GULD!

Till solbrända fötter och ben är guld så snyggt. Det förhöjer brännan och ger en riktig sommarkänsla =)
 
Dessa godingar kommer snart in på Lindex och gissa om jag ska köpa mig ett par. Det är verkligen ett par sandaler som skriker LISA ;-)
Dom är lika fina vardag som till fest. Passar även till jet set tjejen på stranden ;-) Får kanske köpa mig två par....hmmm. Får fundera på den men i min semseterväska kommer dom att finnas!
______________________________________________________________
 
Om en stund åker vi till dagis. Har en "kortdag" på jobbet. Vi stänger redan kl 18. Skönt att få komma hem och äta och dricka gott. Kanske en löptur med ;-) Det är så vi firar Valborg här hemma.
 

Puh!!

Jobbhelgen är över och nu väntar bara en veckas jobb ;-) Men nu är måndagen gjord. Och det är ju bara måndagar och fredagar ;-)
 
Gårdagens bloggande uteblev då jag kom hem, åt och sedan somnade. Är inte direkt så man sitter uppe när nästa dags jobb börjar 06.30 =)
Är mitt inne i jobbveckan nu. Känner mig extra seg idag då det varit tidig uppgång och sim med Melle efter jobbet. Det blir inte bättre av att jobbdagen gått i 110. Men hellre det. Blev bara lite för mycket mobbande av mitt stressiga/sega huvud på morgonen ;-) Men på måndagsmötet redda jag ut det med färska gubbar och grädde. Japp ingen mjölk, det ska vara fett!
 
Skulle verkligen vilja ge mig ut på en löptur för att få lite extra ork. Men jag är faktiskt för trött. Det gäller att lyssna på kroppen. Den säger nej just idag. Får ge mig ut imorgon efter jobbet. Eftersom det är Valborg och första maj dom kommande dagarna stänger vi redan vid 18. Det ger mig tid att ge mig ut när jag kommer hem =)
 
Ska försöka att blogga mer vettigt när barnen somnat och jag fått i mig en kopp kaffe ;-)
KRAM
 
 

Toppen på alla plan!!

Vilken kväll vi alla har haft!
Grabbarna har haft en supermysig kväll med mormor och morfar. Pannkakor, godis och massor med bus :) Så dom somnade ovaggade.

Vi vuxna hade det minst lika trevligt. Supergod mat på Restaurang Tapas. Mycket bättre än Aioli, då det känns som det finns mer kärlek bakom Tapas mat.
Magen och gomen fick njuta av god mat och ett underbart rödvin. Det passade perfekt till tapasen.

Denna kväll har jag njutit på alla plan.
Det var allsångsstämmning på CC. Så mycket bra musik Ledin har gjort. Tycker att det som han gjorde på slutet av 70 - talet och under 80 - talet är bäst. Så avslutningen var nog höjdpunkten :)

Tack alla inblandade för denna dag. Även mina kollegor på jobbet som gjorde att allt gick som en dans på jobbet ;)



Innan jag gick tillbaka till livet dom småbarnsmamma ;) Älskar att förvandlas till mitt gamla jag. Men det är nog bara för det är någon gång ibland :)

Nu ligger jag nerbäddad och laddar för en ny arbetsdag. Helgerna går för fort...

God natt!

Middag och konsert



Nu ska vi iväg på middag och Ledin. Vi äter lite tapas mes svärfar och fru innan vi ger oss iväg till CC. Den här kvällen kommer bli kanon :D

Bloggar mer ikväll!


Fullt ös!

TGIF!! Normalt kanske det inte är just det man säger när man har en jobbhelg framför sig ;-) Men den här helgen är fylld med massor av skoj. Är dom kommande helgerna med men imorgon är det Ledin på CC. Som jag ser fram emot det =D
 
 
Vackra hortensian köpte jag till förra helgen. Den har en sådan härlig färg. Får mig att tänka på våren och sommaren, även om det just idag känns långt bort =)
 
Vi har en slow morgon här hemma med lite tvätt och mys. Innna lunch cyklar vi till dagis och sen drar min helg igång. Sju dagar kvar tills jag får ledigt igen men det kommer gå så fort. Är ju bara måndagar och fredagar ;-)
Imorgon har jag tagit ledigt dom sista timmarna. Min fina Lattjo kommer in och byter av mig. Tänka sig vilka kollegor man har =)
 
Nu är det dags att vika in lite tvätt så den nya får plats.
Ha en skön start på helgen =)
 

Jag vill förnya

 
Dessa underbara tygpåsar vill jag ha som tvättkorgar. Har nu en som har två fack, ett för ljus tvätt och en för mörk. Den fungerar bra då den står emot väta. Har den placerad precis brevid badkaret och när grabbarna badar blir det gärna blött =)
Skulle jag köpa dom här går det inte att ha dom i badrummet. Ställer jag dom brevid badkaret kommer dom bli blöta och förstörda med tiden. Någon annan plats har jag inte därinne att ställa dom. Då får jag börja fundera på om vi kan ha dom i tex sovrummet. Men då måste man bära med sig smutstvätten och det är inte en smidig lösning. Gahhh att man ska ha sådana I-lands problem!
 
Hittade även fina stolsöverdag. Skulle behöva ha det på stolarna i vardagsrummet. Vitt är väldigt fint men blir lätt förstört. Med tiden har vi väl tänkt att köpa nytt men det får vänta ett tag. Då är överdrag ett bra sätt att förnya sig =)
 
Just nu är jag väldigt insöad på det marina. Kan ha att göra med att det snart är sommar. Marint är sommar om något =)
Måste bara mäta våra stolar och se om det passar. Dom var inte så dyra, plus i kanten för det!
 
En ny matta till köket skulle jag också vilja ha. Tycker att en plastmatta är det ultimata då det inte är hela världen ifall man råkar spilla. Och med två barn hemma händer det ibland ;-)
Frågan är bara vilken färg som skulle passa bäst??!! Avgörandet faller när vi valt kakel...
 
Melles rum ska vi också fixa till lite med tiden. Han börjar ju att bli stor och då måste även inredningen hänga med. Är lätt att hålla fast vid alla söta små barnsaker. Men han är ingen liten bebis längre. Så en lättare ansiktslyftning ska rummet få!
Såg denna klocka för en hundralapp och den skulle passa perfekt inne i ett pojkrum =)
 

Pyssel

Värt att tänka på när det hettar till lite ;-)
 
Onsdagen fortsätter med lite plock här hemma. Melle hänger gärna i takkronan men att vara ute är inget som han vill. Blåser för mycket här på gården så han ville gå in efter en stund. Hade räknat med att kunna vara ute lite med honom efter vi lämnat av brorsan på dagis.
Istället gick vi in och började baka kärleksmums =) Dom står just nu i ugnen och sprider en otroligt god doft i hemmet. Tanken är att vi ska ha dom tills eftermiddagsfikat. Mille vill också träffa mormor, så innan vi ska byta däck på bilen tar vi en kopp kaffe där =)
 
Passar även på att tvätta och vika ny tvätt. Hur mycket man än tvättar så tycks tvätten aldrig minska =) Kanske blir bättre om jag köper dom där nya tvättkorgarna/påsarna jag sett??!! ;-) Det får jag fundera på till eftermiddagen.
 
Då är det dags att ta ut kakan ur ugnen!
Hörs senare.
 

Söta lilla huset

Kan ha fått världens sötaste påse idag när vi handlade garn. Ett rosa hus som för tankarna till Paris ;-)
 
 
En sådan här godbit kan man inte använda till skräp och matrester (även om dom ska vara i den gröna). Nej jag tänkte sätta den i en ram och låta alla skåda den ;-)
Hade en perfekt ram redan uppsatt i vardagsrummet med en orkide i. Skulle kolla om den passade i ramen och lade bara påsen över. Och så behöll jag det =) Belv så gulligt när man såg lite genom fönstren. Sen är det bara ett plus i kanten att ramen var lagom stor!
 
Skulle bara behöva köpa ny passepartout. Det har blivit lite missfärgat av solen som lyser in. Men det hinns med att köpas ;-)
 
Jag anser att fina saker som askar eller påsar är till för att visas upp. Tänk så snyggt att sätta in en påse från tex Chanel i en svart ram. Eller en box från Louis Vuitton att ha saker i. Stående på en skänk, så mycket mer behövs inte =)
 

Bra start!



Melle och jag är hemma hos mamma på morgonkaffe. Vi ska ta en sväng med bilen. Lite shopping står på schemat :)

När man kommer hit finns det alltid nybryggt kaffe. Mamma känner mig för väl.
Har även gjort en deal med mamma att hon ska sticka en ny tröja och scarf till mig. Hon är en hejare på det. Och snyggt blir det med :)

Nu ska vi åka handla garn.


VAB & jobb

 
Nästan en hel dag hemma med Melle. Mille och jag tog lite sovmorgon till 08. En lugn skön stund hemma innan vi lämnade av lillebror på dagis. Han var ute och lekte i sanden tills det var lunch. Så han hade bara varit lycklig där =)
 
Jag och Melle åkte hem till mormor och morfar på fika. Många koppar kaffe går det åt efter att jag nu ligger minus på sömnkontot ;-) Därifrån åkte vi sedan till Maxi för att handla. Kylen var i behov av att fyllas upp. Var så skönt att åka med bara ett barn ;-)
Det är sådana här dagar som är sköna att VABa. När man inte behöver sitta inne och titta på film hela dagarna. Visst det är också mysigt men hellre ser jag att man kan timmarna att gå lite ;-)
 
Eftersom jag stänger ikväll så åker jag iväg och jobbar en sväng. Blev lite seg efter vi hämtat Mille så det ska bli skönt att komma iväg och använda huvudet lite ;-)
 
KRAM på er!
 

En del att jobba på..

 
Ett löpband utan vare sig upp eller nerförsbackar i Thailand gör löpning enkel. En tur på ca tre km i Sverige är långt ifrån lika problemfri. Även om min runda är ganska lätt, så gick det trögt.
 
Var första rundan ute för det här året. Första 10 min gick ganska bra men sen började jag tappa tempo. Har grundkondisen kvar sen förra året. När jag tog min permiärtur då i början på maj orkade jag inte springa hela vägen. Nu orkar jag även om det går bra segt den sista biten ;-)
Vädret på kvällen var perfekt. Svalt och en sol som sakta var på väg ner. Huvudet gick på lågvarv och jag kände ett inre lugn. Kroppen känns nu sådär skönt avslappnad!
 
Jag hoppas att kunna ge mig ut minst tre dagar i veckan. När jag sprang som mest förra året mådde magen också bra. Sen kommer jag försöka att sätta upp små mål för min egen del. För att öka och locka till att prestera bättre.
 
NU är det vår och NU kör vi!!!
 

Pigga upp mig!!

Herregud så trött jag är! Sömnbristen från natten mellan fredag och lördag har verkligen tagit på mina krafter. Fick sova hela natten inatt men vaknade vid strax efter 07 av Mille. Andra sonen tog igen sin förlorade sömn med att kliva upp 09.15.
 
Har nu kommit hem efter simmet med Mille. Var en mindre trevlig tur då den lille herren vägrade att göra någonting. Det tar nästan mer på alla krafter än när vi badar järnet =) Men vi får ta nya tag nästa vecka!
Lämnade av surputten hemma och åkte iväg på doftljusjakt. Sofie hade ett hemma som doftade blåbärsmuffins. Blev helt tagen och sniffade både tre och fyra gånger på ljuset igår ;-) Lyckades att haffa två egna plus ett med jordgubbar och grädde. Det föll maken mer i smaken.
 
Gårdagskvällen blev lyckad, som alltid. Synd bara att grabbarna ska busa järnet hemma hos andra med. Även om jag vet att det är ok för våra vänner så vill jag ändå att dom lägger lite band på sig själva. Men efter mat och godis blev det något lugnare ;-)
 
Ska nu försöka pigga upp mig med lite fika på balkongen innan vi ger oss ut på en skön promenad. Gäller att ta vara på det underbara vårväder som just nu parkerat sig här =)
 

Vår lördag - so far

Melle visar ingen tecken på att vara sjuk. Lekfull och med massor av bus i rockärmen ;-)
 
Förmiddagen spenderade vi ute på gården i solskenet. Fam Lööke kom förbi, så barnen lekte medan vi vuxna fikade i solen. Efter nästan 1,5 timmar började bli kallt i vinden och vi valde att avsluta kvällen ihop. En pizzakväll med lite gott att dricka i glasen ;-)
 
 
Efter playdaten åkte vi iväg och fixade några ärenden. Sprang in på systemet och köpte vin och bubbel. Så nu är vinkylen uppfylld till hälften. Hade jag vetat att det inte skulle kosta mer hade några flaskor till följt med hem ;-)
Är verkligen inte van vid att köpa flaskvin. Vi köper oftast lite bubbel eller bag in box. Trist men det blir det ändring på nu. Mer flaskvin åt folket!!
 
Hoppas att er lördagskväll blir lika bra som vår =)
 

Zzzzleepless night!

Det tog två månadern innan öroninflamationen kom på besök igen. Gissa om jag är trött på att få den för tredje gången på fyra månder!? Eller grabbarna rättare sagt. Mille i januari, Melle i feb och nu har han fått den igen. En dubbel som nästan värkt hål på ena sidan. En kur penicillin efter morgonbesöket på jourvårdcentralen - tackar!
 
Har inte misstänkt något. Visst att vi snorat lite men det är lätt att det blir så när man kommer från värmen till kylan. Men Melle har inte klagat något över att ha ont i örat. Han har inte kliat sig eller visat något tecken. Behöver inte vara så heller sa läkaren.
Började igår kväll med att Melle vaknade och sa att han hade ont i örat. Han somnade om och vaknade igen vid 23. Då började hela gråtfesten. Tror vi somnade runt 04 inatt. Då hade vi varit uppe och försökt trösta och underlätta. Tyvärr var det inte mycket som hjälpte och jag tror vi alla somnade av utmattning.
 
Det komiska är att Melle är precis som vanligt nu. Ingen feber, glad och full av energi. Är så läskigt när det verkligen inte syns att han är sjuk och har ont. Men det värker mindre när han inte ligger ner.
Till natten hoppas vi att det blir bättre. Tidigare har penicillinet gjort verkan ganska snabbt och första natten brukar bli mycket bättre. Nu håller vi alla tummarna för det. Finns två föräldrar här hemma som verkligen skulle behöva det ;-)
 
Kommer bli en sväng bort till centrum sen. Lite lördagsgodis ska inhandlas och vi ska även köpa lite flaskor till vinkylen ;-) Den ekar tom just nu. Endast en rödvinsflaska fanns hemma =)
 

Kökets nya medlem!

 
Vår nya medlem i familjen är en vinkyl. Något som vi länge funderat att köpa. Redan i huset var vi inne på att köpa en men brist på plats gjorde att det aldrig blev av.
Nu hittade vi en på nätet som passade perfekt in i ett av våra skåp. Bara att montera bort luckan och ta bort hyllplanen. Sen in med kylen och koppla i sladden. Bara och bara...eller ;-)
 
Vi bestämde under semestern att köket var näst på listan av att fräschas upp. Så till sommaren blir det ny bänkskiva, nytt kakel och snygg belysning. Blir nog ett besök till nya byggvaruhuset i helgen och kika vad dom har. Lika bra att köpa om det är bra pris ;-) Kylen flyttade in lite tidigare än beräknat. Var en beställningsvara men kom på några dagar =)
 
Ikväll är det fredgasmys som gäller. Vi har köpt sushi och myser till det i soffan när grabbarna somnat. Precis vad vi behöver efter den här veckan!
 

Lite nytt & fräscht!

God morgon!
Njuter av kaffe och lite film med barnen innan vi åker till dagis. En kväll på jobbet kan inte bli dålig om man fått sovmorgon till 08 ;-)
 
Som ni säkert ser har vi fixat till bloggens utseende lite. Var på tiden får jag säga. Bilder på barnen var så gamla. Tror Mille var ca 5 månader på sitt kort ;-) Nu är hans kort nytaget. En härlig bild på yrvädret som knäpptes under en av våra härliga frukostar på semestern =)
Man kan ju säga att den bild säger mer än tusen ord. I det här fallet visar den precis lillherrens personlighet - yrväder ;-)
 
Gårdagens blev så mysig. Efter vår utelek så gick vi in och fikade med mamma och syster. Barnen älskar när dom kommer hit oanmälda. Dom blir helt bananas ;-)
Eftermiddagen försvann snabbare än jag kunde anat och efter fikabesöket blev det bad och middag. Hade faktiskt tänkt att starta upp med min löpning på hemmaplan men orkade verkligen inte. En huvudvärk satte stopp. Gick runt hela dagen igår med en molande värk. Så lagom till kvällen var jag helt färdig. Men till helgen kör vi på allvar! LOVAR ;-)
 
Tänk att torsdagen redan är här. Var ju nyss måndag =)
Önskar er en fin sådan. Även att regnet öser ner...
 

Vi tar igen oss lite..



Vi spenderar just nu eftermiddagen i solen på gården. Har en sådan tur att den ligger i lä. Vi slipper med andra ord den hårda vinden :)

Är det här jag längtat efter hela vintern. Att sitta ute och njuta av värmen och solen. Samla massor med energi. Och lite färg på nosen ;)

Haft en dag med jobb och läkarbesök med Mille. Återbesök efter öroninflammationen i januari. Blir ett nytt besök om tre månader. Han har fortfarande lite vätska bakom ena örat.

Nu dök precis mormor och syster på eftermiddagsfika. Men först ska vi njuta lite av våren ;)

Tegelpanna!

I påskpresent fick vi en ny ljuslykta?! (kan man kalla den det??) Den är gjord av min svärmors svärmor. Mycket fin och brinner så vackert på kvällarna. Min kära svärmor vet hur mycket alla gillar vitt, så hon målade dom vita innan vi fick dom ;-)
 
 
Tegelpannan kommer från taket på huset där dom bor. Så den är märkt på baksidan. Så roligt att få något egengjort i present =)
Det enda som vi ändrade var att sätta dit ett annat band. Vi hade ett fint hemma med budskap på. Det passade så bra in på vår fotovägg där lyktan hamnade. Allt handlar om kärlek, vänskap och minnen!!
 
Idag är det en kväll på jobbet som väntar. Inte sugen på att ge mig ut i detta gråa trista väder. Den där utlovade solen hoppas jag visar sig imorgon!? Men får ju säga att det var vår i luften igår, alltid något =)
 
Ha en fin tisdag!
Ikväll kör vi lite mer Thailands bilder ;-)
 

Stress

Ibland är mina måndagar långt ifrån så lugna som jag vill. Idag är en sådan. Jobb från 6, 30-16, 30 och sedan bad med Melle. Kommer landa strax innan 18, 30 i soffan. Eller något senare, middag först ;)

Avskyr när man knappt hinner att prata med barnen om deras dag. Älskar att höra hur dom på sitt eget sätt förklarar vad dom gjort :)
Lite extra tid med Melle blir det ju. Tur är det för jag avskyr att missa tid med mitt lilla hjärta :)

Nu blir det jobb igen!

Söndagsmorgon!

Mille vid gårdagens frukost =)
 
Här hemma tog vi sovmorgon. Hör inte till vanligheten ;-) Jag gick upp strax efter 08. Vaknade och kunde inte somna om - typiskt. Nyss fick jag sällskap av Melle. De andra två sussar fortfarande gott ;-)
 
Lördagen försvann alltför snabbt. Började med förmiddagsfika hemma hos svärmor. Där tittade vi på kort och videofilmer. Tanken var att storhandla efter vi varit där men vi blev kvar för länge ;-) För på seneftermiddagen skulle vi hem på tacodinner hos Lööke. Så strohandling står istället på dagens schema =)
 
Härligt att träffa alla igen, även om min fina vän redan hälsat på mig på jobbet i veckan. Som jag saknat dom alla!! Barnen har även passat på att leka extra mycket med Agnes som har vattkoppor ;-) Ser gärna att vi får det avklarat snart. Men med tanke på att det gått många gånger på dagis och dom aldrig fått det....
 
Denna söndag bjuder på bad, handling och evetuellt lite firande av vännen min som fyller idag ;-)
Hoppas er söndag ser lika lovande ut som vår =)
 

Grönt är skönt!

 
TGIF! Eller vad säger ni bloggisar??!! ;-) Hade gärna haft sol och våriga tempraturer utanför fönstret. Istället är det regn och grå himmel. Men till helgen och början på nästa vecka ser det ju ut att ändras. Då måste ju våren komma och stanna =)
 
Kör halvdag med VAB idag. Till lunch kommer maken hem och byter av mig. Då åker jag och jobbar till 18 och sedan är det raka vägen hem för fredagsmys! Grabbarna har bestämt pizza till middag. Så lite hemmagjord pizza får det bli. Bra mysmat det ;-)
 
Såg att Prinsessan hade detta härliga och våriga halsband på sig igår. Kliar i fingrarna att klicka hem det ;-)
Tycker den gröna färgen var så fin. Den är faktiskt inte så svårmatchad som man kan tro.
Kanske tar mig en sväng i helgen och kollar inte det lite närmare. Skulle behöva köpa vårskor till grabbarna. Om det ska bli 18 + på måndag funkar inte vinterskor att ha på sig ;-)
 
HAPPY FRIDAY!
 

Intensiva dagar!

Sen vi kom hem för dryga veckan sen har vi haft mycket på schemat. Har varit långt ifrån lugnt men lite hjälp fick vi med all tvätt ;-) Det gjorde starten lite lättare! Tack mamma och pappa.
 
I måndags drog jobb och dagis igång. På tisdagen hade Melle och pappa ett besök på BVC innan dagis. Det stod fyra års kontroll på schemat. Melle gick igenom med bra betyg. Visade sina goda kunskaper på engelska när han skulle göra syntest =)
Nu väntar vi dryga året tills nästa gång vi har kontroll.
 
Igår var det jobb och sedan stressa till dagis för att vara med på invigningen av dagis. Den är lite försenad men dom har velat att alla barn ska börja och komma in i verksamheten innan. Där bjöd barnen på sång i blandningen av sol och snöfall. Var så fint där dom stod stilla och sjöng =) Vilket jobb barn och fröknar har gjort!!
Blev lite fika och prat med föräldrar innan vi cyklade hem för att packa badväskan och åka till Eva. Melle kunde inte bada i måndags pga att jag jobbade kväll och Christian jobbade lite senare än vanligt. Men Eva sa att 18.30 på onsdag gick att komma.
Melle visade upp hur duktig han blivit på att simma under vattnet. Han spenderar mer tid under än över vattenytan ;-) Så kul att se när han knäckte det på semestern. Tidigare har han bara hållt andan kortare stunder. Men nu simmar han längre sträckor =)
 
Kom hem strax efter 19.30 och då blev det middag och efter 20 slöt jag mina två blå. Det var första gången på hela dagen som jag verkligen tog det lugnt. Är glad att vi har väldigt få sådana här dagar!
 
Idag är det en VAB dag här hemma då grabbarna hostar i kapp. Dom har ingen feber men jag vill inte skicka mina barn till dagis när dom inte är helt krya.
Mille har sovit massor under dagen. Det gör han inte i vanliga fall, så han är nog lite dålig. Håller tummarna för att det vänder till helgen!?
Själv är jag hemma tills älsklingen slutar och sedan far jag till jobbet för att stänga. Blir liknande imorgon, då åker jag efter lunch och kommer hem lagom till middagen och fredagsmyset ;-)
 
Detta stora skal hittade jag för en vecka sedan. Kommer ha det som en liten skål att lägga mina örhängen i.
 
Längtar tillbaka till värmen och solen. Är så sjukt att vi för en vecka sedan badade och njöt av dom sista timmarna. Gud vad jag vill tillbaka!!
Vi tittar redan lite smått på en ny resa. Kommer inte bli förän tidigast nästa vår men skulle kunna tänka mig att åka nästa höst. Får se lite.. ;-)
 

Thailand - del två!

Är väl dags att visa lite fler bilder från semestern. Försöker att dela upp det i kategorier, så det inte blir så virrigt ;-)
 
Del 2 - elefantturen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hela resan avslutade vi vid detta vattenfall. Som jag skrev när vi var där så är det mycket maffigare under regnperioden. Men det var otroligt vackert!
 
 
 

Päronsplit!

 
Är min fina Emma som ofta kommer på namnet till naglarna. Idag kläckte hon Päronsplit ;-)
 
Blev en mjuk grön färg. Den för tankarna till vårens första gräs. Det riktigt doftar vårgräs. Kanske inte en allergikers dröm. Men jag tar piller mot sådant ;-)
 
Idag fick mina tassar extra mycket kärlek. Dom var låååångt ifrån bra skick. Kommer ta till nästa besök innan vi är tillbaka i deras gamla form.
Min läxa jag lärt mig är att aldrig låta någon annan röra mina naglar. Ingen känner dom som Emma ;-)
 
Det värsta med att ha fixat naglarna är att jag redan längtar tillbaka. Blir så väl omhändertagen och bortskämd när jag är där. Denna gång fick jag även klämma och klappa mysiga mama to be magen. Om någon sett oss skulle dom nog undra vad som pågick ;-)
 
 

Bilder från Thailand!

Har inte riktigt satt mig ner och lagt in alla bilder på min dator. Vi hade fyra olika kameror med kort. Två mobiler, en digitalkamera och en systemkamera. Även en videokamera var med på resan. Som japaner, eller ;-)
 
Ska börja att lägga upp liter bilder den kommande veckan så även ni kan få ta en liten del av våra två veckor i paradiset.
 
Del 1 - strand!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här var bara några av bilderna. Finns hur mycket somhelst at välja bland =)
 
Idag är vi tillbaka i vardagen igen. En kväll på jobbet för min del. Så om några timmar ska vi cykla till dagis. Känns som det var närmare en månad sen sist. Men riktigt så är det inte ;-)
Samtidigt som tiden sprang iväg kunde den nästan stå still under semestern. Våra två veckor känns avlägsna. Konstig känsla det där.
 
Hoppas ni får en fin och solig start på veckan =)
På återseende snart igen!
 
 

Jetlag

 
Är fortfarande inställd på Thailands tid. Det betyder att jag ligger fem timmar före. Så idag var jag pigg ch redo att kliva upp strax innan 05.30 =)
 
Resten av familjen sov som stockar. Så jag klev, tog fram min godisskål och Sofies mode. Satte mig i hörnet av soffan och läste i min ensamhet. Skönt att sitta i lugnet och läsa. Äta några små godbitar och njuta av den tidiga morgonen. Men nu är det kaffedags. Älskade goda kaffe. Levde på en kopp om dagen under semestern. Var långt ifrån gott men för att vakna till behövs kaffe ;-)
 
Trevlig söndag på er!
 

Hemma bäst??

Vet inte om jag håller med. Hade hellre varit kvar i vårt paradis. I allafall ett tag till ;)

Tröstar mig med att jag äntligen hittade mina M&Ms - peanut butter. Dom var så där himmelskt goda som jag hoppats på ;)
Tackar Phukets flygplats för det.
Så känns det lite extra deppigt tar jag fram min påse. Köpte två så jag skulle klara mig ett tag ;)



Just nu är det tvätt av bilen. Den har dammat igen under tiden vi varit borta.
I eftermiddag blir det hem till mina föräldrar. Är två som saknat dom lite extra ;) Har även vi vuxna gjort.
Passar på att fira min pappa som fyllde när vi var borta. Men innan dess måste vi storhandla. Finns typ inget hemma. Mamma hade dock varit gullig och handlat fil och mjölk åt oss :)

Hej på er i kalla Sverige ;)

Total renoverad!

 
Ligger nu mätt och belåten och surfar. Sista kvällen och jag känner en enorm sorg i hjärtat. Vill verkligen inte åka hem. Känner att jag bara vill lägga mig ner på marken som ett barn och sparka och skrika! SÅ jäkla trist är det.
 
Efter lunch idag tog jag den där massagen. Har aldrig tidigare gjort någon sådan. Är speciellt att ha en människa som trampar, sliter och vrider ens kropp. Men skönt var det. Är dock lite mör i axlarna och precis runt skulderbladen. Denna "Madame" som dom uttrycker det har nämligen en "bad back".
Hon slet sig svett när hon försökte få ut knutorna. Till slut kändes det som om ryggen skulle brinna upp av oljan. Då gav hon upp och gav sig på resten av kroppen ;) Tröstar mig med att jag hade väldigt starka ben. 
 
På eftermiddagen tyckte min kära man att jag skulle ta en pedikyr också. Åkte man ner i fina fossingar så ska man åka hem med det också :)
Gick tillbaka och blev unnad fina fötter. Var bra nära på att välja röda naglar men tog sedan svart. Bara för att jag inte äger något sådant :)
 
Var underbart att två gånger idag fått lyssna på vågorna, se havet och känna det lätta vinden medan jag blivit ompysslad. Det gör en totalt avslappnad. Kommer sakna den känslan men vi ska ju återvända igen ;)
 
Bussen till flygplatsen går 03.45 så mycket sömn kommer det inte bli. Får bli på flyget och tåget. När vi väl anländer hemma blir det en taxi hem och se hockeyn. Måste ju gå vägen!
 

MAT!!

Tror dom flesta vet att jag älskar mat. Att gå på diet är inget jag klarar. Men samtidigt är jag långt ifrån överviktig. Ställde mig på vågen häromdagen, 54.4 kg. Får säga att jag väger omkring 53 kg utan kläder. Ganska bra för någon som frossat i godsaker och goddricka före under och efter semestern ;)

Här skulle jag kunna stanna bara för den goda maten. Igår var det biff med grönsaker i ostronsås och idag grillspett. Till det en underbar tzatsiki.



Hur ska vi kunna toppa det här när vi kommer hem?? Det kostar ju inget heller med mat här.
Tanken på att flytta hit blir bara starkare ;)

Nu ska jag smälta middagen med en kall Chang :)


Som ett gäng japaner!

 
 
Tog ett kort på fotografiet som vi köpte från vår tur igår. Därav den otroligt dåliga bilden.
Kan lova att man satt allt annat än skönt och det kändes i ryggen idag. Ska unna mig en skön massage imorgon. En thai massage kostar typ ingenting och man ser havet där man ligger ;)
 
Tyckte vi blev så otroligt "turistiga" på kortet. Kameran i högsta hugg runt halsen ;) Christian tog videokameran men den syns inte på bilden. Ska bli så skoj och se alla kort och allt vi filmat när vi kommer hem. Har ingen aning hur något kommer vara ;)
 
Ikväll ska vi vara lite lata och beställa hem mat. Hela menyn på ena restaurangen går att få levererat till dörren. Kostnaden för det är 20 baht. Vilket är typ inget :)
 
Trevlig kväll på er!
 

Svett & oväder

Gårdagens tur blev mycket lyckad! I 45min red vi i den thailändska djungeln. Vilket fantastisk landskap! Myggorna slapp vi också ;) 
Grabbarna tyckte att höjdpunkten var när vi fick mata elefanterna. Lite läskigt var det nog i början men sen gick det bättre.
Efter elefantturen åkte vi till ett vattenfall - Rainbow falls. Under högsäsongen är det mycket mindre vatten. Det fylls nämligen på med vatten från bergen när det regnar.
Om man ville så kunde man bada. Vi hade inte tagit med badkläder men jag hade god lust att hoppa i näck ;) Var genomsvett efter vår tur i djungeln. Mina shorts såg nedkissade ut när vi åkte från elefanterna ;)
 
När vi kom tillbaka blev det att slänga sig poolen. En Chang och jag var nöjd ;) Kommer sakna det här livet. Men jag ska tillbaka och kommer inte dröja alltför länge...
Lagom till seneftermiddagen kom regnet. Ett befriande sådant ;) Vi badade en stund innan det ökade. Då snörande jag på mig löparskorna. Stannade en stund ute regnet efter jag sprungit. Är befriande och svalkande!
 
Nu kör vi lite lunch innan Melle ska på Lollos födelsedagskalas ;)
 

Mot djungeln

God morgon på er!
 
Efter en god frukost med för mycket godsaker tar vi gen oss på rummet. AC:n går varm ;) Är kladdigt ute...precis som vanligt.
 
Om en timme ska vi ta bussen ut i djungeln. På dagens schema står elefantridning. Ska bli spännande av flera anledningar. Kommer barnen att gå med på denna tur? Kommer vi bli uppätna av myggorna? Än har vi vart skonade från det. Barnen fick några bett första veckan men den kvällen glömde vi att spraya på mygga innan vi gick ut.
Dom satt det kommer vara mycket myggor på turen. Så vi har investerat i thailändsk myggolja. Den luktar skit starkt, inget vill komma nära den. Hoppas nu att myggorna tänker samma sak ;)
 
Rida elefant har jag sett fram emot sen innan vi åkte. Var det någon utflykt vi skulle göra var det just en elefanttur :)  I eftermiddag återkommer jag med resultatet av resan. Red barnen??!! Blev vi uppätna??!! Det återstår att se ;)
 
Läser FB och Aftonbladet här så vi håller oss uppdaterade om det mesta. Så idag räknar vi med vinst LHC!!!
HEJA!!!! Vi håller alla tummar och tår som går!