Apoteket levererar

Färgen kan inte bli så mycket mer sommar =D
 
Sprang över denna strandkasse på apoteket i veckan. Tänka sig att hitta sådana fiffiga saker där ;-)
Nedsatt från 129 kr till 69 kr slog jag självklart till. Bra material som står mot både smuts och väta. Perfekt att ha i alla sorters väder och vind!
 
Jag har dock valt att ha min som väska. Perfekt då den rymmer mycket. Jag får lätt ner en tröja, plånbok, telefon, sminkväska och lite annat smått och gott. Kommer säkert att använda den i sommar till diverse utflykter men så länge knäcker den extra som handväska ;-)
 

Puffy Mama

 
Trött efter en dags jobb. Trodde aldrig att den skulle ta slut =) Men med facit i hand får jag nog erkänna att den gick ganska så snabbt. Så nu får jag fira in min semester ;-)
 
Mina ögon har kliat och varit svullna hela dagen. Usch vad jobbigt det är när allt man vill göra är att klia. Det sista jag vill göra på jobbet är att klia mig med fingrarna. Blä så mycket äckligt man har på händerna när man handskas med pengar. Mycket konstigt har jag sett med. "Medicin" som snortats upp framför min chef. Ja då satt vi som fågelholkar =)
 
När barnen somnat ska jag fixa lite mat och mysa framför tvn. Lite vin i glaset och kanske längta lite efter mannen ;-) Han är iväg och äter middag och spelar poker med några grabbar. Frågar man honom är det nog livet. Nej men även han behöver komma iväg och få göra något annat än jobb och ta hand om barn. Egentid är viktigt även för min kära. Men jag kan nog erkänna att jag gärna firat in ledigheten med min make.
 
Ska nu ta och tvätta av mig den lilla mascara jag haft på mig idag. Ta ut linser och få på mig mina glasögon. Det är så typiskt att man inte har några ögondroppar när man som bäst behöver dom! Känner att ögonen måste få lite vila och avlastning.
 
Återkommer nog lite senare under kvällen..
 

Snart är det semester

Tjatar på om att jag snart får ha lite ledigt =) Kan verkligen inte sluta, det är nära nu. Två pass kvar, är det lika mycket jobbet som det var igår kommer jag snart sitta här i soffan igen ;-)
 
Vädret idag och igår är ju för häligt. Jag spenderade tiden innan jag jobbet med Sofie och Agnes. Vi gick promenad och köpte glass. Lekte lite ute i solen, gäller att passa på =)
Var kanske inte så roligt att cykla till jobbet sen men tiden rann på. Idag känns det värre eftersom jag inte hinner med att njuta på samma sätt innan jag börjar. Viktigt att få i sig solljuset. Det är som med löpningen, det ger energi. Kanske borde ta tag i den också - löpningen alltså =)

Ja nu ska jag ta mig en kopp kaffe medan jag viker tvätt. Efter det blir det att hänga upp morgonens maskin innan vi cyklar till dagis. Idag blir det sommalov för grabbarna. Vad härligt för dom =) Dom vet inte alla planer som finns för deras ledighet ;-)
 
Ha en FAB start på helgen och kanske eventuell semester =)
 

Då räknar vi ner

Tre dagar med jobb kvar. Två av dom passen är lite längre. Segt men jag börjar med ett kort och härligt pass från 14.30-20.15. Skönt att mjukstarta för att sedan ta dom två sista dagarna innan semestern =)
 
Om en stund far vi till dagis och där ska sommarpresenter och grabbarna lämnas. Lite sorgligt eftersom en av fröknarna slutar hos oss. Så imorgon är hennes sista dag. Vårt dagis stänger nämligen över sommaren, så imorgon är det sista öppna dagen.
Grabbarna har lite sommarlov eftersom dom är lediga nästa vecka men v 28 är det tänkt att dom ska vara på ett annat dagis. Får se om vi har nära och kära som kan hjälpa oss med grabbarna. Tycker lite synd om dom att behöva gå till ett helt främmande ställe. Vet inte hur många kompisar som ska vara där. Tror inte heller någon personal från vår förskola ska jobba heller. Kanske får bli någon dag...vi får se?!
 
Nu är det dags att packa iordning alla saker och cykla till kompisarna. Jag stannar på en fika hos Fam Lööke efter lämning. Gäller att umgås när tillfälle ges ;-)
 
Ha en FAB dag med massor av soool!
 

Små REAfynd

Nya kavajen i stickat material.
 
Spenderade ett par timmar på stan med fina Sofie. Underbart att traska runt i solen och värmen och titta på rean. Brukar kunna göra en del fynd och så gjorde jag även idag =) Var inte bara till mig själv utan grabbarna också.
 
På H&M kunde man köpa shorts för 50 kr. Så där fick Melle ett par i jeans och Mille ett par beiga. Melle har jeansen sedan tidigare och nu när jag såg shortsen slog jag till. Mjuka och sköna, perfekta till lek =)
Till mig själv blev det en kavaj. Har nästan en likadan men den är det foder i. Den här var ofodrad men i svart. Har saknat det och önskat min rosa i det. Nu har jag en som är perfekt till sommaren då den är svalare. Hittade även ett armband, dock till ord pris men så mycket somrigare kunde det inte bli ;-)
 
Sommarfint till grabbarna.
Sommarfint till mamma ;-)
 
Gick vidare in på Gina. Ja deras utbud av kläder har inte lockat den senaste tiden. Mycket kläder som inte alls är i min smak. Men en topp med djup u-ringning i ryggen och ett par örhängen kom jag ut med =)
Efter den lilla rundan och avstickare till några andra butiker gick jag förbi Handmålat i stan och hämtade sommarpresenterna till fröknarna på dagis. Vi har valt att satsa på att ge dom varsin mugg med sitt namn på. Bättre än blommor och mer uppskattat...hoppas jag ;-)
 
 

Marina skor

Syns dåligt på bilden men dom är mörkblå.
 
Hittade dessa skor igår när jag lite snabbt sprang in för att köpa gummistövlar till grabbarna. Behöver ha här hemma med =)
Såg dessa stå i hyllan och jag kunde inte motstå dom. Äntligen shoppar jag lite skor med klack igen ;-) Inte bara barnvänligt utan också vuxenvänligt!
 
Dessa tänker jag ha till jeans. Den vita klänningen eller shorts. Dom kräver inte solsken och varma tempraturer utan funkar bra även i "kallare" väder ;-)
 
 

Lugnets tisdag

Igår var en stillsam dag. Ok om man bortser från dom små utbrotten som mina kära barn ahde ibland ;-) Men dom är bara mindre moln på min annars så blåa himmel =)
 
Vi åt en härlig lunch med pannkakor. Barnen älskade det och deras magar var fulla när vi var klara. Då somnade dom gott medan jag plöjde min bok som jag började läsa i måndags. Får säga att jag är helt fast och innan veckans slut har jag nog läst klart den ;-)
 
Agnes och Sofie dök sedan upp på lite eftermiddags lek och fika. Tycker lite synd om snuttan som får vara ensam tjej. Speciellt runt grabbarna, det kan inte vara enkelt ;-) Men skoj hade dom och när dom for hem kom mormor och morfar hit.
Dom var ute och lekte med barnen medans jag hämtade älsklingen på jobbet. Våra nya kranar till badkaret hade kommit och han ville inte cykla hem med dom =) Kommer bli ett förbaskat snyggt badkar. Istället för att köpa nytt kan man piffa till det så istället ;-)
 
Dagens planer är inga stora. Just nu har jag två trötta grabbar här hemma. Så efter lunch styr vi kanske upp något med Sofie... Vi passar på att umgås när vi har tid ;-)
 
Hoppas nu att onsdagen blir regnfri. Lite sol får den gärna bjuda på med =)
KRAM på er.
 

Hålla sina löften

Kaffet är min bästa morgonvän =) Dricker det ur min morsdagspresent med!
 
Tisdagsmorgon och den började bra. Lite sovmorgon till 7.30, inte helt fel =) Sen busade barnen i kojan som pappa byggde innan han åkte till jobbet. Men där tar det mysiga morgonen slut.
Trots och syskonkärlek tar sedan vid och det är ingen bra kombo. Trodde ett tag att hela taket skulle lyfta. Det är två bröder som kan ha varsin vilja av stål. Så det hela slutade med att dom fick leka på varsitt rum. Tyvärr är Mille inte lika förtjust i det som sin storebror.
 
Vi använder oss av varningar och om man sedan inte följer dom så får man gå in på sitt rum. Självklart förklarar vi för grabbarna varför man inte får göra si och så. Tyvärr verkar dom höra dåligt med...;-)
Så följer man inte det som vi sagt, ja då får man gå in på rummet. Är bara så att ibland kan man verkligen inte vara därinne. Men det spelar ingen roll, har vi sagt att man ska vara där så får man vara där!
 
Jag tycker det är väldigt svårt att veta hur man ska uppfostra sina barn. Jag vill verkligen inte vara en sådan som låter dom göra precis vad dom vill. Sen vill jag inte vara en förälder som är stenhård och nästan "fruktad" av mina barn. Det gäller att hitta en balans som funkar, samtidigt som man får väga in trottsen.
Jag vet att hur mycket jag än försöker att föklara och uppfostra så måste dom få utlopp för den också.
Melle är inne i treårstrottsen och den innebär KAN SJÄLV! Jo tack det märks här hemma. Det ger mycket men samtidigt kan den inte styra här hemma. Bara för att han tror sig kunna göra allt själv så får han inte gör det. Gränser måste dras. Tyvärr står trottsen lite över dom, det är ju en del av mina barns utveckling. Samtidigt går det inte att blunda och låta den ta över!
 
Kanske blev en del svammel där men jag försöker bara förklara att jag uppfostrar mina barn på det bästa sätt som JAG kan. Inte så som någon annan kan. Tror det är där många stör sig. Att se någon lära sina barn rätt och fel på ett sätt som man själv aldrig skulle göra. Men alla barn är olika och kan därför inte fostras på samma sätt. Kanske har fel där men det är så JAG tror att det är...
 
Nej nu ska jag svänga ihop en pannkakssmet. Lovade Melle att han skulle få det till lunch igår. Gissa om han kom ihåg det idag =) Bara att hålla sina löften, det MÅSTE man göra...framförallt till sina barn =)
 

Vimplar

 
För ett par veckor sedan sprang jag på dessa fina vimplar till Melles rum. Har länge varit på jakt men dom jag sett har antingen varit för korta eller alltför dyra.
 
Den här hittade jag på Åhlens för ynka 79 kr. Den är lång och med ett roligare mönster. Tidigare har det varit så pojkigt med blått, ränder och prickar. Visst det är sött och kanske passar mer för bebisar. Den här känns mer "vuxen". Kan han ha i sitt rum många år framöver =)
 
 
Hela rummet blev lite mer livligt när vi satte upp vimplarna. Mitt nästa projekt är att göra någon slags board att sätta upp teckningar mm som kommer från dagis men som även ritas här hemma. Jag älskar att kunna titta på allt som barnen skapat. Varför gömma undan det i lådor??!!
 

Midsommar del 2

Har nu tömt kameran på kort från midsommar. Hann aldrig ta så mycket kort som jag ville men många bra blev det. Framförallt på gudmor och gudson ;-)
 
Vackra vännen min
Lilltösen
Svensk midsommar när den är som bäst - med dom du älskar! (dock inga på denna bild)
 
 

Rainy

 
Jisses vilket oväder vi haft under natten och dagen. Har regnat enorma mängder och jag börjar ärligt att tröttna nu. På natten gör det inget, kan tycka det är mysigt att höra regnet smattra mot rutan. Men på dagtid behöver det inte vräka ner. Och det behöver inte blåsa halv storm heller.
 
Så nu har jag gnällt klart för idag =)
Har hämtat hem två killar som studerat nya dagiset i regnet. Ja till årsskiftet kommer vårt dagis att flytta till nybyggda lokaler. Trevligt då allt blir nytt och fräscht men samtidigt sämre då det blir nästan dubbelt så många barn. Det blir även lite längre för oss men vi tänker inte byta. Vi är så nöjda med personal och kompisar att det inte finns någon anledning. Vetskapen om att grabbarna kommer trivas ännu mer är bara bra.
 
Melle sitter nu och halvsover i soffan. Han är helt färdig efter den långa promenaden i regnet på förmiddagen. Härligt att höra att spöregn inte stoppar barnen från att gå ut =)
Så nu sitter han i soffan och ser på smurfarna. Har blivit den nya favoriten här hemma, framförallt hos Mille. Han blir det borta när han tittar på det. Rör knappt en min gullungen =)
 
Jag ska passa på att ta tag i lite tvätt och dammsuga av innan det ska lagas middag. Är skönt att veta att jag är ldig två dagar nu. Min söndag är borta också, så det är tosdag, fredag och lördag kvar innan semester. Men då blir det att renovera till badrummet lite.
Vi kommer inte hinna att kakla det. Får nog vänta tills vi åker till Thailand. Då kan vi låta dom styra med det. Vi kan nämligen inte vara utan ett fungerande badrum med två barn.
 
Hoppas att ni har det lite piggare hos er!
KRAMAR.
 

Början på slutet

Självklart var jag midsommarfin på jobbet i torsdags. Jag och min chef valde att ha lite blåklint i håret =)
 

Nu är det inte mer än en vecka kvar innan semestern smygstartar. Längtar lite lätt ihjäl mig! Börjar arbetsveckan med att sluta efter lunch och sedan vara ledig två dagar. Funkar för mig =) Ska även sen försöka styra upp helgen lite...
 
Kvällen har vi som ofta spenderat ihop med vår favorit familj ;-) Blev en pizzakväll, bara för att avsluta hela denna svullarhelg! Ingen löpning utan bara massa gott att äta och dricka. Det har satt sina spår. Energilös är bara förnamnet. Men nu är det snart en ny vecka och då tar jag nya tag!
 
Avslutar nu min midsommarhelg med lite gott i soffan till fotbollen. Kan aldrig sluta att tänka på att midsommarafton är den dagen vi fick reda på att vi skulle få Melvin. Tänka sig att det i år var fyra år sedan. Åren flyyyyger förbi ;-)
 

Lite midsommarbilder

Hade lovat att visa lite bilder från vårt firande igår men jag orkade inte när jag kom hem.
Jobbade hela dagen och efter jobbet blev det svärmor för middag. Barnen var trötta så vi åt och åkte efter det hem. Mina grabbar hade varit där hela dagen, så jag förstår om prinsarna var trötta efter lek och bus =)
 
Här är några bilder jag tog med mobilen. Dom från kameran kommer lite senare under dagen...
 
Blev en sommrig klänning och jansjacka för att skydda lite i blåsten vid midsommarfirandet.
Sköna skor är A och O. Mina är förra sommarens fynd =)
Till kvällens grillning svidade en sötnos om ;-)
Mannen i mitt liv
Den andra mannen i mitt liv ;-)
Gott i väntan på maten.
 

Dags att ta tag i den här dagen nu. Vi har lite saker som måste fixas. Längtar till om en vecka, då har jag äntligen lite semester ;-)
 
 

Idag mår jag som jag förtjänar...

Det vill säga att jag mår underbart!!! Hade en sådan trevlig och mysig midsommar med Fam Lööke. Här snackar vi sillunch och sedan midsommarfirande i Sturefors. Ingen dans runt stången då barnen hellre lekte :-)
Efter det åkte vi hem, packade med oss lite mat och cyklade hem till våra vänner. Nu skulle även jag och Sofie få fira ;-)
Blev en god sommardrink och vin flr vår del. Vi ska ju nämligen jobba idag. Så huvudvärk är inget man vill ha då ;-) 
Vi avslutade kvällen med massor av grillat, färsk potatis, en god sallad och massor av såser. På det kaffe och lite godis. Efterrätt orkade ingen....än ;-) Härligt att sitta ute och prata och skratta. Vilket väder vi hade! Riktigt sommarväder. Inget regn, utan sol och värme.
När fitbollen började gick vi in och i halvlek avnjöt vi glass, jordgubbar, grädde, maränger och riven vit choklad. Gäller att gå all in ;-)
Mätta och glada kunde vi senare cykla hem och känna oss mycket nöjda över dagen. Tack fina vänner :-)
 
Nu är det snart dags att gå upp. Om en timme bötjar jag jobba. Hade hellre varit hemma med mina grabbar. Får ta igen det imorgon :-)
Bilder från gårdagen kommer ikväll när jag slutat jobba :-)
 

Lycklig

 
Idag blev det jeans/ljusblått för hela slanten :-)
 
Nu ligger vi i soffan och ser fotbollen. Barnen somnade på stört efter badet. Men efter den här dagen vore det konstigt om dom inte gjorde det ;-)
 
Efter jobb och dagis for vi hem till svärmor. Där hjälpte mannen till med poolbygge medans barnen lekte. Det har skottats sand och grus. Vi gick upp jakt efter insekter. Dom lös med sin frånvaro. Bara en flygmyra och några myror som visade sig. Däremot fick vi syna en padda. Den hängde i sandlådan på tomten :-) Mille var mest nyfiken och hade nog hållt den om han fick ;-)
 
Är nu mätt i magen efter grillade hamburgare. Barnen åt trots en halv påse ostbågar :-) Var ett mysig avslut på veckan. För min del är det ett pass kvar men det är först på midsommardagen. Först ska vi fira midsommar och det gör vi  med goda vänner! Väder ser lovande ut så jag vet att vi kommer ha skoj ;-) Blir en lyckad fredag.
 
Nej nu blir det dusch och sedan sängen. Äntligen är den här veckan över. Slitsamt men skoj har det varit :-)
 
 

En sommardag att vänta

Solen lyser från en blå himmel och enligt vädret ska det bli ca 22 grader idag. Hur härligt låter inte det =D

Ska försöka att njuta lite av den här dagen. Börjar kl 13 idag och innan dess är det dagis och gummistövelshopping på schemat. Milles stövlar på dagis är för små. Kan inte räkna med att vi kommer ha så här fint väder fram till deras sommarlov. Så ett par nya stövlar måste shoppas till dagis =) Tyvärr har han inga reserv hemma heller. Även dom har han växt ur. Helt sjukt vad han har växt under våren =)

Funderar på att styra kosan till stan efter jag lämnat grabbarna. Då kan jag njuta lite av dom varma stålarna innan jag stänger in mig på jobbet ;-) Men det verkar som om det fina vädret ska hålla i sig till midsommar. Kanske inte lika varmt som idag men ca 20 grader. Duger fint åt mig, allt utom regn är godkänt ;-)

Ska nu ta tag i lite tvätt och sedan en kopp kaffe. Njuta lite innan denna intensiva dag tar fart ;-)
Hoppas att ni får en fin dag med massor av sol!

KRAM
 

Vad ska man säga...??!!

 
Jag är så imponerad av mig själv! Hade aldrig trott när jag snörade på mig skorna ikväll att jag skulle komma under 16 min. Men jag lyckades och det utan någon större ansträngning.

Även idag lyckades jag att komma förbi det där första stället vid 5 min. Är precis som jag lägger min grund för resten av turen. Jag lyckas att hålla ett bra tempo och går inte för fullt. Det finns mer att ta av men jag spar på det =) Ska jag orka öka lite till får jag nog ge mig ut lite senare på kvällen. Att ge sig ut mellan 18-19 är inte helt ok. Jag tycker det är för varmt och den delen av min tur som är i sol avskyr jag. Blir som en kamin och kokar nästan inombords =)

Nu blir det ledigt från löpning i en dag. Imorgon är det stägning på schemat men på torsdag hoppas jag kunna varva ner med en tur. Kommer att lämna en dag på jobbet som kan summeras med ordet kaos ;-)
Ska i allafall avsluta den här dagen med Sverigematch och lite glass i soffan. Det är långt ifrån trist ;-)

 
 

Lekparkshäng

Slutade skapligt idag. Underbart att hämta grabbarna i sådant här härligt väder.
Så just nu befinner vi oss ute i lekparken på gården. Jag njuter av att få vara ute i detta sköna väder efter att ha varit inne hela dagen :-)
Snart kommer pappan hem och då blir det att gå in och fixa middag. Menyn står hemmagjorda burgare ;-)



Crystal




Då var jag hemma igen efter en mysig kväll hos Emma. Som vanligt blir man bortskämd ;-)
Massor med snicksnack men även bus med söta L. Vilken herre =) Han charmar brallorna av dom flesta!

Idag slog jag till på klassisk fransk. Är verkligen så snyggt. Emma som är uppfinningsrik som få föreslog lite flakes på för att det inte ska bli för plain. Kan bara hålla med henne om att det blir så mycket snyggare!

Nu ska jag se klart andra halvlek av fotbollen innan kudden kallar. Jobb imorgon innan världens härligaste grabbar ska hämtas hem =)

GoD nAtT!




Mot Emma



Snart smiter jag iväg till Emma för att få fina tassar igen. Naglarna är i behov (som vanligt) att bli snygga.
Den här gången har jag fått massor med komplinmanger för mina naglar. Flera gånger varje vecka har jag fått höra vilka snygga naglar jag har. Hur dom kommer se ut ikväll när jag är klar återstår att se. Har nämligen ingen aning om hur jag vill ha dom =) Världsligt problem, i know ;-)

Ha en trevlig kväll så länge!


Poolhäng



Gårdagens eftermiddag spenderade vi hemma hos grabbarnas farmor och sambo. Där finns det nu ett stort hål i gräsmattan. Grabbarna tyckte allt att det var lite spännande men mer skoj kommer det bli när poolen är klar. Så till sommaren kanske vi hinner avverka några bad ;-)


Kommer bli härligt när allt är klart. Nu kan man inte ens tänka sig hur det kommer se ut =)

Efter ett tag i gropen upptäckte bustrollen att det fanns en stege som man kunde klättra på. Melle är en hejare på att klättra och tog självklart tillfället i akt. Även Mille visade sig vara en fena på det där med klättring också =)




Nu är veckans första arbetspass över. Midsommarvecka är som julveckan - fullt upp. Lika mycket som man älskar att jobba då avskyr man det =) Men det är bara att bita ihop, midsommarafton är jag ledig. Tyvärr jobbar jag hela midsommardagen, inte mycket att göra åt det. Sen är det bara en vecka med jobb innan det är lite semester =D Då står det badrumsfix på schemat!

Snart kommer pappa och Melle hem från doktorn. Då blir det lite middagsfix innan jag ska smita iväg på en kvällsdate ;-)




Delmål 3 & 4


Kände redan efter första 5 min att det här skulle bli en bra runda. Höll ett bra tempo redan från början och när jag passerade stället där jag normalt är efter 5 min kände jag lycka. Hann ca 20 meter längre =D Det var varit mitt delmål 3. Att klara av att höja tempot för att ta sig förbi. Gud så skönt det kändes!
När jag sedan passerat 10 min fick jag håll. Fy f*n säger jag bara, får aldrig det! Sänkte tempot för att orka hela vägen. Kan erkänna att jag vara nära på att sluta springa och börja gå. Men tack vare att sista biten går lite nerför orkade jag.
När det gått 15 min hade jag hunnit något längre än i vanliga fall. Då la jag i sista växeln och slog till med delmål 4. Att förbättra min tid =D Vilken jäkla lycka det är att veta att jag kan förbättra min tid även när jag inte går för fullt!! Tänk om jag orkat hålla samma tempo genom hela turen!!?? Då hade jag nog tagit delmål 5 som är att springa på 16 min eller under. Nu är bara frågan när det kommer att klaras??!! ;-)

Jag börjar tro att det är mina löparbyxor som gör det hela. Kompretionsbyxorna hjälper till, märker att jag inte blir lika trött i benen. Sen om det är mer inbillning det vet jag inte. Kan ju inte låta bli att undra =)
Imorgon blir det en tur igen. Ser redan fram emot den. Det ger verkligen energi och glädje. Älskar min löpning och det tror jag märks här på bloggen ;-)


On repeat


Maroon 5 - payphone. Ett av mina favorit band. De flesta av deras låtar finns på min spotifylista.

Jag har gått och blivit helt besatt av den här låten. Spelar den jämt - lovar =)
Imorse när jag cyklade till affären i regnet för att köpa bröd. Ja då lyssnade jag på den både dit och hem. Helt sjukt!
Texten kan nog alla relatera till. Vi har nog varit där någon gång. Älska kan göra ont. Men att älska är ett måste - en drog. Vi kan försöka leva utan men det går inte. Hur många nitar vi än går på söker vi vidare. Allt för att få den höga känslan av förälskelse.


Solsken trots allt





Regnet öste ner på vägen ut till våra vänner. Men lagom när vi svängde in på grusvägen började det spricka upp. Så lagom efter fika och i sin vanliga ordning bus gick vi ut. Nya tunnan inspekterades och vi bestämde att nästa besök skulle ske utan barn men med badkläder :-)
Blev härliga timmar hos våra kära vänner. Solen tittade fram och värmde. Barnen kunde härja runt utan att vi behövde kolla till dom hela tiden. Här finns inga bilar, bara skog och öppna fält. Mer rogivande kan det inte bli!

Snart drar vi igång Hamilton och gosar ner oss i soffan. Bra avslut på den här trevliga lördagen.


Rain over me

Vilken lördag vi vaknar upp till. Ösregn och utebliven löptur. Är nog mest det som jag är besviken över. Får se om det lättar till eftermiddagen eller kvällen =) Då ska jag snöra på mig skorna och ge mig ut. Längtar faktiskt =)

Snart ska vi fixa till oss här hemma och ta bilen ut på landet. Ramona och Mencken ska få sig ett besök av oss =) Men som vanligt när vi åker det faller regnet. Inget skoj då det blir svårt att vara ute. Annars är det perfekt för grabbarna där, massor med skog men även öppna ytor.
Får bli en fika och så får grabbarna busa med Tiger istället. Tror dom blir nästan lika glada för det =) Själv ska jag studera deras badtunna lite närmare ;-)

Melle är mycket piggare idag. Igår fick han behålla allt och började även att äta lite mer. Var även ute och andades lite luft igår. Var som att se en ko släppas ut på våren =) Så därför flyr vi en sväng ut till landet. Alla behöver vi komma iväg lite. Att sitta inne en hel dag blir ingen bättre av!

Bloggar mer i eftermiddag! Ha en trevlig lördag och hoppas att ni har lite piggare väder än oss =)

KRAMAR!


Läppstift



Smet iväg till affären när barnen badade. Behövde lite frukost tills imorgon. Min plan är att ta min löptur på morgonen och då ta vägen förbi affären och köpa bröd. Lovar att någon stor matkasse inte orkas släpas hem då ;-)
Hittade i allfall några fina läppstift för 10 kr. Ett snyggt brunt, ett rosa och ett hallonrött. Röda och rosa färger finns knappt i mina sminkväskor. Om jag inte skulle se klok ut har jag inte spenderat en förmögenhet ;-)

Nu laddar jag med ett glas vin inför kvällens match. Då MÅSTE barnen sova. En timmes bus borde göra jobbet...


Litet som gör stor skillnad

Måste tipsa er om Unicef som säljer dessa nyckelringar för 49 kr. Ett sätt att ge sitt stöd till ALLA dom barn i världen som inte har det luka bra som här!
Jag köpte min på Ikea men vet att det är fler som säljer dom.
En perfekt present till någon du tycker om eller till dig själv. Ett sätt att påminna sig själv hur bra vi har det!


Soffhäng

Dagens tur är avklarad. Gick lite segt, märker att man tappar en del om man inte är ute ofta. Senast var i lördags och ca en vecka mellan varje tur funkar inte. Ska försöka ge mig ut varje i helgen. Mår bättre av det. Får energi och kroppen känns skönare efter :-)

Annars är Melle fortfarande inte helt ok. Han har ingen ork, inte så konstigt när han inte får i sig så mycket.
Natten bjöd på lite mer sömn för oss alla. Melle sov mellan oss och tur var det för två gånger kräktes han, eller rättare sagt försökte. Är inte mycket som kommer upp när man inte äter så mycket. Under kvällen har det blivit lite nyponsoppa och macka. Får se om han behåller det??!!

Är som sagt ledig imorgon. Min kära make skulle åkt iväg imorgon på 90 års kalas men pga läget här hemma blir han nog hemma. Vill kanske inte ge någon som fyller 90 år kräksjuka ;-)
Så kvällen till ära ska jag mysa i soffan. Kanske ett glas vin och något gott till det. Jag är värd det efter dagens tur.




Äntligen

Nu tar jag långledigt. Som jag har längtat ;-)
För att fira det ger håg mig ut på en löptur. Kroppen skriker efter det.

Bloggar mer när jag landat lite :-)

Alla goda ting


Mille var inte mycket sällskap till fotbollen ;-)

Idag var det utvecklingssamtal på dagis. Var kul att höra hur mycket beröm grabbarna fick. Dom är alltid snälla, hjälpsamma. Dom är alltid först med att städa. Konstigt, här hemma ser vi inte röken av det ;-) Men hellre att dom dköter sig där.
Melle har alltid varit lite blyg. Han tar inte så stor plats och det märks på dagis. Han leker väldigt bra med andra barn men måste ta för sig mer. Är inte lätt när man är yngst bland dom stora barnen. Han är van att vara störst. Det var han på förra dagiset och även på detta. Men han blir större och måste gå vidare. Att gå bland dom större har varit bra. Han har utvecklats och lärt sig mer. Det är inte lätt att hitta sin plats bland barn som kan mycket mer :-)
Vi har inget att oroa oss för, efter semestern kommer fler kompisar upp från småbarnssidan :-)

Vi fick även fler nyheter. Inget som än är aktuellt. Är först till VT 2013 och enligt fröken kommer det passa grabbarna perfekt. Är med lite blandade känslor för min del men det är nog pga att det nu inte går att se hur det kommer bli :-) Men är grabbarna nöjda så är vi nöjda!





Lång dag

Ögonen står redan nu i kors. Hade planerat att ta mig en kopp kaffe och faktiskt få pusta ut men dom planerna blev inte av.

Det började inatt vid 00.30. Mille vaknade av en mardröm, efter det kunde han inte somna om. I närmare 1,5 timmar var han vaken och strax efter att han somnat vaknar Melle. Han klagade över att ha ont i magen. Efter att ha tröstat honom en stund somnar han igen. Det hinner gå ca 10 min innan han vaknar igen. Då får han komma in till oss. Där ligger han och fiser illa och kommer aldrig till ro.
Efter ca 1 timme vill han inte ligga ner, då blir han ledsen igen och börjar att hulka. Lite lite får han upp och det är väldigt tjockt. Efter det somnar han om en stund i sin säng. Sen börjar det igen, lite kommer upp.
Jag tror att jag efter det somnar om själv i vår säng. Pappan ligger hos Melle och kollar läget. Sen vaknar jag av att klockan ringer.

Skrapade nog ihop ca 4 timmars sömn inatt. Inget bra om man jobbar 07.15-17.30. Det gick bra fram till kl 15 sen tog all kraft slut. Då var jag redo att lägga mig ner och sova =)

Läget just nu då. Jo Melle har varit pigg hela dagen, inget kräks. Han har fått behålla nyponsoppa och mackor. Något annat har han inte velat ha. Men nu till kvällen kom det lite kräks igen. Efter det?? Jo hur pigg somhelst. Så nu håller grabbarna låda här hemma.
Själv ska jag få i mig lite mat till andra halvlek av fotbollen. Älsklingen är iväg på personalfest och jag längtar redan till sängen =)
Mitt mål är i allafall att båda barnen ska sova till 21 då andra matchen börjar. Jag ska då ligga nyduschad i sängen. Hoppas hoppas...

Nu blir det mat och på det en STOR kopp med kaffe ;-)


Knep & knåp


Häromdagen kom Melle hem med detta halsband. Var nästan så tårarna började rinna. Är kanske fjantigt men att se hur kreativ han kan vara. Hur han har suttit och pysslat ihop det här helt på egen hand. Som förälder kan man inget annat än bli stolt!

Hela dagen idag har jag haft det på mig. Som en liten del av Melle. Att få bära med sig det och ha som en trygghet. När det känns jobbigt då kan jag tänka på att mina prinsar väntar på mig hemma. Pussar och kramar är dom aldrig snåla med =) Tusen tack för att vi fick just er grabbar!!


Coffee NOW...please



Måste sätta på kaffet snart. Huvudet värker och snart åker rullgardinen ner framför ögonen. Varför skulle jag vara så dum och inte diska kannan för hand???? Nu står den i diskmaskinen och den är snart klar. Då blir det en balja med kaffe ;-)

Den här veckan såg väldigt intensiv ut till en början men nu har den lättat upp. Imorgon skulle jag stängt men öppnar. Visst att det körde ihop sig lite men även det är löst. Har utvecklingssamtal på dagis imorgon - spännande :-) Alltid lika intressant att höra hur det går för mina grabbar om dagarna.
Fredagen är blank. Då är jag ledig när älsklingen är borta hela dagen. Lite synd men nu var vi tvungna att lösa det så. Har ju helgen ihop :-)

Idag blir det en kväll på jobbet. Känns lite segt nu men vet att det lättar till eftermiddagen. Tur har jag några timmar med A innan han slutar. Får vara glad för det lilla ;-)
Ska kanske ta en dusch nu och se om jag vaknar till lite innan kaffet är klart. Usch för att behöva vara så här seg...

Have a nice day!


Tack & godnatt!!!

Jag skäms över att vara svensk. Vilken skitmatch vi bjöd på! Om det inte blir bättre till på fredag abdikerar jag!!

Nu lägger jag mig. Tackar för att veckan löst sig till det bättre. Att jag har min goa kollega A. Mitt bollplank och skrattkompis :)





Ny vecka

 
Gårdagen var nog allt annat än lätt. Tror barnen bestämt sig för att driva oss till vansinne. Så länge en sov var det lugnt. Melle var världens mysigaste när brorsan sov i bilen. Han plockade blommor och utforskade medan pappa och farfar flyttade båten. Men det tog inte mer än 5 sek från det att Mille vaknat innan dom var igång.
 
Nu är det en ny vecka, då tar vi nya tag. Glömmer allt groll och ser fram emot massor av bus. Idag blir det kort dag på dagis. Jag lämnar lunch och pappa hämtar runt 13. Tror det blir lite lekparkshäng efter det ;-)
Själv stressar jag hem efter jobbet för att se Sverige spela. Äntligen börjar EM på allvar ;-)
 
Ha en trevlig måndag!
 
 

Vacker natur

 
Det är nu som naturen är som vackrast. Allt står i blom, det är grönt och fullt av färg. Det doftar underbart och man njuter.
Efter regn blir det en speciell doft ute. Jag tycker det luktar sommar - friskt. Om en månad är vi mitt i sommaren, hoppas inte börjat blomma över då??!!
 
Den här bilden tog jag idag när vi var ute och hjälpte svärfar med båten. Älskar min nya kamera som tar dom mest underbara bilder!
 

Regningt kalas

 
Trots att regnet öste ner och åskan mullrade var det ett trevligt kalas för Göran igår =)
Barnen lekte och busade trots att dom fick vara inne. Men ibland skren solen och då passade dom på att smita ut ;-)
 
Vi bjöds på god mat - grillat. Mumsig jordgubbstårta till kaffe och självklart fotboll på tvn. En riktigt lyckad lördag om jag får säga så ;-)
Kom hem ganska sent och grabbarna lovade att sova länge. Får nog säga att 07.45 är helt ok. Långt ifrån sovmorgon men det är inte 06.30 som i vanliga fall ;-) Och för att fira att det och att det är helg så blev det nybakat bröd med massor av godsaker till.
 
 
Här hemma tar vi igen oss. Alla är vi lite sega men om en stund ska vi bege oss iväg på lite skoshopping. Pappan i huset behöver nya vårskor. Inte helt omöjligt att vi andra också kommer hem med något... ;-)
 
Hoppas att ni har en härlig start på denna sista dag i veckan =)
 
 

Igång

Nu är jag äntligen igång. Har varit lite problem men nu är allt löst :)
Älskar verkligen telefonen och bättre känns det att veta att min gamla trotjänaren hamnar i goda händer!

Tänkte ge mig ut på en löptur innan vi ska iväg på kalas hos svärmor och sambo :)

Later bloggisar.

Värkande knän bland studsmattor och rutchkanor

 
Efter jobbet igår for hela familjen iväg till Busfabriken. Vi firade in att vi ÄNTLIGEN hade lite ledig tid ihop. Åtta dagars jobb var äntligen över och framför oss en hel helg med massor av skoj ihop =D
 
Har tidigare aldrig varit på Busfabriken men hört att det ska vara riktigt roligt. Christian har varit där med elver för flera år sedan och han kom ihåg att knäna tog en del stryk ;-)
Efter ca 4 timmars lek och bus med avbrott för lite mat åkte vi hem. Har ca 10 min bilresa hem och under den tiden somnade grabbarna =) Det tar på krafterna att leka skiten ur sig helt enkelt!
 
Lovar att vi kommer återvända snart igen. För så skoj som vi hade =D Roligast var nog studsmattorna, man blir barn på nytt ;-) Melle håller nog med om det också. Vi spenderade en hel del tid med att hoppa runt. Hoppa högt, sätta sig på rumpan och slänga sig liggande.
Vi avslutade dagen i bollhavet. Vilken hit det var och hade jag plats skulle jag köpa ett och ha hemma ;-) Nej men det är bra roligt för barnen att bete sig precis som det var vatten. Dom hoppade och "simmade" som aldrig förr.
 
Basketproffs??!!
Just en sådan här bil rattade jag runt för ca 25 år sedan på Skara sommarland. Gissa om det väckte minnen =)
Rallyproffs??!!
"Hoppa på tre brorsan"...
En helt färdig kille som inte sa emot när vi åkte hem =)
 

Samsung galaxy s3

 
Då har denna telefon flyttat in här hemma. Fick en riktig bra deal från 3 och eftersom det var dags att förlänga tackade jag ja =)
 
Har varit mer än nöjd med min iPhone. Har nog som många tyckt att kameran är av sämre slag. Ganska stort minus när man som jag vill ta mig kort. Sen kan jag sakna det enkla med iPhonen. Men det alltid svårt att lära sig en ny telefon ;-)
Har tidigare haft Samsung men aldrig en smartphone. Det var på den tiden som det fanns knappar på telefonerna ;-) Men jag har alltid älskat deras skärmar. Färger och skärpa är något utöver det vanliga. Och den här telefonen är helt amazing!!!
 
Ska nu försöka att sätta mig in i den här godbiten. Wish me luck ;-)
 

Snart ledigt

Då är snart åtta dagar gjorda. Bara några få timmar kvar imorgon innan hela familjen tar helg =D
Vi har redan dragit upp lite planer för morgondagen och jag tror grabbarna kommer tycka det är riktigt skoj ;-)

Jag ber om ursäkt för dåligt bloggande men vissa dagar har jag inte tid för det. Jag väljer hellre att umgås med min familj. Och det är just vad jag ska göra nu. Transporter på tvn och mys med mannen i soffan. En helt ok avslutning på den här dagen =)

Ha en mysig kväll!


Röda rosor

Tyvärr har vi inga dyra rosor på jobbet. Men vi hade röda ;-) Dom fick självklart följa med hem till min kära idag. Mycket uppskattade blev dom och nu pryder dom köksbordet :-)

Kvällen har vi spenderat hemma hos Fam Lööke. Lite fika och lek blev en perfekt avslutning på våra förlovnings dagar ;-)
Vi har redan nu börjat dra upp planer för nästa sommar. Hoppas att det går i lås för då blir jag en ännu lyckligare människa ;-)
Barnen hade i vilket fall skoj och somnade även denna kväll utan några problem ;-) Imorgon har vi en skön slapp förmiddag innan vi ska till dagis. Sista jobbiga passet innan fredagens kotispass :-) Då tar vi ÄNTLIGEN helg!!

Nu blir det sängen. Se klart det sista på Ocean innan ögonen faller ihop.

Godnatt på er!!


Kärlekens dag!

Den 6 juni är vår nationaldag. Visst kan man fira det. Men för mig är den 6/6 en speciell dag =)

Sen den 2004 är det min och min mans förlovningsdag. Tänka sig att för 8 år sedan valde vi att byta ringar. I höst betyder det att vi varit tillsammans i 9 år - helt otroligt!! Jag visste redan då att jag hittat min make och pappan till mina barn. Att åldras ihop ser jag fram emot, alla fina år och minnen som vi har och ska skapa ihop!

Inte nog med att vi har förlovningsdag idag. Våra fina vänner Sofie och Lööke delar den med oss =) Tycker det är helt otroligt att vi kan fira kärleken samtidigt ♥ Så vi säger självklart även grattis till dom!!

Hur ska ni spendera denna nationaldag?? Jag ska jobba några timmar med bästa A. Helt otroligt vad skoj det kommer bli ;-)

KRAMAR!!


Sen kväll

Oj oj vad sent det blev. Har precis krupit ner i sängen, tur att jag börjar 12 imorgon ;-)

Kvällen bjöd på grillat - älskar :-) Lite lite lite sangria, mumsig efterrätt och lek & skratt. En fantastisk kväll!!
Melle blev så trött att han bad om att få lägga sig i farfars säng. Där sov han gott tills vi åkte hem :-)
Mille valde att somna mellan pappa och farfar. Även han sussade gott tills vi åkte hem.

Nu laddar jag för dom sista arbetspassen. Gud så skönt det ska bli med ledighet efter åtta dagars jobb!!

God natt bloggisar.


Mot middagsbjudning



Kvällen bjuder på middag hos svärfar och fru. Grabbarna har pratat om det sen dom kom hem från dagis =)

Jag har hunnit med att svida om från arbetskläder, piffa till mig lite och slagit in ett paket. Så nu får jag nog säga att vi snart är redo för att åka. Några saker ska fixas på vägen med. Alltid är det något ;-)

Bloggar ikväll när vi kommer hem =)
Trevlig kväll.


I ett lätt duggregn...

Med tunga ben tog jag runt. Löprundan idag var ingen hit. Benen var inte alls med. Gick trögt och jag är glad att vädret var så grått. Annars hade jag nog inte tagit mig runt ;-)
Är glad över att flåset fungerar. Orkar jobba på, så det hade varit kul att se hur det gått om jag inte känt mig så tung i benen!?

Tiden blev 50 sek sämre än sist, 16.53. Långt ifrån bra men jag har inte tagit ett löpsteg sen i onsdags. Kroppen är inte helt med heller. Magen har kommit in i en krångelperiod...IGEN. Avskyr att sjukdomen ska vara så känslig för stress och dålig sömn. Är väl det alla småbarnsföräldrar lider av ;-)
När jag behandlat några dagar kommer det bli bättre. Nu är magen svullen och helt ur balans. Kroppen får inte näring som den ska, så jag försöker få i mig lite energi när tillfälle ges :-)

Här ska snart barn nattas. När dom somnat blir det en kopp kaffe i soffan med maken min. Det har jag längtat efter :-) Men först ska jag mysa klart med dom små!!


Puss mamma!

Att få sådana här mms när man är på jobbet ger en kick!
Mille skickade en stor puss och vilken pussmun han har!! Vilken flicka vill inte pussa på den ;-)

Har äntligen gjort den här jobbhelgen så nu blir det en dusch innan jag landar i soffan. Blir mer bloggande då :-)


Lördag

Vilken dag jag har haft! Konstig men ändå rolig, mycket tack vare A ;-)

Idag när jag pratade med A:s sambo och dotter (som är lika gammal som Mille) frågade en kund om det var mitt barnbarn!!! Ja ni läste rätt, jag är snart 28 år och ser ut som en mormor. Tack så mycket för den men tar hänsyn till omständigheterna :-)
Dagen räddades ändå av fina stammisen L och hennes sambo som tyckte jag var så söt idag. Min frisyr (samma som igår) passar mig så bra. Mitt ansikte och dess drag blir så fina! Förstår ni varför jag älskar mitt jobb??!! Underbara människor men även knasiga som ger mig ett skratt ibland ;-)

När jag kom hem var middagen klar och vi alla åt som hästar. Grekiska biffar gick hem hos grabbarna :-)
Nu är det snart dessert som mannen pulat ihop. Han passade även på att använda dom nya ugnsformarna som jag handlade i veckan :) Ville ha fler men det var dom sista fyra - synd.

Önskar er en mysig lördag :-)
KRAM.


Sjung hallelulja & prisa Gud...

Jag har hittat en ny älskling. Den har gjort underverk för mitt hår! Inget friss och massor med glans.
Fick testa en ny produkt från Proffs. Det är deras arrogan oil. Det är deras svar på maroccan oil. Den här kan användas både före och efter styling. I blött och vått hår. Ganska precis som orginalet :-)

Jag bugar och bockar för att detta underverk på flaska finns!

Bilden visar kanske inte helt hur bra den är men jag har verkligen inga småhår som står upp - lycka ;-)


Juni regnar in

Fy vilken trist början på juni. Regn i massor - usch!
Värst är nog att behöva cykla och lämna grabbarna. Med regnställ på kommer jag vara som en dränkt katt när jag kommer till jobbet. Håller verkligen tummarna för att det upphör tills vi ger oss ut ;-)

Nu ska jag ta mig morgonens första kopp med kaffe :)
Och idag fick vi sova till 7.30 :D Gissa om jag är lycklig bara för det idag!