är det jag som säger godnatt. Pussa lite extra på dom ni tycker om. Det ska jag göra!


Godbitarna

Här har ni några utav dom fynden jag gjorde förra måndagen när vi var i Ullared. Det jag var mest på jakt efter var orkiderna och självklart kom jag hem med två =D


Söta bestick till Melle och ett regnställ som är lätt fodrat. Var det bästa enligt Sofie, och henne litar jag på ;-)

Grabbarna fick varsinn tavla som ska hänga i deras rum när övervåningen är klar.

Köpte krukor till orkiderna, snygga benvita. Några julsaker följde även med hem, som dessa små värmeljushållare. Blev två stycken.

Ett söt armband till mig själv.

Utöver över det här fick jag med mig bhar, trosor, fina julljus, kläder till barnen, en fin tunika till mig själv, nappar, flaskor mm. Hade kunnat köpa ännu mer men den här gången valde jag att bara köpa sådant som vi verkligen behövde. Men som det ser ut nu blir det en tripp i januari igen ;-)


Ännu en

Godmorgon! Vilken vacker morgon vi har. Frostvitt täcke på marken och sol från en klarblå himmel. Visst det är svinkallt ute men klär man på sig så är det ingen fara.
Natten har varit helt ok. Mille valde att vara vaken en liten stund men han vaknar av att han är nödig. Det måste man förstå att han inte vill ligga med och efter lite sång somnar han alltid om.
Melle är duktig och sover hela nätterna. Han har gjort det ett tag nu och jag måste erkänna att jag längtar tills båda barnen kommer göra det ;-) Självklart får man ta och det finns nätter då dom sover oroligt. Händer att Melle gör men det handlar bara om någon natt.

Idag har även den andra tanden börjat att komma upp hos Mille. Tanden som började att titta fram igår har nu kommit upp lite till. Två tänder samtidigt är inte skoj men han har varit riktigt glad ändå. Hade förstått om han varit helt hysterisk, kan inte vara skönt.
Han blir säkert som Melle som får flera tänder samtidigt och med korta mellanrum. När han var strax över 1 år hade han fått sina tänder. Och dom längst bak är värst, så mycket minns jag. Annars brukar man alltid glömma bort allt det som varit jobbigt. Och tur är väl det ;-)

Mille ligger nu och sussar så gott i vår säng. Jag och Melle sitter och tittar på Tomas tåget. Tror även att han kommer somna snart och då ska jag lägga mig och vila. Jag fyller på energi vid varje tillfälle jag får.

Hoppas ni får en FAB dag!


I en annan värld!

Om jag börjar läsa en bok som jag blir helt frällst i, slukar jag den. Jag får verkligen problem med att lägga ifrån mig boken. Jag plöjer sida efter sida och går helt enkelt in i en egen värld.
Jag kallar det avkoppling, för en stund är det bara jag och boken. Skulle kunna sitta mitt i ett kaos och inte höra något av det som sker omkring mig. Jag sluter in i mig och "försvinner" i bokens förtollande värld. Kanske låter lite hemskt om man som jag är idag själv med barnen. Men jag valde att öppna boken när båda barnnen somnat. Och som igår, ja då drog nog min kära man ett extra lass ;-)

Den här boken får fem stjärnor av mig. Den är helt underbar att läsa och den bevisar att alla drömmar du har går att förverkliga. Du måste bara ha ett tålamod och en jäkla massa jävlarnamma.
Så mycket skvaller om Sveriges men även världskändisar men även hur en person når dit han vill nå. Bingo är även smart att inse när något inte kommer att fungera, när man ska ge upp.
Jag säger bara löp & köp och läs läs läs =D


En av dom bästa biografier jag läst. Underhållande och med en hel del skratt =D


Barnen sover fortfarande, blir att göra som dom. Måste fylla på mitt sömnkonto och då får jag ta alla tillällen jag kan få. Om det så bara är 15 min är det bättre än inget.
När dom vaknar blir det lunch och sedan har jag och Melle sim i eftermiddag, YIPPIE!!!


En uppe, X antal kvar

Huvudet värker, avskyr huvudvärk. Att koncentrera sig kräver all kraft jag har. Det jäkligaste är nog när Mille skriker. Hans höga toner tränger in i öronen och får mitt huvud att pulsera. Det är i dessa lägen som jag får lust att bara lägga barnen och mig själv i sängen och dra täcket över huvudet.

Såg i allafall när jag skulle ge Mille mat att första tanden nu börjat att titta fram. En liten liten bit av tandköttet har öppnats upp, äntligen. Hans kommande tänder gör att han vaknar och vill vara vaken en stund mellan 04-05 på nätterna. Nu kan dom resterande tänderna med titta fram så vi kanske kan få sova lite. Mitt sömnkonto står på minus och extra energi är svår att samla på sig.
Hans humör på dagarna är i allafall det bästa. Han älskar att springa runt i sin gåstol och leka med Melle. Dom visar sådan glädje till varandra. Mille håller ofta ett stenhårt grepp i Melle och gillar inte när han går ifrån honom. Det är syskonkärlek det!


Världens lyckligaste lillebror.


Som jag älskar dessa två, villkorslöst!

Får bli att ta en treo nu och sedan läsa dom sista kapitlen i min bok. Vilken hit och jag ångrar inte för en sekund att jag köpte den =D
KRAM!


Med aptit på livet



Den här killen äter mer och mer gröt och allt mindre ersättning. Blev att köpa mjölkfri välling och gröt igår. Gröt har han ätit tidigare och det går bra så länge den är riktigt tjock, som havregrynsgröt. Han fick även testa välling för första gången igår och det gick ner. Inga problem där inte!
Minns hur vi fick trillska med Melle när vi skulle börja ge honom välling. Han var verkligen inte med på att börja med det. Lillebror äter allt utom potatis, inte mos, inte pure, inte pressad...NO POTATO.
Nu ska vi ta och ge Buddah hans första flaska för dagen med ersättning. När vi äter middag sen får han en tallrik med äpplegröt.


Yesterday

Tror ni alla börjar lära er att bloggen kommer lite i andra hand nu när dagarna fylls av både jobb och barn =) Men jag försöker att hitta små stunder i vardagen att sätta mig ner men igår var jag sjukligt trött nät vi kom hem. Blev matlagning och sedan nattning av barnen innan jag somnade i soffan. Det roliga var att jag höll på att dricka kaffe samtidigt. Så jag blir nog inte mycket piggare av det ;-)

Dagen spenderades i regnet på stan. Behövde köpa lite saker men passade på att hämta Up&go boxen till Buddah. Gratis är gott =D
Hittade även min kofta som jag gått och suktat efter länge. Invigde den idag och den är lika snygg till byxor som till kjol. Lite lusekofta känsla över den. Så nu har jag ÄNNU en kofta till min växande samling ;-)
Efter stan tog vi en mysig fika hemma hos mina föräldrar. Mamma hade bakat på förmiddagen, god rulltårta. Är härligt att sitta inne med en varm kopp kaffe när regnet vräkte ner som det gjorde igår.
Så trotts väder och vind hade vi en riktigt bra lördag. Synd bara att min man jobbade, annars hade den varit helt perfekt! Men nästa helg, då är vi alla ledig tillsammans =D
_____________________________________________________

Båda barnen sover snart här hemma. Mille knoppade in för en liten stund sedan och Mille sitter i sin säck och är riktigt nära att somna. Natten har varit rolig, Melle valde att vara vaken 1,5 timmar mitt i natten. Inte vanligt att det är han som håller oss vakna ;-)
Jag ska snart lägga mig i soffan och läsa min bok jag köpte igår. Gick och klämde lite på den när jag var på stan. Men just då var jag snål och tyckte 250 kr var lite mycket. Men när jag svängde ner en snabbis till Maxi fanns den för 200 kr =D På alla ställen var det just där den var billig.

Nej nu kallar soffan, lugnet och lite snuss på min älskade man!


Mot stan

God förmiddag. Morgonen startade redan vid 05 hemma hos oss. En nödig liten Buddah tyckte det var dags att starta dagen då ;-)
Pappa ska ha J hela dagen så jag tar med mig grabbarna ner till stan. Har några saker att fixa med, lika bra att ta det idag. Lär inte vara själv men det får man ta.

Puss på er.


Till våra grabbar

God kväll! Barnen sover nu, skönt. Har gått i ett hela kvällen, så lite lugn är alltid skönt då.
Mille har idag knäckt koden för hur man rullar över till mage från rygg. Så nu går det inte att lägga honom ner utan att han sätter igång =) Den här veckan har verkligen varit en liten knuff framåt. Räknar med att en till två tänder kommer titta fram inom en veckas tid. Tandköttet är vitt och små tänder känns där under. Det kan förklara nätter med orolig sömn och hans gnällighet under dagarna.

Idag blev det även lite shopping till våra små. IKEA har verkligen gjort ett bra sortiment med saker till bebisar. Så deras lekmatta köpte vi idag, den sista med =) Under eftermiddagen och kvällen har den invigs och Mille verkar tycka om den.
Melle fick två nya pyjamaser, han gillar nämligen bara sådana med kort ärm och ben. Så på Kappahl hittade vi två som var för halva reapriset. Det tackar vi för. Han fick även ett par tofflor med Blixten McQueen på och hela kvällen har vi lyssnat på när han sagt "bilar". Han börjar mer och mer prata och hitta ord. Men även om han inte kan göra sig förståd så förstår han desto mer.


__________________________________________________________

Älsklingen och jag kryper nu upp i soffan och myser med film och gott gott. Blir Prince och Persia, ska bli intressant att se.
Gör nu som jag och snussa lite extra på era älskade män ;-)


Ljuva ljungen

Idag slängde vi dom gamla blommorna vi haft utanför dörren. Pelargonen klarar inte riktigt av dom kalla nätterna. Lavendeln sjöng på sista versen, vara bara en liten prydnadskål som klarat sig. Den sparade jag, snål som jag är ;-)
Efter vi varit på IKEA blev det en sväng förbi blomsterbutiken för lite shopping. Fem ljung för hundra kronor fick åka ner i korgen men även en liten minien. Valde en mindre ljung, tyckte dom var sötare.


Kall morgon

Godmorgon. Känns nästan som det är vinter ute nu. Inte långt kvar innan vi kommer ha ett litet vitt täcke på marken. Så till helgen blir det att sätta på vinterdäcken.
Ska snart ta och åka till jobbet. Laddad och sugen på att köra, kanske för att det är fredag och för att jag slutar tidigt =) Efter jobbet blir det IKEA. Har en del vi ska köpa där och lika bra att ta det idag och inte i helgen.

Nej nu blir det frukost i bilen ;-)
ÄNTLIGEN FREDAG!!


Reaktion!

Tidig uppgång idag, redan vid 6.00 var barnen vakna. Gjorde inte så mycket eftersom Mille skulle till allergicentrum på morgonen.
Melle lämnade vi av innan hos mormor & morfar som var gulliga att ta honom under tiden. Direkt efter det tog jag och Mille en rask proenad i det kalla höstvädret till sjukhuset. Är det någon mer än jag som myser lite extra av att gå och sparka löv?! ;-) Är något speciellt med det, som ett sista farväl av sommaren och hösten.
Väl på plats på allergicentrum stötte vi på Erica vår gamla BVCsköterska. Pratade lite med henne innan det var dags för att ta bort kompress och filma. Så roligt att se Mille skratta med sköterskan och kameramannen. Han är ett riktigt litet charmtroll, både enligt mig och dom. Jag blir stolt som förälder och växer flera meter när jag får höra det från andra.

När det var dags att ta bort kompressen kunde jag inte låta bli att hoppas att det skulle visa något. Jag kände enbart så för att vi skulle slippa behöva ta reda på vad det är han är känslig emot. Har kännt att det varit så självklart att det är mjölkproteinet. Och vilken lättnad det var när en rodnad och svullnad visade sig på ryggen.
Det låter kanske konstigt men som förälder känner man när något är rätt eller fel med sitt barn. Jag sa det om Mille redan innan han fick alla utslagen. Var en känsla jag hade i kroppen redan från när han var 1 månad. Och nu har jag haft känslan om att vi hade rätt om mjölken. Man SKA lyssna till den där innre rösten, den har ALLTID rätt!
Men jag tog det inte som något negativit besked. Mille mår prima och lider inte något av det här. Det finns dom barnen som har det mycket jobbigare.
Vi behövde även inte vara rädda för att ge honom lite mjölk och se om vi får någon reaktion. Skulle vi sedan få det så kunde vi testa igen efter någon månad. Vi ska inte tillbaka nu förän om 6 månader. Då blir det ett nytt pricktest och och efter det får vi helt enkelt se vad som händer!
När Mille nu blir 6 månader upphör hans ersättning att vara billig. Så nu ska vi börja ge honom mjölkfri välling, gröt, mat mm. Känns riktigt bra eftersom ersättningen inte håller honom mätt på samma sätt som tidigare.


Jag och underbara Buddah i lördags =D

Barnen sover nu och jag ska passa på att bara slappa. Släppa alla måsten, det är något som jag måste lära mig. Passar ofta på att göra en massa saker när båda sover men nu får jag sluta med det. Wish me luck =D
Hoppas ni njuter av denna underbara höstdag!



Akta er för posten!

Vet ni att om ett paket går sönder under posthanteringen så slänger dom det UTAN att informera den som väntar på paketet!? Undantag är om det är ett skrymmande paket.
Det var ju snällt MEN kan jag inte få avgöra själv om jag vill ha det som är i mitt paket?! Kanske vill ha det som är trasigt i. Icke, det är posten som tar dom besluten ÅT dig.

En annan sak som jag blir rikigt förbannad på är hur mycket dom snor. Ja det finns förbannat mycket oärligt folk som jobbar inom posten.
Under mindre än ett år har vi blivit av med två saker. Första gången var för 8 månader sedan, då hade någon sprättat upp ett litet vanligt kuvert och tagit två små billampor. Värdet var bara 75 kr men posten ersatte oss inte. Och enligt dom hade kuveret gått sönder. Absolut!
Andra tillfället var för några dagar sedan. Christian hade beställt några hörlurar. Dom låg i kartonger på rad som sedan plastat in. Nu var det bara så att kartongen i mitten hade någon slitit upp och hörlurarna och fodralet var borta. Jag vet inte men det är rätt så svårt för just paketet i mitten att kila sig ut och slitas upp så innehållet försvinner.
Man får dock tacka för att bruksanvisningen låg kvar.

Den här gången kommer vi att kräva varenda krona tillbaka. Aldrig att jag går med på att det är en "olycka". Om det är det så ska jag börja jobba på posten och sno allt jag ser. Tänk er, inte behöva köpa en pryl mer. Nej skämt men ärligt, det kommer ta hus i helvete då!

Kanske har även ni blivit utsatta för något liknande. Dela gärna med er!


Uppdatering!

Hej på er. Förlåt för min frånvaro men igår valde jag att ha en bloggfri dag. Behövde jag efter en dag på Ullared med vad som kändes som halva befolkningen i landet. Tack mina underbara tjejer för trippen, det var fantastiskt skoj =D
Gårdagen valde jag att bara gosa med mina fina små grabbar. Kändes som jag knappt sett dom under söndagen och måndagen. Avskyr verkligen att inte få träffa dom och hinna med och snussa och pussa på dom. Men igår blev det mycket av det =D
Här ska ni få en liten uppdatering om vad som hänt dom senaste dagarna.

MÅNDAG:
Åkte tidigt på morgonen som ni redan vet till Ullared med Ramona och Sofie. Kom dit och upptäckte att vi var lååångt ifrån själva.
Blev många bra fynd men även en del som vi tar i början på nästa år. Lovar att visa dom bästa godbitarna imorgon.

TISDAG:
Myste massor med grabbarna bus. Vi bakade kanelbullar, var riktigt länge sen sist. Melle uppskattade det kan jag lova.
Eftermiddagen och kvällen spenderade jag på jobbet. Dom ringde och frågade om jag kunde stänga, självklart ställer jag upp.

ONSDAG:
Idag har jag jobbat, en jobbig dag. Har varit trött, frusen och haft ont i huvudet. Avskyr sådana dagar men jag tror det är mycket nu. Har problem med min mage igen, måste ringa om det. Har bara inte blivit av än. Den är långt ifrån i balans.

Imorgon är det allergicentrum med Mille igen. Han fick två prickar med salva i måndags som suttit bakom en kompress. Så imorgon ska dom kolla om han reagerat på mjölken.
Han filmades i måndags och han hade charmat alla, läkaren hade tillochmed tappat bort sig när han skrattade. Imorgon kommer dom att filma honom igen. Tror han kommer att vara lika glad då =)

Nu har jag en kopp kaffe som väntar på mig. Dagens första och det märks. Den ska avnjutas i min älsklings famn. Vi har inte heller hunnit med att sitta ner och bara vara ihop. Det tar vi igen nu ;-)


Nu är vi på väg hem efter en hysterisk ...

Nu är vi på väg hem efter en hysterisk dag på Ullared. Men gud så roligt vi har haft! Det här MÅSTE vi göra om igen tjejer ;-) Blir ett inlägg ikväll när jag har landat hemma. Kram på er!


Ryck upp dig!

Usch vilken natt vi har haft, vaknat en gång i timmen av Mille. Han har sovit oroligt och dom sista timmarna sov han i min och Christians famn. Det är inte så att vi får ligga bekvämt men vad gör man inte för sina barn!?
Och just så som jag känner nu är att jag inte är så taggad för att jobba. Barnen har inte varit på topp under morgonen och det gör att jag åker och jobbar med en oro i magen. Tänk om det blir kaos här hemma med två ledsna barn? Tanken att veta att det kan vara så är jobbig. Tror att vi alla kan hålla med om det!
Men samtidigt vet jag att älsklingen har full koll på läget och klarar det. Så jag borde känna mig lugn....

Nej nu måste jag ta och åka till jobbet. Vill inte bli sen, är redan stressigt som det är på morgonen.
Ha en FAB dag!


Dagar som passerar förbi

Blev ingen date med Emmelie och Mollie idag. Förkylning och feber satte stopp för det. Tråkigt, för vi hade verkligen sett fram emot att träffas. Men vi ska nog hitta någon glugg i våra scheman då vi alla tre kan träffas =)

Istället tog jag med mig barnen hem till mina föräldrar. Christian hade fått en migränattack under förmiddagen, lika bra att låta honom vila i lugn och ro. Brukar oftast bli bättre då!
Mille sov sig igenom nästan hela besöket medans Melle valde att leka, leka och leka. Han skulle minsann INTE sova och jag tvingar honom inte. Men när klockan var nästan 15.30 valde vi att åka hem. Tänkte att Melle kunde sova en liten stund på seneftermiddagen. Vilket han sen också gjorde =)
När vi steg ur bilen höll älsklingen på att fixa lite i carporten. Han kände sig bättre och frisk luft är det bästa som finns när man inte varit helt ok. Så istället för att gå in och sova så var hela familjen ute en timme. Vilken mysig avslutning.
Mille fick testa att gunga och han är minst lika tokig i det som storebror är. Han ville även han hjälpa till att knuffa på men gungan satt lite för högt =)



Måste vara dagens hit för den här lille herren =D



Pappa slängde ut grus så det rykte, vilket Melle tyckte var riktigt roligt. Han stod ett bra tag och bara skrattade i "röken".


Han hjälpte även till lite, eller hjälpte kanske är fel ord ;-)

Är verkligen en härlig känsla att se barnen så glada. Framförallt Melle som älskar att vara ute. Är inga glada miner när han ska gå in. Och jag har hellre ett barn som gillar att vara ute än att vara inne. Naturen bjuder på så mycket skoj. Tänk vad man kan lära sig mycket av den. Och om ett år kommer vi vara ute ännu mer i skog och mark. Blir alltid lite lättare när båda barnen kan gå. Men jag ser fram emot dom kommande åren, vilka underbara år!

Jag ska nu krypa ner i sängen och titta på klassikerna Pretty woman. Tänk så gammal den är, tyckte nyss den bara var sisodär 10 år ;-)
Imorgon väntar en dag på jobbet, skojigt värre. Sen blir det att åka hem och varva ner för måndagen =D

Natti natti mina vänner!
KRAM.


Wonderful morning!

Godmorgon! Vi vaknar upp till en mycket vacker morgon tycker jag. Frost som pryder omgivningen och sol från en klarblå himmel. Det är något speciellt med hösten, det måste jag erkänna.

Vår uppfart är nu svart och fin. Tog nästan hela kvällen och en mycket glad Melle var med nästan hela tiden. Gulliga Mikie var ute och lekte med Melle medan grannen och Christian fixade asfalten.
Melle kom in vid strax efter 19 och då var det en varm dusch som gällde för hans del. Sedan varm god mat men han ville bara ha pastan. Och det skulle bara vara skruvarna, selektiv kanske!? ;-)
När väl grabbarna kom in blev det lite bus och gos. Tror han tackade Mikie för han var ute med honom =) Lovar att det made his day. Även Mikie tyckte att det var riktigt skoj.

Idag väntar en dag på stan, ska träffa Emmelie och lilla Mollie. Var ett bra tag sen vi sågs så det ska bli skoj att träffas och ta igen förlorad tid. tyvärr kunde inte Sofie följa med, hon är tvungen att jobba. Men hon kommer att vara saknad.
Fick roliga nyheter av henne igår kväll =D Som vi sa, det löser sig ALLTID. Nu är måndagen räddad! Så skoj vi ska ha tjejer.


HAPPY....nja!

ÄNTLIGEN FREDAG! Ja det är skönt med fredag, älsklingen hade tvättat alla fönster när jag kom hem. Melle var riktigt glad och Mille sov. Jag är ledig fram till söndag då jag jobbar extra hela dagen men jag känner inte glädje till 100 %.
Anledningen är att jag fick tråkiga nyheter från Sofie, i dubbel bemärkelse. Planer som inte helt går vägen. Lider med dig hjärtat men som vi sa...det löser sig ALLTID!

Annars flyer den här dagen på i ett raskt tempo. Jobbat, hämtat nya gräsklipparen, fikat med latte...länge sen sist ;-) och till seneftermiddagen kommer asfalten till uppfarten. Nu är vi även check på det, så till våren är det plattor och staket sen är vi nästan klara med framsidan. Bara en liiiten altan som ska byggas också =D
Fick frågan idag av några gamla kunder om vi trivdes här och jag måste säga att jag verkligen gör det. Jag känner mig hemma här, det känns så rätt. Precis som när jag träffade Christian, jag bara visste att jag hittat hem. Och så är det med det här huset, VI har hittat hem här.

Kanske skulle ta och fundera över vad vi ska ha till middag. Mikie kommer hit och hjälper till så han stannar även på middag. Måste bjuda på något rejält då ;-)
Ska nu ta och byta på Buddah och sedan myser vi lite extra medans brorsan sover!



Batteriladdning

Den här dagen försvann alltför fort. Har tagit igen "missad" med mina älsklingar. Dom har gett energi och kärlek til mitt hjärta.
Gårdagen och en del to dos på dagens schema har gjort att jag nu är riktigt trött. Är inte helt ovanligt att jag ligger och sover som en gris i soffan när barnen somnat =) Men jag har nog inte helt kommit in i rutinen att jobba och vara hemma med barn. Det handlar bara om att vänja sig.
Kvällen har bestått av veckohandling på Maxi med Melle. Pappa och Mille fick vara kvar hemma. Vill gärna göra saker med bara Melle. Allt handlar om att han inte ska känna sig bort prioriterad. Han ÄR och kommer ALLTID vara min Mellesork. Hans tid som liten är kort och snart kommer han vara stor och avsky att jag ska gulla med honom ;-)

Nej nu tackar jag för mig och kryper ner i sängen. Ska lägga mig och lyssna till Milles små söta andetag. Tacka för att jag får vara här!
Natti natti & dröm sött.


Buddah the movie star!

Ja nu är det så att vårat internet har krånglat massor dom senaste dagarna. Och igår kväll var inget undantag!
Igår var även en dag som både bestod av kaos och mys. Kaos för att jag inte landade hemma förän 20.30 och att vår fina tv har gått i graven. Den var helsvart, så när jag kom hem från jobbet var det bara att ge sig iväg och köpa en ny. Saknar min gamla vita tv, även om den här är större och även den snygg. Men det är inte samma sak =(
Myset bestod av en fika på stan med min vackra Sofie. Gud vad härligt det var att fly iväg en stund gumman. Efter en dag på jobbet och ett kaos efter det, var en date precis vad jag behövde.
Många ämnen checkades av, mycket skratt men även en hel del allvar. Mycket i våra liv är inte en dans på rosor men vi finns alltid där för varandra. En skön avslutning på ännu en onsdag.
___________________________________________________________

Men det här inlägget skulle faktiskt handla om min Buddah. Han har farit hit och dit dom senaste dagarna. Blivit stucken här och där.
Igår var det allergicentrum, nytt pricktest som inte visade något. Lite glad är jag men vi ska tillbaka på måndag. Då ska en salva smetas på som ska få sita på axeln tills nästa torsdag. Är nog först efter det som vi får reda på hur vi ska gå vidare med hans allergi. Eller om det är så att han "friskförklaras", det återstår att se.
Men på måndag ska han bli även filmad =) Dom ringde igår och frågade om han fick vara med i en utbildningsfilm som ska visas i utbildningssyfte för bla studenter. Det var självklart att vi svarade ja och redan måndagen efter det kommer den att börja visas =D Gissa om vi är lite extra stolta över Mille, att det var just honom dom valde att ha med.

Idag har vi varit på BVC, vikt och mått men även vaccination. Fast det var inte så farligt som jag trodde det skulle bli. Var den första sprutan som gjorde honom ledsen. Den andra som ska svida grät han för i 10 sek sen var han på bra humör igen. Förvånad blev både jag och vår BVC sköterska Carrie. Nu hoppas jag bara att han inte blir dålig, han slapp det förra gången.
På vikten har det inte hänt så mycket, var inte så länge sen vi var där. Och sen kanske hans kurva börjar att räta ut sig lite. Kan ju inte gå spikrakt upp ;-)

Vikt 27/8: 8680 g
Vikt idag: 8960 g
+/-: + 280 g

Längd 27/8: 68,5 cm
Längd idag: 70 cm
+/-: + 1,5 cm

Det är mycket som händer på längden. Jämförde han med Melle och det roliga är att Melle var 70 cm när han var 8 månader =) Det är som sagt lite skillnad på barnen även om dom har samma genetiska teckning. Men dom är ju inte lika till sättet, så varför skulle dom vara det på vikt och längd!?

Nu fick jag en roligt packet i posten som jag genast ska ta mig ann =D
Återkommer lite senare.



Tidig morgon

Redan uppe och färdig med allt. Frukosten är nu också intagen, bara att borsta tänderna och sedan åka till jobbet. Konstigt att inte sitta i morgonrocken nu ;-)
Kommer hem till mina älsklingar vid 16, å blir det middag och massor med gos. Det ser jag verkligen fram emot!

Idag har Mille tid för pricktest. Håll nu tummarna för att vi får bra besked. Jag hoppas att det inte visar något så vi kan testa och se om hans allergi försvunnit. Skulle vara skönt att slippa den där ersättningen. Han håller sig inte mätt så länge på den längre. Och att dryga ut med gröt hjälper bara lite.

Nej nu borsta tänderna och sedan brumma iväg med bilen för en dag på jobbet. Cant wait =D


Gullungarna mina!




Kan man älska något så mycket som man älskar sina barn!? Det ska väl vara min underbara älskling i såfall. Dom är mitt allt och det är dom som har all min fokus i vardagen. Att dom mår bra och har det bra är prio ett.
Tänk så annorlunda livet blir när man får barn. Det är någon annan som går först, som man mer än gärna skulle ge livet för.


Nya favorittröjan!


Den här tröjan hittade jag på rean i fredags. Gissa om Melle blev glad. Första gången som han slitit tag i en tröja och velat ha den kvar =D Lastbilar är ju något av en favorit.

Godmorgon. Här lyser solen från en klarblå himmel, härligt. Hoppas att ni har samma fina höstväder!?

Blev en tidig kväll i sängen igår. Att bada tar nog lika mycket på mina krafter som det gör för Melle. Han somnar alltid som en stock på måndagskvällarna =)
Nu är han så rolig att bada med. Han kan hålla fast i min rygg medans jag simmar. Han hoppar jämfota hopp ut i vattnet, ingen räddsla för att huvudet kommer lite under vatten. Åka rutchkana ner i vattnet är också bara roligt. Det är 30 min som bara springer förbi.
Igår var även sista gången på den här kursen. Men nästa måndag drar nästa igång och då är vi där igen. Just nu känns det som att Melle tycker det är så pass roligt att han vill fortsätta. Och så länge han känner så kommer han att få göra det med!

Nu ligger han i soffan och tittar på barnprogram. Snart ska vi ta en liten promenad till affären och handla lite. Tänkte baka lite bullar på förmiddagen. Dom kan vi sedan ta med oss ut på eftermiddagen då det nog blir en sväng till lekparken =D
Först ska vi dock borsta tänderna innan vi ger oss ut. Det får man INTE glömma ;-)

KRAM!


Just nu:


Buddah och jag leker med datorn.

Internt har legat nere hela dagen, därav den dåliga uppdateringen här =) Men snart sover båda barnen och då jag ska sätta mig framför datorn igen.
Först blir det Halv åtta hos mig =)


Som i en kokong


Söt som socker...

Mille ligger just nu i vagnen och sover. Han får stå innanför dörren och vänta på att storebror ska vakna så vi alla kan ge oss ut på en promenad. Lite mysigt att vara ute och gå hela familjen i en sådan här fin höstdag. Lika bra att ta vara på dom här fina dagarna. Snart öser regnet ner och höststormarna avlöser varandra.

Det har varken blivit bättre eller sämre med honom. Tycker ibland att hans öga rinner lite mindre men så går det en stund så är det rött och svullet igen. Likadant med näsan, ibland rinner den för att några minuter senare sluta helt. Men än har ingen feber kommit, peppar peppar...

Avskyr verkligen när mina ögonstenar blir sjuka. Helt plötsligt förvandlas dom från pigga, glada och spralliga små barn. Till att bli ynkliga, små och försvarslösa småttingar. Just då önskar jag att dom var så små igen att dom kunde ligga på bröstet och sova. Hur härligt var inte det!?

 

 

 


Liten sjukling

God morgon söndag!
Usch vilken natt vi har haft. Mille var vaken i nästan 3 timmar inatt. Han var riktigt ledsen emellanåt men lyckades flera gånger somna. Tyvärr så vaknade han varje gång vi försökte lägga honom ner. Men det var en underbar syn att se honom ligga ihopkurad i pappas famn på morgonen.
Han verkar tyvärr ha blivit lite snorig men han fick för en stund sen lite alvedon. Tycker han verkar lite bättre, han ser inte lika hängig ut och snoret har slutat att rinna. Tur i oturen så har han igen feber heller. Så vi misstänker tänder men än ser man inget.

Ska snart ta med mig Melle och åka till apoteket och köpa lite näsdroppar till Mille. Tror vi stannar till och tar en fika hos mina föräldrar. Då får både Mille och pappa ta igen sig och sova lite. Det behöver dom båda två!

Njut av söndagen fina bloggisar.


Tittut

Nu är snart den här lördagen också över. Vart den tog vägen vet jag inte!?
Jobbat hela dagen, 7.30-18.30. Stress från det att jag klev in genom dörrarna, till det att jag klev ut från dom. Men det är så det ska vara. Kroppen skriker nu efter att få lägga sig i sängen och ta igen sig. Ligga i min älskades famn och ta igen förlorad tid!
Under eftermiddagen och kvällen har vi haft Christians lillasyster och pojkvän på besök. Mycket uppskattat och alltid lika roligt =D Vi åt mat när jag kom hem och efter det fick jag se mig slagen i Yatzy. Förbannade skitspel, går inte att vinna över Millamonster ;-)

Nej nu kallar sängen på mig. Bäst att lyssna och krypa ner, längtar faktiskt lite. Är alltid lika skönt att lägga sig ner och slappna av efter en dag som rusat förbi.
Imorgon är det inget jobb. Min kära man drar iväg och fiskar en sväng med grabbarna. Jag åker nog hem och blir lite bortskämd med god mat hos mina föräldrar ;-)
Men en sak är säker och det är att jag ska ta igen all förlorad tid med mina små prinsar. Mille sov när jag kom hem, så honom har jag knappt sett idag. Är just det här som jag avskyr med att jobba. Att få spendera tid med mina grabbar varje dag är viktigt för mig. Dom ger mig så mycket!

Godnatt alla därute!


En som fredagshärjar


ÄNTLIGEN FREEEEDAG ;-)

Buddah har verkligen förstått det här med fredagsmys. Han sitter i pyjamasen i soffan och gör några glädjetjut. Han har nu börjat bli lite stabil och kan för kortare stunder sitta själv. Han blev ju faktiskt 5 månader igår. Ojoj vad tiden har gått fort!

Ikväll kör vi date med Ramona och Mencken. Vi ska fira deras köp =D Blir lite pizza och film, inte lyx men gott.
Se nu till att ha en skön fredag och fira att helgen är här =D


Elvis in the morning

Äntligen fredag! Hemma efter jobbet och har nu ätit lunch. Vilken dag det har varit, full fart från början til slut.
Morgonen blev riktigt stressig. Massor av varor och så är vi bara två personer. Blev att jobba häcken av sig men vi lyckades hinna på minuten. Mycket tack vare Elvis som gick varmt på CDspelaren under morgonen. Hans musik är som gjord för att springa benen av sig =)

Snart blir det stan. Älsklingen måste klippa sig och sen har vi några ärenden att klara av med.
Hoppas ni har en skön start på helgen!


Rysligt bra

Just nu går den här varm i min Ipod. Hade den på repeat när jag tränade och jag kan inte mer än säga att det är ren njutning för öronen.


Ingen gör den så bra som GNR!

Snart är det dags för hockey. Men innan den börjar ska vi se klart Djungel hjul, det slutar lagom till 19. Melle sitter här brevid i soffan och är SÅ trött. Men än vill han inte sova, skrutten.


Det bästa av allt är tre!

Vilken morgon vi hade här hemma. Två barn som med någon minuts mellanrum valde att vakna kl 05. Så vad gör man då?, jo man får vackert gå upp.
Var en minst sagt tråkig morgon, mörkt ute och regnet som öste ner. Melle är fortfarande inte helt 100 %, så för att hålla honom lite vaken lämnade vi pappa på jobbet. Efter det styrde vi färden hem till mina föräldrar på en välbehövlig kopp kaffe. Undra om kaffe någon gång smakat så gott....dont think so!
Blev kvar där tills det var dags att hämta pappa på jobbet igen. Var smidigast eftersom Buddah valde att somna och sov så gott i mormor & morfars säng. Melle han fick både fika och lunch så han var mer än nöjd. Så han somnade inte förän vi åkte i bilen. Hade aldrig trott att han skulle klara och vara vaken hela förmiddagen. Och det bästa är att han fortfarande sover, det behöver han.

Men hur man än vrider och vänder på det så går det inte att tycka illa om sådana här dagar. Jag känner mig inte allt för trött och det viktigaste av allt, barnen är glada. Och är dom glada är vi glada!
Är så glad även för vilket team jag och Christian är. Hur jobbigt det än kan verka så hjälps vi åt och gör det bästa av situationen. För familjen gör vi ALLT!

Ska nu ta och hoppa i mina träningskläder och ta ett pass på gymmet. Var alltför länge sedan och min kropp behöver stärkas upp nu när jag jobbar. Och lika skönt slut som jag var i kroppen igår efter jobbet, lika skönt slut kommer jag vara efter gymmet.

See you later aligator.


Home sweet home!

Åh vad jag älskar att komma hem till min underbara familj. När jag idag steg innanför var det två tokglada barn som mötte mig. Buddah i sin gåstol och Melle for runt och pratade. Min kära man, han städade köket. Det ni mina kära vänner är en perfekt man ;-)
Kom hem från en hektisk dag på jobbet. Är helt slut i kroppen efter att ha plockat varor, första gången på nästan två år. Men det är en skön känsla i kroppen jag har nu. Lite sådär lagom spaghetti i armarna ;-)
Trodde aldrig jag skulle tycka det var så här skoj att gå till jobbet. Timmarna springer förbi och jag har ett leende på läpparna hela tiden.
Det roligaste är nog att träffa på alla gamla stammisar igen. Jag har verkligen varit saknad av dom, om man nu ska tro på vad dom säger. Det roligaste är nog att höra vilken koll dom har haft på mig. Sett oss i tidningen när vi fått barn och även hört sig för på jobbet varför dom inte sett mig i Ekholmen längre. Några hade tom åkt förbi vårat hus för att se vart jag bor. Man kanske ska bli lite rädd...??!! Nej, dom är ofarliga.
______________________________________________________________

Och på tal om underbara människor. Mina föräldrar överraskade mig igår med ett par nya vinterskor till Melle. Hur söta är inte dom! Nu är verkligen hösten och vintern räddad för hans del!


Passar nya overallen perfekt.

Här sover barnen och jag och älsklingen myser i soffan. Snart blir det en kopp kaffe och en mandelskorpa. Sen väntar nog sängen och Efterlyst.

PUSS!



Sitter i bilen och väntar på att min kära ...

Sitter i bilen och väntar på att min kära kollega ska dyka upp. Idag är det jobb till halv fyra,så efter det återkommer jag. Ha en fab dag!


Nu har han hittat backen!

God förmiddag. Vaknade sent idag, fick sovmorgon ;-) Natten har inte varit den optimala, Buddah håller på att bli snorig och Melle fick för sig att vara vaken vid 04. Efter en stund valde han dock att somna om.
Hade hoppats på att Buddah skulle klara sig från en rinnande näsa men det ser som sagt ut som om storebror smittat honom. Men samtidigt undrar jag om det är tänder som ska komma upp snart? Han dreglar, är med händerna i munnen och ska bita på ALLT. Vi får helt enkelt se.

Nu sitter han i sin gåstol och har precis kommit underfund med att man kan ta sig bakåt i den. Han blir förbannad, tar i med hela kroppen och sen kommer han några sm bakåt och då skiner han upp som en sol. Och sen gör han hela proceduren igen =D
Melle ligger och sover nu. Så jag passar på att ta igen den förlorade kvällen med Mille. Gud så jag saknade dom igår, inte van att vara borta från dom vid nattningen. Men det är bara att vänja sig för det kommer att hända igen.


Min gullunge i full fart bakåt...

Efter lunch ska vi åka och hämta våra solskydd vi beställt till bilen. Har länge pratat om att tona rutorna men nu hittade vi en firma som gjorde tunna skydd man satte på fönstret. Ser precis ut som man tonat dom, perfekt för barnen.

KRAM.


Work work work, kommer ni ihåg reklamlåten?!

Stod och höll på att baka mina bullar när telefonen ringde. Henke från jobbet undrade om jag kunde ta hans stägning. Självklart kan jag det, ställer alltid upp om jag kan. Och idag hade vi inget sim heller, så det gick ju bra. Bara att vänta på att älsklingen ska sluta jobbet. När han kommer hem blir det en uppdatering och sedan åker jag iväg.
Det som är jobbigast med att jobba kväll är bara att jag inte får pussa barnen godnatt. Jag vet att när jag kommer hem strax efter 20.30 ligger dom och sover så gott. Men vi tar igen det imorgon istället!

Nu blir det att byta blöja på Buddah och sedan ska jag återgå till mina bullar som just nu håller på att jäsa. En kopp kaffe och nybakad bulle blir det när jag kommer hem ikväll ;-)
Puss puss!


Kanelbullens dag!

God morgon!
Då var det måndag igen, ny vecka med nya utmaningar. Är framförallt jobbet som ger mig utmaningar nu. Det ger energi som jag tar med mig hem. Väl där slösar jag den på min underbara familj!

Melle har inte blivit något bättre. Men han har samtidigt inte blivit sämre så jag hoppas att det är på väg att ge med sig. Blir ändå att hoppa över simmet idag, dumt att äventyra att han blir sämre. Får hålla oss till nästa måndag.
Istället tar vi en liten promenad till affären och handlar några saker så vi kan baka kanelbullar. Är ju faktiskt kanellbullens alldeles egna dag idag =) Så när barnen vaknar tar vi oss ut en liten sväng.
_______________________________________________________________________

Inatt har Mille sovit hela natten utan mat. Och inte nog med det, han sov till strax efter 6.30 innan han vaknade. Även Melle sov ganska bra, vi fick gå in några gånger. Hade räknat med det så det var inte alltför jobbigt att gå upp.
Fortsätter Mille att sova såhär bra får han flytta in till storebror. Tror dom tycker det skulle vara riktigt roligt att dela rum =)

Nu blir det att kolla upp exakt vad vi ska köpa i affären. Får inte missa något ;-)


När det blir tufft

Det är inte ofta som jag tycker att det är jobbigt med två barn. Visst att det var tufft ett tag när Mille var som värst, innan vi fick reda på att han hade mjölkproteinsallergi. Då var han ledsen nästan hela dagarna. Under den tiden kunde jag känna att jag inte räckte till. Speciellt när jag var själv med två barn som var ledsna. Även dom upplever dåliga dagar som vi vuxna.

Igår på min brors födelsedagsfest fick jag frågan om det var skillnad med två barn. Ja det är skillnad, min uppmärksamhet ska ju delas på två. Och i vissa situationer kan det vara svårt.
Ibland är det verkligen dubbelt "jobb" med två små. Det är verkligen inte en dans på rosor och det hade jag aldrig trott att det skulle bli. Men när det blir mycket då tycker jag att man har rätt att tycka det. Man är inte en sämre förälder för det.
Jag vet att alla föräldrar upplevt stunder med sina barn då man tyckt det varit riktigt jobbigt. Det kan vara att dom varit skrikiga, gnälliga, ledsna....you name it. Man försöker verkligen göra allt för att dom ska bli glada och lugna.
Dom gånger då jag tycker att det är mycket är just när båda barnen vill ha all min uppmärksamhet samtidigt. Jag kan inte förklara för någon av dom att jag måste hjälpa den andra först. Att just där och då kan jag inte släppa allt.

Ikväll var en sådan kväll då jag gärna haft ett par hörselkåpor på. Båda barnen var ledsna och gnälliga samtidigt i över en timme. Inget var roligt eller underlättade deras humör. Och mitt i allt detta så ska man laga mat, äta mat, ge mat, byta blöjor, borsta tänder, sätta på pyjamaser & slutningen natta. Huvudet känns som en enda gröt och ögonen står i kors.
MEN kärleken som jag känner till dessa små underverk är alltid lika stark. Jag är stolt över att vara mamma till just dom!

Var i allafall två barn som somnade direkt när vi la dom i sängen. Inget gnäll och inga tårar, bara underbara djupa små andetag. Och jag är så tacksam att det var just Melvin och Milton vi fick. Dom är mina prinsar som jag skulle göra ALLT för. Jag kommer göra allt för att vara den bästa mamman för dom genom hela deras liv.


Lite snorigt


Lite mys med hjärtat mitt efter vi kommit hem.

Tror mitt hjärta håller på att bli förkyld. Hans lilla näsa rinner och det är lite gnälligt. Tycker även att han ser lite hängig ut. Usch avskyr att inte ha min pigga lilla Melle omkring mig.
Håller verkligen tummarna för att han blir bättre tills imorgon, annars blir det inget babysim. Han som älskar att gå och bada. Och vi som älskar att bada med honom. Nej massor av mys får mota bort att elaka bassiler.

Vi har varit och hälsat på mina föräldrar idag. Vi bjöds på god lunch och gott eftermiddagsfika bestående av päronpaj.
Melle och morfar var även ute och gick en lång promenad efter lunchen. Dom tittade på tågen och bussarna, var en nöjd Melle som sedan somnade i vagnen.

Snart kommer älsklingen hem från J, då blir det lite mat och sedan gosar nog hela familjen ner sig i soffan.


Vilken dag!

Hemma efter en dag med så mycket skoj. Magen är mer än mätt efter massor av god mat. Energin på topp efter att ha umgåtts med trevliga människor. Humöret är glatt och jag somnar med ett leende på läpparna ikväll.
Barnen sover sen ett tag tillbaka. Dom somnade redan hos svärfar och Mahnaz. Melle i pappas knä efter två skedar med glass. Då hade han varit vaken i ca 12 timmar utan sömn. Lekt med kusinerna och busat hos farfar & Mahnaz =D

Ska nu ta mig från soffan och vidare in till sängen. En liten glutt på tvn och sen kommer jag somna som en prinsessa. Kanske även har turen och få sova till efter kl 6.00 med ;-)

Önskar er ett skönt avslut på kvällen.
God natt!


L Ö R D A G

Och det är verkligen inte vilken lördag somhelst, utan min bror fyller *0 år =D GRATTIS!
Så idag är det stort firande av honom och hans sambo som fyllde förra helgen. Kommer bli mycket trevligt!

Annars började vår morgon tidigt, inte ovanligt verkar det som. Vid 6.30 var vi alla uppe och tittade på barnprogram. Mamma och pappa vaknade till med en kopp kaffe under tiden ;-) Men vi fick många timmars sömn under natten så lite utvilade var vi allt.
Just nu är älsklingen och Melle ute och fixar på tomten. Jag och Buddah är inne, han är trött men envisas med att inte sova. Det pratas för fullt inne i hans säng, blir att bada honom snart tror jag. Får hoppas på att det gör honom liiite sömning, skulle vara bra om hans sov innan vi åkte på firande.
Senare ikväll är det middag hos svärfar och Mahnaz. Även det ser vi fram emot. Alltid lika trevligt att bli bortskämd. Och ikväll vet jag att det blir min favorit ;-)

Dags att ta upp lilla Mille. Busa lite och sedan tar vi nog det där badet.
Puss på er.


Skogens gyllene guld

God kväll!
Så är det fredagsmys på schemat. God mat har vi intagit och till det ett glas gott vin, precis som det ska vara på helgerna!


Mums!

Vi hade några ärenden på stan idag, så efter jag kommit hem från en stressig dag på jobbet åkte hela familjen ner till stan. Väl där köpte vi färska kantareller på torget som vi smörstekte och även hade i kantarellsåsen till middag. Fy så gott det var.
Känner att vi måste ge oss ut i skog & mark och leta efter dessa godingar. Har hört att det ska finnas gott om dom i år.
____________________________________________________

Nu ska vi sätta på en film. Lite gott att äta och dricka till det.
Imorgon är det födelsedagsfest, min bror fyller jämnt. Vad han fyller säger jag inte ;-)



Off to work


Redo för ännu en dag.

Godmorgon!

Barnen vaknade vid 6.00 idag vilket jag får se som ok då dom somnade riktigt tidigt efter en härlig dag igår.
Jag ska snart bege mig mot jobbet, kortdag vilket känns bra då det är fredag =D Det ska mysas rejält idag kan jag lova!
Bara att borsta tänderna och hälla upp kaffet sen ska jag pussa hejdå på min älskade.

Hoppas ni får en bra start på helgen!