Lördagsmys

Vilken härlig vårdag det har varit, jag riktigt njuter. Hoppas bara att det inte blir något mer bakslag bara...men av erfarenhet så vet jag ju att det kommer bli det. Jag håller bara tummarna för att vi slipper mer snö...gör inget om det är lite kyligt ute.

Idag så bestämde vi oss för att ta en promenad till farfar för att ta en fika. Är ju inte så långt bort som han bor, så en rask promenad på ca 40 min blev det. När vi gick dit så blåste det tyvärr lite kallt men som man säger...Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder =) Så vi klädde på oss alla 3 så vi inte skulle frysa.
Var faktiskt riktigt skönt ute ändå, vissa ställen var det lite lä på och då kände man verkligen hur solen värmde, det får en bara att längta ännu mer till våren.
Melvin fick jättefina kläder utav farfar, 3 stycken super snygga bodies till våren, framförallt den vitrandiga. Den ser sådär härligt sommarhärlig ut. Lite "bratig" precis som pappa kan vara...=) Nu kommer far och son att matcha varandra...
När vi sedan gick hem var det ännu skönare ute, hade ju slutat att blåsa då. Så då gick vi verkligen och njöt i solen. Skönt med härliga långpromenader, kommer bli många sådana framför. Melvin tycker ju också att det är så skönt att ligga och sova i vagnen, blir lite tid för mamma och pappa och gå och mysa då =)

Nu ligger i allafall vår lille prins och sover, så jag och Christian ska passa på att käka lite lördagsmys mat innan han vaknar. Blir pepparbiff och potatisgratäng, mums.
Till kvällen sen blir det melodifestivalen med chips och dipp i soffan. Vid 20 brukar är Melvin vakna till och vara lite vaken så då blir det verkligen familjemys =) Jag kan lova att det är hur underbart somhelst att mysa alla 3, riktigt längtar till han blir lite större och kan "vara med" lite mer. Kanske finns en till liten bebis då??!! ;)

Ha en härlig lördag alla så hörs vi snart igen.

//Glammomamma

P.S Lägger även ut kläderna som Melvin fick igår av mormor och morfar och moster. Mycket snygg våroverall och pyjamaser till framtiden.

  

  

Ännu mer fina presenter

Ja man kan lugnt säga att dagarna springer förbi, är redan fredag imorgon.
Denna torsdag gick som alla dagar kanske fort, inte för att vi gör så hemskt mycket om dagarna. Idag blev dett en snabb promenad innan vi gick till affären för att handla.
Vid halv 3 kom Ramona förbi för att äta lite och hon hade med sig fina presenter  både till Melvin och till oss. Melvin fick ännu mer fina kläder, kan inte så för mycket av det =) Dessa var även lite större så han har något att växa i.
Mamma och pappa fick ett jättesött blomsterarrengemang som vi ska ha på köksbordet. Passade så utmärkt där eftersom blommorna jag haft där fick jag slänga idag.



Det var  iallafall mycket trevligt idag, synd bara att tiden går så fort när man har roligt. Vi åt taco...mycket fantasifullt jag vet =) och fikade efter det. Alltid lika trevligt att träffa denna lilla dam.
Vi bestämde även att ta en sväng till Ullared under våren, pappa får vara hemma och ta hand om Melvin. Roligt att bara åka med Ramona med, var länge sen bara hon och jag var där själva. Går ju inte att ta med lillkillen nu när han är så liten, kommer ju att bli ihjälklämd av alla idioter som åker dit.

Idag blir det även en tidig kväll i sängen, har köpt Allt i hemmet idag. Så det blir att titta på LYxfällan, amma och läsa tidningen i sängen. Har jag "tur" kanske jag gör alla sakerna samtidigt =)
Ha en underbar kväll allihopa.



//Glammomamma


P.S Pappa sitter här brevid nu och byter blöja. Det roliga är att Melvin har en förkärlek att kissa när man håller på att byta blöja så nu sitter Christian med gamla blöjan och försöker "fånga" kisset. Ser väldigt roligt ut...kanske måste upplevas för att se hur roligt det ser ut!


Lunchbesök

Först av allt vill jag säga, tack kära syster...jag vet att du och din underbara familj tycker om oss. Det är ni inte dåliga med att visa och det är vi tacksamma för. Har inte tvivlat en stund på det. Kan inte be om en bättre storasyster!!
Ska bli skoj när kusinerna kan träffas snart =)

Sitter nu occh väntar på att Ramona ska komma hit och äta en lite sen lunch med mig och Christian. Har precis matat
Melvin så nu ligger han och sover. Så då slipper jag amma samtidigt som vi ska äta. Blev ju lite tråkigt att behöva amma i lördagskväll när farfar var på besök.

Nu ska jag fixa det sista innan Ramona kommer men jagg lägger ut lite bilder ikväll från dagen.

//Glammomamma

Besviken...

Sitter här och funderar över hur människor kan vara så iskalla....att man kan tränga undan så mycket känslor och bara "stänga av" för att man är så förbannat envis. Eller rätt ord kanske är förbannat dum??!! Ja jag vet inte...
Tänker inte nämna vilka det är som jag är besviken på men jag vet att dom nog själva känner sig träffade när dom läser detta...om du nu gör det för jag vet inte hur "viktiga" vi och framförallt Melvin är i deras ögon.

Den ena personen verkar bara känna en viss avundsjuka till att Melvin kommit, tar väl fokus från denna personen...har ju knappt fått ett grattis. Ja det är ju inte min förlust, mer deras men jag tror inte att man förstår vad det är för signaler man sänder ut. Är inga bra i mina ögon och det gör mig bara mer och mer förbannad helt enkelt.
Jag har svårt att sätta på mig en mask och låtsas gilla personer, tycker jag inte om någon är jag ganska tydlig med att visa det. Varför ska jag sätta på mig ett fake smile och låtsas tycka om någon när jag inte gör det. Dom ger mig ingen anledning att gilla dom...

Den andra personen är någon som står Melvin nära men som uppenbarligen inte verkar  vilja vara ha en nära relation till honom. Det är något som verkligen gör mig ledsen, han har verkligen inte gjort något fel..han är helt oskyldig men ändå är han redan "dömd". Sorgligt att se hur man kan göra så...men det är väl inte meningen att han ska vara en del av denna persons liv och det kanske finns en mening med det. Ja vad vet jag...känner bara att detta ärr något som jag måste skriva av mig. Har kännt så här en längre tid och jag blir verkligen ledsen när jag tänker på hur mycket både jag och Christian hade hoppats på att den dagen Melvin föddes så skulle allt kanske ordna sig men tyvärr så verkar det inte finnas någon lösning.
Får se att det finns SÅ OTROLIGT många andra som kompenserar denna förlust från dessa personer med ännu mer kärlek. Han är så otroligt älskad av alla andra så det räcker och blir över. Synd bara att dom går miste om denna underbara kille.


Världens mysigaste lilla Prins!!


En stark liten kille & en mamma med många talanger

Oj oj så bra det gick idag.
BVC var ju här och kollade lite på vår kille och hon hade bara goda saker att säga. Inte för att vi hade väntat oss något annat. Han är ju en sådan underbart snällt litet pyre.
Han hade ökat i vikt sen i söndags då vi var på BB, då vägde han 3510 g ooch idag så vägde han 3650 g. Så man kan lugnt säga att han växer sig större, han är på väg att bli en stark.
Det var även något som dom kommenterade från BVC idag när dom la honom på mage. Att han är väldigt stark framförallt i nacken och att han nästan ställer sig på alla fyra. Vi har ju tyckt nästan sen han var nyfödd att han varit väldigt strak i nacken och nu har vi fått det bekräftat från både läkaren på BB och från BVC.
Tror att det kommer gå fort för den här killen att vända sig, är redan nu duktig på att rulla från ryggläge till sidan. Han är speciell på många sätt =)

 

Just nu sitter jag med Melvin i knät och datorn längst ut på knät och skriver, har ganska många talanger =) Har lagt upp hans ben i mitt armveck så jag kan skriva samtidigt som han sussar så gott. Är skönt att jag kan göra sådana här saker medans jag har honom i närheten av mig. Varför inte kombinera flera intressen samtidigt, är ju kvinna och inte man ;)
Ikväll blir det en tidig kväll i sängen, vi ska mysa samtidigt som vi tittar på Arga snickaren kl 20 på 5:an, är ju ett av mina favorit program. Melvin brukar alltid vakna till lite på kvällen så då är det skönt att kunna ligga lite bekvämt och mysa, mata och sussa honom.

 

Nu kommer pappa ut från duschen så han ska få ta Melvin medans jag fixar till mig för en tidig kväll. Ha en underbar kväll alla.

//Glammomamma

BVC kommer på besök

Godmorgon därute.
Nu har vi suttit i lugn och ro och ätit frukost jag och Christian. Melvin ligger inne i sängen och sover, vilket han lär göra i ca 1 timme till.

Idag kommer BVC hem och gör besök, lite konstigt. Tror att dom vill spana på hur vi har det, är vi lämpliga som föräldrar!!?? Nja skulle jag vilja svara på det, blir till att gömma våra 10 svanar som bor i vardagsrummet och försöka att laga parketten där vi odlar potatis. Nej jag skoja bara....är mest för att väga och mäta som dom kommer. Skönt att första besöket ändå sker hemma.
Så kl 13 idag blir det att se till att vår lilla ängel är lite vaken...tror tyvärr inte det för han brukar sova så sött då. Blir att ta till hårda metoder och väcka honom.

Efter det blir det att ta en promenad bort till gammelfarmor så hon också får träffa Melvin. Blir dock bara ett kort besök eftersom hon inte orkar så mycket längre. Känner ändå att vi måste visa upp honom.
Sen bär det av till Tornby för att köpa några nya fiskar. Vi har tyvärr bara 3 st kvar, malen och 2 neontetrar. Gamla Zvonko klappade tyvärr ihop under lördagseftermiddagen. Hade inte varit sig själv på länge, väldigt trött och slö så det var nog bäst att han fick somna in. Hade försökt att rädda honom genom att lägga honom i en egen skål med vatten och lite droppar med medicin men det hjälpte inte.
Får se vad det blir för fiskar denna gång, sa att vi inte köper så många ifall det blir likadant igen.

Nej nu ska jag ta en varm lång dusch innan det är dags att ge Melvin lite mat.
Vi hörs senare under dagen.

//Glammomamma

Melvin...

Det är många därute som inte träffat vår
ögonsten Melvin än men jag lovar...er tid kommer =)
Därför tänkte vi berätta lite hur vår underbara son är
så ni får en liten bild av honom.
Lovar att han är världens mest gulliga unge =)



* Jag tycker om att ligga i min filt som
mamma och pappa köpt

* Jag tycker om att ligga invirad
i filten med den lite runt huvudet

* Jag tycker inte om att byta blöja

* Jag älskar att åka bil, somnar som en stock

* Jag älskar närhet, det bästa som finns
är när mamma och pappa ligger tätt
intill mig när vi ligger i sängen

* Jag är en snäll och lugn unge...än så länge ;)

* Jag älskar att ligga och sova som på
kortet ovanför






Mysmåndag

Idag gjorde vi premiär på stan med Melvin. Skulle ner och fixa mina tummar på eftermiddagen så då valde hela familjen att åka =) Blir ju bäst med tanke på ifall Melvin vill ha mat. Fast det är inget som vi behöver oroa oss för, han verkar sova ca 4 timmar varje eftermiddag. Skönt måste jag erkänna, vet man att det går att göra saker då.

Efter vi varit och fixat till tummarna hos Emma så gick vi och tog en fika på Espresso House. Vi blev så sugna på latte =) Är ju stan bästa som finns där. Premiären med barn gick så bra, Melvin sov så gott i sin vagn. Är härligt att kunna sitta och mysa ihop fast man har barn
Är skönt att man börjar känna hur den nya vardagen ser ut, är inget som är särskillt skrämmande kan jag lova =) Både jag och Christian verkligen njuter. Gäller att ta vara på den här tiden för det går så fort. Inatt är det ju en vecka sedan Melvin kom till världen, kan inte fatta det. Känns som om det var igår som vi satt här och längtade efter honom.
Måste kanske snart skriva och berätta hur vår förra måndag såg ut....gick ju lite för smidigt =) Ja jag vet att jaag skryter med det men det har jag rätt att göra =)

  

Nu sitter vi här i soffan mätta och glada, lilla pyret ligger i sin goa filt och sover. Kommer nog att vakna snart och vilja ha mat. Inga problem för min del, hoppas att kvällen och natten går lika bra som den gjorde igår. Inatt vaknade Melvin 2 gånger på natten och sedan vid strax efter 6 för att ha mat. Börjar ju bli lättare att sova nu, går faktiskt och slappna av och inte oroa sig för om han andas men så är väl alla i början!?

Ha en trevlig kväll och tack till alla underbara kommentarer som alla skriver. Vissa utav er skickar sms eller skriver på facebook, det är helt ok om man inte vill kommentera här i bloggen =)


Present från Grannarna Nilsson, byxorna invigdes idag =)

//Glammomamma

Första besöket hos mormor och morfar

Idag var det premiär för vår lille Melvin hemma hos mormor och morfar. Och det gick så otroligt bra, Melvin vet precis hur man ska bete sig när man är på besök. Är ju inte så jobbigt att ta honom någonstans, han sover ju mest hela tiden. Så under hela vårat besök så sov han för att vakna en kortis och vilja äta  lite. Gud så gott, är bara att njuta av den tiden. Vet ju aldrig om han ändrar sitt beteende men det tror jag inte...


Stolta mormor och morfar

Vi hade det riktigt trevligt, det bjöds på mat. Gott att slippa ställa sig att laga mat idag =) Det blev "nyttig" köttfärssås med spagetti, och med nyttig menar jag rivna morötter i. Mammas egen special som jag kommer ihåg att vi åt mycket när jag var mindre =) Var faktiskt riktigt gott, blir lite smak...kan ju inte äta en massa starka saker. Sedan fick vi jättegod rulltårta till fikat efter maten. Den var fylld med mammas egna apelsinmarmelad, tror inte att det är något som Melvin borde reagera på. Fast det enda sätet att få reda på det är ju att man provar =)



Imorse var vi på återbesök hos BB, skulle väga, göra PKU prov och kolla så han återhämtat sig bra. Och vilken liten kille vi har fått, han var så fin och inga problem kunde dom se. Han var frisk och kry, inte för att vi hade förväntat oss något annat. Dom tyckte att han var så fin i huden, inte torr överhuvudtaget och inte skrek han något närr dom tog blodprovet till PU provet. Kan lova att vi var riktigt stolta föräldrar =) Kan ju inte vara något annat!! Vi älskar dig Melvin älskling!


På återbesök hos BB


Nu är det bara att vänta på att han ska vakna till och äta lite, kan lova att det spänner fint i brösten just nu =)
Ha en trevlig eftermiddag.

//Glammomamma

Melvins raceråk

Då har Melvin äntligen fått sin vagn. Det blev en Tetunia vagn som kostade lika mycket som den andra vagnen som vi hade tänkt att köpa.
Kanske ska säga till alla att ALDRIG HANDLA FRÅN BARNENS GRUVA!!!!!
Det är ett riktigt taikon företag, får se hur det blir på tisdag. Har begärt in förstärkning som ska ta tanten i örat. Inte vettigt att betala för något och sedan inte få det. vet att det är jäkligt dumt att göra så men inte tror man att det ska bli så jäkla illa.
Struntar i det nu, för nu har Melvin ett riktigt raceråk att ligga i. Blev en svart/grå vagn, mycket läcker om jag får säga så själv. Så nu ska vi ut på långa promenader nästa vecka.

Ikväll så kommer farfar över på lite käk, ska bli riktigt trevligt.
Sen blir det en skön dusch och lite mys till film i sängen, med Melvin tätt intill....
Älskar verkligen min egna lilla familj, Christian är verkligen världens underbaraste man. Är evigt tacksam att jag hittat dig.

//Glammomamma







Melvins nya Raceåk från farfar. (farfar var själv med och valde)


Barnvagnslösa

Ja, nu börjar vi bli lite trötta på att vara utan barnvagn.
Var så att vi hittade en jättefin vagn på nätet under hösten, var från en butik som ligger i Ockelbo.
Det som gjorde att vi föll för just den vagnen var att den såg inte riktigt ut som alla andra vagnar, designmässigt var den lite annorlunda. Vi tittade även på vagnar i butiker här i stan men var ingen som vi direkt föll för.
Så vi bestämde oss för att beställa vagnen från nätet, den verkade ju så bra den här Vagnen. Skulle även gå fort att få den hemleveread också, ca 3 veckor.

Är bara så att vagnen är 2 veckor försenad nu och vi är fast här hemma. Kan ju inte gå ut och ta en promenad ihop utan det blir antingen jag eller Christian som får gå och handla. Vill ju kunna gå ut hela familjen men tyvärr...
Har idag på morgonen pratat med dom och hon skulle ringa till dom som levererar vagnen till henne...är visst där som det har brustit..??!! Sedan skulle hon höra av sig till oss idag, hon skulle försöka att fixa en tillfällig vagn. Den skulle dom då skicka med express men jag känner mig inte särskillt hopfull. Känns som om vi får släppa vår vagn.

Vi har pratat under morgonen och fm och kommit fram till att om vi inte får en tillfällig vagn idag eller imorgon så häver vi köpet. Vi kan inte sitta inne hela nästa vecka också, vi måste ju kunna komma ut och röra på som alla andra småbarnföräldrar.
Både jag och älsklingen tycker att det här är sådant som stjäl så mycket onödig energi. Att man ska behöva känna att man slåss hela tiden, vi vill ju också bara kunna slappna av.

Nej vi får se hur det här slutar. Har pratat med Babyproffsen idag i allafall. Hittade vi en vagn som vi gillade där så fick vi ta hem den direkt, kunde vara så att tillbehör fick beställas men det är ok. Vill bara ha en vagn så vi kan leva lite mer "normalt" .
Vi återkommer under dagen med en uppdatering.

//Glammomamma

Redan fredag..

Gud så fort dagarna går nu förtiden. Kan inte fatta att det redan är fredag...tycker nyss det var tisdag och vi precis kommit hem från BB. Dagarna har en tendens att rulla på i full fart, börjar bli lite rutin på den här vardagen också =)

Melvin spenderar mycket av dagen av att sova, sover väldigt mycket. Ibland undrar man hur han orkar att ligga och sova så mycket men man får förstå att det är en stor omställning för honom också....Inte lätt att ligga och ha det gott i magen till att komma ut till denna värld härute.

Idag gjorde vi ett  lite halvt misslyckat försök till helt vanlig vardag. Jag hade en tid att fixa mina naglar kl 12, tyckte att jag orkade det. Behövde att få lite luft med, har inte varit ute sen vi kom hem, har blivit Christian som sprungit till affären =)
Fick min fina bröstpump igår från Philips igår, bra med kontakter för jag fick den riktigt billigt. Den har ett inbyggt minne så den minns hur mycket man mjölkade ur sist. Den är både handdriven och batteridriven, skönt att slippa sitta och handpumpa.
Så imorse invigde vi den, tyckte jag mjölkade ur ganska mycket, så det skulle finnas något hemma och äta för Melvin när jag var borta. Så vid 11 försökte jag väcka min lilla älsklingen men han var så trött så trött, hade gett honom lite mat vid 10.40 ungefär. Tänkte att det var bra för honom att äta innan jag åkte men det blev inget med det.
Maten som vi mjölkade ur åt han upp ca 40 min efter jag gått och sen var han ledsen i 40 min. Stackars pappa som inget kunde göra mer än att försöka att trösta och gå runt här hemma. tillslut kom han på knepet och fick vår ängel att somna.
Tyvärr blev han väl lite orolig av hela situationen så han sms mig och frågade om jag var klar snart med mina naglar. Blev nästan helt klart, sitter med två tummar som ska fixas på måndag =) Christian sms efter en stund och sa sedan att det inte var någon fara, Melvin sov men jag kunde inte stanna kvar. Det gick inte att koncentrera sig, ville bara hem till mina älsklingar.

Nu ska vi käka lite men vi lovar att skriva mer ikväll.
//Glammomamma


Present från Grannen Madde

Present från Grannarna Monica och Bengan

Morgonmys



Glammomamma is back...

Hallå!!
Nu är även jag tillbaka här på bloggen och skriver, känns skönt.
Har inte riktigt kännt att jag haft tid eller ork att skriva så mycket här. Blir mycket sömn när man får tid, gäller att ta tillfället när det ges =) Sen har vi precis kommit hem och dom nya rutinerna har inte riktigt hunnit att sätta sig men man kan sakta se att det börjar komma igång nu =)

Idag har varit en riktigt härlig dag. Vi vaknade vid 8 ungefär efter en bra natt. Vi vaknade ungefär var tredje timme av att Melvin ville äta, och sen somnar han så sött igen. Måste erkänna att det går FÖR bra enligt mig....han gnäller lite när han vill ha mat eller ska rapa. 
Annars funkar allt bra, lite för bra här med. Kan informera er alla om att igår så B:ade jag för första gången sen Melvin kom och det gick så förbannat bra. Är en sådan sak som kan vara riktigt ångestladdad annars. Kan även säga att det gick lika bra idag =)....här delar jag med mig!
Tycker även att känns bättre med svullnaden också...har aldrig riktigt haft skitont men ska erkänna att visst känns det efter. Nu börjar även den känslan att släppa, så nu går jag inte lika stelt som man gjorde i början.
Jag börjar faktiskt undra när bakslaget ska komma....Allt har gått för bra, allt från förlossning till känslan som jag sitter med nu. Ska inte klaga eller försöka låta som om inget var jobbigt men det har inte känts jobbigt någon gång.

Nu ska jag njuta av en fika med älsklingen i soffan medans Melvin sover så sött brevid. När hann vaknar är det dags för käk =)

På återseende//Glammomamma

 

Första dagen hemma.

Efter den första natten hemma, med lite sömn från oss båda.
Melvin sover som en gris hela dagana förutom när  han har bajsat eller kissat eller är hungrig.
Börjar få lite mer kläm på honom, blir lättare och lättare att se vad han vill eller har gjort  =)
Men större delan av denna dag har han spenderat med att sova.

Idag blir det ett kortis inlägg, mamma och pappa har inte riktigt kommit ikapp med de timmarna man har missat att sova.
För våran del gör det inget, alla säger att när man väl fått barn så försvinner tröttheten och man behöver inte alls lika många timmar/natt.
Vi är faktiskt båda villiga att hålla med om detta.

Mamma, Pappa och lilla Melvin tackar för alla telefonsamtal, sms och kommentarer på bloggen.

Här kommer lite bilder från första dagen hemma.


Första bilden efter frukost.



Melvin inviger sängen. 



Melvin tar en middagslur.

På återseende imorgon. /Fam Rudqvist

Äntligen har våran lilla Melvin kommit..

Sitter på BB och tittar på för mig det största miraklet som hänt mig.

22:10 gick vattnet.
22:12 ringer till BB.
22.14 BB säger att vi ska avvakt om inget mer händer så ska vi infinna oss  kl 08:00 hos dem.
22:40 Då var det i fullgång, när den första värken var slut började den andra omgående, när den tredje var slut började den fjärde osv osv.
22:55 ringer till BB igen, berättar hela situationen, då säger barnmoskarn att det kan vara läge att komma upp.
23:05 ringer min far och ber honom komma nu istället för kl 07:30 näst kommande dag.
23:20 uppe på BB.
23:30 ligger i sängen och barnmorskan säger att hon kan känna huvudet.
23:30->01:06 lite jobb och lite dragkamp om lilla pyret skulle ut eller inte.
01:07 tittar lilla Melvin ut.

Snacka om turbo födsel.

Nu sitter vi här och spanar på en film på datorn och är trötta  båda två.
Blev inte många minuters sömn inatt.


Ca 30min gammal


Ca 13 timmar gammal.

/Love  Fam. Rudqvist

Lyx...

Har hämtat ut min Hand and nail serum som jag köpte från Accesoara. Gud vilket underverk som man har tappat upp på flaska!!
Var värd varenda krona och så dyr var den inte, ca 300  kr med frakt. Både mamma och jag köpte varsinn flaska.
Tycker om att köpa sådant som är lite "rejält", känns inte lika billigt då. Blir en liten lyx för ögat att titta på också =) Denna glasflaska med underbart doftande serum kommer att få stå vid sängen så jag kan ta ett litet "pump" på kvällen. Doften kanske jag ska säga är Tuberose och jasmine, luktar såååå fräscht och härligt.
Måste även rekomendera dessa peeelingpads som jag köpte på jobbet. Hade dom i ansiktet efter badet och huden blev riktigt len och mjuk av dom. Mycket bättre än vanlig peeelinkräm som jag brukar köpa. Och dom var billiga med...=) Här går det faktiskt bra att köpa det billigare allternativet, ska dock inte alltid göra det.
Billigast är inte alltid bäst!!


Nu sitter jag och älsklingen i soffan och tittar på Familjen Annorlunda. Vi ser ut som två fågelholkar kan jag lova, beundrar folk att dom orkar med att ha så många barn.
Syndar faktiskt lite ikväll, har tagit mig en halv kopp kaffe och det verkar funka bra.....PUH!
Nu säger vi tack för ikväll,god kväll på er!

//Glammomamma

Bortskämd Glammomamma

Nu sitter jag uppkrupen i soffan med datorn i knät. Har precis tagit ett varmt gott bad och peelat ansiktet, känner mig riktigt härligt fräsch =)
Har haft lite värkar tillochfrån idag så det var skönt att krypa ner i ett hett bad och få slappna av lite. Gör inte så mycket att det gör ont, är ju så taggad för att få ut den här ungen!

Så nu ska jag läsa Sofies  mode och ha det lite gott innan middagen. Christian var så gullig och tog på sig jobbet att skala potatisen och fixa med falukorven. Blir hemmagjort potatismos och ungsfalukorv med MASSOR av ost till middag. Gammal hederlig husmanskost helt enkelt, är det som är godast enligt mig.

Lovar att slänga in ett inlägg senare ikväll men nu ska jag bara lägga upp fötterna på kudden och läsa lite....=)
Är så förbannat bortskämd, jag vet...
//Glammomamma

En fin andra plats....

Efter den fina kommentaren av vår älskade Marcus så måste vi ju sjävlklart lägga upp att denna underbara man kom tvåa i pokern på Alla hjärtans dag. GRATTIS, jag vet att syster blev ännu mer nöjd efter det. Du vet...mer pengar att spendera på tex inredning =)
Var ju så att detta pokerproffs även vann en liten turre i fredagskväll så nu kan han snart sluta att jobba och helt ägna sig åt att spela poker...=)
Skoja bara men grattis till dig, det var du värd Marcus!!

En sjukstuge helg

Ursäkta att det inte blev några inlägg igår, var inte i mitt esse direkt =)
Får börja med att hoppas på att alla hade en trevlig Alla hjärtans dag!!...det hade inte jag. Var inte så att den var dålig  pga något som Christian gjort, eller inte  gjort. Jag låg sjuk tyvärr...usch inget skoj att må dåligt. Har inte varit riktigt sjuk under hela min graviditet men igår var jag riktigt däckad.
Hade ont i hela kroppen, kände mig hängig och frös som bara den. Sov tillochfrån hela dagen, vilket är skönt så man slipper att känna hur man mår =) Det var som var riktigt skönt var att jag slapp att ha feber, blir alltid värre då tycker jag.
Det som är kusligt idag är att jag känner mig helt frisk, bara lite snossig i näsan men annars är jag i fin fin form. Konstigt att det kan vända så snabbt..!? Är verkligen så att jag aldrig mått bättre än jag gjort under dom här 9 månaderna. Har inte varit rikitgt sjuk någon gång och så har jag kännt mig riktigt pigg hela tiden. Har inte mått så här bra på flera år. Är roligt eftersom dom säger att man har lättare att bli sjuk när man väntar barn =)

Tyvärr så är min älskling lite dålig idag, tror han fick min skit som jag hade igår, stackars pysen. Han har känt sig lite halvtaskig hela veckan men idag känns det som om det har brutit ut på honom. Tur att han är ledig från jobbet imorgon, eftersom det är lov. Dom har inte alltför mycket att göra på skolan så han kunde ta en extra dag ledigt.
Tycker jqg är bra, kan vi ligga och mysa massor i sängen imorgon =) Har inte riktigt haft tid med det dom senaste helgerna, har alltid haft något uppbokat som vi måste göra.

För att återgå till gårdagen så firade jag den själv nerbäddad i sängen tittandes på melodifestivalen, Christian var och spelade poker. Gjorde inte mig något, har lite passerat den delen i vårt förhållande/äktenskap att vi måste sitta hemma och mysa just på denna dag. Tycker det är mycket mysigare när man gör det helt spontant någon annan dag.
Är det inte roligare att bli överraskad med rosor när man som minst anar att man ska få det??!!
Kanske bara är jag som tycker så men känns som om den 14 feb bara är en kommersiell dag. Allt för att få upp en dålig februari försäljnning i butikerna...
Nej nu var jag tråkig jag vet men liyte så är det tycker jag. Sen är det självklart kul att det finns en dag då vi kan fira kärleken lite extra.
Pokern gick förövrigt bra för älsklingen, han kom på tredje plats, så en liten present fick ju jag och Pyret. Blir att köpa något fint sen när den behagar att titta ut =)

Fredagen bjöd på liten middag här hemma. Eftersom Christian fyllde år så var hans pappa och ena lillasyster och pojkvän här och käkade, var mycket trevligt.
Blev ingen avancerad middag, bjöd på taco. Orkar inte rikitgt stå och laga en massa mat nu så då funkar taco helt perfekt, är något som alla äter också.
Var i allafall en mycket trevlig kväll, var skoj att träffas eftersom det inte blir så ofta som alla kan ses samtidigt.
Vi/Christian tackar så mycket för presenterna, dom var riktigt fina och kommer väl till användning.
Puss på er och tack för att ni kom och förgyllde vår kväll!

Idag så är födelsedagsfirande för min brorson som fyllde 10 för en vecka sedan. Har tyvärr varit en dålig människa och inte köpt någon present så i år blir det tyvärr pengar i present. Brukar inte ge det till folk när dom fyller men den här helgen har varit lite "sjuk" =) Tror inte att det gör för mycket, kan han köpa precis vad han vill. Killar i hans ålder börjar det även bli svårt att veta vad man ska köpa, allt passar ju inte direkt heller =)
Christian kommer få ligga kvar hemma och ta det lugnt så jag och Pyret får represenntera Fam Rudqvist själva =)

Ha en härlig dag, i detta underbara vinter

Vårbröllop!

Idag fick vi en fin inbjudan till bröllop den 23 maj. Om jag ska erkänna så blir jag inte helt överraskad, är min syster som gifter sig =) Så jag har ju vetat om att dom ska gifta sig under våren.
Idag kom i allafall inbjudan med posten, riktigt trevligt! Skaa nbli skoj att gå på bröllop, har inte varit på så många i mitt liv. Det största jag varit på måste nog varit mitt och Christians =) Vilken underbar dag det var!

Nu är det dags för min storasyster att gifta sig, brukar vara dom som är först ut men stackarn har ju fått gnälla och be i så många år på att gifta sig ;) Skoja bara med dig Marcus.....och Sandra!
Ska bli rikitgt trevligt och roligt, kul att Pyret även kommer att vara med, hoppas bara att den sköter sig!!?? Så för min del blir det ett lugnt bröllop....satan bara att det blev 2 bröllop på raken som blev lugna för min del. Ska jag aldrig få festa loss på samma sätt som alla andra??
Ja det blir väl att gifta om sig och förnya löftena om några år....är väl du med på Christian =)

Ja ja, har städat hela morgonen så nu ska jag sätta mig och läsa en tidning som kom i posten. Sen ska jag åka och handla lite inför kvällen.
Ha en skön dag allihopa!

/Glammomamma

Grattis på födelsedagen älsklingen!!!

Grattis på födelsedagen min kära!!
Idag så fyller min underbara man 27 år!!
Både jag och Pyret önskar dig en underbar dag! 
Vill att du ska veta att du gör mig och Pyret till dom 2 lyckligaste
personerna på denna jord!
Du är mitt allt älsklingen!!!
Kyssar!


En vår av väntan är över!!

ÄNTLIGEN!!!!!


En vår av väntan är över.
Har varje dag varit inne och skummat igenom H&Ms hemsida för att se om dom släpper någon mer info om när heminredningen skulle börja säljas.
Så idag, då ser jag att den 19 februari smäller det.
Kommer att sitta bänkad kl 00.01 den 19 och trycka på "lägg i korgen" knappen =)
Yeah baaby!!


Föräldrapennning...

Ja nu har fixat med föräldrapenningen. Tom igår så har jag haft havandeskapspenning, så from idag var jag tvungen att se till att få betalt =)
Fast en sak som är säker är att det är inte lätt, fattar noll av allt som står på Försäkringskassans hemsida. Det är lite som latinska enligt mig, fattar inget av det heller =)
Hade tänkt mig att använda mig av e-leg, så jag kan fylla i allt via nätet. Blir lite enklare att sköta allt via internet och inte behöva fylla i papper och skicka in.
Det blir dock alltid en liten chock när man väl sitter där och fyller i och kommer fram till att min föräldrapenning som jag tidigare räknat ut skulle bli x antal kronor i månad helt plötsligt blev 3000 kr mindre. Innan jag fattade vad som jag gjorde fel höll jag på att lösas upp i atomer. Det visade sig att jag valde lite fel alternativ...är inte lätt detta med att bli förälder =)
Tog i allafall ut 21 hela dagar i månaden fram till i juni, efter det väljer jag att ta ut semesterdagar från jobbet så jag kan spara lite dagar. Så nu är det löst och fixat, blir en överraskning och se om man får några pengar den 26 mars =) Får hoppas på det!

Nej nu ska jag äta lite men lovar att uppdatera senare ikväll.

//Glammomamma

Baka liten kaka

Nu ska jag baka en liten sockerkaka.
Tänkte faktiskt vara lite extra kreativ och göra en Tigerkaka.
Är lite godare än en vanlig gammal hedrlig sockerkaka.
Tänkte att jag och älsklingen skulle mysa med en kopp te framför
Arga snickaren kl 20.00 ikväll.



Hörs senare.
//Glammomamma


Ett ryck av städmani

Ojoj, är verkligen inte någon känsla som jag brukar få.

Helt plötsligt på morgonen så drabbades jag av ett otroligt sug, och det var inte på godis eller något annat gott utan på att städa. Helt sjukt eller hur??
Fick helt plötsligt för mig efter mitt te att jag skulle göra rent badkaret...var dags att göra det nu. Blir lätt äckligt efter att man badat 4 ggr när det är bubbelbadkar. Så jag slet upp byxbenen och ställde mig i karet och började att gå med regöringsmedel och svamp i högsta hugg. Kan lova er att det behövdes, så smutsigt som vattnet blev när jag sköljde av med vatten. Blir lite äcklad av att veta hur mycket skit det faktiskt sitter på huden...urk!
Efter det gav jag på mig på toan, i med WCanka och skura runt med borsten. Så nu är den också skinande ren =) Blir lite fräschare att sätta sig på toan nästa gång =)
Sen fick handfaten sig en liten omgång, gnuggade och gjorde fint för att avsluta med att putsa speglarna. Gud så rent det blev.
Det som jag har kvar nu är bara att skura golvet men det tar jag när tvättmaskinen är klar, så jag slipper att springa runt därinne när jag gjort rent.


Ska erkänna att jag avslutade hela min toarengöring med att ta ett låååångt skönt bad. Skämde bort mig själv med en ansiktsmask också =) Blev uppdragen efter 20 min av att älsklingen ringde från jobbet, hade lite tråkigt tror jag.
Ser även ut som det kanske blir en liten sjukstugehelg här hemma. Christian känner sig riktigt risig, hoppas bara att jag slipper feber och att bli hängig i kroppen.
Blir att kurrera sig i veckan nu så vi håller oss friska =)

Hörs senare//Glammomamma

Macgyver natt..

Har haft en natt med lite sammandragningar, jippi! Inte haft  en sådan natt förut så nu kanske det vänder.
Somnade ganska tidigt igår, vid 22.30 ungefär. Vaknade sedan strax efter midnatt av att jag fick en fin liten sammandragning, härligt. Så efter det gick det inte att somna om utan det blev att slå på tvn och titta på allt trevligt som natten har att erbjuda.
Hann med att se lite CSI Miami, 2½ men och sist av allt Macgyver. Denna underbara gamla kultserie har börjat att gå på nätterna på kanal 5.
Kommer ihåg när det gick på tv för allra första gången, måste varit i början av 90-talet. Minns i allafall att jag inte var mer än 6 eller 7 år när det började att sändas.
Brukade i allafall alltid ligga inne hos min syster i hennnes säng och titta på det, varje vecka hade vi mys när vi tittade på det. Är ett riktigt trevligt barndomsminne, lika trevligt som varje gång hon fick slita ut mig från sitt rum för att jag inte ville gå därifrån =) Mmmmm vilka minnen, eller vad säger du Syster Yster!!??
Var inte enbart Macgyver som var tradition att se inne hos henne. Var även Zorro på lördags morgonen...ojoj vilken skitserie det var egentligen. Det är fina barndoms minnen det, nästan så man blir lite sentimental!

Ska ta mig lite varmt te nu, tror jag håller på och bli lite förskyld =( Ska göra vad jag kan nu för att mota bort alla bacilusker.
På återseende.

//Glammomamma



Två gamla favoriter =)

Nu är jag trött på det här..

Efter denna dag då Christopher och Emelite fick sin lilla tös så vet jag inte hur jag ska stå ut i 2 veckor till innan Pyret kommer...Är det någon som har något förslag därute??
Kan LOVA att vi har testat allt, och ja även att ha det lite trevligt men inget hjälper. Är inte direkt så det är något som kvalar in på highscore listan precis =) Man blir ju inte direkt mobilare för varje vecka som går men vi ska inte ge upp än.
Börjar undra om det enda som hjälper är en check på 1 miljon som man håller upp framför den "lilla utfarten". Kanske är så man lockar ut den lilla krabaten =) Vet bara att jag snart gör vadsomhelst för att slippa befinna mig i detta tillstånd.

Förstå mig rätt, är inte så att jag avskyr att vänta barn men när man gått i snart 9 månader börjar man att bli rätt trött. Känner att målet är såååå nära men ändå så långt bort. Är så frustrerande bara att veta att allt är klart, bara för Pyret att själv förstå att det är ok att komma till världen nu..

Nej nu ska jag ge f*n att tycka lite synd om mig själv. Bättre att lägga energi på att fokusera på att det är BARA 2 veckor kvar =)
Nu ska jag och älsklingen dricka lite te och mysa...får se vad det kan leda till ;)
Ha en trevlig kväll.

//Glammomamma

 

Välkommen Molly!!


Grattis till Emelie och Christopher!!!!

Nu har dom fått sin lilla dotter, gud så glad jag blev för deras skull.
Inatt kl 03.00 valde lilla Molly på 3400 g och 50 cm att komma till världen.
Det blev några dagar tidigare än beräknat, grattis till det =)
Nu är det bara att hoppas på att man kan få se den lilla krabaten snart.
GRATTIS!!!


Lång eller knubbig...??!!

Lång eller knubbig, det är frågan..?!
Besöket hos barnmorskan gick riktigt bra idag. Både Pyret och jag mår finnemang, vilket är bra.
Mina värden hade blivit mycket bättre sen sist jag var där, skönt att järntabletterna har hjälpt. Blodtrycket såg även mycket fint ut, fast det har det ju gjort under hela graviditeten =)

Vi är även dags för vikt idag, och ojoj nu börjar det hända saker. Har ökat en del i vikt sen jag senast vägde mig, var för ca 1 månad sedan. Har stigit med nästan 2 kg, då vet man att det är nära nu =) Barnet lägger ungefär på sig 250 g i veckan i slutet, kan inte bli så mycket större snart.
Har nämligen märkt att magen blivit rikigt stor och där hade jag allt rätt. På 2 veckor har magen växt 3 cm....Det gör att bebis både växt och lagt på sig. Undrar om det är så att det är en liten kub som kommer ut eller om det är någon långeman?!
Christian säger att han var rätt lång när han föddes, kan det vara honom som Pyret brås på?? Jag var normal, varken lång eller tjock...bara ett otroligt vackert barn *haha*...skoja bara.
Är i allafall riktigt nyfiken på vad det är som kommer om max 2 veckor, vägrar gå över tiden =) Fast sålänge det har 10 fingrar och 10 tår så är jag nöjd.

Vi skrev även en liten sammanfattning om min graviditet som dom ska ha på förlossningen. Vilken vacker liten historia det blev.
Har ju mått som en prinsessa i 9 månader ungefär och det var bara för min barnmorska att hålla med. Jag har ju inte ens svullnat upp i kroppen, fast det är skönt. Räcker med att magen växer =)...bara den är lagom i vägen nu.
Fick även informerat för mig att om jag inte är nervös över att föda nu så kommer jag inte att bli det den dagen det är dags. Känns skönt att höra, vet ju aldrig hur man kommer att reagera den dagen då det är dags....
Fast jag känner mig som jag tidigare sagt riktigt lugn och bekväm med tanken på att föda barn.

Är bara att komma nu min kära lilla bebis, mamma och pappa längtar efter dig!!

//Glammommamma

På språng...

Nu ska jag åka till Storken och träffa min underbara barnmorska.
Slänger in en liten dagens outfit ....
Kolla vad snygg man blir i håret av en sådan enkel sak som att sätta fast en brosch i håret. Piffar till vilken tråkig frisyr somhelst....bara att använda hårnålar för att få den att sitta.

//Glammomamma




Zzzzzlösa nätter

Nu har min underbara nattsömn börjat bli rubbad igen.
Har inte kunnat sova bra under hela helgen. Fast inatt var värst. Har bara lyckats att sova 1-2 timmar åt gången. Så jag vaknar efter precis somnat och så ligger jag sedan vaken i någon timme för att sedan lyckas somna till igen. Blev nog bara ca 5 timmars sömn inatt....blir att ta en liten lur på eftermiddagen sedan.
Känner verkligen att det kan bli en bebis om någon vecka, om det fortsätter som det gjort den senate veckan. Kroppen börjar verkligen att förbereda mig på vad som komma skall. Ganska tufft faktiskt, är som om jag är på ett träningsläger =)

Idag ska jag till barnmorskan, ska kolla lite med henne vad jag kan göra för att lindra den värsta smärtan.
Kan inte ta varma bad mitt i nätterna och väcka alla grannar. I allafall inte nu när det  inte riktigt är dags för Pyret att komma. Vet att för ryggen funkar Zon kräm att smörja med men för magen vet jag inte om det blir lite lättare med värktabletter??!! Lika bra att lindra nu i början för när det väl är dags sen finns det inga värktabletter som kommer att hjälpa =)
Kanske kan luska ut om hon kan se om det är dags snart, känns som om Pyret trycker ännu mer neråt nu än vad den gjorde för 2 veckor när jag senast var där.

Ska ta ett bad nu och försöka lindra ryggen lite, har inte riktigt vilja släppa helt där än.
Vi hörs senare.

//Glammomamma

Arga lappen...

Har spenderat 30 min nu ungefär dubbelvikt med tårar rinnandes nerför kinderna och magont.
Christian visade mig den mest underbara lilla sida på nätet, Arga lappen. Det är en sida där man kan lägga upp olika sorters lappar som man hittar i trapphuset, på stan, tvättstugor mm. Har aldrig hört talas om den här sidan men jag kommer att bli en trogen besökare, tro mig =)
Underbart att det finns så mycket härliga människor därute och skriver alla dessa lappar och sätter upp.

Lägger upp några utav dom lappar som gjorde att jag höll på att kissa ner mig i soffan. Hoppas att ni besöker den här sidan och får er ett gott skratt. Lägger upp sidan bland länkar.

//Glammomamma

     

Stackars lilla Alfons

Idag skulle vi tagit en kort promenad till familjen Lööke på en förmiddagsfika. Var tänkt att lämna tillbaka lite mammakläder som jag fått låna av Sofie. Nu börjar hon att bli lite stor och behöver dom själv =) Jag har tyvärr inte inhandlat så mycket mammakläder själv som hon kan få låna =) Blir mest att hon får tillbaka det som hon hade när hon väntade Alfons =)

Tyvärr fick vi ett tråkigt sms på morgonen att Alfons kräkts hela natten och att vi får ta fikan någon annan dag. Stackars lillkillen, piggare och gladare kille brukar man få leta efter. Är inte blyg för fem öre, utan alltid fullt ös medvetslös med honom. Hoppas att han kryar på sig och blir bättre till tisdag eller onsdag då vi ska försöka att ses igen.

Har precis kommit hem efter en liten tur till svärfar. Har hjälpt till aatt sätta upp lite saker på väggarna i hans nya lägenhet. Eller var väl inte precis så att jag satte upp några saker men Christian hjälpte till =) Jag var mest råd från soffan...
Nu börjar han att få det riktigt fint och hemtrevligt i nya lägenheten. Speciellt efter idag då han fick upp litee mer saker på väggarna.

Ska nu ta och vila lite och titta på Anja. Har lite småont i magen mellanåt, fast det ska jag ju ha =)
Ska till barnmorskan imorgon, hoppas att hon kan säga att det är nära nu men det är nog bara önsketänkade från min sida. Är faktiskt bara 2 ½ vecka kvar innan det är beräknat, målet är snart i sikte.

//Glammomamma

Nyvaken i en liten koma

Godmorgon alla!!
Blir ett litet snabb inlägg såhär på morgonkvisten. Så lovar jag att skriva lite mer senare när jag vaknat till lite mer =) Är fortfarande lite komig.
Blev att vi kom hem strax efter midnatt igår från K-holm, tack så mycket för underbart trevlig dag!!
Och jag hade en hemsk resa hem, hade så otroligt ont att jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Var ett tag säker på att inatt händer något men tyvärr så är Pyret fortfarande kvarr i magen.
Mitt mål hela resan hem var att få komma hem men när vi precis svängt av motorvägen i stan så svängde vi in på Byggmax parkering så jag kunde kliva ut och ta frisk luft och sträka ut ryggen. Blev mycket bättre då så vi kunde åka hem.
Somnade i allafall som en liten bebis när jag väl la mig i sängen och sov heeeela natten.
Brevid mig nu ligger det en läckerbit och sover så sött så sött...=) ska sluta skriva på jag inte väcker honom.

Lägger i allafall upp bilderna på sakerna som jag köpte igår..mycket små mumsbitar
Ska ta en dusch nu, hörs senare.

//Glammomamma

Underbar rumsdoft, lykta för 45 kr och tavlor till sovrummet

Mjölburk =)

På besök i K-holm

Idag är vi på besök i K-holm hos min underbara syster och hennes familj. Så vi har inte riktigt hunnit med att uppdatera denna blogg lika bra som vi brukar göra =)
Hinner dock med att slänga in ett snabbinlägg innan grabbarna ska börja att spela lite poker. Man blir tyvärr bannlyst från datorrummet om man är tjej....och denna stackars familj har inte förståt att man ska ha trådlöst internet. Så nu sitter jag med min datorn och skriver genom gammal hederlig kabel =)

Har hunnit med en liten sväng på stan och hittat lite härliga inredningsprylar =) Finns faktiskt riktigt vettig inredning i denna lilla stad =) Lovar att slänga upp lite bilder på det ikväll när vi kommer hem. Hittade bla nya fina tavlor till sovrummet, ska sätta upp dom när vi gjort iordning därinne.

Nej nu ska jag sluta, får lite arga blickar från min IDOL MARCUS =).....
Hörs senare ikväll.

//Glammomamma


Shopoholic

Ja för en vecka sedan jag köpte jag ett par skor, mina svarta sandaler...Tog bara en vecka exakt innan det blev ett par till. Fattar inte att jag ska vara så besatt av dessa dyrgripar, får skylla på mamma. Hon är minst om inte mer beroende av skor än vad jag är. Måste erkänna att det är en dyr hobby och intresse faktiskt.
Som tur är så var ju inte dessa skor så dyra, 130 kr bara. Tycker jag faktiskt att dom var värda...
I butiken fanns även mina svarta sandaler som jag köpte förra fredagen, bara att jag köpte dom för 400 kr i en annan butik och här kostade dom 700 kr. Det är verkligen en sådan sak som kan rädda ens dag.

När jag ändå är på stan så kan jag ju inte sluta och titta på andra saker....när man handlar skor så billigt så har man ju sparat en massa pengar =) Finns andra saker som man kan lägga dom på då.
Jag hittade en härlig bok till mig och Christian, en mamma/pappabok. Är precis som en bebisbok där man fyller i en massa kul info om första året. Här fyller man i från varsitt håll hur tiden innan och efter bebis är född var. Rikitgt roligt faktiskt, ska nog fylla i lite ikväll. Blir att krypa ner och mysa lite i sängen samtidigt ;)

Ska nog fixa lite inför morgondagen, ska till K-holm och hälsa på syster Yster och hennes familj. Ska bli rikitgt trevligt och Christian får spela lite poker =)....kanske vinna lite pengar till mama att spendera. På ett par nya skor kanske...!!??
Ha en härlig kväll, ska vi ha.

//Glammomamma

Dagens

Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och bloggar på min nya lila älskling =)
Är nästan så man kan säga att jag fått min bebis...nej jag skoja bara.

Blir en liten sväng på stan idag för att ge skorna jag såg igår en ny chans, dom är ju så förbannat billiga. Fast man ska ju känna att man har användning för dom även om det är billigt. Inget att köpa bara för köpandets skull. Lite ekonomisk kan jag allt vara =)

Idag har jag på mig min nya koffta som jag köpte för 50 kr igår, så snygg den var...enligt mig i allafall. Provade den inte i affären igår, orkar inte riktigt nu när magen i så stor. Blir alltid lite krångligare att ta av och ta på allt. Men snart är det över....bara några veckor kvar nu.

//Glammomamma



Mitt reafynd =)

Jag rättar mig själv...

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till min kära Pia.
Råkade igår skriva fel när jag berättade om Pias nya bil. Det är inte en 306 som hon har köpt utan en 307.
Nu har jag rättat mina fel och hoppas att min lilla plutt kan förlåta mig =)

Puss på dig gumman och lycka med nya bilen.

//Glammomamma

Lyckliga jag

Gud vilken underbar dag!!
Tror inte att det finns någon som är så lycklig som jag är just nu i detta ögonblick.

Fick träffa min Piaplutt idag och fika, så otroligt roligt att se henne. Även om vi inte hann och sitta i flera timmar och prata en massa skit, så var det underbart att bara få träffa henne i lite mer än 1 timme. Hon har en sååå otroligt härlig energi omkring sig som smittar ner en. Känner mig full av ny energi nu =)
Hon var i stan över dagen bara, lilla gumman har köpt sin första bil...nästan som hon skaffat barn =) Det blev en Peugot 306 i silver, nu är hon vuxen på riktigt =)
Vill bara säga, tack gumman för att jag har dig, synd bara att det inte är så ofta vi ses!!


2 söta töser =)

När jag sedan kom hem från stan så låg det en liten present till mig på matsalsbordet. Christian var tyvärr inte hemma, kanske var tur det =)
I ett paket låg det en ny liten dator till mig, en bloggdator enligt älsklingen. Blev sååå otroligt glad, nästan lika glad som den kvällen han friade till mig. Har verkligen hittat någon som skämmer bort mig!!
Det är en vit liten underbar sak som inte väger någonting. Så nu kan jag ta med mig datorn överallt, blir ju mycket lättare att blogga då =) Nu när jag ska bli "lattemorsa"
Och tänk så enkelt att bara slänga ner den i väskan den dagen vi åker till BB. Kan ju hålla alla uppdaterade hur det går direkt, ingen som behöver undra då =)

Min present från älsklingen

Känner verkligen att jag är så otroligt lycklig lottad här i  livet, min underbara familj finns det ingen som kan slå. Längtar bara efter att Pyret ska komma och verkligen bli en "riktig" del av våra liv.

Älskar dig sååååå mycket Christian, du gör mig helt komplett!!

//Glammomamma

Att köpa eller inte köpa...det är frågan

Hann med en sväng på stan innan jag träffade Pia på stan idag. Hittade massor av rea fynd, är nu som man ska passa på att handla. Köpte en svart klänning för 29 kr, 2 st brocher för 65 kr. Topp för 49 kr, örhängen för 15 kr och en ny vårtröja för 300 kr. Lovar att lägga ut bilder senare ikväll =)

Hittade även ett par vinterskor på rean, skulle kosta 125 kr men jag köpte dom inte. Är så jag ångrar mig nu i efterhand...kanske skulle ha köpt dom??? Det är det som är så jobbigt...
Ja ja, jag får väl suga lite på den karamellen tills imorgon, kanske tar mig en sväng in till stan och köper dom då istället =)

Piaplutten...jippi!!!

Gud så glad jag blev för en stund sedan.
Tittade på mobilen och upptäckte att jag fått ett sms från min kära Pia. Hon är en av mina närmaste vänner men tyvärr flyttade hon till Kalmar för flera år sedan. Orsaken var att plugga till sjuksyster och nu är hon den bästa dom har i Kalmar =) Så lyckligt lottade dom är!

Nu skulle hon i allafall hit till stan över dagen för att hämta sin nya bil och frågade om vi kunde ta en fika på stan under em. Och det är självklart att jag vill, hade bokat av det mesta för hennes skull. Är häligt att ha sina nära och kära omkring sig nu.

Nu ska jag fixa till mig och plocka lite här hemma.
Hörs senare under dagen.

//Glammomamma

Du gör mig så lycklig

Åååhhh så glad jag blev igår kväll. Var inte långt ifrån att jag bröjade gråta men jag lyckades att hålla dom tillbaka. Kan ha nära till tårar i lyckliga och glada situationer nu när jag väntar barn. Bara att fråga hur bra jag lyckades på bröllopet =)

När älsklingen och jag kom hem igår överraskade han mig med en UNDERBAR bukett med tulpaner, så otroligt vackra dom var. Tycker inte man behöver köpa rosor jämt för att visa hur mycket man älskar varandra, tulpaner är minst lika vackra om du frågar mig. Och så fina dom var, mörklila.....
Och så mysigt vi hade det igår kväll, pizza framför tvn och massor med mys. Underbara stunder som vi har med varandra nu, mys och prat med magen. Älskar det så otroligt mycket!
Blir så lycklig över all beröm du öser över mig älsklingen, vet att du är riktigt stolt över mig!
Usch nu blir jag sentimental.....*snyft snyft*


ÄLSKAR DIG MYSPYSEN!!!



Mina underbara tulpaner!

Pyrets säng

Nu är den bäddad och klar, ååååhhh så sugen jag är på att få Pyret nu. Kan du inte komma nu????
Bäddade in med påslakanet som Pyret fått av mormor och morfar, så fint det blev. Ser så rofyllt ut i den lilla sängen.


Nej nu ska jag och bebis åka och hämta pappa på jobbet. Ska hem till mina föräldrar och hjälpa dom med en lampa. Efter det blir det riktigt svullarkväll med pizza framför Arga snickaren,JIPPI!!!

//Glammomamma

För mycket frisk luft..?!

Usch, vaknade precis upp efter att ha somnat i soffan.
Var väldigt länge sedan jag sov mitt på dagen, brukar inte bli så trött på dagarna längre. Var mer i början och mitten av graviditeten som jag mer än gärna la mig och vilade en timme mitt på dagen....
Fast det är nyttigt, viktigt att vila sig och samla kraft, inte långt kvar nu. Får se om jag kommer att känna något i magen ikväll, hoppas lite på det =)
Var ute och gick den stora svängen tidigare under fm, var inte lika skönt ute idag som tidigare i veckan. Blåste småkallt och luften var lite mer kylig men skönt är det efteråt. Undrar om det var därför jag blev så trött, för mycket frisk luft??!! Ja ja, så länge vädret inte stoppar mig så kommer jag att fortsätta att gå en sväng varje dag.

Nej nu ska jag vara lite duktig, tänkte faktiskt bädda in i Pyrets säng. Har köpt alla saker som behövs dit nu, plastad frote, underlakan, täcke, kudde och påslakan.
Hörs senare ikväll.

//Glammomamma

Morr....

Blir så förbannad att jag nästan går i taket...
Såg i en tidningen en riktigt snygg tröja/klänning från Laredoute. Skulle passa så bra till våren, tänk er att bara slänga på sig ett par leggins och sedan känna sig riktigt snygg men nej...
Gick ut på deras hemsida och hittar tröjan på deras NYHETS sida men tro inte att det fanns någon kvar i storlek 34/36...nej nej. Så jag ringde till dom för att höra om den bara var slut över internet men tyvärr var den slut och nej den kommer inte att komma in ingen!!
Gissa om jag blev paff!
Hur många tröjor i storleken 34/36 köpte dom in???...10st?? Tycker det är så trist att något som ligger på Nyheterna redan är slut...Mamma hade försökt att beställa en själv i större storlek men den var också slut, fanns bara 46/48 kvar. Tycker att det var mycket roligt...made my day!



Vårnyhet som redan är slut...*gggrrr*

Nu börjar det hända saker...

Denna vecka har verkligen börjat på ett helt nytt sätt än tidigare veckor.
Har varje dag kännt av starkare förvärkar och sammandragningar. Kan det vara så att det börjar bli dags snart eller är det bara så att jag blir spelad ett spratt??!!
Igår kväll fick jag i allafall känna på hur det kommer att kännas när det verkligen är dags, fick så otroligt ont och hela magen blev hård som sten. Vet att jag kommer få räkna med den smärtan jag hade igår gånger 10 när det verkligen är dags. Känns skönt bara att det verkligen börjar hända saker nu. Vill ju at bebis ska komma NU!
Ska försöka ge mig ut och gå en sväng idag med, hoppas på att det spelar in någon liten roll i det hela. Har varit ute och gått mellan1-1½ timme varje dag denna vecka så det känns som om det gör lite verkan i allafall =)

Nej ska ta en varm dusch nu, har lite ont i magen och hoppas på att det ska släppa lite.
Vi hörs senare under dagen.

//Glammomamma


Mysig tisdag

Idag så hade jag och älsklingen en riktig mys dag. Vi åt lunch ihop på stan och sedan köpte vi med oss vaniljsemlor hem. Jag tycker tyvärr inte om vanliga semlor med mandelmassa.

Jag är en sådan som inte brytt mig särskillt mycket om vad jag har ätit under graviditeten (har ju självklart kollat med barnmorskan) men jag har ätit både sushi, goda ostar, skaldjur mm. Så idag blev det lunch på Kikobar i stan med en 8 bitars sushi, gud så gott det var. Och 8 bitar räcker alldeles lagom till mig nu när magen är så stor. Var riktigt mysigt att käka lunch ute, blir ju oftast att man äter ute på kvällar.

När vi sedan kom hem så kokade vi te och satte oss i soffan och myste. En riktigt härlig tisdag enligt mig.
Så nu sitter vi i soffan och dricker hemmagjord latte, jag vet att jag syndar. Ska ju inte dricka kaffe men jag bara måste, är så sugen och det är sååååå gott =)

Puss på er//Glammomamma
Mysfika med semlor

Älsklingen


Ny dag, nya tag

Godmorgon!
Vaknade vid 8,00 pigg och utvilad efter en god natts sömn. Värken släppte mer och mer under kvällen igår, vilket var mycket skönt. Är som sagt nog bara att vänja sig vid att det bara blir värre och värre, possitivt tänkande =)
Blev lite bättre efter badet, tror att Pyret tyckte det var skönt med, blev inga protester mot det varma vattnet.
Har dom senaste dagarna kännt hur det rör sig mindre därinne, har nog inte mycket plats kvar nu. Kan hoppas på att den tröttnar på det trånga utrymmet och kommer ut =)

Idag så ska jag passa på att gå ut och gå en sväng, var ute i nästan 1 ½ timme igår. Var så skönt väder att ge sig ut på promenad med grannfrun. Blir alltid trevligare att ha någon att prata med, får tiden att bara springa iväg. Känner även att jag samlar på mig så mycket kraft när jag är ute. Passar på att ge mig ut dom dagar som det är fint väder.
Tyckte faktiskt att solen värmde lite igår, kanske så att det går rätt håll nu...?! Vill ha vår nu...och bebis =)

Nu ska jag fixa till mig och gå och handla några saker innan jag ska ut på lång promenad.

//Glammomamma

Ont...

Skriver kvällens sista inlägg nu, ska ta ett bad tänkte jag.
Fick så ont på vägen hem från IKEA förut, har inte haft den känslan tidigare. Men jag ska inte klaga, vill att det ska göra ont. Känns som om det går åt rätt håll då =)

Brukar alltid hjälpa att ta ett varmt bad när man har ont någonstans, så jag tror att det kommer funka fint nu med.
Efter det blir det att lägga sig i sängen och titta på fredagens På Spåret, har inte hunnit att se det än. Hoppas på att få lite mys från älsklingen. Känns alltid bättre att ha honom nära, klappandes på magen. Pyret blir alltid lugn när han gör det.

Ha en härlig kväll.

//Glammomamma

Inköp

Har totalt glömt bort att visa mina "fynd" som jag inhandlade igår. Inte nog med nya blommor till hemmet, hittade även lite annat smått och gott =)

Inhandlade två stora stjärnor till, ska ha dom i sovrummet när vi fixat till därinne. Har lyckats att övertala min älskling till att vi ska ha en klädd sänggavel....är ju så snyggt. Det som är ännu mer underbart är att jag har en såååå händig (och snygg) make, som kan fixa sådana saker själv. Eftersom han tycker om att bygga saker själv så kan ju han göra den och det tycker han ska bli kul. Tyvärr får vi vänta lite med att sovrummet, har lite i Pyrets rum att fixa först.
Hittade även 2 st söta små vaser i en underbar härligt blå färg. Ska till IKEA senare och se om jag hittar några små söta blommor att sätta i dom. Det som var rikitgt roligt med dom var att dom kostade 15 kr, rena rånet för butiken.



Hittade även denna söta babysitter till Pyret, var på rean nu så ag passade på. Har sagt att vi måste köpa en sådan, smidigt att ha bebis i. Är inte skönt att jämt gå runt och bära på den för att den ska vara med när man äter eller tittar på tv. Den har en liten inbyggd dosa som spelar musik och den kan vibbrera, hade inga stora batterier hemma så vi har inte kunnat testa och se om det var bra.
Mamma sa till mig igår och vi skämmer bort Pyret med en massa "tekniska" prylar. Ja det är ju självklart, kan ju inte köpa en vanlig babysitter =) Tror att Chiristian har smittat mig med sin pryltokighet =)



Nej nu måste jag sluta, ska tvätta bilen innan jag hämtar Christian på jobbet för att åka till IKEA och köpa lite saker till Pyret.
Hörs senare under kvällen.

//Glammomamma

Florist-javisst

Kanske är så at jag valt fel yrke här i livet!!??
Tycker att jag har ett litet öga för detta med blommor. Är kanske inte bäst på stora blomsterarrangemang men i mindre modeller är jag ganska så duktig =)
Har börjat med att köpa mindre växter som jag sedan planterar om i krukor eller fat. Är lätt att i dagens läge få inspritation från florister så det är ju lätt att bara ta efter och göra hemma. Blir mycket billigare än om man skulle köpa det färdigt. Och så är det ju lite roligt att känna sig kreativ med.

Igår köpte jag dessa miniorkider, var 2 st för 100 kr. Dom var såååå gulliga och lagom stora, älskar även den här färgen och "mönstret" på dom. Jag hade tidigare under hösten köpt dessa småkrukor och aldrig använt dom förän nu. Var först osäker om jag skulle köpa orkiderna men så kom jag på dessa små sötnosar som bara låg hemma och tog upp plats.
Och så fint det blev med ljuslyktorna till, kan även använda dom som krukor till blommor. Tycker att jag fick lite mer vårkänsla här hemma nu. Och med tanke på hur skönt det var ute idag så känns det som om den inte är långt borta.


Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi lite senare.
//Glammomamma

Så förbannat gott

Måste bara ge alla ett underbart middagstips inör kommande vecka.

Ikväll valde vi att göra tacopaj till middag. Har ätit mycket tacopaj i mina dagar, är bland det vanligaste man blir bjuden på i unga år hos vänner =)
Detta recept fick jag av en kompis för säkert 6 år sedan och det är det bästa...tro mig.
Det som är så bra med det är att du kan ha i vad du själv tycker om, och man slipper pajdeg. Tycker inte att det riktigt hör hemma i en tacopaj.

Man börjar med att steka färs med tacokrydda, precis som till vanlig taco.
Ta en gratäng form och lägg ett lager med nacochips i botten, bara så det täcker.
Ta och lägg ett lager med tacofärs och lägg på riven mozzarella eller vanlig ost...vilket du själv gillar.
Sedan tar man och lägger på paprika, lök, campinjoner och creme fraich. Här kan man själv välja vad man vill ha, ta bort sådant som du inte gilar eller lägg i andra grönsaker. Man får helt enkelt välja det man själv gillar.
På med ett lager nachos till och sedan resten av färsen. På det lägger jag sedan ett TJOCKT lager med riven mozzarella.
In i ungnen på 175 grader tills osten smällt, brukar bli 15 min ungefär.

NJUT!
Enkelt och gott, jag lovar!

OBS OBS Ser ni att jag är duktig och äter grönsaker till maten, hoppas min barnmorska ser detta =)


Kanske inte ser gott ut men det är det =)


Mama got herself a new pair of shoes

Oj oj, då har snart hela den här helgen gått och jag har varit så dålig på att uppdatera den. Hade först tänkt att göra det i fredagskväll när vi kom hem från Sthlm men jag var för trött. Hela dagen igår gick åt att hjälpa svärfar att flytta, kanske inte hjälpte till att bära massor med saker men finns alltid lite man kan göra. Så när vi kom hem igår så kraschade både jag och älsklingen i sängen.
Så idag, söndag fick jag tid över...äntligen. Känner mig pigg, fräsch och utvilad, kan knappast bli bättre. Har nu spenderat en tid med att ta fram alla saker jag köpte i Sthlm och tagit kort på dom. Har fått lite sura kommentarer på msn och mobil att jag inte uppdaterat bloggen. Vet inte om det är för att dom inte har något att göra på sina "mässor"....ja du vet vem du är  =) eller om dom är nyfikna på vad jag har köpt.

Efter lunchen =) (ser ni min fina fläck??!!) Älsklingen med påsar

Först av allt så hittade jag dessa UNDERBARA skor på Åhlens. Var så jag smälte när jag såg dom och så sköna dom var. Annars brukar ju sådana skor vara lite "obekväma" men dessa satt som hand i handsken. Längtar till sommaren då kan ta på sig dessa guldklimpar och tassa runt och ha trevligt. Ett extra plus var att dom inte var så dyra heller, och det är alltid bra =)


Baksidan med rosett


Sedan hittade jag en massa smink från Mac, älskar detta märke. Är så synd att vi inte har det här i stan, eller inte. Kanske skulle handla ihjäl mig med produkter då!?
Köpte i allafall ett härligt läppglans, lite beigeskimmer till våren. En tuff ögonskugga som man kan använda vatten för att förstärka färgerna och en primer. Har inte haft någon till ansiktet och deras ska vara riktigt bra. Nu är våren räddad!

Mums =)

Hittade även en härlig vår/sommar sjal på Åhlens. Är verkligen nippe på rosa saker just nu. Så den här varit jag ju bara tvungen att köpa, och även den var billig =) Köpte även 2 st diadem, ett i vitt och ett i svart, är sådant som alltid räddar en dålig härdag.

Vårfint

Sedan måste jag alltid gå till Zara och titta. Älskar deras utbud av läder och skor. Är bättre kvalitet än H&M men inte mycket dyrare. Och det är ju bra för då kan man ju handla massor med saker =)
Blev en snygg marinblå topp till våren och en vit kortärmad omlottskjorta. Skjortan var på rean så den blev inte alls dyr. Hittade även 3 par skor på rean men alla var för små, ingen över 38, så har man 39 är det ju kört =)

Bra basplagg till våren

Reafynd =)

Och på tal om reafynd så hittade jag denna tunna tunika på Topshop. Kostade bara 149 kr och i min storlek, känns som om jag fick revansch för skorna på Zara =)


På Mango gick jag verkligen lös *hihi*. Hittade massor av snyggt men jag kan ju inte köpa allt som jag ser. Hittade en underbar klänning som jag skulle vilja ha på systers bröllop i slutet på maj men jag vågade inte köpa den. Tänk om jag inte går ner i vikt, då skulle jag se ut som en falukorv i den klänningen. Den var nämligen ganska figursydd men jag kanske kan köpa den senare...antingen över nätet eller ta en tur lite senare i vår till Sthlm ;)
Hittade i allafall massor på rean, en väska, en plånbok och ett riktigt snyggt armband.Tyvärr så satt det 2 prislappar på och jag såg bara den ena av dom, trodde armbandet kostade 49 kr men det var 249 kr. Struntade i det men kan känna att det kanske inte riktigt var värt det...ja ja inte mycket att göra något åt nu. Köpte även en snygg tunn tröja till våren, det var snyggt var att det var dragsko i midjan. Bra att välja om man vill dra åt eller låta den vara rak i modellen. Tyvärr blev den i svart...

Väska till våren

Matcande plånbok i större modell



Det "billiga" armbandet

Sedan blev det lite billiga bra saker till hemmet på Lagerhaus och en scarf från Kapphal. Sådant som är bra och "piffa" upp en outfit med =)

Billiga "bra att ha saker"

Vårscarf från Kapphal