Nya kökslampor!

Igår inhandlade jag nya lampor till köket. Såg dom sötaste ljusrosa skärmarna och kunde inte låta bli ;-) Att sedan kunna välja mellan massor av lampfötter var bara en utmaning :-)
Men valet var inte så svårt. Silver i clean design, helt min stil. Och dom passar bra om jag vill byta skärmar någon dag!Nu går hela köket i en mjuk rosa ton. Kan erkänna att jag är bra svag för den flickrosa nyansen :-) Men i vårt lilla kök ljusar den upp och ger liv.
Snart blir det sängen efter en trevlig kväll. Imorgon kliver jag upp tidigt för jobb. Inget jag ser fram emot nu...

Det mysiga med söndagar

 
Söndagar betyder ju bad för Mille. Det betyder också att Melle får titta på tåg och bilar som guppar ;-) Är en helt normal kille vi har =D Nej men vi ställer oss på en av brorarna i stan där man kan se både tåg som kommer och bilar som kör över ett litet gupp på bron. Han älskar det verkligen och för mig gör det inget. Vill folk tycka att det är konstigt, låt dom göra det. Jag gör gärna det som mina barn gillar att göra!
 
Efter en stund i blåsten tyckte vi att det räckte och gick och tog en fika innan vi skulle hämta pappa och lillebror. Melle åt en äpplepaj och jag en vaniljlatte. Ska säga att den lille herren bjöd med sig också, så även jag fick lite paj =)
Är så underbart att göra saker med bara en av grabbarna. Dom är så olika och helt annorlunda när dom är ifrån varandra. Melle är en stor och klok kille som pratar om allt han ser. Berättar och förklarar saker för sin mamma =) Jag älskar verkligen dessa stunder då barnen visar upp sina helt unika sidor.
Igår pratade jag och mamma om att göra en liten tur till antigen Göteborg eller Stockholm. Min tanke var då att ta med Mille som gärna sitter i vagnen och hänger med på saker. Melle är ju lite större och har en helt annan vilja än att sitta i en vagn =) Får se om vi kommer iväg någon lördag under hösten?!
 
Efter lunch tar vi alla igen oss. Mille sover som en klubbad säl efter simmet ;-) Senare i eftermiddag blir det för grabbarna att äntligen får träffa farfar och fru. Sist vi sågs var i somras, ska sägas att dom inte varit hemma ;-)
 
KRAM på er!
 

Andreas Weise & Burberry summer

 
Sitter och myser medans alla grabbarna badar. Har tänt ljus och ska snart hälla upp ett glas vin. Det är lördag, grått och trist - jag går all in i myset ;-)
Om en stund börjar hockeyn, då stänger jag av musiken. Har hela tiden sen vi kom hem lyssnat på Andreas debutskiva. Helt amazing om ni frågar mig. Älskar att lyssna på musik som ger lite storbands känsla. Man gungar med och bara njuter. Medan vi åt middag stod den på i bakgrunden och den passar perfekt till det. Tycker det ger en skön feeling =)
 
När vi var och fikade hos mamma idag fick jag en ny parfym. Den får mig att längta till sommren igen ;-) Den doftade ljuvligt. Precis sådär lätt och blommig som jag gillar. Mina tidigare två har precis tagit slut och jag fick använda mig av ångorna =) Nu är nog hösten räddad men jag ska lägga in en beställning nu när svärfar och fru åker till Spanien ;-) Då blir det nog Clean cotton...
 

Ska tag tag i mina blötdjur i badrummet. Gäller att hålla tempo nu innan matchen börjar ;-)
 
 

Rainy day

Usch vilket trist väder vi har denna lördag. Kanske är ännu tristar när man tänker tillbaka på att vi vaknade 06.00 =/ Sovmorgon är inte något vi tar på helgerna heller =) Varför bryta en trend??!!
 
Vi har hunnit med en promenad i spöregnet till affären. Vi behövde handla lite mjölk och bröd. För är det något som går åt här hemma så är det just det =) Christian äter bröd till frukost och på kvällen till sin spruta. Mjölk måste han dricka till varje måltid, så en liter om dagen går det nog åt. Normalt gick det åt ca 3 liter i veckan. Lite skillnad =)
 
Just nu smälter vi en god lunch. Barnen leker lite med paddorna och jag bloggar =) Skönt att ta lite siesta när man ätit. Vi kanske inte sover men att få sitta och bara vara är alltid skönt.
Vår plan för resten av eftermiddagen är att åka och fixa några ärenden och på vägen hem stanna för en fika hos mormor. Grabbarna och hon har inte setts på veckor, så dom saknar nog varandra lite =) Tror tyvärr inte att morfar hinna komma hem innan vi åker. Han är på mässa och väntas hem först under seneftermiddagen/kvällen.
 
Återkommer senare ikväll. Kanske med lite nytt till hemmet ;-)
KRAM.
 

Fredag i skilda världar

Fredagspositionen är intagen i soffan. Det enda jag saknar är ett glas vin men det tar jag när barnen somnat ;-)
 
Nu är arbetsveckan slut och jag tar helg. Inte mycket planerat, vilket är skönt. Någon fika ska vi nog klämma in. Var länge sen vi träffade våra nära och kära =)
 
Dagen bjöd på jobb, fick börja en timme senare men slutade också senare. Hellre det för tiden på morgonen är lite helig. Vi är alla samlade och kan äta frukost ihop. Det är dom små sakerna i vardagen som sätter guldkant på den!
Medan jag spenderade dagen på jobbet med fredagsshoppande människor styrde grabbarna kosan mot busfabriken. Där gick dom all in i tre timmar innan det blev för mycket barn och dom åkte hem.
Så mysigt det är att sitta i kassan på jobbet och se mina älsklingar cykla iväg. Det är sedan ännu mysigare att se dom komma tillbaka. Kanske också lite tragiskt att jag sitter kvar där i kassan ;-)
 
Det är bra att se barnen ge vår mat godkänt genom att slicka rent tallrikarna efter sig ;-)
 
Min tanke nu är att bädda in nytt i våra sängar. Men magen är så mätt efter mat, och tårtan från jobbet ;-) Idag bjöds det på schwartzwald, glömt bort hur god den är.
Får se om jag tar mig upp från soffan, annars ligger jag kvar ett tag till. Kan bädda in sen när vi lägger oss ;-)
 

Mini haglöfs

 
Igår öppnade en ny sportkedja här i stan - xxl sport. Självklart jag där, inte vid grand opening 07.00 ;-) Valde att åka dit innan jobbet, så vid 10.30 började jag att fynda =)
 
Blev varsin ny ryggsäck till grabbarna. Söta små gröna Haglöfs för halva priset. Deras gamla ryggsäckar har börjat bli lite slitna. Dom här passar även bättre att ha med på våra små utflykter som vi gör ibland ;-)
Dom fick även varsin termos, en Blixten och en Nalle Puh. Även dom smidiga att ha med sig ut i skogen.
Passade på att köpa med ett underställ i 100 % merinoull för 99 kr. Vi har ett hemma men nu måste båda grabbarna ha. Perfekt till dagis nu när det snart är vinter.
 
Ångrade mig lite att jag inte köpte ett regnställ till Melle. Det kostade 149 och hade varit perfekt att ha hemma. På dagis har han sitt Didrikssons. Så när bästa kollegan A åkte ner efter jobbet köpte han ett till mig och slängde in på jobbet. Hur bra får man vara =D
 

Till hösthåret

Ska snart boka tid hos Maria för att fixa till mitt hår. Det är slitet och väldigt livlöst. Behöver göra något åt utväxten med =) Mycket jag skulle behöva boka tid för, naglarna bla ;-)
 
Igår köpte jag på rekomendation av Sofie en ny borste. Har varit inne på en svinhårsborste men enligt min donna ska denna vara lika bra. Än så länge har jag bara testat den på blött hår med olja i. Men jag tyckte den var rikitigt bra. Lätt att reda ut håret med och skön för hårbotten. Stora testet blir väl senare under morgonen ;-)
 
Köpte även nya hårprodukter från PHC. Det är framförallt Åhlens som säljer dom. Har som jag tidigare skrev testat andra produkter från deras märke. Men nu blir det spray och torrschampo som ska utvärderas. Torrschampo har jag tidigare anbvänt men inte hittat någon bra. Dust it funkar sådär enligt mig. Sen gillar jag mer när det är sprayfunktion och inte som dusten som man masserar in med fingertopparna. Får se dom kommande dagarna hur bra det funkar =)
 
 

Barnvakter!?

Hur härliga grannar har vi egentligen!!?? =) Eftersom många av dom kommer in på jobbet och handlar så hinner man ofta med att byta ett par ord.
 
Idag fick jag höra av en att hon sett hur grabbarna flytt fältet när Christian kopplat på cykelkärran. Dom har sin balkong in mot gården, så hon stod och kollade på när grabbarna sprang iväg. Hela tiden stod hon och höll span, redo att ropa vart dom tog vägen. Men som tur var hann mannen ifatt dom. Men då var dom halvvägs på väg till centrumet ;-)
 
Just detta moment när man ska åka iväg till dagis är lite kritiskt. Då tar ofta dom små herrarna till flykten. Ofta är det bara ut på gården men som idag är det längre sträckor. Även om man säger till på skarpen att dom inte får springa iväg lyssnas det dåligt.
Det som skrämmer mig är ju att något kan hända. En bil kan komma och köra på dom eller att dom trillar och slår sig. Chansen är kanske inte så stor men den finns alltid. Och det sista jag vill är att något ska hända mina små troll =) Jag håller alltid tummarna efter att något sådant här att dom lärt sig att lyssna lite bättre till nästa gång!
 
Denna jobbdag är nu över. Har hunnit med att handla lite. Köpt lite nytt till håret, hoppas bara att det är bra??!! Har haft värmeskydd och glansspray i deras serie förut. Var nöjd då men nu ska det bli skoj och se hur deras spray och torrschampo.
 
Bloggar mer när barnen somnat och middagen intagits =)
KRAM.
 

MÅNDAG!

Då har jag jobbat klart för idag. Skönt att få måndagsjobbet avklarat =)
 
Nu tar jag igen mig med grabbarna i soffan. Tar en kopp kaffe och njuter lite grann. Om en stund drar vi till stan. Måndagar betyder bad ;-) Idag slipper jag att bada. Eller jag vill egentligen inte då jag älskar att bada med Melle. Han är så jäkla glad den där halvtimmen i vattnet. Men nu har jag badat så många gånger i rad att jag snart har simhud mellan tårna =D
 
Ska avsluta mitt kaffe och sedan förbereda lite middag tills vi kommer hem =)
Kram och på återseende!
 

För mitt ömma huvud

Hade en hemsk huvudvärk hela dagen på jobbet igår. Värktabletter hjälpte inte, tog bara udden av smärtan. Ibland gjorde det så ont att jag fick svårt att fokusera blicken. Men min kollega A fick mig att orka :-)

När jag väl kom hem blev det en STOR kopp kaffe och kvällsmys med mina älsklingar. Det och en Treo gjorde susen ;-)
Myste i soffan hela kvällen. Först till hockeyn och när barnen somnat och Pluras kök börjat blev det ont, kex och kräftor. Skippade vinet då huvudet ömmat hela dagen. Huvudvärken höll sig sedan på avstånd hela kvällen :-)




Snart blir det att åka och bada med Mille. Har längtat efter det. Är så mysigt att busa runt i vattnet med den lilla fisken ;-)



Mitt hjärta!

 
Barn är så härliga. Dom ser allt som händer omkring dom. Som små svampar suger dom in varenda litet intryck =)
 
Sen Christian fick sin diagnos har vi förklarat för barnen att pappa måste ta medicin flera gånger om dagen. Vi förklarar att man inte får röra den för om man inte är sjuk kan det vara farligt.
Dom har fått hjälpa till att sticka i fingret när blodsocker ska tas. Dom tittar noga sedan när han sticker sig i magen. Och nu har dom fått klämm på allt som ska göras =) Visar vart och hur man sticker.
 
Igår kväll vid middagen visade Melle hur pappa gör när han tar sin spruta. Om pappa tar en måste även Melle göra det. Han avgudar sin pappa =)
Jag hoppas att jag aldrig behöver se mina barn ta en spruta i magen. Chansen att dom får diabetes är mycket liten men man vet aldrig. Det är ca 3 % som ärver det enligt doktorn som Christian pratade med. Som alla föräldrar tar vi hellre alla sjukdommar och smärta istället för barnen!
 

På väg till mig och min vän

Bild från H&M.
 
Sofie visade mig denna goding på kalset. En otroligt snygg väst till en billig peng. Har en väst från Boomerang, riktigt snygg men den är rosa. Är inte jämt som jag tycker att den passar till allt =) Den här känns mer "vuxen".
 
Tankarna när jag ser den för mig till ett dimmigt kallt England. Ridbyxor och stövlar. Nu kanske jag skippar byxorna och kör på ett par smala jeans istället ;-) Men stövlarna behåller jag nog, kanske ett par i skinn??!!
 
På kvällen när vi kom hem klickade jag hem en till mig och en till Sofie. Och redan igår fick jag mail om att dom redan skickat dom. Det gick undan minsann =)
Ska ge mig på jakt efter en skön stickad tröja som jag kan ha under. Min jeansjacka passar men innan kylan helt slår till kan en tröja räcka. Får bli nästa veckas projekt ;-)
 

Gårdagens outfit

Till kalaset igår invigde jag kjolen från Lindex rea. Den blev snyggare på än jag hade hoppats =) Köpte den ju utan att prova ;-)
Med en svart topp och ett par tjockare strumpbyxor till kände jag mig lite lagom uppklädd. När man ska på barnkalas kan man inte sätta på sig finklänningen ;-)
 
 

5 års kalas!

 
Gårdagskvällen var helt fantastisk! Vi hade det så trevligt och kom hem med magar som var fyllda i varenda hörn =) Massor med olika goda matpajer och sallad till det. Till kaffet blev det självklart tårta som födelsedagsbarnet själv fått bestämma utseende på =)
 
Kvällens roligaste present enligt barnen måste varit discobilen. Den snurrade, blinkade och spelade musik. Gick hem hos barnen men kanske inte hos oss vuxna ;-)
Det glädjer mig ändå att se hur kul alla barnen har ihop. Och att få känna sig som en liten del av våra vänners trevliga familjer är riktigt härligt!
 
Bilen in action utan blixt =)
Med blixt på =)
 
Snart väntar en eftermiddag och kväll på jobbet. Är inte jätte taggad, skulle hellre varit hemma med mina grabbar. Får hoppas att dom kommande dagarna går fort. På söndag är jag ledig igen =)
 

Eftermiddagschill

Tar igen mig i soffan efter en givande dag. Vi hittade massor med svamp när vi var ute =D Blev tre liter som nu ligger och torkar ute i värmen på balkongen. Om två veckor ger vi oss ut igen och till samma ställe. Märktes att det inte var välbesökt ;-)
 
Ska snart ta och slå in Alfons paket. Vid frågan vad han önskade sig fick jag till svar något fränt =)
Så ikväll blir det mat och tårta hemma hos Löökes. Trevligt med ett litet firande mitt i veckan. Barnen är helt till sig här hemma och pratar inte om något annat =)
 

Har skogen något att erbjuda??

Idag är jag ledig, en hel dag ;-) Den kommer bjuda på massor av skoj, bla ett kalas =D
Passar på att säga grattis till Alfons som fyller hela 5 år idag!!! Gahhh vart tar åren vägen??!!
 
Eftersom jag är ledig och vädret är helt ok ger vi oss ut i skogen idag. Åker en bit för att se om vi hittar lyckan i en annan skog. Vårt vanliga ställe bjöd ju på nada i söndags. Sen är det trevligt med en lite utflykt ;-)
När vi sedan kommer tillbaka till verkligheten är det veckohandling på schemat. Mycket som ska hinnas med idag. Men det bästa är att jag kommer njuta av varje minut!
 
Hoppas ni hittar små stunder denna dag att njuta av =)
 

Egentid

God morgon! Hur har ni det denna tisdag?? Själv har jag sovit i närmare 11 timmar =) Kroppen ligger mycket back på sömn. Den senaste tiden har varit stressig och tömt alla reserver. Känner att jag tar igen all förlorad sömn och att kroppen faktiskt slappnar av.
 
Älsklingen är och lämnar barnen på dagis. Själv börjar jag jobba om några timmar. Så vi hinner med att vara själva en stund innan jag börjar. Är inte ofta vi får vara det, så vi tar vara på tillfället ;-) Eftersom jag varit så trött dom senaste kvällarna, så är det bra att vi kan ta igen förlorad tid på dagen =)
Har även passat på att tvätta, vika tvätt och köra disken. Skulle även behöva dammsuga lite. Skönt när vi kan hjälpas åt lite. Då är det ju inte omöjligt att golven blir moppade här på förmiddagen =)
 
Nu hoppas jag min fina man snart kommer hem =)
Ha en FAB dag. Även om det ser ut att bli regn...
 

Små måndagsbestyr

Hej på er!
 
Ska snart packa badväskan, måndagar betyder sinmskola =) Blir självklart jag och Melle denna vecka. Vi äventyrar inget idag. Även om Christian tror att han skulle orka så behöver vi inte utsätta honom för det idag.
 
Drog ett lite kortare pass på jobbet idag. Kom hem strax innan 13.30. Hann med en fika med min kära på balkongen. Lite roliga nyheter som vi hann och prata om =) Efter det cyklade vi och hämtade hem dom små. Kom precis lagom när dom ätit mellis. Alltid lika glada barn som man tar med sig hem =)
Hämtade lite paket som kommit på vägen hem. Köpte ett kuvert som jag nog behövt att göra i ca en veckas tid ;-) Vissa saker är extra svåra att komma ihåg. Får bara inte glömma att lägga på det när vi åker sedan!
 
Kanske skulle ta tag i den där väskan nu. Den kommer inte att packa sig själv ;-) När vi kommer hem har Mille bestämt att vi ska äta taco. Så under tiden vi badar fixar pappa och lillkillen middag =)
 
Bloggar mer ikväll, får nog bli i någon paus i hockeyn ;-)
KRAM.
 

Hösttankar en söndagskväll!

En passade klänning till hösten tillställningar!
 
Jag har efter den här helgen kommit in i riktigt höstmood. Jag längtar efter tjockare tröjor och koftor. Kängor med snygga knästrumpor till. Höstjackor och halsdukar. Första tunna mössorna och fingervantarna. Den höga krispiga luften en solig dag.
Vet inte vaför det blev så efter den här helgen =) Men det kanske är för att det är nu som mörket och lugnet kommer. Man är inte ute och flänger runt bara för att det är sol och värme. Då KAN man ju inte sitta inne ;-) Sen börjar färgskalan sakta att ändra sig från grönt till gult/orangt. Underbart vacka färger!
 
Denna dag har vi varit ute en sväng i skogarna och försökt hitta lite svamp. Långt ifrån någon tur där. Hittade knappt något och vart tog alla trattisar vägen?? För två veckor sedan såg det ut som en lovande höst. Men vi verkar inte vara ensamma, flera har sagt samma sak. Brist på svamp =)
Vi hann med att leka lite ute i lekparken i höstsolen på eftermiddagen. Bra för två trötta föräldrar som just nu är i stort behov av sömn ;-) Speciellt min kära man som försöker att ställa in allt. Han blir lättare trött och kräver mer vila så här i början. Känns lite läskigt att jobba imorgon men som tur är slutar jag skapligt.
Innan middagen kom svärmor och sambo förbi. Dom hämtade Christians cykel på sjukhuset i onsdags och har haft den hos sig sen dess. Nu är den tillbaka och en kopp kaffe hann dom med att ta innan dom for hem.
 
Som jag skrev känns det lite jobbigt att åka och jobba kommande vecka. Vi får ha barnen på dagis, så några timmar om dagen kommer dom få gå. Christian behöver lite lugn och ro för att hitta fungerande rutiner. Tycker det är jobbigt att han kommer vara själv ibland med grabbarna. Om något händer är han ganska utsatt. Men som tur är känner han när en känning är på gång.
Jag hoppas att med tiden kunna slappna av mer och mer. Det käraste jag har (förutom mina barn) lider av en lömsk sjukdom. Fick jag välja nu skulle vi spendera all tid ihop =)
 
Nog om det nu. Tror ni kommer få ta att jag skriver av mig här en tid framöver =)
Ha en mysig avslutning på denna söndag!
 
 
 

Släcka bränder

Sol, lördag och hela familjen är hemma. Det firade vi med att åka till ena brandstationen i stan som hade öppet hus. Som sällskap hade vi nästan hela Fam Lööke, Sofie jobbade =(
Var en trevlig förmiddag i solen bland massor av brandbilar, ambulanser och polisbilar. För barnen fanns det massor att göra. Jag och Melle prövade på att släcka eld med en brandsläckare. Första gången ville han inte. Då fick denna mamma briljera med sina släckningskunskaper ;-) Var bara ett par år sedan jag gick den utbildningen. Andra gången var det Melle som höll i slangen och släckte medan jag tryckte på handtaget =)
 
Efter att ha gjort brandstationen åkte vi vidare till Valla. Barnen fick leka fritt i solen medan vi tog igen oss och njöt av denna höstdag =)
Träffade på fina Emma. Hann med att prata lite och tacka för att hon är en sådan härlig människa =) Vill även tacka alla andra underbara familjemedlemmar och vänner för era telefonsamtal, sms, mail och meddelanden. Det har varit så peppande!!
 
Nu har vi landat här hemma efter lite mathandling och fika hos svärmor. Barnen är rekordtrötta redan nu men innan det blir sängen ska vi äta mat och bada. Imorgon har vi en ny date med våra underbara vänner =D
Först blir det en lugn hemmakväll. Ska mysa med lite gott framför Pluras kök ;-)
 

Samlade

Första gången på flera dagar känner jag mig avslappnad. Jag känner att kvällen kommer bli tidig. Nu har allt börja släppa och min kära är hemma igen =)
 
Det som hände i onsdags var att Christian fick reda på att han har diabetes. Ingen allvarlig sjukdom men när allt sker på två röda out of the blue då blir det lite kris.
Den vägen som nu väntar är lång och vi har mycket att lära oss. Det är en helt ny livsstil. Vi kommer att behöva leva ett ännu mer planerat liv. Och för att erkänna en sak är jag ständigt orolig. Christian är inte helt säker i allt än och hur ska jag då kunna känna mig säker??
 
Ikväll ska vi äntligen ta igen förlorad tid. Som jag längtat efter att få ha någon att mysa med. Och då har vi bara varit ifrån varandra i två dagar =) Men den oron som jag kännt har varit hemsk. Den har ätit upp mig dag som natt.
Nu ska vi försöka landa i vår nya vardag. Självklart kommer jag dela med mig lite av det här med =) Har ni tips och råd får ni gärna komma med dom!
 

Zzzz

Jag tackar nu för mig. Trött efter den här natten och dagen :) Klarade av den även om jag var bra trött ett tag. Barnen har haft en mysig eftermiddag med farmor ochGoch Göran. Efter mellis blev dom hämtade och sedan fick dom åka buss. Nöjda är bara förnamnet :) Kom hem från jobbet och då sov dom. Underbart att få äta varm mat. Första målet sedan gårdagens lunch. Soppa är underbart kan jag lova :) En varm lång dusch senare ligger jag nu i sängen. Kommer somna som en stock snart. Imorgon blir det jobb till 13 och sedan ska familjen återförenas :D Under tiden jag jobbar kommer mormor hit och passar grabbarna :) Kommer dom älska!

Vakuum

God morgon!
Här hemma vaknar vi upp till en solig morgon - tack!
 
 
Gårdagen bjöd på en av dom mest kaotiska dagarna i mitt liv. En maktlöshet som var svår att hantera. Fick jag se hur lätt allt kan ställas på tvären. Hur tillvaron kastas omkull och allt vad rutiner heter spelar noll roll.
Kommer inte närmare att gå inpå vad som hänt. Det gör jag när vi landat i den nya tillvaron som väntar. Men jag tackar Gud för att det inte är något allvarligare!
 
Får kanske berätta lite för er. Igår blev Christian akut inlagd på sjukhus. När han kommer hem vet vi inte. Hoppas på att det blir till helgen men har vi otur blir det efter. Kan lova att jag känner en viss bitterhet om vi blir snuvade på en ledig helg ihop. Konstigt att tänka så med tanke på att allt jag vill är att han ska bli bra. Tror att det handlar om att jag inte vill något annat än spendera tid ihop med familjen just nu!
 
Hann med att hälsa på honom igår efter jobbet. Då var han precis som vanligt, lite trött bara. Men under kvällen fick han känna på det hemska med hela sjukdomen. Tror det blev ett uppvaknande hur allvarligt det snabbt kan bli. Så nu får vi försöka ta en dag i taget!
 
Har sen igår fått sett hur underbara vänner och familj vi har! Vill verkligen tacka er alla för att ni ställer upp och underlättar nu. Att jobba och lämna och hämta på dagis är inte det lättaste. Men vi får hjälp och tur är det =)
 
Igår följde min vän Johan med upp till sjukhuset. Älskar denna människa som trotsar sin egen räddsla för sjukhus, bara för att vara den underbara vän han är =)
Kände att mitt i det kaoset som rådde var det skönt att ha någon vid sin sida. Och sången vi sjöng i bilen säger allt - Thats whats friends are for ;-) Kunde slappna av och någonstans få kraft att orka med en dag på jobbet. Tyvärr är det en kväll men det betyder att jag nu får mysa och pussa på mina prinsar. Säga hur mycket jag älskar dom och hur stolta dom gör mig!!
 
Nu ska jag ta tag i den här förmiddagen. Längtar till morgondagen då hela familjen får ses igen. Första gången sen i onsdags morse.
 

Balsam för själen

 
 
Min vän Emma skrev så idag på FB angående country. Kanske inte min favorit genre men Gud så harmoniskt det är att lyssna på. Finns så mycket positivt i musiken även om det handlar om brustna hjärtan =) Låter kanske konstigt men jag känner hopp när jag hör det!
 
Grabbarna surfar ganska mycket runt på tuben på sina paddor och då råkade Mille hitta denna goding. Fråga mig inte hur men jag är verkligen helt kär i den =)
Lyssna och döm själva!
 

VAB

Då var det dags för en dag hemma. Fick bli min tur denna gång.
 
Har sovit som en kratta dom senaste nätterna pga Mille. Han sover oroligt och far runt på nätterna. Normalt brukar det betyda öroninflamation. Men vi fick en tid på morgonen och det är falskt alarm - skönt! Trodde aldrig riktigt det pga att han inte har någon feber. Var i vilket fall skönt att kollat upp det. Jag är inte en sådan som skickar mina barn till dagis om dom inte är ok. Tror alltid att det straffar ut sig och kommer tillbaka och biter en i baken =)
 
Nu sitter jag här i soffan med kaffet och önskar att jag kunde få sova. Har jag tur kanske jag får göra det efter lunchen ;-)
Återgår till min kaffekopp nu...
 

Party party

Får nog bli lite shopping denna vecka. Klänningen är bara att dö för =D Och för att inte prata om handväskan!
Älskar att denna outfit är lite "tuffare". Jag gillar verkligen den klassiskt snygga stilen men ibland måste även jag få känna mig lite wild ;-)
 

Förtydligande till er!

Har märkt att när jag svarar på någon kommentar så syns det inte på antalet kommentarer till inlägget.
 
Om ni lämnar tex en fråga till ett inlägg så får ni gå in på er kommentar för att se svaret. Antalet kommentarer ändras alltså inte under inlägget. Förstår ni hur jag menar?? =)
 
2012-09-09 @ 16:35:00 Permalink Shopping Kommentarer (1) Trackbacks ()
Så här ser det ut när någon lämnat en kommentar till ett inlägg. Klickar ni sedan på kommentarern ser det ut så här:

Kommentarer
Postat av: Tullan

Lisa, var köpte du kjolen med paljetterna?

Svar: Den hittade jag på Lindex här i centrumet. Vet ej om dom andra butikerna i city eller Tornby har den kvar??!! Fanns några kvar i torsdags i vårt lilla Lindex =)
Lisa & Christian Rudqvist
 
Vill inte att ni ska tro att jag ignorerar det ni frågar om =)
 
Ha en FAB dag!
 

Make over

God morgon!
Har startat upp denna måndag med att tvätta och köra diskmaskinen. Om några timmar far vi mot dagis. Har några timmar mellan dagis och jobb, så jag åker ner till stan en snabbis. Har några saker jag vill titta på. Mer om det får ni se senare ;-)
 
Igår innan badet hann vi med en snabbis på IKEA. Då såg vi den här sängen in till Milles rum. Först hade vi tänkt att bygga en till honom men den här var perfekt. Bygga en kan vi göra när han blir lite äldre =)
Sundvik som den här heter skulle bli så bra i hans rum. Nu har han Melles gamla spjälsäng som vi tagit bort sidan på. Tycker att den börjar bli lite liten för honom. Han far ju runt lite i sömnen ;-)
Melle har ju en stor säng men den känns lite väl stor till Mille. Den här är ju ett mellanting och funkar några år framöver. Sen kan ju även han få en stor säng =)
 

Queen of pies

Vi har nu landat i soffan efter en mysig eftermiddag och kväll hos våra kära vänner! Barnen har lekt både inne och ute. Kan erkänna att det är i dessa stunder som jag saknar hus. Hur enkelt det är för barnen att lätt gå in och ut. Men samtidigt är jag glad att slippa alla måsten som kommer med ett hus. Så just nu trivs vi som fisken i vatten i vår lilla lägenhet =)
 
Blev en underbar pizzamiddag, eller för min del kebab. Efter maten så slängde världens underbaraste Sofie fram en äpplepaj som hon slängt ihop tidigare under dagen. Äpplen från hennes föräldrars trädgård, mums. Till det massor med vaniljsås ;-) Älskar sås till paj...
Denna dam kan verkligen det här med pajer. Hon gör mumsiga äpple & rabarberpajer. Och för att inte prata om hennes rabarberkakor. Får min mun att vattnas och magen att växa ;-P
 
Är så glad att vi har så fina vänner. Vi kan verkligen prata om allt. Dela med oss av våra tankar, drömmar och eventuella problem. Inget är tabu, precis så som jag vill att det ska vara. Där jag kan vara mig själv känner jag och min familj oss hemma. Våra dörrar står alltid öppna för varandra!
 
Nu ska vi ladda för en ny vecka med jobb. Kan erkänna att denna vecka är lite seg. Stänger tre av fem dagar =/ Men nästa vecka lättar det och jag får öppna lite mer. Och av erfarenhet så springer dagarna ganska snabbt förbi ;-)
 
Hoppas att er helg avslutats lika fint som vår har gjorts =)
KRAM och god kväll på er!
 

Lite shopping

I veckan fyndade jag denna kjol på Lindex. En lagom snygg kjol till höstens festligheter. Är nog tänkt till sommaren men med ett par snygg strumpbyxor eller tights till funkar den även under kallare tider.
 
Hittade även en till kjol med paljetter. Det är nog mer party över den =) Tidigar i höstas hade dom enbart satt ner den med 100 kr men nu var den till halva priset. Lätt att jag slår till då ;-)
 
Köpte även med mig nya underkläder hem. Med kupongen som jag fick tidigare i veckan blev dom inte dyra. Gäller att passa på =)
 
 
 

Söndagschill

Här hemma sover den lilla prinsen efter badet. Han är som en tok och far runt i 110 =) Han älskar verkligen simmet och att se honom gör mig så glad. Han är verkligen lycklig i 30 min och jag kan bara dela den med honom!
 
Sitter brevid den lilla sovande varelsen i soffan. Känner att även jag skulle behöva en liten nap. Sov lite dåligt inatt pga denna lilla varelse ;-) Men samtidigt är det skönt att bara halvligga i soffan och prata lite med min kära make =)
När Mille vaknar ska vi ta cyklarna bort till våra vänner för lite söndagsmys. Försöker att träffas just på söndagar och äta en hederlig söndagsmiddag. I vårt fall består den av pizza ;-) Är inte så ofta vi får det att klaffa, så idag blir det en riktigt härligt avslut på helgen =)
 
 
 

Rödvin & godis

God kväll i stugorna!
 
Här sitter vi i soffan och myser till Körslaget. Hittade minsann några bekanta ansikten härifrån stan. Och några av dom kom med i kören med, bla en högstadiekompis =)
 
Jobbat hela dagen men imorgon är jag ledig. Känns ganska ok att jobba en lördag om man vet att söndagen är fri =D Vi har några planer uppdragna men hoppas på ett hejdundrande avslut på helgen! Då kanske det blir lite firande..;-)
 
Ska nu byta kanal och se Pluras kök, underbart program =) I pausen blir det en välbehövlig dusch. Men nu återgår jag till mitt vinglas ;-)
 

Lycka!

Min kära man ringde strax innan lunch med ett glatt besked! Jag kunde inte vara gladare för hans skull =D
From första oktober kommer vårt liv bli lite lättare att planera. Då kommer vi båda ha våra jobb runt knuten =) Längtar efter framtiden!
 

Gahhhh

Lika väl som vi har mysiga och lugna mornar ihop innan dagis så kan vi ha hemska. Idag är en sådan!
 
Från kl 7.30 har det dom surat, skrikit, gråtit, tjatat och totalt slutat lyssna. Är så fruktansvärt frustrerande när ingen lyssnar och inget funkar.
Jag hinner knappt äta frukost eller dricka mitt kaffe mellan allt tjat. Mille vägrar att lämna Melles rum och bara där är vi igång. Sen kan vi ta allt bus då ingen av dom lyssnar utan slår helt av!
 
Kanske är självisk som tänker att även jag vill ha lite lugn och ro innan jag ska iväg och jobba. Om inte så skulle jag kunna jobba 7.30-20.15 istället. Där slipper jag att känna mig irriterad hela tiden. Och det är hemskt att göra. Vill inte vara arg över saker som mina barn gör men vissa dagar är dom helt förbytta. Vet inte vad som gör det så men jobbigt är det för alla parter.
 
Verkar som lugnet (tillfälligt??) lagt sig här hemma. Nu lyckas bröderna att samsas. Är det som gör att dom ryker ihop - syskonkärlek ;-) Nej men två grabbar med två starka viljor är som bäddat för bråk. Om jag fick önska nu skulle resten av dagen varit som tidigare i veckan när dom knappt blivit sura på varandra.
 
Dags att sluta gnälla och önska er en trevlig fredag. Nu är helgen är igen =)
 

Skön start

Tror min snuva gör att jag hela tiden har ont i huvudet. Jobbigt att vakna av att ha ont. Och när kaffet inte tar död på det vet man att det inte beror på koffeinbrist ;-) Trots det känner jag mig på topp. Skönt att man kan göra det!
 
Skulle varit ledig igår men fick jobba. Istället får jag ledigt på söndag, helt ok. Idag börjar jag inte förän 15.30, vilket gör att jag känner mig ledig idag. Imorgon börjar jag efter lunch och sedan är det bara lördagen kvar =) Gissa vad snabbt dessa dagar kommer att gå =D Kommer att stänga med A också imorgon, bara det är ju skoj!
 
Vad vi styr med denna dag är inte bestämt än. Grabbarna är lediga från dagis. Att lämna dom vid 15 och sedan blir dom hämtade strax efter 17 är inte så roligt. Farmor rycker ut efter jobbet och kommer hit och passar grabbarna istället. Vi försöker att låta grabbarna slippa onödig stress. Korta pass på dagis är en sådan grej, enligt oss.
 
Nu ska jag i allafall vika tvätt och lägga in. Trist men nödvändigt =)
KRAM på er denna soliga torsdag. Tänka sig att den redan är här!
 

När mormor varit på besök

 Vi fick lite småspontant besök av mormor och moster igår eftermiddag. Dom kom med hembakade vaniljbullar och grabbarna gick i taket =)
 
Mille valde att inte sova efter lunchen. Han var pigg och satt och tittade på tåg när mormor plingade på dörren. Sen blev det fika och bus & lek resten av eftermiddagen innan dom åkte hem. Då var det bara att börja med middagen så den var klar tills pappan huset skulle komma hem.
Under tiden som jag lagade mat gick Mille in i sin säng och la sig. I ca 10 min fick han sova innan pappa kom hem och väckte honom. Var vad vi trodde i allafall ;-)
När han satt vid köksbordet gick det inte att hålla dom små blåa öppna utan han la huvudet på bordet och sov =) Det är inte lätt att vara liten och trött =)
 
 
Idag är vi tillbaka i vardagen igen. Det är jobb och dagis på schemat. Känner mig pigg så jag hoppas att jag kan ge 110 % på jobbet ikväll =) Har A vid min sida så det ska nog gå bra!
 

En bra förmiddag!

Än så länge har den här dagen blivit vad jag hoppats på. Den har varit lugn och härlig på alla sätt =)
Min förkylning går åt rätt håll och än känner jag mig ganska kry. Värken i bihålorna har börjat att släppa och halsen är smärtfri. Bara en snuva kvar men den kan sitta i ett tag =)
 
Efter vi styrt här hemma på morgonen gick vi ut och lekte. Vi sparkade boll, gungade och åkte rutschkana. På slutet kom grannens dotter och son ut. Blev lite prat om barn och deras utveckling =) Skönt att ha någon att bolla tankar med. Hennes äldsta är lika gammal som Melle, så dom går nästan igenom samma saker.
 
Vi läser just nu massor om vad som händer när man blir fyra. Och det mesta känner vi igen Melle i. Är inte alltid lätt att veta varför barn gör som dom gör.
Jag tycker att vi lättare förstår varför Melle gör som han gör eller varför han reagerar på olika sätt nu efter vi läst massor. Det är långt ifrån lätt att uppfostra barn. Mycket magkänsla kan man gå på men jag känner att läsa på om utvecklingen som dom befinner sig i nu hjälper mig som förälder. Jag kan lättare förstå honom och sedan förklara enklare för honom. Tro det eller ej men jag kan ibland glömma att man måste förklara lite annorlunda för honom. Han är ju bara ett barn ;-) Nej men man måste verkligen gå ner på ett barns nivå och då förstår vi varandra bättre =)
 
Här sitter vi alla nu i soffan och tar igen oss efter lunchen. Mille är inte trött, så han struntar visst i att sova. Kanske blir en väldigt tidig kväll för honom ;-)
Ska surfa runt lite i väntan på att diskmaskinen ska bli klar och sedan ska vi baka en kaka till eftermiddagsfikat. Vi gör det lite lyxigt denna gråa dag =)
 

Kämpar på

Lämnar en natt med taskig sömn bakom mig. Mille har sovit oroligt, vet inte om han också börjar bli sjuk?? På morgonen har han varit pigg, så det kanske bara var mardrömmar??!!
Han brukar lugna ner sig när han kommer in och sover hos oss men inte inatt. Han for runt, sparkade, grät i sömnen...säg mig vad han inte gjorde ;-)
Själv så jag taskigt pga förkylningen. Täppt näsa som gjorde att jag vaknade av mina egna snarkningar =)
 
Nu leker barnen och jag ska hinka kaffe. Blir att ge oss ut på förmiddagen i lekparken. Även om hela huvudet värker så måste vi komma ut. Skulle hellre ligga i sängen under täcket hela förmiddagen. Bara att kämpa på =)
 
 

Flytande föda

Blä så dåligt jag mår. Inatt började mina bihålor att värka något syndigt. Så just nu känns det som hela huvudet ska explodera!
Tog mig i allafall iväg till jobbet på morgonen. Avverkade ca 2,5 timmar innan jag gick hem. Helt sjukt att jag klarade med tanke på att benen och armarna kändes som gele. Men måndagar är stressiga och är man en kort går allt åt hel*ete. Så jag kände mig verkligen tvungen att åka dit och hjälpa till lite.
 
Har fått i mig te och nu dricker jag kaffe. Någon frukost har jag inte fått i mig. Matlusten är bortflugen. Försökte få i mig en yoggi men den smakade usch. Inte ens barnen ville smaka =) Skyr yoggi är för tjock och kletig för mig. Smakar som vår kvarg på jobbet - alltså vidrigt ;-)
 
Nu har jag till onsdag på mig att bli frisk. Sen väntar några dagar med jobb innan jag är ledig igen. Hoppas verkligen att jag inte blir sämre!?
Blir att vila, vila och vila denna dag. Dricka vatten och se till att få ut all skit ur kroppen. Avskyr att vara förkyld!
 

Sängläge

 
Har spenderat hela eftermiddagen under täcket i soffan. All kraft tog slut efter badet. Trodde jag skulle orka men kroppen sa ifrån. 
Frös som en tok när vi klev innanför dörren så det blev täcket framför en film med Mille. Vi somnade som två små grisar nästan direkt :)
 
Nu gäller det att samla kraft tills imorgon. Öppnar så jag måste dit några timmar.
 

Gårdagens skörd

Vi hittade lite svamp igår. Mest förvånad var jag över att trattisarna redan hade kommit. Kantarellen är god men trattisarna är nästan bättre att ha i matlagning och ger mycket smak.
Kantareller var det inte så gott om. Ganska utplockat tror jag. Men det var gott om taggsvamp och dom plockar ingen. Vi tycker den är riktigt god, lite mer matig än kantarellen.
 
Barnen hade hur skoj som helst. Dom letade svamp och plcokade kottar. Hammrade på träd och fällde ett litet =) Vi såg massor med små djur. Milton höll i en liten groda, var nog hans höjdpunkt =) Melle bangade, var lite för läskigt enligt honom.
 
Stolt liten kille =)

Fikapaus


Gårdagens kväll bjöd på mysigt besök av Mikie och Jessica. Grabbarna gick bananas över att få besök. Sen är det alltid lite speciellt när Mr Mikie kommer - lekfarbrorn ;-)
Jessica och Mille satt på golvet och pärlade. Så söta dom var. Mille blev så glad när hon hjälpt honom att pärla Nemo ;-)
 
När dom gått hem kände jag hur halsen började värka och näsan rinna. Så nu sitter jag med en hals som värker. Känns som taggtråd och i näsan bränner det. Hej hej höstförkylning!! Hoppas verkligen att jag inte blir riktigt sjuk bara??!!
 
Snart är det dags för bad med Mille. Helgerna har en tendens att komma och gå men det kan bero på att man klämmer in så mycket på så lite tid =)
 
 

Dags att leta svamp

Kaffet är klart och redo att hällas upp. Barnens dricka är även den klar - festis ;-) Lite fika ska även med och sedan ger vi oss av.
 
På dagens schema står svampplockning. Härligt att komma ut och andas lite frisk luft efter en vecka med jobb. Att spendera tid med lilla familjen är inte fy skam det heller =)
 
Tanken var först Kolmården, då vädret visat fint tidigare i veckan. Men nu småregnar det, så vi skippar det. Tur att vi inte sagt något till barnen, av just denna anledning. Kul att höra gnäll om att dom inte får se några djur ;-)
Men att upptäcka skogen med alla små djur är inte fy skam det heller. Har vi tur kanske vi hittar någon svamp också =) Längtar till senare i höst när trattisarna kommer. Ska plocka massor i år och torka. Så gott att ha i grytor och såser i vinter.
 
Nu ska vi fixa till oss.
Hoppas ni får en bra lördag!